2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bir adam ev kirasını bile ödeyemicek durumdaysa gizli saklı işler çeviriyosa eşini eş yerine koyupta bişey anlatmıyosa bunlar boşanma nedenidir, bazı arkadaşlar çile çekmeye meraklıysa bu onların bileceği iş, ki ben bu konunun ben kocam için bunu yaptım tüm altınlarımı verdim şeklinde bi fedakarlık ideal kadınlık yarışına girdiğini düşünüyorum, konuyu baştan okumamışlar ve ben ben ben şeklinde yorum yapıyolar, konu sahibi altınları versem beni çalıştırcak diyo, yani bu ne demek sürekli borcum var dicek kızın maaş kartınıda elinden alıcak kız nereye gittiğini bilmediği bi yer için çalışıp durcak maaşınıda görmicek, perşembenin gelişi çarşambadan bellidir demiş büyüklerimiz, bu işin gidişatı bu, aklınıza hiç şu gelmiyomu, yahu bu adam çalışıyo ama ev kirasını ve diğer faturaları bile ödemiyo yemek giyecek gibi ihtiyaçları saymıyorum bile, sürekli borcum var diyo beni bunaltıyo soruyorum nereye kime borcun var diye cevap yok ekstreleri göremiyorum, bu durumda benim aklıma kocam bu paraları kime yediriyo ayrı bi ev mi açtı gibi düşünceler bile gelir, belki komplo teorisi diyenler çıkar ama ben düşünürüm

aynen canım. evin bir tek yiyecek ihtiyacını karşılıyor lüks şekilde. ben boğazımdan bile kısmaya razı oldum bu kadar yapma dedim borcumuz var. ondan mı batarız dedi. eve gitti yüksek bi fiyatla internet ve uydu bağlattı. hani dedim cebinde 40 lira vardı. (maaşı aldıktan 2 gün sonra cebinde niyeyse hep 40 tl oluyor) ödeyebilecek misin dedim öderim dedi. halbuki ona vereceği parayla elektrik su faturasını kapardık. bunları ona söylediğimde, onunla mı battık dedi yine.

geçenlerde maaşını nereye harcadığını sordum kirayı ödedim dedi. birkaç gün sonra tekrar sordum bilezik istiyosun ama borcun ne borcu. şey bu ay kirayı ödeyemedim dedi bu sefer de. yalan var yani ortada. oturdum yazdım nereye ne harcadığını anlattırdım zorla. maaşının üçte biri ortada yok. nerede bu para diyorum, hatırlamıyorum diyor. halbuki başka giderimiz yok hesapladıklarımdan gayrı

yani bir yere para gidiyor ama nereye.. benden aleni birşeyler saklıyor. takıları vermeye de razı oldum ekstre getiremedi. napim ben şimdi ki buna..

Başlarda tüm detayları bilmediğimiz için evi terketmenin hata olduğunu söyledim.
Alınma, inan gönlümden geçen bu.O ev seninde hakkın çünkü.
Ama bu adam sana başka seçenek bırakmamış gibi, ve ne yazık ki değişecek gibi durmuyor.
Çok tuhaf adam 20'li yaşların başında, henüz olgunlaşmamış bir çocukta değil ama hala anasının lafında..
Zamanla oturur ailesine evine sahip çıkabilir derdim ama ne yazık ki anlattıklarından o ışığı da veremiyor eşin...
Birde demişsin ya, nişanda da gördüm ama evlenince değişir diye düşündüm ne yazık ki değişmiyorlar.
Bu hatayı bir sen değil hemcinslerimizin büyük çoğunluğu düşüyor, çünkü öyle olmasını umuyor, seviyor ve umuyor. Ama olmuyor işte olmuyor.
Birde hala "derdin iki bilezik mi ver gitsin, eşinden ailenden daha mı önemli" diyen arkadaşlar eşlerini denemişler ve belli ki onların eşlerindeki ışık var.Ama seninkinde iş yok be kardeş
O yüzden lütfen seninle kıyaslamasınlar kendilerini.. Herkesin hikayesi başka....

bu detayları görmüyolar sanki sen altınımda altınım diye kıvranıyomuşsun gibi yazıyolar, adam bi iş kurar, sana anlı şanlı düğün yapmıştır balayına falan götürmüştürde borcu vardır bizim borcumuz der verirsin, ama bu durumda asla verme, hazır parayı harcamak kolay olur, avcunu yalasın, borcu varsa ailesinden istesin

aynen kardeş.. bi umut görsem.. iki haftadır babamın evinde olmam bile başlı başına bir sorunken evlilikte.. bir umut daha doğumgünümü bekliyorum belki aklı başına gelir diye. ama bu kadar umut bile fazla sanırım.. nişanda böyle değildi annesine karşı filan beni savunurdu bu eşya alımlarında.. anacı olduğunu düşünmüyordum meğerse kaynanam görüntüde yok, ama eşime playback yapıyormuş evlenince anladım..

aynen ortada benim yaptırdığım bir borç yok :) ailesinden istemek bir kenara dursun 10 gün üzerine bize geliyorlar ve annesi "borç bulamıyor çocuk" diyor... demezler mi adama be mübarek eşimin birikmişiyle neden tuvalet yaptırttın nişanda evine diye.. dokunmasaydın bize biz de sana dokunmasaydık...

Off üzüldüm valla.
Adamda bir de üstüne üstlük feci yalancı.Yukarıdaki mesajını da okudum.Verme altınlarını güzelim,borç konusu da yalan.
Sana samimi bir şekilde açıklasa idi sende taş kalpli değilsin her halde verirdin altınlarını...
Daha çok gençsin, daha iyileri çıkar karşına.Bu da sana tecrübe olur.
Ailen arkanda değil mi?

Son düzenleme:
Konu sahibi 22 yaşında olmana rağmen 10 yaş büyük eşinden daha olgunsun..

Bu yaşa gelmiş sorumluluğun s sini bilmediği gibi olanı da nereye harcadığı muamma birinden , eş ya da baba olmaz gibi..

Sadece kendi düzelmek isterse ve seninde desteğinle düzelir ama senin buna gücün var mı ? Ve en önemlisi o düzelmek istiyor mu ?

Açıklasaydı eğer, annem bile yardım ederdi hatta bir taksidimi komple kapayacakmış. Ben de düşündüm hatta bir fatura parasını bile ayırmıştım mutfaktan arttırdıklarımdan. Ama elle tutulur bir tarafı yok. Daha iyileri umarım çıkar bir daha kaldıramam bunun gibisini :)

Ailem arkamda çok şükür. Gitme diyorlar daha da üzüleceksin..

kendini düzeltmeye niyeti olsa o gücü toparlarım. ama o bana destek olmuyor. ve dün kokunu özledim diye mesaj attığında, "sana bir tek benden fayda var" anlamında bir mesaj çektim. herkes karısının kokusunu çekerken, sen bize sahip çıkmadığın için annenin kokusunu çekmeye devam edeceksin dedim ki, oturur belki düşünür ben napıyorum diye. üstüne bir de "sana göre öyle bana göre değil" demesin mi.. hatasını kabul etmeyen bir insanın hatası düzeltilemez ki...

Son düzenleme:

Sen kararını vermişsin, kararlılıkla devam et.
Ailende arkanda, daha ne?
Şansın açık yolun aydın olsun

Hala utanmadan konuşabiliyo maşallah..

Hemde 2 aylık evliyken böyle, ilerisini düşünemiyo insan.. Haklısın..

Ama ne mutlu ki ailen arkanda.. Kimisinin o bile yok..

Sen kararını vermişsin, kararlılıkla devam et.
Ailende arkanda, daha ne?
Şansın açık yolun aydın olsun

çok teşekkür ederim sizlerin sayesinde de iyice oturdu fikrim. bugün de ikinci üni için kayda gidiyorum. bi de iş buldum mu inşallah atlatacağım bunu. dua edin olur mu :)

Hala utanmadan konuşabiliyo maşallah..

Hemde 2 aylık evliyken böyle, ilerisini düşünemiyo insan.. Haklısın..

Ama ne mutlu ki ailen arkanda.. Kimisinin o bile yok..

dimi.. ben de gelecek göremiyorum. nişanda çok hassas duyarlı biriydi. noldu anlamadım.. iyi tarafından bakıyorum artık. regl de oldum hamile de değilim. artık ayağa kalkma vakti :) he son ümit yarın bakalım doğumgünümde ne yapacak..

Son düzenleme:
Belliki nasıl olsa elşnden alırım diyerek altınlara güvenerek iş yapmış bence sen zaten çok mantıklı düşünebiliyorsun.

Belliki nasıl olsa elşnden alırım diyerek altınlara güvenerek iş yapmış bence sen zaten çok mantıklı düşünebiliyorsun.

çok teşekkür ederim aslında ilk günler böyle değildim, tövbe intihar fikirleri geçiyordu aklımdan. ama çabuk toparladım ben bile şaşkınım. çok huzurluyum sanki bundan sonra herşey daha iyi olacak gibi :)

Canım,konunu para meselesi yapıp çarpıtmaya çalışanlara aldırma..Sen elinden geleni yapmışsın,taviz vermişsin,kalbin kırılmış karşılığında bir özür bile dilemiyor..

Ayrıca eşin ciddi yalancı ve sakladığı çok şey var!! Hala sakladığına göre ailesine vermiyor o parayı..öyle olsa çıkmaz mıydı? Kirayı,faturaları ödememek ne demek yaa
Maaşını göstermemek,kart ekstrelerini göstermemek ne demek inanamıyorum..kusura bakma ama bu evlilik değil,aynı yatağa girince evli olunmuyor..Hayatı paylaşmak lazım...

Eşin sana bağlıdır,seni hayat arkadaşı görür,gizlisi saklısı yoktur,her zaman her konuda sana sahip çıkar destek olur,ailesine karşı seni her zaman savunur,korur.Dersin ki para da neymiş,baş başa mutluyuz,yüzümüz gülüyor dersin bileziğin lafını etmezsin bile..Ama gördüğüm sizde bunların hiç biri yok..

Allah yardımcın olsun..

Kararlılığın ve umutlu oluşun çok iyi... Senin adına sevindim. Daha yaşın çook genç,güzel günler seni bekliyor

nerden bılıyosun berbat bı hayat beklıcegını belkı esı duzelıcek bu kadar ön yargılı olma hemen evlılıgınımı bıttırsın senın ıcın bumu dogru henuz daha 2 aylık evlı bunların evlılıgı daha oturmamıs zamanla oturur en kucuk bıseyde evı bırakıp gıtsın ardından hemen bosansın buyuklerımız bı ton cıleyı ne ıcın cekmısler evlılık kolay bısey deqıl eger evlenıyosa yerı geldıqınde cılede cekıcek adamın kahrınıda oldu hemen bosansın olaylar senın acından vıcık vıcık yazdıqın cvpta cvp olsa barı sacma sapan seyler yazmıssın kendı cabında sen evlımısın evlıysen hıcmı bu tarz seyler yasamadın hemen kocanımı bosadın !!!!!!

22 yaşında hayatın neresine atlasan bi dal bulursun dal derken bi erkekten bahsetmiyorum, boşan diyenler taviz verme diyenler duygusuz kalpsiz değil benim annem 16 yaşında evlenmiş 10 sene babannemlerle oturmuş 34 yaşındada şeker hastası oldu, hala evlilikleri yürüyo ama babam hala aynı, anneme hiçbi şey danışmaz ama her seferinde onun lafına gelir, sen anlamazsın sen bilmezsin sen yapamazsın diye diye kadını pasifleştirdi, Allahtan aldığına ettiğine gezdiğine karışmıyoda yürüyo evlilikleri, ben annemede boşan diyorum ama onun evliliği artık 30 seneye yaklaşıyo boşansa babamla didişmeyi bile özler bağımlı oldular artık

tatlım çok üzüldüm daha 22 yaşındasın sakın ama sakın boyun egme böyle insanlara bide cocuk yaparsan hayatın biter böyle adamdan hayır gelmez namus olguları gelişmemiş bunların iki kuruşun peşine düşmüş sakın verme hiç bişeyini ayrıca mahkemedede her şeyi talep et ne kadar edebilirsen okulun varsa oku hayatına bak okumayanların sonu cok zor erkeklerin sagı solu belli olmuyor bende çalışmıyorum ama okulumu okuyorum eşime evlenmeden önce söylemiştim asla bırakmam okulumu hı bitirsemde çalışmıcam o ayrı ama meslegim olur bana yamuk yaptıgında basarım tekmeyi adam olsunlar yaa yoksa adam ederiz biz salla gitsin ayrıca iyilikten maraz dogar hakkın neyse her zaman al neden sen iyilik yapıcakmışsın gencecik kızı almış o fedekarlık yapsın kurban olsun sana

canım erkeklerin düzelmesini adam olmasını bekleyerek mi hayatımızı devam ettirelim neden anaları adam edip evlendirmiyolar hiç katılmıyorum sana evliligin başında pürüzler olabilir bende yaşadım ama her sorun bir degil anlaşmazlıklar felan olur ama bi erkek kadının parasının arkasına düşemez bunu kabul edemem ileride düzelir ihtimalleri saçma geliyor bana yuva yıkmak hoş degil ama bunu erkekte düşünsün bi zahmet ayrıca erkek sorumludur yuvadan bizlere yerleştirilmiş bi kanı var yuvayı dişi kuş yapar diye ama o öyle degil erkek kadından sorumludur hem maddi hem manevi olarak İmam Gazâli: "Kocanın karısı ile iyi geçinmesi, ona karşı güzel ahlakla muamelede bulunması, kadının hakkıdır. Güzel ahlaktan murad kadına

göstermektir, Resulullah'ın yolundan giderek kadının taşkınlık ve gazabına karşı halîm selîm davranmaktır" der. ayrıca bi çok hadis var ilim kitaplarında erkek kadını yönetecek bu bu kadar basit çocuklarını şımartıp azdırıp üstümüze salmasınlar adam etsinler ögretsinler hayatı sonra evlendirsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…