tavsankulak_17
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 2 Ekim 2023
- 1.681
- 1.401
-
- Konu Sahibi derinhayal
16 yaşında ancak hakim kararıyla, çok önemli bir takım sebepler var ise, hakim onaylarsa evlenilebilir. 17 yaşında vasi izini ya da yine hakim kararı ile evlenilebilir. 18 yaşını dolduran bir kişi anca kendi iradesiyle evlenebilir. Reşit sayılıp sayılmamasını sormanızın sebebi nedir? Öyle hakim bey seviyorum deyince de evlendirmiyorlar bu arada 16 yaşında.Evet yukarıda belirttiğim gibi reşit olmuş oluyor mu ?
16 yaşında lise mezunu bile olamaz ki 18de bitiyor lise. Lise terk olur olsa olsaReşit olmaz ama evlenebilir.
Sakın 16 yaşında evlenip de yakma başını,
Sonra ‘ühü ühü kocam beni aldatıyor cahildim bilemedim böyle olduğunu, çocuklarım var, lise terkim/ mezunuyum, iş bulamıyorum, çalışamıyorum’ diye konu açarsın
Evet yukarıda belirttiğim gibi reşit olmuş oluyor mu ?
Evet kocayı vardiğin gibi büyüyüp dünyanın kaç bucak olduğunu öğreniyorsun.Evet yukarıda belirttiğim gibi reşit olmuş oluyor mu ?
Bizim bı komşu da yaşı reşit olmayan kız kaçırmıştı kızın ailesi şikayetçi olmuştu. Çocukları olduğu halde adam hapiste yattı.
Hayir kızı kaçırdı çocukları bile oldu o haldeyken bile ceza aldı demek istedim. Adamda 20 li yaslarindaydi zaten.Bu dediğim çok seneler önce olan bı olaydı ne kadar ceza aldı tam hatırlamıyorum biz çocuktuk o zamanlar. Şuan onlarin çocukları bile evlendi torunları bile var.Çocuk var bir de çocuk kaçırıyor. Hapse girmesi iyi olmuş. Umarim çıkana kadar yaşlanır. İyi ki yasalar var yoksa düşünmek dahi istemiyorum.