16 yaşında evlenen biri otomatik olarak reşit olur mu ?

Liseden mezun olur olmaz annemin babası görücü göndertmişti bana. Ben buna rağmen 28 yaşında evlendim. Evlilik bir kadının kaçış yolu, dayatıldığı bir alan olmamalı. Bu onların suçu deyip başkasına suçu hiçbir şekilde atmamalıyız.

Bir şey soracağım, konu sahibi bile yazmamış ne olduğu belli değil niye sizler birbirinize düştünüz şimdi? Şaştım kaldım.
Hukukçu bir hanım arkadaş üyelere hukuk dersi vermeye gelmiş. Ondan biraz ortalık karıştı

Bu yanlış bilgi değil siz öyle görmek istiyorsunuz. 16 yaşındaki kız çocuğu evlinice reşit olmuyor. Mahkemeler mecburiyetten izin veriyor. Tabi siz öyle görüyorsanız o ayrı.
Allah allahhh
Kişinin 16 yaşında mahkeme kararı ile ya da 17 yaşında anne baba rızası ile evlenmesi durumunda kişi kendiliğinden Ergin yani reşit olur. Bu durum kanun hükmüdür. Normal şartlarda kendini borç altına sokacak işlemleri yasal temsilcisi olmadan yapabilir hale gelir veliye ya da vasiye ihtiyacı yoktur. Ben görmüyorum kanuni düzenleme böyle.

Tamam siz görmeye devam edin biz görmüyoruz.

Ohooooo dert olmayan bir konu bdvye açılmış ama kimse rapor etmemiş, yetmemiş dert olmayan bir konu için kaşın altında gözün var, dudak üstü bıyığın var kavgası çıkmış, derin nefes alıp 20’ye kadar sayın sakinleşirsiniz.

18de resıt olursun 17 yaşında dilekçe verip anne baba rızasıyla olur.Bende 17 yaşında evlendim eşimden yana pişman olmadım mutluyum ama okulunu oku mesleğini eline al evleneceksen öyle evlen

Tamam en avukat sensin de geç. Sanki o yaşlarda evlenenlerin neler yaşadığını görmüyoruz. Herkes doğru olanı yazdı.
belki etik olarak doğru olan yazılmış olabilir ama hukuken doğru olan yazılmamış. o kadar emin şekilde ilk sayfada hayır kesinlikle hiç bir şartta 16 yaşında rüşt olmaz yazılınca aldığım medeni hukuk dersinden şüphe ettim. bilginin doğrusunu yazana beğenmedim atmayı da çok zavallıca buldum maalesef (onlardan biri siz değildiniz ama burada belirtmek istedim)

Bu yanlış bilgi değil siz öyle görmek istiyorsunuz. 16 yaşındaki kız çocuğu evlinice reşit olmuyor. Mahkemeler mecburiyetten izin veriyor. Tabi siz öyle görüyorsanız o ayrı.
Evlendiği için reşit olmuyor zaten mahkeme onun reşit olması gerektiğine ( 16 yaş olağanüstü durumlar medeni kanundan kontrol edebilirsiniz)hükmettiği için evlenebiliyor ve erginligi kazanıyor . Bunun doğruluğu veya yanlışlığına kanun bakmıyor 16 yaş evlilik için zaruri hal dışında verilmez ki o durumda genelde kız çocuğunun hamile kalmasıdır . Önceki yorumlarda bahsetmiş olduğunuz hiçbir şekilde reşit olamaz sözünun hukuki bir karşılığı yok biz sübyancı desekte yanlış desekte evlenebilir . İkinci bir resitlik durumuda küçüğün talebidir . Bu da bahsedilen 18 yaş altı kişinin kendi talebi üzerine -ki bu da genelde ailesinden tek sağ kalan ve bir malvarlığı yönetmesi gereken küçüklere imza yetkisi vermek amacı ile hükmedilen bir durumdur . Avukatlar herşeyi bilemez elbet lakin böyle çok basic bir bilgiyi tüm avukatlar bilir . Evlilik ile kazanılan erginlik gerçek bir erginliktir. Yani reşit olur .

Muhatabına yazın o zaman. Bu konu benim nazarımda yeterince sıkıcılaştı.

Evet ben de onu diyorum ya. Reşit olunuyor :) okuduğumuzu anlayalım lütfen.
anlatamazsınız :)
burada tıpla ilgili konularda doktor üyeler yorum yapınca sorun yok ama hukuk ile ilgili konularda avukat işin doğrusunu söyleyince “ama ben öyle kabul etmiyorum “ olmuş. kanun bu, sen bu kanuna uyup yavrunu 16’da evlendirme ama sonuçta böyle bir kanun var mı var. kimi zaman 18 yaşında gelmeden çocuğun menfaati için de bu karar veriliyor.

İşin etik kısmı sosyoloji psikoloji kısmı çok su götürür ve tartışılır. Kanunda zaten bu ve benzeri tuhaf uygulama çok . Hanımefendiler işin etik kısmında takılmış anlıyorum. Ama hakim hükmettiği zaman işin etik kısmınin bir manası kalmıyor

evet ben de bundan bahsediyorum tam da. keşke 16 yaşına evlenilmese, medeni hukukta buna izin verilmese ama burada üyelere konuyla ilgili sübjektif bir şey sorulmamış. kanun ne der diye sorulmuş onlar da yanlış bilgiyi kanun gibi söylemişler, ama bu yanlış denince de beğenmedimler, merve ağlıyor tuvalete gidebilir miyizler, zaten biz şunu kastetmiştikler, avukatsınız diye ….ler havada uçuşmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…