2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

"EN KÜÇÜK BİRŞEY" mi?!!!

adam düğünde takılacak altınlar için evlenmiş,
düğünün, takı getirisini RANT KAPISI olarak görmüş,
karısını 2000 liraya gözden çıkarmış,
hala, en küçük birşey, öyle mi?
ilginç !!!

hem ne mecburiyeti var BÖYLE adamın "kahrını" çekmeye?
evlilik "çile" çekmek için mi yapılır?
dervişmiyiz biz çile dolduralım?
tövbe tövbeee !!!

koca adam olsa amenna, yalancının, sahtekarın, çıkarcının teki,
dese ki; borcum var, ek iş yaparım, gecemi gündüzüme katarım,
beraber omuz omuza hayatın yükünü karşılayalım,
tabiki de konu sahibi varını yoğunu döker, yardım eder kocasına..
ama böyle gizli saklı, yalan dolan, bencillikle donanmış evliliğe niye emek harcasın..
vatandaş altınlar gelsin diye düğünü iple çekmiş, belli..

ondan sonrada, otur çile doldur, kahır çek, ezil dökül, hasta ol;
ben anlamadım ebugarip hapishanesinden mi bahsettiniz ???

benzer şeyleri yaşadım bende ilk zamanlar boşanmak istedim ama vazgeçtim keşke vazgeçmeseymişimm şuan 2 yıl oldu evleneli birde bebeğim var ama düzelen bir şey oldu mu koca bir hayır bütün bileziklerimi altınlarımı verdim yetmedi hala borç içindeyiz onca fedakarlığa katlandım ama boşunaymış sana diyorum ki sana değer vermeyene sen hiç değer verme boşan ve kendi ayakların üzerinde dur benim gibi pişmanlılarla geçrime hayatını

bak kardeşim bak ve ilerdeki hayatının bu şekilde geçeceğini şimdiden anla. Karar verirken iyice ölç biç. Kimseye değil içindeki sese ve allaha sığın. önüne bak hayatını ona göre yönlendir. Evlilik hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde birlikte çıkılan bir yoldur. Sadece senin itip kakmanla fedakarlık yaptım sineye çektim yuttum çile de çekerim ezilirim ben ama yinede bu adamla yaşamayı öğrenirim çünkü evliyim kolaymı boşanmak dersen bu kurum evlilik değil başka yönlere gider. Allah yardımcın olsun.. Yolun açık olsun

bak kardeşim bak ve ilerdeki hayatının bu şekilde geçeceğini şimdiden anla. Karar verirken iyice ölç biç. Kimseye değil içindeki sese ve allaha sığın. önüne bak hayatını ona göre yönlendir. Evlilik hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde birlikte çıkılan bir yoldur. Sadece senin itip kakmanla fedakarlık yaptım sineye çektim yuttum çile de çekerim ezilirim ben ama yinede bu adamla yaşamayı öğrenirim çünkü evliyim kolaymı boşanmak dersen bu kurum evlilik değil başka yönlere gider. Annen baban sen böyle günler yaşayasın diye mi evlendirdi. Onlar sana evladım demeye doyamazken elin adamına bundan daha fazla taviz verilmesine karşıyım. Allah yardımcın olsun.. Yolun açık olsun

ayıp ya böyle saçmalıkmı olur 2 aylık evlisin daha başındayaken böyle davranıyosa ilerisini düşünemiyorum. Allah yardımcın olsun canım.

ayıp ya böyle saçmalıkmı olur 2 aylık evlisin daha başındayaken böyle davranıyosa ilerisini düşünemiyorum. Allah yardımcın olsun canım.

Aynen.. İlerisini düşünmek bile istemiyorum! Çalıştırır kızı bütün maaşını da gizli (sözde) kredi kartlarına yedirir!! Yazık.. Ne değerliymiş şu para...

Daha 2 aylık evlilik bu, çabalamalısın diyenlerin kendince nedenleri vardır elbet. Ben evli değilim, fakat çok uzun bir ilişkim var ve bazı konularda tecrübe sahibiyim. Sevgilimin daha biri kere parayı benden daha çok önemsediğini, benden gizli harcamalar yaptığını, kartını ve maaşını sakladığını görmedim. Daha evli değiliz ama maddi anlamda hiçbir saklımız yoktur. Doğrusu da budur. Özellikle evliliklerde kadının kocasının maaşını bilmesi gerekir. Bazı hanımlar bilmediklerini ve sormadıklarını söylemişler. Bence evliliklerde bu tip gizlilikler sakıncalıdır.

Mücadele etmekten bahseden arkadaşlara annemi örnek vermek istiyorum. Annem 23 sene mücadele etti bizim için ama ne yazık ki karşılığını göremedi. Elbette biz yanındayız, destekçisiyiz ama gençliği uçup gitti. Şimdi tansiyon hastası, migreni var. Ayrıca boşanıyorlar.

Maddiyata önem veren insanlar değişmezler. Karısından maddi anlamda beklentisi olan, sorumsuz ve düşüncesiz erkekler yıllarca süründürür eşlerini. Bazı savaşların sonucu önceden bellidir. Konu sahibi savaşsa da kaybedecek, açık ve net ortada.Vazgeçmek, boşuna mücadele etmekten daha iyidir. Böyle bir kocadan hayır gelmez. Hele bir de bu adam 32 yaşında ve hayat tecrübesi var. Hala annesinin ağzına bakıyorsa 50 yaşına gelse de bakacaktır zaten.

O yüzden sen seni haksız bulanların düşüncelerine takılma canım. Herkesin tutunacağı bir dalı var şu hayatta, mücadele etmek için sebepleri var. Ama senin mücadele etmek için bir sebebin yok. Çocuğun bile olsaydı boşan derdim sana. Çünkü önemli olan çocuk büyütmek değil, mutlu bir ailede çocuk büyütmek.

Kocan pişman olur özür filan dilerse, bir araya gelirseniz sakın hamile kalma. Yine adam olmazsa bu sefer kesin bitirirsin. Şans vermek istemezsen de hakkındır, ben sevdiğini düşündüğüm için böyle bir öneride bulundum. Gerçi değişmez bu tip erkekler ama neyse...

Ayrıca boşanma davasını kadın açarsa haksız konuma düşer gibi bir yorumda bulunmuş bir arkadaş ama yok öyle bir şey. Mesele kimin açtığı değil, kimin haklı olduğu. Sen haklılığını ispat ettikten sonra gerisi boş. Hiç sıkma canını. Ama bir an evvel karar vermelisin ve davanı açmalısın. Çok uzatma.

Sana bundan sonraki hayatında mutluluklar dilerim. Umarım seni hak eden birini bulursun. Gelen gideni aratır diyenler olmuş, bence yok öyle bir dünya. O söz elimizdekinin değerini bilmezsek geçerli. Yani kocan için söyleyebiliriz bu sözü :) İnşallah aklı başına gelir ama gelmezse de kendi bilir. O kaybedecek sonuçta...

Son düzenleme:

sadece beğenmek haksızlık olur diye düşündüm.tamamen aynı düşünüyoruz.konu sahibi arkadaş yazdıklarınızı gayet ciddiye alsın bence

en ufak şey buysa en büyük şeyler ne oluyor acaba.çile çekmek için evlenmeye gerek yok ki.gir bir tekkeye çek çileni derviş olursun hiç olmazsa.evlilik paylaşımdır,güvendir.annenle bir olup karının arkasından iş çevirmek değildir.evet büyüklerimiz bir ton çile çekmişler ama ne için çektiklerini kendileri de bilmiyor zannımca.ortalık mutsuz kadınla dolu.sonra da gelinlerine biz çektik siz de çekin diyen hasta ruhlu tipler meydana gelmiş.oğullarına ben seni ne zorluklarla büyüttüm diye duygu sömürüsü yapan tipleri ise söylemeye bile gerek yok sanırım

tlfk özelden mesaj atamıyorum yeni üyeyim diye burdan yazıyorum duy sesimi :)

"beni çok duygulandırdın çok teşekkür ederim.. çevremdekiler kafamı karıştırıyor mantığım bitsin istiyor ama içimde bir yerler inanmak istiyor.. tam bitirdim dedm bugn karşıma çıktı konuda anlatacağım birazdan.. sadece birşeyi çok iyi anladım ki mütevazilik ettikçe insanlar seni aşağıda görüyorlar kıymet bilmiyorlar. bundan sonra daha dikkatli olacağım inşallah. umarım 6 yıllık beraberliğin de çok hayırlı sonuçlanır inşallah çok mutlu bi yuvan bi bebeğin olur yanımda oldun ya bu zor günümde.. akrabalarımdan bile yanımda bulamadıklarım var çünkü.. gerçekten çok duygulandım. ablana da sana da mutluluklar diliyorum çok teşekkür ederim :)"

son gelişmeleri anlatayım kızlar çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için tekrar tekrar okudum hepsini. bir şansı daha haketmediğini düşünmekle beraber içimde ufak sevgi kırıntıları kafamı karıştırıyor.

bugün ananemler görüştü benimle. eşim onlara gitmiş. çünkü ailem çok sert çıkıyor haklı olarak. onlara bir ton sözler verildi. beyefendi de dedemi filan yumuşak bulmuş onlarla görüşmüş. tamam altınına filan dokunmayacağım bizde boşanmak ayıptır mezara kadardır filan demiş. sonra beni çağırdı ananem. bunları anlattı. dedim aklı nerdeydi 12 gündür. TAHMİNİMCE AKRABALAR ARALARINDA PARA TOPLAYARAK YARDIM EDECEKLER. bu direk aklıma geldi ananeme söyledim böyle mi yaptınız yoksa diye. yüzü dondu bi anda yok filan dediler ama bence kesinlikle böyle yaptılar, gururumu düşünmeden.. bu niyette olsaydı aile meclisinde beni suçlayarak konuşmazdı çünkü.. "güvenmiyoduysa evlenmeseydi" demişti o akşam.. sanki yalancı olduğu anlında yazıyormuş gibi..

bir de ananemlere şunu demiş: "saf kız, ziyan olmasın." bu laf da çok kırdı beni.. kendi tip bakımından, maddiyat bakımından ve daha bir çok yönden benden aşağıda. ama ben bunlara önem vermedim mütevazilik ettm hep. ama bu lafından sonra ne kadar hata yaptığmı anladım.. "sana ihtiyacım var sensiz yapamam" dese belki dönerdim ama, hala bana acıyormuş gibi yapıyor inanılır gibi değil..

ananemleri azarlamak zorunda kaldım az buçuk :)

eve geldim aradı görüşmek istediğini söyledi. kabul etmedim. beni dedemlerden almadın ailemle görüşçektin benimle görüşecektin dedim. burda herkesin ortasında ayrılığmzla alakalı olmayan konuları açıp burda bana nefret kustun dedim. "ben de hata yapmış olabilirim" dedi. çok hata yaptın bana dedim.. kapattım.

sonra mesajlar attı bugünün bir önemi var benim içn buluşalım filan gibilerinden. birkaç mesaj sonra da, hevesimi kursağımda bıraktın diye mesaj attı. yok oldu ortadan.

gelip çekip kolumdan götürsene. yok buna bile gücü yok.. zaten ailem kesinlikle istemiyor daha.. keşke böyle olmasaydı diyorum. keşke o kadar hatayı yaptı bari bir kere adam gibi özür dilemeyi becerebilseydi diyorum..

işte son olanlar bunlar. valla sizin de içinizi şişirdim kaç gündür hakkınızı helal edin

ama sonuç nolursa olsun ayağa kalkacağım inşallah. unutmam için çoook destek oluyor eşim :)

Bu damat anneleri gelinlerin altınını almaya bayılıyorlar heralde ya En yakın arkadaşımın da kayın pederi borçlarımız var diye kızın altınlarını borç olarak istemişler bizimkiler de saf hemen vermişler ama geri gelmedi tabi
Bence siz baştan tavrınızı korumakla en doğrusunu yapmışsınız, inanınki verdikçe gerisi geliyor, o arkadaşımın mesela kp.nin durumu onlardan çok iyi olmasına rağmen arkadaşımla eşi zar zor geçinmelerine rağmen şimdi bi tanecik altınları olduğunu bilseler onu da isterler. Yüzsüzlük mü oluşuyor zamanla artık ne

Şuan bence eşinize diyin madem konuşmak istiyorsa başbaşa konuşun ve açık açık dile getirin sorunlarınızı masaya yatırın hala çözüm getirmeye yanaşmayıp diretiyorsa bu işin böyle devam etmesi çok zor görünüyor. Tabi yine sizin kararınız, umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Valla canım hiç akıl yok bu adamda kusura bakma nolur.. Seni hiç haketmiyor..

ne güzel anlatmış arkadaş
ya kusura bakmayında bu evlilik ayrılın diyenlerin gözünde ne onu çok merak ediyorumen küçük bir sorunda ayrıll ağzınıza sakız olmuş malesef

Bir örneğe istinaden bunu yazmışsınız ama aslında hiç alakası yok durumla. Evet örnekteki arkadaş da altınlarını falan vermek zorunda kalmış sıkıntılar yaşamış ama yapmayın Allah aşkına aynı durum mu? Arkadaş, eşim benden birşey saklamaz ki sormasını da bilirim, ben de ondan hiçbirşey saklamam dememiş.

İnsanlar sıkıntı çekerler evet, en ufak sıkıntılarda hop ayrıl denmez, bunu herkes bilir. Ama evlilikte bazı değerler vardır ki onlar yerinde değilse, sürdürmenin bir anlamı yoktur. Bir de merak ettim bu örneği görmüşsün ne güzel anlatmış demişsin ama sayfanın ortalarında başka bir örnek var, 3 yıl bu tarz bir evliliği sürdürmek zorunda kalmış bir bayan, hep sırtımızdan geçindiler diyor mesela, onu neden görmüyorsun?

Konun başlarında yazmıştım ama sonra fırsatım olmadı tekrardan girmeye, şimdi 20 sayfa okumuş hızlı hızlı bakındım sayfalara, en son shinning in kopyaladığı yazını okudum da ağzım bir kez daha açık kaldı. ' saf kız ziyan olmasın' mı? Kendini ne zannediyor bey efendi acaba?

Elbetteki bir evliliği bitirmek kolay değildir ki sen henüz çok gençsin, sonuçta ne hayallerle evleniyoruz umduklarımız ve beklentilerimiz elbette evlendiğimiz gün en yüksek seviyesinde oluyor. Ama zaman zaman işte böyle farkında olamadığımız durumlarla da karşılaşıyoruz. Yani hani eşin agrasif bir insan olsa, al eşini psikoloğa git belki düzelir derdim, ne bileyim ilk defa aldattığını yazsan köpekler gibi pişman oldu desen, yine tamam bir şans daha ver derdim vs. Ama senin durumun, yani eşin denecek o insan, bana anlattıklarından hiç tekin gelmedi. Şimdi demişsin ya içimdeki sevgi kırıntıları kafamı karıştırıyor diye, en büyük sınav bu zaten. O sevda kırıntılarının mantığının önüne geçmesine engel olmak. Sevgilimizden bile ayrılınca ne kadar üzülüyoruz değil mi? Aylarca kendimize gelemiyoruz? Ki bu bir evlilik, birlikte bir hayata adım atılıyor ve ortak bir gelecek çiziliyor, binlerce düş kuruluyor o aile üzerine...
Ama sonuçta OLMUYORSA, OLMUYOR DEMEYİ BİLİP AZICIK ACISINI ÇEKİP, GÜÇLÜ OLMAYI BİLMEK GEREK BENCE.

Unutma ki kimse vazgeçilmez değil, deden galiba ' evlenmiş çocuklu birini alırsın artık' tarzı bir cümle kurmuş, tipik bir dede cümlesi, takma demekten başka ne söylesem bilemiyorum. Sonuçta hayat değişiyor şartlar değişiyor boşandın diye illa evlenmiş ve çocuklu biriyle evleneceksin tekrar diye bir kural yok, ikincisi öyle olsa bile, eğer gerçekten seni mutlu edecek biri olsa, önceden evlenmiş ve çocuğu da olsa, senin mutlu olman önemli olan...

Hayat kesinlikle bir sahtekar ile geçmez. Özür dilerim ama gerçekten bir sahtekar nasıl davranırsa eşinin davranışları da o yönde, insan sarrafı olmaya da gerek yok. Paraları nerde yediği belli değil. Söylediği laflar birbirinden beter... Diyelim ki barıştın sana sözler verdi, bir daha olmayacak dedi, sonuçta en başında da sözler verdi.....Bir insan 7 sinde neyse 70 inde de odur. Değişir mi? Evet en fazla 2 3 ay hadi diyelim 1 yıl, yine eski haline dönmeyecek mi?
Sonra daha geç olmuş olursa daha çok pişman olmayacak mısın?

Boşanırsan, bir süre zor gelecektir ama unutma gerçekten kimse vazgeçilmez değil...Yüreğinin değil aklının yolunu izlemelisin...

Dilerim hakkında en güzeli neyse o olur...

cidden ben de kendini ne sandığını anlamıyorum artık. inanın hani kendimi övmüyorum sevmem öyle şeyleri ama, güzel bulurlar beni ve eşimi bana hiç yakıştırmıyorlar. gencim. zekamı doçentler övüyordu. temiz bir insan oluşumu hanımlığımı bütün çevrem över. atamam olmasa da öğretmenim bir de. ama ben başak gibi olmayı seçtim hep, büyüdükçe boynumu eğdim. ama bugün o lafı duyunca çıldırdım.. ne demek ziyan olmasın ya.. çıkarsa karşıma dicem artık sen kendini ne sandın sustum diye kendin de mi farketmedin aradaki uçurumu diye..

hani şu kuzey güney dizisinde bi handan hanım var ya.. aynı onun gibi "elbezi handan" yapacak beni aşağıda göre göre.. yani ben kurtarmasını bekledikçe iyice yüzüne gözüne bulaştırıyor..

ya sabır bakalım ya sabır.....

düzelmeyecek bu dediğiniz gibi....

hiç bir şeklde boşan ya da boşanma diyemeyiz. biz sana görüşlerimizi söylüyoruz karar senin. sen kmseye bakma ama bu adamda atsan atılmaz satsan satılmaz ne bileyim bir değişik. keşke gitseydn merak ettm onun için özel bi gün olması neymiş...

3 ekimde evlenme teklifi etmişti. 4 ekim de yani 3 dakika sonra doğumgünüm..

Konu sahibi ark cnm. Yasin cok genc daha. Ailen arkanda ne guzel. Benim bir ailem bile yok aslinda. Hep tek mucadele ettim. Paradan vazgectim dedim huzurum olsun. Para gitti gene olmadi. Bana gore evlilik iyi ginde kotu gunde beraber olup beraber savasmaktir cunku ama bunu bilen olacak. Bileziklerimi bi dugun gunu gordum kolumda oda son oldu. Saglik olsun dedim. Dugun parasi zaten salonda alindi borc icin. Dedim birc bizim evimiz icin ... Anlayacagin 3 sene ailesine de ona da baktim. Ama inan onem vermedim dedimki adam olsun yanimda oldun huzur olsun gerisi onemli degil. Para calisir kazaniriz dedim. Ben dedikce ne oldu? Biri dedimi Allah razi olsun demedi? Nankorluk diz boyu. Verdikce mecbur verecekmisim gibi davranildi. Hee ne oldu hic beklemedigi anda kapinin onunde buldu kendini. Bitti dedim bitti donusu olmaz Simdi ozetle eger odenecek borc sizin icin alinan seyler icinse acikca ortaya koyuyor ise yani durustce soyluyorsa ver gitsin. Heeee ama yalan konusuyo alavere dalavere yapiyosada kurus verme. Evlilikde senin benim olmaz olmamali ama hakedene. Haketmeye zirnik vermemek lazim.hakediyomu etmiyomu sen bilirsin en iyi. Uzulmede sakin sen guclu dur o ezilsin gucunun karsisinda. Ayrica saf kuz ne demek yaaaa.. Asil saf kendide uyanamamis kullandirtiyo kendini.

Kesinlikle zaten yazdıklarından anlaşılıyor mütevazi bir insan olduğun, sanırım sakin yapını, saflıkla karıştırdı bu da onun insani duruşu nasıl algıladığı ile alakalı. Bence eşin zaten farkında senin ondan daha üstün olduğunu, bir ara psikoloji kitaplarına çok meraklıydım, eşin tam o olarak o tarifteki gibi, senin ondan üstün olduğunu bildiği için ve bunu erkeklik duyguları ile dengeleyemediğinden sanırım baskın gelme yöntemini kurmuş üzerine ve sende sevginden dolayı ses etmemişsin, o da seni sürekli ezeceğini sanıyor galiba...

O seni hak etmek için çabalasa bile, ben özür dilerim ama inanamıyorum düzeleceğine, çünkü yaşadığım örnekler ve insanların anlattıklarından çıkardığım sonuç bu tarz uç örneklerin geri dönüşü yok, dönüyorlar evet dönüyorlar ama çok kısa bir süre için, sonra yine aynı ben de eski erkek arkadaşımda şahit olmuştum zaten buna.

Şahsen benim öğrendiğim; erkeğe senden daha üstün olduğu izlenimi vermeyeceksin, öyle olsa bile bu birincisi, kesinlikle erkek senin kendi değerinin farkında olduğunu bilmeli, ama tabi bu demek değilki onu hiç övmeyeceksin, öveceksin ama övünmeyi de bileceksin...
İkincisi hayat müşterektir kavramı, ben eşimle evlenmeden önce baştan dedim ki herşeyimiz ortak olacak, e-mail şifrelerimize kadar, gizli saklı hiç birşey yok. Güven yaşadığım ve gördüğüm onca örnekten sonra benim için en önemli faktördü...evlilikte olması gerekenler diye sırala dendiğinde, güven ile başlarım.

Belki de bu yüzden bu kadar karamsar gibi duyuluyor yazdıklarım ama 'insan değerli olduğunu bilmeli ve bunu karşıdaki adama göstermeli, yoksa o adam o kadının canını çıkarıyor' . Çok yakın örnekleri de yaşadığım için kendine yeni bir yol çiz diyorum, çünkü o tanıdığım yakın örneklerin hepsi 40-50 yaşındalar ve keşke baştan bıraksaymışım diyorlar, ve bırakamama sebepleri TOPLUM BASKISI...........

Pes yahu, böyle bir adam da bir tarafından çekilip haklı çıkarıldı ya...

Oldu olacak başlık parası niyetine ver altınlarını arkadaşım, öyle ya adam ille de altın istiyor, yoksa yuvan dağılacak, eh bir yuvayı kurmak da kolay dağil. İhale sana kalmışa benziyor, ver altınlarını al huzurunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…