Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet oyle dediler. Ben hayatimi yasayamadim. Ya hayati yasamak nedir Allah askina? Erkeklerle mi gezmek? Sigarami icmek? Kotu arkadas ortaminda mi takilmak? YAPMIYOR YAPMIYOR YAPMIYOR. Ne soylesek yapmiyor. Yapmadi diye dovelimmi anlamadim ki. Ben haftanin 2 gunu okuldayim 3 gunu calisiyorum. Annem calismiyor. Kadin hafta ici temizlik yapiyor. Hafta sonlarida ben yapiyorumSize "sen yaşama gençliğini mi dediler?"
Babanız harçlık konusunda bonkör davranıyor madem .
Anneniz ne iş yapıyor evde yok mu haftasonu.siz ev işiyle uğraşıyorsunuz okuyorsunuz çalışıyorsunuz?
Madem öyle paylaştırsın işi gücü.sen toz al sen banyoyu yıka desin.
Ayrıca annenize anlatın babanıza söyleyemiyorsanız.bu sizin tek başına altından kalkacağınız durum değil.Bir ebeveyn kontrolü lazım.
Ben asla ama asla hic bir zaman onun yannda sigara icmedim... is yerinde ictim okulda ictim ama onun ynnda icmedim. Sen niye sigara iciyosun dedim herkes iciyor dedi. Arkadasim alistirdi dediSende ona kotu ornek olmussun sigara icerek.demekki baban seninde ictiyini bilmiyor.
Seni babaniza soylemekle tehdit etmedimi?Etti!! Demekki dikkatli davranmamissin!!!Ben asla ama asla hic bir zaman onun yannda sigara icmedim... is yerinde ictim okulda ictim ama onun ynnda icmedim. Sen niye sigara iciyosun dedim herkes iciyor dedi. Arkadasim alistirdi dedi
Ben asla ama asla hic bir zaman onun yannda sigara icmedim... is yerinde ictim okulda ictim ama onun ynnda icmedim. Sen niye sigara iciyosun dedim herkes iciyor dedi. Arkadasim alistirdi dedi
Seni babaniza soylemekle tehdit etmedimi?Etti!! Demekki dikkatli davranmamissin!!![/QUO tamam canim sen herseyi biliyorsun büyüksün adamin dibisin.
Evet o da birakicakti. Ya suan konu bu deil. Sigara deil. Benim sorumu anlamayanlar var. Ben size resmi.babama gostersemmi diyorum siz ne diyosunuzsigara içen birisi olarak kardeşine sigara içme demen ne kadar mantıklı? gel birlikte bırakalım demen lazım
Ben hayatı değil gençliği dedim.Her genç farklı başlıyor bu döneme.Bu şekilde devam etmek anne babanıza bağlı.Kontrolsüz davranırsa hepinizin canı yanar.sizin şuanda yapabileceğiniz hiç birşey yok maalesef konuşunca da yola gelmiyorsa madem.Kırmadan dökmeden anne babanız konuşacak.İlerde vah tüh demeden evvel onlar el atacak başka çare yok.Evet oyle dediler. Ben hayatimi yasayamadim. Ya hayati yasamak nedir Allah askina? Erkeklerle mi gezmek? Sigarami icmek? Kotu arkadas ortaminda mi takilmak? YAPMIYOR YAPMIYOR YAPMIYOR. Ne soylesek yapmiyor. Yapmadi diye dovelimmi anlamadim ki. Ben haftanin 2 gunu okuldayim 3 gunu calisiyorum. Annem calismiyor. Kadin hafta ici temizlik yapiyor. Hafta sonlarida ben yapiyorum
Ben onun takildigi erkek olsun kiz olsun ya of nasil bi durum bilmiyorum. Korkuyorum ya ona bsey olursa. Ya daha da kotu olursa. Madde kullanimina baslarsa Allah korusun. Ben bu yuzden agresif oldum bu ara . Babami gectim anneme bile anlatamiyorum içime dert oldu icim aciyo. Arkadaslarina cok iyi davraniyor knka kardesim ayagi cekiyor. Bize gelinceBen hayatı değil gençliği dedim.Her genç farklı başlıyor bu döneme.Bu şekilde devam etmek anne babanıza bağlı.Kontrolsüz davranırsa hepinizin canı yanar.sizin şuanda yapabileceğiniz hiç birşey yok maalesef konuşunca da yola gelmiyorsa madem.Kırmadan dökmeden anne babanız konuşacak.İlerde vah tüh demeden evvel onlar el atacak başka çare yok.
Telefonunu saklayarak veya başka kısıtlamayla değil düzgün bir şekilde anlatarak .kendi haline bırakılacak yaşta değil.onla zaman geçirerek geç kalmadan anlatacak.
Soylesin gercekten soylesin. Dayak yemeye raziyim babamdan. Ya erkekle cekinen resmi? Benim en cok kafama takilan bu. Eger biseyler yapilmazsa ileriye gidilmesinden korkuyorum. Adi ustunde daha ergen napcagini bilemez kiArkadasim gerginliye gerek yok.yazdigin konudan aklima takilanlari yaziyorum.babana soyleyemiyorsun kardesinin sigara ictigini.cunki sen soylersen oda soyliycek.yazdigin bu
Gosterme eğer gosterirsen kardeşin sana bir daha asla guvenmez sen onu söylersen oda seni söyler sevgilisi var (suan yok diyorsun ) ama fark etmez var der.sigara içiyor dersen kardeşin ablam da içiyor der. Ayrıca herkesin ergenligi aynı değil sen hafif geçirirsin kardeşin ağır tek yapman gereken kardesinle bikmadan usanmadan konuşmak ve onu dinlemek olsun.Evet o da birakicakti. Ya suan konu bu deil. Sigara deil. Benim sorumu anlamayanlar var. Ben size resmi.babama gostersemmi diyorum siz ne diyosunuz
Bende kararsiz kaldim burdan yardim alim dedim psikolojim bozuldu. Son kez kardesimle konusmayi denicem. Gerekirse cocuguda bulucam konusucamAnnenize soyle. uygun bir dille babanizada.mutlaka bilmeleri lazim
Ya eski ciktigim cocugu soyler bundan.bahsetmek istedim. Ayni evde yasiyoruz ama birbirimizi goremiyoruz bile. Suan pc basinda. Benimle kavga edince bana kufur edince anneme spyleyesim geliyo ama sonra olacaklar aklima geliyor aciyorum soyle mi yorumGosterme eğer gosterirsen kardeşin sana bir daha asla guvenmez sen onu söylersen oda seni söyler sevgilisi var (suan yok diyorsun ) ama fark etmez var der.sigara içiyor dersen kardeşin ablam da içiyor der. Ayrıca herkesin ergenligi aynı değil sen hafif geçirirsin kardeşin ağır tek yapman gereken kardesinle bikmadan usanmadan konuşmak ve onu dinlemek olsun.
Hemen hemen ayni yastami? Ben resit oldugumda sevgilim oldu bu bir. Oyle hergun hergun bulusmuyordum ve annem biliyordu cunku tanidikti guweniyorduk oyle serseri tiplerle isim yoktu. Kiz beni takmiyor annemi takmiyor diyorum. Essek olduk arkasinda yavas yavas develemeye.basladik. o donemlerde ne hatasi yaptim anlamadim? Bu arada evlimisiniz? 15 yasinizda bi kiziniz oldugunu dusunun erkek ortami fazla kaşar ortam fazla? Sizi saymayan biri? Sakin bana ben cocugumu oyle yetisriemem dost olurum sirdas olurum demeyin hepsini denedik cunku? Mesela siz olsaniz naparsiniz. Aaa kizimin serseri sewgilisi olmus getir tanistir mi dersinSiz de ufaksınız belli.
19 yaşındasınız sevgiliniz olmuş bir sene önce. Hemen hemen onun yaşlarında sevgiliniz varmış sadece fotoğraf çekilmemişsiniz, pek bir farkı yok.
Siz de sigara içiyorsunuz o da, siz içtiğiniz sürece ona içme deme hakkınız yok.
Ayrıca siz de daha yeni ergenlikten çıkmışsınız anlamanız gerekir babanıza söylemeniz, belki dayak yemesi ne değiştircek? Sizden iyice soğuyacak, evden iyice uzaklaşacak. Kendi haline de bırakmayın ama ispiyon da çözüm değil. Ben de senin gibiydim o yaşlarda az hasarla atlat bu süreci demen lazım tehditle baskıyla ispiyonla çözülmez.
Kardeşini tamamen kaybetmek istiyorsan ispiyonla ama bu çözüm değil.
Baban dövdü hadi evden kaçtı ne yapacaksın?
Sırrını ispiyonlamak yerine sırdaşı ol vaaz vermeden konuş, arkadaşça ben de içiyorum bırakalım de, sevgilisine de karışamazsın çok abartmaması gerektiğini çocuğun serseri olduğunu söyleyebilir bu tip önerilerde bulunabilirsiniz en fazla.
Ama siz de o dönemde benzer hatalar yapmışsınız şimdi kalkıp didaktik didaktik akıl vermek yerine kardeş gibi sırdaş gibi olup kırmadan incitmeden aşın bu süreci
Bunu onada soyle.tehditlerinin umrunda olmadigini.Soylesin gercekten soylesin. Dayak yemeye raziyim babamdan. Ya erkekle cekinen resmi? Benim en cok kafama takilan bu. Eger biseyler yapilmazsa ileriye gidilmesinden korkuyorum. Adi ustunde daha ergen napcagini bilemez ki