16 yaşında evlenen biri otomatik olarak reşit olur mu ?

Nasıl yani kadın mı erkeği kaçırdı, hemde reşit olmadan?
Kız 16 yaşında kaçtığı çocukta askerden yeni gelmişti. İkisi birbirini seviyormuş kızda kaçmış. Onların kızı da 20 yaşındayken kaçarak evlendi şimdi torunları bile var. Armut dibine düşer misali.

Son düzenleme:
Madem 24 yaşındasın o zaman 16 yaşında birinin reşit olamayacağını bilmen lqzimdi
Hadi onu bilmiyosun 16 yaşında çocuk bırak evlenmeyi,reşit olmayı oy kullanamıyor tek başına imza yetkisi yok bunu bari bil

16 yaşında evlenip kv, kp, görümce, elti sarmalında dolanırken ne aşk kalır ne sevgi.
Bu yaşlarda hissettiğin aşk değil cinsellik için duyulan hormonlar. Aklını başına al oku, iş sahibi ol.

Merhaba
Evlilikle kazanılan erginlik kesindir. Erginligin arandığı her konuda ergin olur( kefalet- alım satım sözleşmeleri ben) lakin 18 yaş şartı aranan hiçbirsey yapamaz . 16 yaşındaki biri ancak hakim kararı ile evlenebilir ki bu olağanüstü evlilik erginligidir- bu genellikle hamilelik sebebiyledir . Hakim onayı ve veli veya vasi görüşü alınır gerek görmez ise onlarında görüşünü almaz . Kısacası evlenebilir. Lakin ancak olağanüstü durumlarda ve hakimin onayi ile .

Evet, evlenme kisiyi reşit kilar.
Minimum evlenme yasi 17dir. 16 yasinda ancak hakim izin verirse evlenilebilir. Hakim o izni de ancak olağanüstü durumlarda verebilir.
Millet de bilip bilmeden yazmis ....
Zaten bizim milletin en büyük sorunu bu. Herkes her şeyin uzmanı. Bilmiyorsan bilmiyorum demek zor olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…