• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

ooooooooo siyahım ,çatal karam çingenem gelmiş.napıyon .bende ıspanak pişircem akşama.yanına közlenmiş kımızıbiber ve patlıcan salatası ve bi çorbaa.hımmm ne pişireyim.mercimeği daha yeni yedik.akıl verin.

ooooooooo siyahım ,çatal karam çingenem gelmiş.napıyon .bende ıspanak pişircem akşama.yanına közlenmiş kımızıbiber ve patlıcan salatası ve bi çorbaa.hımmm ne pişireyim.mercimeği daha yeni yedik.akıl verin.

oy şu patlıcanları közlüyon omu yoksa.. valla akşama sendeyim bilesin bayılırım ona.. hemde süper diyet için ben cok yapardımm... valla aklıma bişr hazır çorba geldii ... bende ayaklansam ii mercimek haşlanmışşsobayıda yakarım bakarım ara ara buraya.. bu arada güzel basit yemek tarifleri varsa diyetlik beklerim belki degişikl şeyler cıkabilir..

oy şu patlıcanları közlüyon omu yoksa.. valla akşama sendeyim bilesin bayılırım ona.. hemde süper diyet için ben cok yapardımm... valla aklıma bişr hazır çorba geldii ... bende ayaklansam ii mercimek haşlanmışşsobayıda yakarım bakarım ara ara buraya.. bu arada güzel basit yemek tarifleri varsa diyetlik beklerim belki degişikl şeyler cıkabilir..

buyur gel sultanım beraber yiyelim.ben yazdan on iki poşet koymuştum közleyip doğradyıp ikiisni karıştırdım koydum.bende heralde hazır çorba yapcam.aslında hiç iyi dğeil ama napayım.yoğurt çorbası yapayım dedim. ozamn ıspanakta pirinçli ve bizimkinler yoğurtla yiyo.eee biri pişmiş biri çiğ yoğurt olcak diye vazgeçtim.ya tarhana pişircem ya hazır çorba artık.hımm hafif yemek herkesin bilidiği gibi benim kide.farklı bişey bilmiyorum.yazdan kuruttuğumuz fasülye veya biberleri haşlayıp yiyorum.yağsız tuzsuz.
geçen yıl haşlanmış patlıcan ve haşlanmış bibere takmıştım.patlıcan haşlanınca ve üstüne sarımsaklı yoğurt dükünce çok güzel oluyo.vallaha ben misafirlere bile yapıyorum.yine biberi haşla yoğurtla ye kızartmasından da güzel oluyo.abi bunlar doğranmış olcak.kışın kereviz salatası yazın kabak çok güzel oluyo.kerevizi çiğden kabağıda rendele az yağda sotele .sonra üstüne sarımsaklı yoğurt ceviz hımm mükemmel.canım çekti şimdi.

merhabalar hanımlar bugün yediklerimi yazim bende
sabah:klasik kahwaltı 3dilim ekmekle
ara:elma
öğlen:1 yağsız biftek,bol yeşil salata
ara:1portakal
akşam:1kase domates çorbası
bugünlük bukadar daha bişe yemicem kızlarr

buyur gel sultanım beraber yiyelim.ben yazdan on iki poşet koymuştum közleyip doğradyıp ikiisni karıştırdım koydum.bende heralde hazır çorba yapcam.aslında hiç iyi dğeil ama napayım.yoğurt çorbası yapayım dedim. ozamn ıspanakta pirinçli ve bizimkinler yoğurtla yiyo.eee biri pişmiş biri çiğ yoğurt olcak diye vazgeçtim.ya tarhana pişircem ya hazır çorba artık.hımm hafif yemek herkesin bilidiği gibi benim kide.farklı bişey bilmiyorum.yazdan kuruttuğumuz fasülye veya biberleri haşlayıp yiyorum.yağsız tuzsuz.
geçen yıl haşlanmış patlıcan ve haşlanmış bibere takmıştım.patlıcan haşlanınca ve üstüne sarımsaklı yoğurt dükünce çok güzel oluyo.vallaha ben misafirlere bile yapıyorum.yine biberi haşla yoğurtla ye kızartmasından da güzel oluyo.abi bunlar doğranmış olcak.kışın kereviz salatası yazın kabak çok güzel oluyo.kerevizi çiğden kabağıda rendele az yağda sotele .sonra üstüne sarımsaklı yoğurt ceviz hımm mükemmel.canım çekti şimdi.

süpersin bunları bir ayrıntılı yaz bana valla hiç birini bilmiydum ben süper olur diyetlige.. kerivi hiç almadık eve biliyonmu patlıcanı seviyorumm yaz yaz ayrıntılı yaz.. bizimkilerde ıspanagı sizinkiler gibi yiyo ben kendime ayrı yapıyom.. bak domates corbası şehriye felanda yapabilirsin yemegin yanına aklıma geldi

merhabalar hanımlar bugün yediklerimi yazim bende
sabah:klasik kahwaltı 3dilim ekmekle
ara:elma
öğlen:1 yağsız biftek,bol yeşil salata
ara:1portakal
akşam:1kase domates çorbası
bugünlük bukadar daha bişe yemicem kızlarr

akşam yemegin az olmmaışmı sonra kilon durunca neden kısacan.. yanına sebze yemegi bir kaç kaşık alaydın yada bir dilim ekmek yogurtt

unuttum bak o meyveleri ara ögünde yediginde mutlaka agzına bir iki kaşık yogurt almayı unutma

canım bende hiç bilmiodum haşlanmış patlıcanla biberi bende denicem teşekkürler a.s.

canım bende hiç bilmiodum haşlanmış patlıcanla biberi bende denicem teşekkürler a.s.

hoş geldin seda.. valla bende bilmiyordum iice bir ayrıntılı yazsın.. denemek lazım ne bulacagımızı şaşırıyoruz kolayda hafifde.. sizlerinde varsa yazın degişik öneriler cıkabilir

akşam yemegin az olmmaışmı sonra kilon durunca neden kısacan.. yanına sebze yemegi bir kaç kaşık alaydın yada bir dilim ekmek yogurtt

unuttum bak o meyveleri ara ögünde yediginde mutlaka agzına bir iki kaşık yogurt almayı unutma

bilmiorum canım walla az yemeye iyice alıştım heralde doydum çorbayla
meyve yerken bikaç kaşık yoğurt yerim artık hiç bilmiyordum tşkler siyah a.s.

hoş geldin seda.. valla bende bilmiyordum iice bir ayrıntılı yazsın.. denemek lazım ne bulacagımızı şaşırıyoruz kolayda hafifde.. sizlerinde varsa yazın degişik öneriler cıkabilir

hoşbuldum canım.. ben öğrenciyim siz benden iyi bilirsiniz bu yemek işlerini.. benim bildiklerimi herkes biliyordur galiba benim sık yediklerim
ton balıklı salata(marul, kırmızı lahana,domates,ton balığı,limon biraz tuz)
brokoli-karnabahar ya sarımsaklı yoğurtlu ya zeytinyağlı limonlu
et yada tavuk yiceğim zaman teflonda bikaç kaşık suyla pişiriorum suyu çekince üzerine domates,yeşil biber doğruyorum kekik kırmızı biber ekliyorum hem lezzetli hem hafif oluyor
semiz otunu sıcak suda çok az bekletip süzüorum oda sarımsaklı yoğurtla lezzetli oluyor
işte bunlar kızlar biliyorsunuzdur ama ben genede yazim dedim

valla kıslar gözümüz ac bizim onu derim bunu sölerim.. ıspanagı yogurtla beraber yedim bir kepcede mercimek corbası cok ama cok ince bir kepek ekmegi.. yedim kaçtım valla neredeyse içimden sofrayı silip süpürmek geldii.... baktım olmayacak bizimkileri bıraktım kaçtım.. eşime anlattım olayı böle böle dedim.. gene diyete başlayacagım yardımını istiyorum.. böle bırakıp gidecegim kontrol alana kadar kendimi diye :roflol:

bilmiorum canım walla az yemeye iyice alıştım heralde doydum çorbayla
meyve yerken bikaç kaşık yoğurt yerim artık hiç bilmiyordum tşkler siyah a.s.
rica ederim canım sakın unutma bunu önemli bir bilgidir :jeyyar:
hoşbuldum canım.. ben öğrenciyim siz benden iyi bilirsiniz bu yemek işlerini.. benim bildiklerimi herkes biliyordur galiba benim sık yediklerim
ton balıklı salata(marul, kırmızı lahana,domates,ton balığı,limon biraz tuz)
brokoli-karnabahar ya sarımsaklı yoğurtlu ya zeytinyağlı limonlu
et yada tavuk yiceğim zaman teflonda bikaç kaşık suyla pişiriorum suyu çekince üzerine domates,yeşil biber doğruyorum kekik kırmızı biber ekliyorum hem lezzetli hem hafif oluyor
semiz otunu sıcak suda çok az bekletip süzüorum oda sarımsaklı yoğurtla lezzetli oluyor
işte bunlar kızlar biliyorsunuzdur ama ben genede yazim dedim

aaa olsun bak semiz otu hiç aklıma gelemdi.. yazın bizim köyde tarlalarda sürü ile olur.. biz ot niyetine söker atardık sonradan ögreendim yemegi olutor diye ben kavuruyordum pirinçle ıspanak gibi bölede güzel olur tam diyet yemegi bak ne güzel fikirler cıkıyo tşk lerrrrrrŞeniz

ben şimdi çıkıyorum kızlar yarım saate gelirimm tekrar görüşürüzzz öpüldünüz
selametle güzelim...

--------------------------------------------------------------------------------

Duygusal olarak zayıf olunan anlarda çoğu insanbilinçli ya da
bilinçsiz birbiçimde rahatlamak için yiyeceklere yönelir.
Ama duydusal yeme, yani stres,öfke, kaygı, sıkıntı, üzüntü ve yalnızlık
gibiolumsuz duyguları yumuşatmak ya dabastırmak için yemek yemek, kilo
verme çabanızı sabote edecektir.

Majör yaşam olaylarıörneğin; işsiz kalma, sağlık problemleri,boşanma
veya yoğun ve streslibir iş günü,kötü hava ve yaşam
rutinindekideğişiklikler gibi günlük problemler fazla yemeye yolaçan duyguları
tetikleyebilir.

Neden olumsuz duygular fazla yemeye yol açar?

Bazı yiyeceklerin bağımlılık yapma özelliği vardır. Örneğin, çikolata
gibilezzetli yiyecekler yediğimizde bedenimiz mutluluk opiatları yani
hormonları salgılar.Bu “ödül”belirliduygularla belirli yiyeceklerin
eşleşmesine neden olur.

Yiyecekler aynı zamanda dikkatimizin dağılmasına yardım eder.Eğer
gelecekteki bir olayı düşünüpendişeleniyorsanız ya da daha önceolmuş bir
durumu tekrar sıkıntıylahatırlıyorsanız sizi rahatlatan yiyecekleri
yiyerek dikkatinizi bu konulardan uzaklaştırabilirsiniz. Fakat bu sadece
geçici bir çözümdür.Maalesef yiyeceklerle işiniz bittiğinde endişeleriniz
fazla yemenin verdiğisuçluluk duygusunun eklenmesiyle katlanarak geri
dönecektir.

Yeme alışkanlıklarınızın kontrolünü nasıl tekrar kazanabilrsiniz?
Duygusal yemeprobleminizi durudurmak için aşağıdaki önerileri
deneyebilirsiniz: -Gerçek açlık duygusunutanımayı öğrenin.

Açlığınız fiziksel mi yoksa duygusal mı? Sadece bir kaç saatönce
yediyseniz ve midenizde birguruldama yoksa muhtemelen gerçekten aç
değilsinizdir. Kazınma duygusunun geçmesi için kendinize bir kaç dakikaverin.
Farkı nasıl ayırt edebiliriz?

1.Duygusal açlık aniden gelir, fiziksel açlık aşamalı olarakgelişir.

2.Aç mideye bağlı olayan boşluk doldurmakiçin yapılan yemek eylemi
belirliyiyeceklere yönelir örneğin; pizza, çikolata. Aç olduğunuz için
yediğinizde seçenekler daha fazladır.

3.Duygusal açlık hemen tatmin edilmesi gerek bir şeydirfakat fiziksel
açlık bekleyebilir.

4.Mideniz dolu olduğu halde duygusal bir ihtiyacınızı karşılamak için
yiyorsanız büyük ihtimalle yemeye devam edersiniz. Ama aç olduğunuz
içinyiyorsanız doyduğunuzda duracaksınızdır.

5.Duygusal yeme arkasındasuçluluk duygularını bırakır fakat
fizkselaçlık bunu size yapmayacaktır.

- Sizi nelerin tetiklediğini bilin. Önümüzdeki bir kaç gün,ne
yediğinizi, ne kadaryediğinizi, yerken ne hissetiğinizi ve ne kadaraç olduğunuzu
yazın. Zamanla, olumsuz yeme alışkanlıklarınzı ortaya çıkaran durumları
görebilir ve bunlarıtetikleyen şeylerden uzaklaşabilirsiniz.

aaa olsun bak semiz otu hiç aklıma gelemdi.. yazın bizim köyde tarlalarda sürü ile olur.. biz ot niyetine söker atardık sonradan ögreendim yemegi olutor diye ben kavuruyordum pirinçle ıspanak gibi bölede güzel olur tam diyet yemegi bak ne güzel fikirler cıkıyo tşk lerrrrrrŞeniz

rica ederim canım ben sewiyorum çok lezzetli oluyor sende denersin biara..evet bu hafif yemek tarifleri işi iyi oldu herkese fikir olur çünkü bazen ne yiyeceğimizi şaşırıyoruz gerçekten kaydirigubbakcemile5

kıslar ben kaçtım nedense cok üşüyorum az sobanın yanına kıvrılım gerçi şimdi yemek yedim ama uzanacagım gelirim sonradan bir sorun cıkmazsa ii bakın kendinize Şeniz

ben de bugun yediklerimi yazıyım bu arada
sabah bi yumurta domates
arada 5 badem 5 kuru üzüm 1 saat sonra falan da 2 bisküvi
1 bucuk saat sonra öglen mercimekli garip bi yemek vardı ne oldugunu bilmiyorum annem yapmıs onu yedim azıcık yogurtla
arada bi bisküvi
bugunluk bu kadar gibi meyve yerim belki sonra o kadar

Back