• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 günde 13 kilo verdim

Merhaba gayet sağlıklı biçimde internetten araştırabilirsiniz şifa orucunu tutum tabi öyle kolay birşey değil ,ve çok dikkat lazım tehlikeli olabilir. ama inanaın yazılanlar uçuk geldi gerçekmi diye aç kalmayı göze aldım şok hergün 1 kg verdim ve müthiş bir huzur.. aslında hastalık için yapılan birşey yani eğer fazla kg varsa gidiyor yoksa sağlığınız düzeliyor kg gitmiyor
böyle şok diyetlerden uzak durun diyetisyenler ayda 3 kilodan fazla vermeyin diyor...

Ben de arastirdim da gercekten cok mantikli geldi. Benim de 12 kilo fazlam var ve bu orucu yapmak istiyorum fakat uzmandan destek alin diyorlar gerekirse gider alirim cunku ablamin dugunune 1 aydan az bir zaman kaldi ve benim bu kilolari vermem lazim. Nasil yapabiliriz. Ve yapmak isteyen varsa beraber baslayalim mi arkadaslar?

olur basliyalim ama nasil bi oruc ki bu? bi bilgin varmi?

olur basliyalim ama nasil bi oruc ki bu? bi bilgin varmi?

Arkadaşım valla nefsimi tutamiyorum. Bundan dolayı başlamadım. Ama diyet yapıyorum. Az ve sağlıklı yiyerek yapiyorum. Artik ne kadar verirsem çünkü aldim başımı gittim. Artik su halimden cok rahatsızlık duyuyorum. Gebe kalmadan önce eski kiloma gelseydim cok iyi olurdu.
Ama tamamen aç kalarak maalesef ki yapamam. Bu diyette hicbir sey yememek gerekiyormus. Mümkün değil. Denedim ama olmadi. Yapamadim :110:

Ayda 3 kg mı? Naptınız yahu.Amcam Ankarada ki Gata'nın başhekimi şifa orucu sayesinde önemli bir paşayı kanserden kurtarmıştı.Anlamadığım nokta yok kas erir çok mantıksız falan.Kaslar erimiyor.Erimemesinin sebebi hareket etmeniz.Bugune kadar kasları eriyen bir Allahın kulu görmedim.Bende yapmıstım 3 gün.Zaten 3 gün sonra açlık hissetmiyorsunuz.Eğer 47 kg olmasaydım bende yapardım kesinlikle

Bu arada biri doğal beslenın demiş.Doğal beslenmek için kendi bahçeniz kendi hayvanlarınız olması gerek.40 günde büyüyen tavuktan yediğimiz her meyve ve sebzenın içindeki adını dahı bilmediğimiz hormanlarla doğal beslenmemiz maalesf mümkün değil bu ülkede.Kusura bakmayın sert olmus olabilir fakat bu dünyanın gerçekleri.Arzu ederseniz denersınız istemezseniz denemezsiniz.Fakat şunu da unutmayın.Günde 5-6 öğün beslenme ile zayıflamak çok doğru değil.

Bu şifa orucunu ilk duyduğum zaman ben de çok anormal bulmuştum. Konu ile ilgili uzun süredir araştırma yapıyorum. Çok ilginç tespitler var. Çok sıradışı bir yöntem olduğu için bu kadar tepki alması normal. Araştırmam sonucu artik bu kadar tepkili degilim. Bağışıklık Sistemi bu süreçte vücudu onariyor. İnsan vücudu her gecen gün farklı bir yönü kesfedilen mükemmel bir organizma. yiyecek girmeyen vücut sadece hastalıklı hücreleri yiyerek , iç beslenmeye geçiş yapıyor. İç beslenmede , vücut aç kalmıyor. İhtiyaç duyduğu herseyi yağları parcalayarak elde ediyor. Yani olay sadece basit bir su içme , basit bir aç kalma olayı değil. Araştırma yapılıp değerlendirilmesi gereken önemli bir süreç

Merhaba gayet sağlıklı biçimde internetten araştırabilirsiniz şifa orucunu tutum tabi öyle kolay birşey değil ,ve çok dikkat lazım tehlikeli olabilir. ama inanaın yazılanlar uçuk geldi gerçekmi diye aç kalmayı göze aldım şok hergün 1 kg verdim ve müthiş bir huzur.. aslında hastalık için yapılan birşey yani eğer fazla kg varsa gidiyor yoksa sağlığınız düzeliyor kg gitmiyor
mrb pek anlamadım ne kullandın

Bende 4 gündür kullanıyorum doksan kilodan seksenyedi kilo üçyüz grama indim. Her gün deneyimlerimi yazıyorum . blogspot. com. tr

Son düzenleyen: Moderatör:
Şifa orucu yapmayı düşünüyorum bende sürekli yaşadığım kabızlık sorunundan kurtulurum belki

15 günde 13 kg vermek nasıl sağlıklı olabilir ki ?
15 günde max 3-4 kg verebilirsin sağlıklı şekilde oda deli gibi sporla desteklersen

15 günde 13 kilo mu?
sağlıksız ötesi...
ayrıca 15 günde olsa olsa ödem atmışsınızdır, 13 kiloya tekabül eden yağı yakmak mümkün değil bu sürede.
yak yakılmadıysa zaten verilen şey kilo değil, bu da bunu bırakınca verilen kiloların (!) geri gelmesi demek oluyor.

tüm yorumları okudum da, saçma sapan bir şey bu.
insan anatomisi hakkında zerre bilgisi olmadığı aşikar bu diyeti ortaya atanın.
bir de kendilerine yol açmak için dini kullanmışlar.
burada harcadığım zamana yazık.

tüm yorumları okudum da, saçma sapan bir şey bu.
insan anatomisi hakkında zerre bilgisi olmadığı aşikar bu diyeti ortaya atanın.
bir de kendilerine yol açmak için dini kullanmışlar.
burada harcadığım zamana yazık.
Evet saçma ötesi.
70 kilo birinin günlük 1700 kalori ihtiyacı var diyelim. Sadece su içerek yaşasa 15 gün 15x1700= 25 bin kalori eder. Bu kalori kilosunu sabit tutması için gerekli. Her 7000 kalori bir kiloya tekabül ediyor. 25 bin / 7 bin kalori= 3,5 kilo kaybı yapar 15 gün sadece su ile yaşasa.
Kısaca hem sağlıksız hem de mümkün değil.
Yani sadece su ile bile 15 günde verilebilecek kilo 3,5. Bir de kalori alarak meyvesuyu falan, hiç ihtimal yok.

Evet saçma ötesi.
70 kilo birinin günlük 1700 kalori ihtiyacı var diyelim. Sadece su içerek yaşasa 15 gün 15x1700= 25 bin kalori eder. Bu kalori kilosunu sabit tutması için gerekli. Her 7000 kalori bir kiloya tekabül ediyor. 25 bin / 7 bin kalori= 3,5 kilo kaybı yapar 15 gün sadece su ile yaşasa.
Kısaca hem sağlıksız hem de mümkün değil.
Yani sadece su ile bile 15 günde verilebilecek kilo 3,5. Bir de kalori alarak meyvesuyu falan, hiç ihtimal yok.

evet evet çok haklısınız, üstelik meyve suyundaki şekeri düşündüğümüzde iyice çıkmaza giriyor.
hayır benim anlamadığım kadıncağız eşim hekim,reflüm var,çok kötü oldum serum verdiler,kendime gelemedim uzun süre vs. diyor.buna rağmen canhıraş bir şekilde savunmaya girmiş üstüne.body building falan yaptığını iddia ediyor.
bu da insanları etkilemek için yalan bir taktik bence.
bir kere body building işine giren,o irade ve mentaliteye sahip insan bu saçmalığı denemeyi bırak okumaz bile..
başlık bile çelişkili...3 gün yaptım diyor,sonra bıraktım diyor. sonra 13 kilo gitti diyor??yine destek alayım diye de inancı,peygamberimizi vs.kullanıyor. yazık yazık..düpedüz aptal yerine koymak bu.
yazık yani.. kadıncağızın bir tanıdığı,akrabası ya da kendisi bu şifa orucu işine çok yatırım yaptı şimdi o parayı çıkarmaya falan çalışıyor herhalde.

Yıllar önce sağlık için oruç bıçaksız ameliyattır kitabını okumuştum, baskısını zor bulmuştum, yazan kişi dr ve bu orucu kendisi bizzat yapmış ve hastalıklarından kurtulmuş
Bazı hastalarına da yaptırıp deneyimlerini paylaşmış
Yapımı kolay bir şey tabii ki de değil, herkes yapamaz, ben 5 gün yapabilmiştim yıllar önce, bir daha da yapmadım, düşünce olarak yapmaya hazır hissetmek gerekiyor
Bu öyle şok diyet gibi bir şey değil, google wasserfasten diye yazın bir sürü yazılar bulursunuz bu oruçla ilgili
Bilip bilmeden eleştirmemeli...

Back