- Konu Sahibi derinhayal
Evlendiği için reşit olmuyor zaten mahkeme onun reşit olması gerektiğine ( 16 yaş olağanüstü durumlar medeni kanundan kontrol edebilirsiniz)hükmettiği için evlenebiliyor ve erginligi kazanıyor . Bunun doğruluğu veya yanlışlığına kanun bakmıyor 16 yaş evlilik için zaruri hal dışında verilmez ki o durumda genelde kız çocuğunun hamile kalmasıdır . Önceki yorumlarda bahsetmiş olduğunuz hiçbir şekilde reşit olamaz sözünun hukuki bir karşılığı yok biz sübyancı desekte yanlış desekte evlenebilir . İkinci bir resitlik durumuda küçüğün talebidir . Bu da bahsedilen 18 yaş altı kişinin kendi talebi üzerine -ki bu da genelde ailesinden tek sağ kalan ve bir malvarlığı yönetmesi gereken küçüklere imza yetkisi vermek amacı ile hükmedilen bir durumdur . Avukatlar herşeyi bilemez elbet lakin böyle çok basic bir bilgiyi tüm avukatlar bilir . Evlilik ile kazanılan erginlik gerçek bir erginliktir. Yani reşit olur .
Zaten işin hukuki tarafını baz alarak yorum yapmadım. Kim ne karar verirse versin
bana göre 16 yaşımdaki biri çocuktur. İster evlensin, ister hamile kalsın hiç önemli değil. Benim bakış açım bu.