• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kız kardeşimm :( lütfen yardım edin

Herkesin kendi fikri tabide yalnız sigara konusunda kocam bile önüme geçemedi benim bunuda belirtiyim fakat diğer konularda dediklerim azda olsa işe yarar en azından içtende olsa doğruyu bilir. Siz onla daha fazla ilgilenir beraber vakit geçirip aynı ortamlarda huzur bulmayı denerseniz diğer arkadaşlarından azda olsa uzaklaşır.
Aaa evlimisiniz?

Sen nerden biliceksin umrumda olmadigini. Ben annemi babami uzmesini istemiyorm. Temizlik falanda yapmasin ben yaparim. Ona hizmet bile ederim. Ama yeterli serserilerle takilmasin.

Madem tek derdin o o zaman piercing takıyo aksesuara para veriyo ben vermiyorum temizlik yapmıyo gibi şeyler söylemiceksin.Bunların serserilerle takılmasıyla ne alakası var?

Peki tm ama ben konusmayi deneyince benden uzaklasiyor. Annem kizim neden bize boyle davraniyorsun diyo s.gidin diyor. Biz daha ne yapalim. Diyorum o cocuk boyle boyle. Benden daha iyi taniyamazsin diyor

Çok tedirgin olduğun bir çocuksa görüştüğü annene git söyle ama tembihle benden duymadın diye. Anen ve baba disiplin sağlar kardeş sırdaş kısmı gibi gelir bana sana güvenini kaybetmesin diye diyorum. Annen bilsin ama başkasından duymuş yada bir yerde görmüş gibi konuşsun.
Başka da elinden bir şey gelmez ki.. Annen baban umursayacak peşinde düşecek sen değilsin sorumlu olan ondan. Annen baban peşine düşecek. Ki sigara içtiğinizi anlarlar her türlü kokusu ne yaparsan yap kalır. Piercing diyorsun 15te buna izi veriyorlarsa zaten görmezden geliniyor kardeşin. Yada annene küfürlü konuştuğunda annen ceza verebilir bir yaptırım uygulayabilir harçlığını keser e bileyim sokağa çıkarmaz. Bunlar olmadan yine serbest bırakılıyorsa evin diğer çocuğu olarak kendini paralasan da sonuç alamazsın. Bunu yapacak olan annen baban

Ergenlik diyenler olmuş ama bizde ergenlik dönemlerinden geçtik ama böyle taşkınlıklar yapmadık.. En azından ben yapmadım, bu kadarına da şahit olmadım. Bence babana göstermeden önce annenle beraber çekin kardeşini konuşun. Yaptıklarının yanlış olduğunu nedenleriyle anlatın. Onun iyiliğini istediğinizi ona bi kastınız olmadığını sözlerinizle gösterin.
Eğer ki anlamazsa git babana söyle. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama insanın erkek arkadaşının olmasının kötü bir yanı yok. Yani seni bununla tehdit ediyor diye korkmanın bi manası yok. Bu bi hata değil gayet normal bi durum. Hata olan kız kardeşinin sınırlarını bilmeden hareket etmesi. Erkek arkadaşının olması değil zaten.
Her neyse sözün özü bu şekilde hız kesmeden giderse ileride pişman olacağı şeyler yapabilir.

Canım benim seni çok iyi anlıyorum.
Hangimizin 17-18 yaşında hoşlandığı, arada görüştüğü biri olmadı ki.
Ama her şeyin bir yeri zamanı var.
En büyük problem öncelikle okumaması.
Sonra sigaraymış, erkeklermiş gelir
Bu sorumluluk sana fazla, Allah korusun yarın bir gün bir şey gelse başına, yine annen baban yanar ona. Demezler mi neden bize söylemedin diye?

Çocuk o daha, ama karşısında okula da gitmiyorsun madem her gün dışarılarda ne yapıyorsun, kimlerlesin diye soran biri yok. Bu yüzden oluyor bunlar. Kandırılmaya çok müsait belli ki.

Bence senden çıktığını belli etmeden hiç, ki sizi de zaten engellemişmiş. Annene söyle. O da babana söylesin. Gerisi anne babayla çocukları arasında.
Bildikten sonra da aynı şekiş davranırlarsa kendi bilecekleri iş.

Sonra kabak başına patlamasın.

Ve kendini de bu kadar heder etme. Sen de 19 yaşındasın. Ablasın, anne baba değil.

Anne babası gibi davranırsan, hem kendini yıpratırsın, hem kardeşini kaybedersin.
Bırak herkes kendi görevini yapsın.
Tesekkur ederim yorumunuz icin. Soylersem babam et kemik birakmaz onda. Ben dayanamiyorum birinin dovulmesine. Anneme soylesem annemde dovucek. Sonra dicek babana soylerim disari cikarsan. Ya da babana soylerim falan seyi yaparsan.

Ergenlik diyenler olmuş ama bizde ergenlik dönemlerinden geçtik ama böyle taşkınlıklar yapmadık.. En azından ben yapmadım, bu kadarına da şahit olmadım. Bence babana göstermeden önce annenle beraber çekin kardeşini konuşun. Yaptıklarının yanlış olduğunu nedenleriyle anlatın. Onun iyiliğini istediğinizi ona bi kastınız olmadığını sözlerinizle gösterin.
Eğer ki anlamazsa git babana söyle. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama insanın erkek arkadaşının olmasının kötü bir yanı yok. Yani seni bununla tehdit ediyor diye korkmanın bi manası yok. Bu bi hata değil gayet normal bi durum. Hata olan kız kardeşinizin sınırlarını bilmeden hareket etmesi. Erkek arkadaşının olması değil zaten.
Her neyse sözün özü bu şekilde hız kesmeden giderse ileride pişman olacağı şeyler yapabilir.
Bende boyle bir ergenlik gecirmedim. Biraz.basi bos birakilmis.bir.kiz cocugu var ortada. Dediginiz.gibi annemle tekrardan konusmayi deniyexegim

Bence sizin ilişkinizde bi sorun var abla kardeş nasıl bu kadar uzak olur ki :KK12:kardeşinle samimi olmaya bak benim 12 yaşımda yiğenim var bi derdi olunca beni arar ilk :KK14:

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Soylersem babam et kemik birakmaz onda. Ben dayanamiyorum birinin dovulmesine. Anneme soylesem annemde dovucek. Sonra dicek babana soylerim disari cikarsan. Ya da babana soylerim falan seyi yaparsan.
Ya işte madem öyle annene söyle.
Babana söyleyip söylememek ona kalmış.
Tehditse tehdit.
Öyle evde tutabiliyorsa mecbur bunu yapacak kadıncağız.
Onun vurduğu bir tokat 2 gün acıtır ama, böyle giderse kardesinin düşeceği durumlar sizi ömür boyu acıtacak.
Karar sizin.

Bence biraz kendine bak vah canim babam vah gariban diyorsun ama seninde babanin arkasindan cevirdiğin işler nolucak? Sirf bikac yas buyuksun diye kardesinden farkin olmuyor. Ikinizde aynisiniz :) Once kendini sikayet et babana.

Bence sizin ilişkinizde bi sorun var abla kardeş nasıl bu kadar uzak olur ki :KK12:kardeşinle samimi olmaya bak benim 12 yaşımda yiğenim var bi derdi olunca beni arar ilk :KK14:
Zaten kucuklukten beri anlasamiyorduk. Daha dogrusu beni doven hep o olurdu. Hep dayak yerdim ondan. Ama bir kere bile vurmadim ona. Dertlesilcek insan var bide normal olmayan insan var

Bence biraz kendine bak vah canim babam vah gariban diyorsun ama seninde babanin arkasindan cevirdiğin işler nolucak? Sirf bikac yas buyuksun diye kardesinden farkin olmuyor. Ikinizde aynisiniz :) Once kendini sikayet et babana.
ben bir kisiyle ciktim sadece o 3-4 kisiyle. Bende pisman oldum pismanlik duygusu olustu. Bana oyle bos bos yorumlar da yapma yapicaksan 2-80 uza. Moralim bozuk zaten gereksiz gereksiz yorumlar yapinca ne geciyo eline? Begeni kazanmak icin mi ☺☺

Bence öncelikle siz bir psikologa görünün çünkü sizin psikolojiniz de durumlardan dolayı çok yıpranmış. Bu durumda iken kardeşinize yardımcı olmanız da çok zor.Ayrıca senin yaşında yeterince büyük değil kardeşinin hal ve hareketleri gerçekten anne babanın yarasız bir şekilde zor altından kalkabileceği birşey. Ancak birlikte kafa kafaya vererek ve bir terapistten de yardım alarak ona nasıl yaklaşacağınız ve onun bu pervasizlığına karşı nasıl daha sabırlı olacağınız konusunda o şekilde ufak ufak bir şeyleri düzeltmye çalışabilirsiniz. Yoksa dövmekle tehditle kaba kuvvet ve bağırmakla asla ama asla hiçbir insan yola gelmez.Sadece yola gelmiş gibi davranır.En önemlisi kardeşinin güvenini kazanman gerekirse yaptığın yanlışlardan dolayı pişman oluşunu içine işleyecek şekilde ona anlatman ya da ailesinin ona destek olacağı konusunda onu inandırman. Valla işiniz çok zor Allah kolaylık versin.

Evet o da birakicakti. Ya suan konu bu deil. Sigara deil. Benim sorumu anlamayanlar var. Ben size resmi.babama gostersemmi diyorum siz ne diyosunuz

Tabi goster de ki bende o yaşta erkeklerle gezdim, ciktigim oldu ama fotograf cekilmedim. Bu ne kepazelik. Biseyi yapcaksa sizin gibi gizli yapmaliydi. Ablasini o yonden ornek alamamis. Bilmiyor senin gibi yaptigini elalemden saklamayi, saklasa sorun olmucakti. Cok haklisin.

Bence öncelikle siz bir psikologa görünün çünkü sizin psikolojiniz de durumlardan dolayı çok yıpranmış. Bu durumda iken kardeşinize yardımcı olmanız da çok zor.Ayrıca senin yaşında yeterince büyük değil kardeşinin hal ve hareketleri gerçekten anne babanın yarasız bir şekilde zor altından kalkabileceği birşey. Ancak birlikte kafa kafaya vererek ve bir terapistten de yardım alarak ona nasıl yaklaşacağınız ve onun bu pervasizlığına karşı nasıl daha sabırlı olacağınız konusunda o şekilde ufak ufak bir şeyleri düzeltmye çalışabilirsiniz. Yoksa dövmekle tehditle kaba kuvvet ve bağırmakla asla ama asla hiçbir insan yola gelmez.Sadece yola gelmiş gibi davranır.En önemlisi kardeşinin güvenini kazanman gerekirse yaptığın yanlışlardan dolayı pişman oluşunu içine işleyecek şekilde ona anlatman ya da ailesinin ona destek olacağı konusunda onu inandırman. Valla işiniz çok zor Allah kolaylık versin.
Amin tesekkur ederim guzel yorumun icin. Sirf kardesimin sorumsuz dawranislari yuzunden ygs sinavina 2 hafta kaldi calisamiyorum warsin calismiyim yani ama en iyi psikologum sizden gelen guzel yorumlar ve engelli kuzenimle konusmak

Tabi goster de ki bende o yaşta erkeklerle gezdim, ciktigim oldu ama fotograf cekilmedim. Bu ne kepazelik. Biseyi yapcaksa sizin gibi gizli yapmaliydi. Ablasini o yonden ornek alamamis. Bilmiyor senin gibi yaptigini elalemden saklamayi, saklasa sorun olmucakti. Cok haklisin.
Benim annem biliyordu diyorum mahalledende biliyolardi kizim bi yorumlarin hepsini okuyun ondan sonra gelin bana. Ilerdeki cocugunuzun seklini davranisini 15 yasinda erkeklerle cikacagini kafanda kabullendirip yazma buraya

Zaten kucuklukten beri anlasamiyorduk. Daha dogrusu beni doven hep o olurdu. Hep dayak yerdim ondan. Ama bir kere bile vurmadim ona. Dertlesilcek insan var bide normal olmayan insan var
Kardeşiniz maalesef bazı kötü alışkanlıklara meyilli bir çocuk.Aile olarak da anladığım kadarı ile psikolojisine vs çok dikkat edilmeden hareket edilmiş aslında bunların önlemi daha önceden o zamanlarda alınmalıydı.Benim de bir kardeşim var böyle sorunları olmadı ama bana göre daha içine kapanık ve herşeyi probleme dönüştürerek yaklaşan bir çocuktu.Bizde kimi zaman anlaşamadık bu sebepten yaşlar yakın olunca özellikle kardeşler arasında bu tarz sorunlar oluyor ama yine de sizden çok siz de dahil kardeşiniz de anne ve babanızın daha çok gözetiminde olmalıydınız. :( bu durum beni gerçekten çok üzüyor. İnsanlar hayat derdine dalıp çocuklarını ikinci plana atıyor maalesef :(

Benim annem biliyordu diyorum mahalledende biliyolardi kizim bi yorumlarin hepsini okuyun ondan sonra gelin bana. Ilerdeki cocugunuzun seklini davranisini 15 yasinda erkeklerle cikacagini kafanda kabullendirip yazma buraya
Mahalleli senin sevgilini biliyo sorun olmuyor onunkini duyunca mi problem?

Kardeşiniz maalesef bazı kötü alışkanlıklara meyilli bir çocuk.Aile olarak da anladığım kadarı ile psikolojisine vs çok dikkat edilmeden hareket edilmiş aslında bunların önlemi daha önceden o zamanlarda alınmalıydı.Benim de bir kardeşim var böyle sorunları olmadı ama bana göre daha içine kapanık ve herşeyi probleme dönüştürerek yaklaşan bir çocuktu.Bizde kimi zaman anlaşamadık bu sebepten yaşlar yakın olunca özellikle kardeşler arasında bu tarz sorunlar oluyor ama yine de sizden çok siz de dahil kardeşiniz de anne ve babanızın daha çok gözetiminde olmalıydınız. :KK43: bu durum beni gerçekten çok üzüyor. İnsanlar hayat derdine dalıp çocuklarını ikinci plana atıyor maalesef :KK43:
Aynende oyle. Ben hep yanlizdim zaten hep yanliz kaldim hayatimda. Ilk okulda lisede hic arkadasm olmadi hep tektim ama yinede okumaktan ailemin yzuunu kara cikarmaktan vazgecmedim. Tesekkur aldigimda sevincli sevincli eve geldigimde annemden sadece aferin cekmeceye koy lafini duyuyorum. Bende dayak yedim hemde fazlasiyla o zamanlar tabi annem pismanim diyor psikolojim cok bozuldu keske kardesimde benim gibi olsa icine kapanik boyle olmasa. Burda olumsuz yorum yazanlari goruyorum halimden ne anlarlar yaa. Moral olcaklarina kalbimi kiriyolar. Sizin yorumunuz beni mutlu etti

Back