Merhaba 75 kg idim.yapalı 8 ay ı geçiyor. 13 kg verdim hayır geri kilo almadım aksine istediğim kadar istediğim zaman yiyorum artık ama çok yağlı ve hamur türü şeyler yemiyorum açıkcası canım isterse arada.anlıyacağınız artık vücuda ağır zararlı hiçbirşeyi canım istemiyor . cipskola aburcubur fast food asla yemek bile istemiyorum eskiden olsa sürekli yerdim ve su içemezdim. ben 3 günün gecesi bozdum fazla bir yemek yemedim bozarken o gün köfte kebab vardı yaprığım onu yedim yarım tabak ama mahvoldum 1 hafta yattım bir ayda toparlandım . o yüzden bilinçli iradeli olun yapmak istiyorsanız. ve 4 günden sonra 1 dilim ekmek bile yiyemedim çok az yiyordum .. yani kg vermem yesemde devam etti. artı yürüyüşü bile tam yapmadım. günde bir kere yürüdüm oysa iki kez olmalı. eğer m.suyu sonraki günler sebze suyu sonra salata sonra sebze yemeği sonra pilav az ve sonra biraz et sonra ekmek yani 3 gün 3 gece tuttum ama doğru uygulasaydım 10 günü bulacaktı ki şu an birazcık kg fazlalığım var yani yağ. 5 kg yuda kesin vermiştim.merhaba ebrar hanım;
bu konuyu ben de araştırıyorum ve yapmayı düşünüyorum özel olmazsa bikaç sorum var;
başlangıçta kaç kiloydunuz
yapalı ne kadar zaman oldu geri kilo aldınız mı?
onun için şifa merkezleri açılmış yurtdışında. biliyorsun hep gerilerdeyiz ülke olarak tıp da.. bakın münir arıkan bey ciddi böbrek hastası okursanız anlarsınız. tüm hastalıkları bu oruçla yok olmuş ve bunun için ücretsiz seminerler veriyor. zira bu mutluluğu yaşamayan anlamaz. zaten kafaya göre yapılacak bir şey değil ki. bilinçli dedik . ayrıca o dediğin doktorlar çok şeyden anlıyorlar zira böbreklerimizi mahvedenler onlar sürekli ilaç... bakın safram delindi antibiyotik içmekten. ama ne 3 günde baya etki etti eğer bi 6 gün yapıp 20 güne tamamlasam süreci inancım sonsuz tüm hastalıklarım yok olacak inşaallah. Bu islamla uyuşan bir metod ki insanlar sağlıklı olanlar her sene 7 gün yapıyor. ya 3 . gün baş ağrısı açlık bitiyor irade başlıyor . 6. gün zor kusma oluyormuş ki hastalık çıkana kadar kötü renk gidene kadar kusup bal şerbeti içiyorsun ve zaten 2 / 3 günede m. suyu ile başlanır. ne diyorum yaa kaslarım güçlendi moral süper huzur hiç anlatamam benim hatam bitirince yemek yemek oldu. ama zaten ertesi gün normal uyguladım . stres berbat birşey çok stresli bir hayatı varsa bir insanın kesinlikle hastalığı yeniden olabilir ama kilolar zor .. 8 aydır 62 kg yum zira canımın istediği herşei yiyorum . bu arada eşimde hekim demiştim ve bendeki sağlığı görünce nasıl yapcam felan derken o da 15 kg verdi. irade ile olamayacak birşey yok. Arkadaşlar çevre hep bilgi alıyor ama asla yalnız olmayın bir eğitmen koç olmalı diyorum. nasıl böyle fit oldun diyorlar inanın kg nun fazlası moral bozukluğuna yeterli. o basenler göbek aman Allahım ne giysem çıkıyordu.Şükür Rabbime.inş. 5 kg daha veririm amin.d15 günde 13 kilo verilir mi yahu hep organların çevresindeki yağlardan gidiyor canım,ya böbreklerine yazık değil mi? Tek besin grubu kullanarak yapılan diyetler çok zararlı,vücudunuzun dengesini alt üst ediyorsunuz.Eski besin düzenine döndüğünüzde vücudunuz yağ depolayacak sizi toparlamak için.Bunu destekleyen doktorlar sizden para koparmak isteyenlerdir hanımlar.Sakın böyle bir şeye başvurmayın! 15 günde 13 kilo ne yahu okudukça şok oldum.Bir de dinden yararlanmak için adını şifa orucu koymuşlar oh mis!
Canım ben de diyetisyenlik 4.sınıf öğrencisiyim,münir arıkan beyin de esas işi yaşam koçluğu ona da ne kadar iş denirse ...Bu işin okulu,eğitimi vardır.6.gün kusuyorsun diyorsun bu vücudumuzun verdiği kötü bir tepkidir. Münir beyin şifa getirdi demesinin sebebi diyette suya abanılması,normal bir diyet programıyla da bu kadar su içseniz yine sağlıklı olursunuz.Bu dediğiniz diyeti her yıl 20 gün yaparsanız bulimik olursunuz.onun için şifa merkezleri açılmış yurtdışında. biliyorsun hep gerilerdeyiz ülke olarak tıp da.. bakın münir arıkan bey ciddi böbrek hastası okursanız anlarsınız. tüm hastalıkları bu oruçla yok olmuş ve bunun için ücretsiz seminerler veriyor. zira bu mutluluğu yaşamayan anlamaz. zaten kafaya göre yapılacak bir şey değil ki. bilinçli dedik . ayrıca o dediğin doktorlar çok şeyden anlıyorlar zira böbreklerimizi mahvedenler onlar sürekli ilaç... bakın safram delindi antibiyotik içmekten. ama ne 3 günde baya etki etti eğer bi 6 gün yapıp 20 güne tamamlasam süreci inancım sonsuz tüm hastalıklarım yok olacak inşaallah. Bu islamla uyuşan bir metod ki insanlar sağlıklı olanlar her sene 7 gün yapıyor. ya 3 . gün baş ağrısı açlık bitiyor irade başlıyor . 6. gün zor kusma oluyormuş ki hastalık çıkana kadar kötü renk gidene kadar kusup bal şerbeti içiyorsun ve zaten 2 / 3 günede m. suyu ile başlanır. ne diyorum yaa kaslarım güçlendi moral süper huzur hiç anlatamam benim hatam bitirince yemek yemek oldu. ama zaten ertesi gün normal uyguladım . stres berbat birşey çok stresli bir hayatı varsa bir insanın kesinlikle hastalığı yeniden olabilir ama kilolar zor .. 8 aydır 62 kg yum zira canımın istediği herşei yiyorum . bu arada eşimde hekim demiştim ve bendeki sağlığı görünce nasıl yapcam felan derken o da 15 kg verdi. irade ile olamayacak birşey yok. Arkadaşlar çevre hep bilgi alıyor ama asla yalnız olmayın bir eğitmen koç olmalı diyorum. nasıl böyle fit oldun diyorlar inanın kg nun fazlası moral bozukluğuna yeterli. o basenler göbek aman Allahım ne giysem çıkıyordu.Şükür Rabbime.inş. 5 kg daha veririm amin.d
Canım ben de diyetisyenlik 4.sınıf öğrencisiyim,münir arıkan beyin de esas işi yaşam koçluğu ona da ne kadar iş denirse ...Bu işin okulu,eğitimi vardır.6.gün kusuyorsun diyorsun bu vücudumuzun verdiği kötü bir tepkidir. Münir beyin şifa getirdi demesinin sebebi diyette suya abanılması,normal bir diyet programıyla da bu kadar su içseniz yine sağlıklı olursunuz.Bu dediğiniz diyeti her yıl 20 gün yaparsanız bulimik olursunuz.
Bir de kendini koç ilan etmiş kişilerin değil de uzmanların yorumuna bakalım:
Dr. Yavuz Furuncuoğlu (İç Hastalıkları Uzmanı)
Şifa orucu tamamen mantıksız bir şeydir, bilim dışıdır. Sağlıksızdır çünkü vücudunuzun protein, karbonhidrat ve yağa ihtiyacı var. Bunları sudan nasıl alabilirsiniz? Uzun süre sadece su içerek yaşamaya kalkarsanız sonunda ölürsünüz, bunun ötesi yok. Yıllar önce ABD’de son şans diyeti adı verilen bir rejim çıkmıştı. Bu diyette kişi günde sadece 200 kalori tüketiyordu. Bu diyet yüzünden çok kişi öldü. Siz bunun da beterini yapıyor, sıfır kalori alıyorsunuz. Böyle olmaz, ne gereği var? Vücuttaki sodyum, ardından zararlı maddeler atılıyormuş. Vücudun ihtiyaç duyduğu maddeler kaybedileceği için bu uygulama sırasında hastanelik olabilirsiniz.
Tamamen uyduruk bir şey
Prof. Dr. Ziya Mocan (İç Hastalıkları Uzmanı)
Böyle bir oruç ya da diyet olmaz, tamamen uyduruk bir şey. Sadece su tüketmek her türlü rahatsızlığa davetiyedir. Kas kaybına, protein eksikliğine, vücudun temel taşlarının erimesine, erken yaşlanmaya neden olur. Vücudun besine ihtiyacı vardır, bunu karşılamak gerekir. Bu da suyla mümkün değildir. Bunu yapanlara şunu söyleyebilirim: Bu iş madrabazlıktır.
İyi siz bunu devam ettirin,tüm hastalıklar kalkar biz doktorlar istifa ederiz,hastahanelerin önüne de su ve lavman aleti koyarız artık.Bu iş madarabazlık derken ... kusura bakmayınız ama hile olduğunu düşünmüyorum asıl normal tıp dr. larından neler çektiğini insanların şahidim... özel hastanelerde özellikle sırf hasta iyileşmesin diye sürekli tedavi etmeye değil hastalığı devam ettirmek için değişik ilaç veren doktorlarıda ..tıbben bir çok hastalığın tedavisi bu oruçla tedavi olabilmesi sizin değiltüm dr. ların zoruna gider zaten.. doğru bulmadığınız için bu tedavi doğru değildir diyemezsiniz. vallahi diyetisyenlere yağdıracağım para dansa su ile sağlık en mantıklısı. yapmayana kadar bende mantıksız buluyordum. bu tedavi için zamanını imkanını sırf insanların iyiliği için çalışanları böyle yargılamadan önce , kendi fikrinizi söyleyip çekilebilirdiniz. ayrıca body buıldıng yapan biriyim demiştim kas kaybı ? şaşkınım vücudum o kadar sağlık buldu ki ve herkese gelin yapın demedim sizin tersinize. sadece mutluluğumu paylaşmaktı amacım.
gerçekten güldürdünüz gece gece.. İnanmıyorsanız fikrinizi söylediniz bitti. Ben inanıyorum mümkünse inançları herkesin kendine.. Aslında fena olmaz .. dr. lar uzak kalsın ama yokolsun demedim .. nolur nolmaz.. birşey devam ettirmedim öyle konuşuyoruz hanımlarla ve benim yaşadığım mutluluğu herkes yaşasın istiyorum sadece .. Herkes canını pazarda bulmadı zaten Herkesin canı kendine kıymetli. İnşaallah sağlık sıhhat versin Yaratan hepimizeİyi siz bunu devam ettirin,tüm hastalıklar kalkar biz doktorlar istifa ederiz,hastahanelerin önüne de su ve lavman aleti koyarız artık.
Ala ala orasını mı aldınız. dinin özünü bilseydiniz o zaman anlardınız bu ne bir diyet ne de zayıflama kürü. bu sağlığa sıhhata kavuşma tedavisi. islamsa bahsiniz o başlı başına arındırma ve sıhhattir. Peygamberimizin öğütlerini dinleseydik asla ne fazla yağımız nede sağlık problemi olmazdı. midenin 3/ 1 yemek 1 i su 1 i boşlık olmalı.. işte bu oruç bunu sağlıyor. yaşadım ve mutluyum. darısı inanana.. inanç olmadan kötü veya iyi bir şey de olsa asla başarı sağlanmaz15 günde 13 kilo verilir mi yahu hep organların çevresindeki yağlardan gidiyor canım,ya böbreklerine yazık değil mi? Tek besin grubu kullanarak yapılan diyetler çok zararlı,vücudunuzun dengesini alt üst ediyorsunuz.Eski besin düzenine döndüğünüzde vücudunuz yağ depolayacak sizi toparlamak için.Bunu destekleyen doktorlar sizden para koparmak isteyenlerdir hanımlar.Sakın böyle bir şeye başvurmayın! 15 günde 13 kilo ne yahu okudukça şok oldum.Bir de dinden yararlanmak için adını şifa orucu koymuşlar oh mis!
O zaman diyet kürleri sayfasına '15 günde 13 kilo verdim.' diye başlık açmayacaktınız,bu bir diyet DEĞİLSE.Merhaba bu ne bir diyet nede dini kullanma aracı değil ama dinin özünü bilseydiniz böyle şeyler
Ala ala orasını mı aldınız. dinin özünü bilseydiniz o zaman anlardınız bu ne bir diyet ne de zayıflama kürü. bu sağlığa sıhhata kavuşma tedavisi. islamsa bahsiniz o başlı başına arındırma ve sıhhattir. Peygamberimizin öğütlerini dinleseydik asla ne fazla yağımız nede sağlık problemi olmazdı. midenin 3/ 1 yemek 1 i su 1 i boşlık olmalı.. işte bu oruç bunu sağlıyor. yaşadım ve mutluyum. darısı inanana.. inanç olmadan kötü veya iyi bir şey de olsa asla başarı sağlanmaz
Oraya açmam gerekti çünkü diyete ve küre gerek yok demek bu başlık yaaaaa...O zaman diyet kürleri sayfasına '15 günde 13 kilo verdim.' diye başlık açmayacaktınız,bu bir diyet DEĞİLSE.
Peki siz haklısınız.Oraya açmam gerekti çünkü diyete ve küre gerek yok demek bu başlık yaaaaa...
Yok canım,çok şifalı bu! Zaten doktorlar da hep seanstan para koparmak için uzun süreli diyet yaptırıyorlar..Breakingbad'in sözlerine harfiyen katıldım. malesef bu işler böyle kolay olmuyor. Su diyeti ne yahu bu diyet maksimum 3 gün uygulanabilecek bir şey. İnançla minançla da alakası yok.
bu tarz şokları vücut 3 günden fazla kaldıramaz. he ille deneyeceğim diyen varsa 3 gün denesin. Sağlıklı beslenip spor yapmanın suyu mu çıktı? Neden böyle kolaylara kaçıyorsunuz hanımlar? 15 günde orantılı bir 13 kilo kaybetmek mümkün mü sizce? En az 1 ay diyet ve spor lazım. Bakın ne güzel oluyor o zaman.
acaba siz uyguladınızda mı konuştunuz....... bakın bilmediğiniz birşeyde ya susun yada önyargılarla hareket etmeyin... inancı da küçümsemeyin. inanç dır hayatı ayakta tutan .. eğer inancın olmasaydı nefes bile alamazdın. insan doğru yada yanlış inandığı değerlerle ayakta kalabilir. bu oruç ise inançsız asla olmaz . inanmazsan irade desteklemez yarıyolda kalırsın 3 gün tutmak 10 gün sayılıyor zira 10. güne kadar ancak yemeye başlayabilirsin. herkes istediğine inansın ama bu yaptığınız inanca saldırıdır. böyle birşey varmı var .. inanmazsan uygulamazsın ..Breakingbad'in sözlerine harfiyen katıldım. malesef bu işler böyle kolay olmuyor. Su diyeti ne yahu bu diyet maksimum 3 gün uygulanabilecek bir şey. İnançla minançla da alakası yok.
bu tarz şokları vücut 3 günden fazla kaldıramaz. he ille deneyeceğim diyen varsa 3 gün denesin. Sağlıklı beslenip spor yapmanın suyu mu çıktı? Neden böyle kolaylara kaçıyorsunuz hanımlar? 15 günde orantılı bir 13 kilo kaybetmek mümkün mü sizce? En az 1 ay diyet ve spor lazım. Bakın ne güzel oluyor o zaman.
kardeşim de diyetle bir iki ayda 20 kg verdi ama benim gibi sağlıklı değil.sürekli mide sorunları aftlar kas kaybından ayakta duramıyor. birde mimar işi yorucu o yüzden işi de aksıyor artık. dedim ya sizler rasyonelliğinizle safdışısınız bu olaydan zaten . bırakın biz faydlanalımYok canım,çok şifalı bu! Zaten doktorlar da hep seanstan para koparmak için uzun süreli diyet yaptırıyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?