16 yaşında evlenen biri otomatik olarak reşit olur mu ?

Mesela şu yorumunuzu hangi hukuki bilgiye dayanarak yaptınız? İlk alıntıladığımız mesajda bu durumu kast etmiştim. Ergin olunması mümkün mü bilemiyorum ama 16 yaşında evlilik ne alaka ne acelen var denilebilir mesela. Değil mi ? Sizin yorumunuzu görmemiştim yazarken ancak doğru demişim hukuki bir soru sonuç itibariyle.
Arkadaşım illa bunları bilmek için hukukçu mu olmak gerekiyor? Ben şimdi evlendirme dairesinde staj yaptım yani evlilik ile ilgili her şeyi biliyor ama HUKUKÇU değilim.
Kadı ki siz kimsiniz de insanlara ahkam kesiyorsunuz. Yorumlar kurallara aykırı ise gereken yapılır. Sizin iş yeriniz değil burası
İnsanları rahat bırakın.Sizin bu üstten bakışınızı sevmiyorum.

Ben 16 yaşında evlilik doğru bir şey mi demişim ? Allah Allah ya
Demediniz fakat kimse burada hukuk bilmek zorunda değil. Sosyolojik açıdan uygun olmadığı yazıldı. Ki zaten doğruymuş da, ancak hakim izni ile evlenilebilirmiş. Yani ancak hakim uygun görürse reşit sayılıyor doğru mu? O zaman sorunun cevabı yine hayır. 16 yaşında kafana göre evlendim dersen reşit meşit olamazsın. Verilen cevaplar da doğru olmuş oluyor.

Demediniz fakat kimse burada hukuk bilmek zorunda değil. Sosyolojik açıdan uygun olmadığı yazıldı. Ki zaten doğruymuş da, ancak hakim izni ile evlenilebilirmiş. Yani ancak hakim izin uygun görürse reşit sayılıyor doğru mu? O zaman sorunun cevabı yine hayır. 16 yaşında kafana göre evlendim dersen reşit meşit olamazsın. Verilen cevaplar da doğru olmuş oluyor.
Nereden biliyoruz konu sahibinin mahkeme kararı ile evlenmediğini? Diğer türlü imam nikahı adı altında yapılan birliktelikler evlenme değil zaten. Evlendim denilince bir şekilde resmi nikah akdi yapılan durum anlaşılır.

Nereden biliyoruz konu sahibinin mahkeme kararı ile evlenmediğini? Diğer türlü imam nikahı adı altında yapılan birliktelikler evlenme değil zaten. Evlendim denilince bir şekilde resmi nikah akdi yapılan durum anlaşılır.
E ona bakarsan sen nereden biliyorsun kafasına göre iş yapmadığını. Konuda bu detay verilmediğine ve yazılanlara bu cevap yazılmadığına göre hakim kararı falan yok ortada.

Mesela şu yorumunuzu hangi hukuki bilgiye dayanarak yaptınız? İlk alıntıladığımız mesajda bu durumu kast etmiştim. Ergin olunması mümkün mü bilemiyorum ama 16 yaşında evlilik ne alaka ne acelen var denilebilir mesela. Değil mi ? Sizin yorumunuzu görmemiştim yazarken ancak doğru demişim hukuki bir soru sonuç itibariyle.

Sanırım sizde 16 yaşındasınız.
Ben kimseyle hukuk bilgisi karıştırıyorum. Ama madem sordun cevap vereyim. 16 yaşımdaki biri için mahkeme ne karar verirse versin benim için çocuktur. Akıl ve vijdanıma dayanarak yorum yapıyorum.

İmam nikahı yaptırıp 18 yaşından önce kanunen reşit olabileceğini ummuyordur herhalde konu sahibi
Muhtemelen öyle umuyor. Lisede çalıştım 1 sene. Biz evlendik diyerek kaçıp gidip imam nikahı yapıp tıpış tıpış evine dönen öğrenciler oldu. Sağlıklı düşünülecek bir yaş değil.

Sanırım sizde 16 yaşındasınız.
Ben kimseyle hukuk bilgisi karıştırıyorum. Ama madem sordun cevap vereyim. 16 yaşımdaki biri için mahkeme ne karar verirse versin benim için çocuktur. Akıl ve vijdanıma dayanarak yorum yapıyorum.
Ben 30 yaşındayım. 9 senedir bu forumdayım. Aynen en vicdanlı sizsiniz. Neyse uzatmak istemiyorum lütfen alıntılamayın.

D derinhayal şimdi konularına baktım. Sizin evlilikten önce ciddi bir tedavi olmanız lazım. Panik atak kolay bir hastalık değil. Bu yaşta evlenirseniz o hastalık sizi bitirir

Hesabını verirken bakalım bu kadar rahat olacak mısınız?
images

t1302.gif

X