16 yaşında evlenen biri otomatik olarak reşit olur mu ?

yani 16 yaşında sevişiyorsan kanunun izin verdiği şekilde kefil olabilirsin, sözleşme vs yapabilirsin sanki 16 yaşında evlenmek akıl işi gibi yaptığı sözleşmeler geçerli olsun. ama liseye giden bir 16 yaş olursan eğitimine devam ettiğin halde sözleşme yapamaz doğru anladım zaar.
ne saçma salak kanunlarımız var bizim yahu.

Oyle bir kanun altinda iyiki yasamiyorum.

Her kanun mantikli olsaydi cocuk gelinler olmazdi.

Super kafa
Hanimefendi, uye objektif hukuki bir soru sormus, ben de cevapladim. Bunun kafamla fln alakasi yok. Kanunda acik acik yazan bilgiye yok oyle bir sey deyip millete cahil diyen sizsiniz.

Son düzenleme:
Konu biraz teferruatlı ve uzun . Tam olarak çok saçma kanunlarimiz var diyemem tam olarak çok mantıklı da diyemem . Türk Medeni kanunu malesef devşirme bir kanun olduğu için kültürümüze kaynastirilirken bazı saçmalıklar olmuş tabiki .

Böyle durumlarda direkt erkek tarafı suçluyoruz ben de dahil ama masallah kızların da altta kalır yanı yok koşa koşa gidiyorlar

tavsankulak_17 neden beğenmediniz merak ettik
Bakış açısını beğenmedim. Sisteme varana kadar sorun ailelerde. Bu yaşlarda evlenmek isteyen ya da evinden kaçan kızlar genelde ailevi sorunlardan dolayı kaçıyorlar. Evde gördüğü baskı, şiddet, geçimsizlik, kısıtlanma vesaireden kaçıyor. Sistem bana müsaade etmiş, gideyim evleneyim diye düşünmüyor. Kaldı ki sistem müsaade etmese de umurlarında olmazdı. Çünkü bunu bir kurtuluş olarak gördüklerinden maalesef daha da küçük yaştaki kızlar bile ailelerinden kaçıyor. Sistem müsaade etmiş, etmemiş bakmıyor, hatta bilmiyor bile. Bunun önüne geçmenin yolu evlilik yaşını 20'ye çekmek değil.

4 sayfada bir sürü kişi hukuk biliyormuş gibi konu sahibi ile dalga geçmiş adeta da siz niye üzerinize alınıyorsunuz? Benim mesajlarımı alıntılamayın sizinle muhattap olmak istemiyorum

Tüm yorumları okudum. Konu sahibi ile dalga geçilen tek bir yorum dahi görmedim tersine yanlış bir karar verilmesin diye yorumlar yapılmış.
Ayrıca herkes 16 yaşımda ki çocuğunu hangi durumlarda evleneceğini gayet iyi biliyormuş.

O yaşlarda çocukların aile ile çatışma yaşamaları çok normal. Tabiki her ailenin sağladığı şartlar aynı değildir ama 22-23 yaşına kadar bir aile bunalımı yaşanıyor o kesin.

Tamam en avukat sensin de geç. Sanki o yaşlarda evlenenlerin neler yaşadığını görmüyoruz. Herkes doğru olanı yazdı.

Hiç bir koşulda olmuyor. Neden reşit olmak istiyorsunuz. İnşaallah bu yaşta evlenmek gibi bir hata yapmak için sormuyorsunuzdur.
Mesela şu yorumunuzu hangi hukuki bilgiye dayanarak yaptınız? İlk alıntıladığımız mesajda bu durumu kast etmiştim. Ergin olunması mümkün mü bilemiyorum ama 16 yaşında evlilik ne alaka ne acelen var denilebilir mesela. Değil mi ? Sizin yorumunuzu görmemiştim yazarken ancak doğru demişim hukuki bir soru sonuç itibariyle.

4 sayfada bir sürü kişi hukuk biliyormuş gibi konu sahibi ile dalga geçmiş adeta da siz niye üzerinize alınıyorsunuz? Benim mesajlarımı alıntılamayın sizinle muhattap olmak istemiyorum
Hukukçu olduğumu nasıl belli ederim. Bknz.

Tamam en avukat sensin de geç. Sanki o yaşlarda evlenenlerin neler yaşadığını görmüyoruz. Herkes doğru olanı yazdı.

Birde sanki avukat olunca her şeyi kendileri iyi biliyor yada sadece kendilerinin konuşma hakkı varmış gibi davranıyor. Yaptıkları yorumlarda da bakış açıları içler acısı durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…