- 22 Mayıs 2014
- 6.173
- 17.832
- 248
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #327.881
ama kaptan bundan bi haberAynen kimimiz patates kimimiz kabakherşey seni birinci takımın kaptanı yapmak için kaptanım
Senin telaşın vardı olsun bayıldım konsepteama kaptan bundan bi haber
aferin 14. takım pıtırcıklarım
Benim kız da akşam aynıydı ilk defa gece 12 yi geçiyordu zor uyudu normalde 9-9 buçuk gibi uyuyan çocuk beni de perişan etti kendini deKızlar kötü bir akşam, gece ve bugün itibariyle zor bi gün geçiriyorum. Dün öğleden sonra babama gittim. Akşamüstü çakılda bi mızmızlanma başladı. Hiçbir şekilde sakinleştiremedim, yerinde durmuyo, kucakta durmuyo, oyuncak oynamıyor, uyumuyor. Sonra kalan eve dönerken ne kadar uğraşsam da uyuyakaldı. Bu bizim içşn kötü bir şey. Çünkü her akşam aynı saatte banyo yapar ve öyle uyur. Arabada uyuyunca eve gelip uyanırsa uykusu bölünüyor ve zor uyuyor. Uyanmazsa yerine yatırıyorum bu sefer yarım saat uyuyup çığlık çıplapa uyanıyor. Ve ikinci seneryo bizimleydi. Neyse uyandı yıkadık vs ama yok uyumuyor. Avazı çıktığı kadar bağırdı, kendini yerden yere atıyor, emmiyor, şu içmiyor, emzik almıyor. Gece yarısı ağlarken uyudu neyseki. Yarım saat sonra kalktı. Bu sefer sabaha karşıydı yine aynı ağlama gözünden nasıl yaş akıyor. En son hasta mı acaba dedim bi yeri ağrıyor gibi birden çığlık atıyofu. Eşim de uykusuz kaldı git yat diyorum gidiyo bizimki sesi yükseltince dayanamayıp geliyor. Neyse birkaç saat uyudu. Bu saate kadar yine ağlak mızmız az önce uyutabildim. Çok uykum var ve daha lokma girmedi ağzımdan midem bulanıyor. Açıktan sanırım canım bir şey istemiyor.
Adetken azalmaz zaten adet bittikten bikac gün sonra gerçek kilo doğru kilo ortaya çıkar canımBen adet oldum ama kilom azalmadi. Hic anlamadim bu isten.
Ay saol kuzum ❤Senin telaşın vardı olsun bayıldım konsepte
Benim hiç gözüm kesmiyo ya büyüyünce ister diye çok korkuyorum nasıl telaşlıdır kim bilir düğün gibiAy saol kuzum ❤
Atlattik sukur ama bende bittim
Ben de çocuk yapmaktan bunlardsn korkuyorum .Teşekkür ederimm. Annem böyle zamanlarda sık sık hatırlatır, çocuk kolay büyümez, anneler böyle yaşlanıyor vs diye. Daha minicik bebe bazen cidden çok yoruluyorum, sonra bi gülüşü yetiyor hepsi geçiyor. Aman sağlığı yerinde olsun da önemli değil diyorum. Bu uykusuz geceler ne zaman bitiyor acaba. İnşallah bu gece beben güzel bi uyku çeker de dinlenirsin sen de. Sonra goncanla çıkarsınız ne güzel
Şu an bu hissettiklerin, düşündüklerin çok doğal bence, ben anlıyorum seni. Ben de sadece zorlu kısımları düşünseydim belki de anne olmak istemezdim. Ama her çocuk bebek farklı canım. Belki de çok sakin, uyumlu, ılımlı bir bebeğimiz olur bilemezsiniz. Belki de çok hareketli dediğin yeğeninden daha da hareketli olabilir. Kuzenimin 2 çocuğu var büyüğü oğlan aralarında 5 yaş var küçük de kız. Büyüğe hep çok yaramazsın derlerdi, şimdi kız o kadar hereketli, o kadar istediğini yaptıran bir çocuk ki geçen gün karı koca oturup ağlamışlar sinirlerinden ve büyük çocuklarından özür dilemişler. Biz sana boşuna hareketli vs demişiz diyeBen de çocuk yapmaktan bunlardsn korkuyorum .
Çocuk olursa uyuyamam hiç bi yere gidemem hicbir işimi yapamam kendime eşime zaman ayıramam eşimle her türlü anlamda birbirimize hiç birseye gezmeye ona buna vakit ayıramam ayıramayız Surekli yorgun uykusuz ruh gibi gezerim diye bunlardan korkuyorum . Tabi guzelliklerini yaşamadığım bilmediğim.icin sadece kötü olan olumsuzlukları getiriyorum aklıma . Her çocuk yapmaya karar verdigimzde ablamlar şehir dışından geliyor yeğenimi görüyoruz ve vazgeçiyoruz
BBide ablamlar herseyi çok abartıyo çocuk ağladı diye hemen eve gidiyorlar herseyi çocuk olunca görürsünüz e bağlıyorlar . Bakıyorum bi ton insan çocukla dışarda geziyor . Bunlar çocuk var diye evden çıkmıyor gitsede parka gidiyolar . Ordan taa buraya tatile geldiler annemlere 1 akşam gezecektik . Çocuk rüyasında kötü birşey görmüş diye ağlayarak uyandı denizdeydik akşam da gezecektik beraber . Çocuğu alıp apar topar gittiler çocuk olunca böyle diyolar bi de . Biz eşimle akşam dolaşırken bi ton yeğenim yaşında çocuk vardı. Zaten çocuğun ağlaması 15 dk sonra geçti . Yinede gittiler . Çocuğu o kdr simartmislrki o çocuğun eşyalarıyla 5 çocuk buyur . Bi tek onlarda değil genel anlamda çocuk asiri hareketli . Saat gece 1 de uyuyup sabah 9 da kalkıyor öğlen uykusu da yapmıyor daha 3 yaşında ve aşırı hareketli.
Onu görünce diyorum gece 1 de uyuyup sabah 9 da uyanan bir çocuk kendi kendine asla oynamayan öğlen uykusu yapmayan aşırı hareketli bir çocuk .. insan bırak kendine eşine bile zaman ayırmaz kafayı yer diyorum . Sonra diyorum çocuk yapmak kendi hayatının içine etmek mavi . Eşim ilk çok istiyordu şimdi artık o da vazgeçmeye başladı evleneli 5 yıl oldu bu gidişle çocuk yapmiycaz .
Nolcak bilmiyirumki bu fikirlerim degismeli.
Yanlış anlama şimdi bunlar aklıma geldi bian yazdım senle alakası yok senin moralini bozmak için filan da yazmadim herkesin fikri hayatı farklı ben sadece nasıl.oluyor diye merak ediyorum .
Inşallah senin bebiş de bir sıkıntı yoktur cnm . Kaç aylıktı bilmiyorum ama dış filan çıkartıyordur belki .
Tabiki karşılıksız sevgi esin ve senden size benzeyen bir parçanın olması da bir o kadar müthiş birşey olsa gerek . Ama ben her karar verdgiimde yeğenimi görüp vazgeçiyorum . Bian istiyorum sonra vazgeçiyorum . Nolucak böyle bilmiyorum
Ya kıyamam böyle düşünme tamam yeri geliyo çok zorlanıyosun çıldırıyosun sinirden ama sevgisi o kadar başka bişey ki bi elimi tutuyo sarılıyo öpüyo bi anne diyo eriyip bitiyorsun herşeyin bi zorluğu var Allah var alışma evresinde çok zorlandm annelik bana göre değilmiş diye çok ağladm çok uykusuz kaldım kusuk koktumBen de çocuk yapmaktan bunlardsn korkuyorum .
Çocuk olursa uyuyamam hiç bi yere gidemem hicbir işimi yapamam kendime eşime zaman ayıramam eşimle her türlü anlamda birbirimize hiç birseye gezmeye ona buna vakit ayıramam ayıramayız Surekli yorgun uykusuz ruh gibi gezerim diye bunlardan korkuyorum . Tabi guzelliklerini yaşamadığım bilmediğim.icin sadece kötü olan olumsuzlukları getiriyorum aklıma . Her çocuk yapmaya karar verdigimzde ablamlar şehir dışından geliyor yeğenimi görüyoruz ve vazgeçiyoruz
BBide ablamlar herseyi çok abartıyo çocuk ağladı diye hemen eve gidiyorlar herseyi çocuk olunca görürsünüz e bağlıyorlar . Bakıyorum bi ton insan çocukla dışarda geziyor . Bunlar çocuk var diye evden çıkmıyor gitsede parka gidiyolar . Ordan taa buraya tatile geldiler annemlere 1 akşam gezecektik . Çocuk rüyasında kötü birşey görmüş diye ağlayarak uyandı denizdeydik akşam da gezecektik beraber . Çocuğu alıp apar topar gittiler çocuk olunca böyle diyolar bi de . Biz eşimle akşam dolaşırken bi ton yeğenim yaşında çocuk vardı. Zaten çocuğun ağlaması 15 dk sonra geçti . Yinede gittiler . Çocuğu o kdr simartmislrki o çocuğun eşyalarıyla 5 çocuk buyur . Bi tek onlarda değil genel anlamda çocuk asiri hareketli . Saat gece 1 de uyuyup sabah 9 da kalkıyor öğlen uykusu da yapmıyor daha 3 yaşında ve aşırı hareketli.
Onu görünce diyorum gece 1 de uyuyup sabah 9 da uyanan bir çocuk kendi kendine asla oynamayan öğlen uykusu yapmayan aşırı hareketli bir çocuk .. insan bırak kendine eşine bile zaman ayırmaz kafayı yer diyorum . Sonra diyorum çocuk yapmak kendi hayatının içine etmek mavi . Eşim ilk çok istiyordu şimdi artık o da vazgeçmeye başladı evleneli 5 yıl oldu bu gidişle çocuk yapmiycaz .
Yanlış anlama şimdi bunlar aklıma geldi bian yazdım senle alakası yok senin moralini bozmak için filan da yazmadim herkesin fikri hayatı farklı ben sadece nasıl.oluyor diye merak ediyorum .
Inşallah senin bebiş de bir sıkıntı yoktur cnm . Kaç aylıktı bilmiyorum ama dış filan çıkartıyordur belki .
Tabiki karşılıksız sevgi esin ve senden size benzeyen bir parçanın olması da bir o kadar müthiş birşey olsa gerek . Ama ben her karar verdgiimde yeğenimi görüp vazgeçiyorum . Bian istiyorum sonra vazgeçiyorum . Nolucak böyle bilmiyorum
Aminnn hepimizinkineeS sdctnsn veKizilbodur ve diğer bebekli arkadaşlarım Allah bol bol sabır versin size bebeklerinizede bol bol sağlık ve uyku
Canim ben boyle oldugunu bilsem asla cocuk yapmazdim. Bi de bi suru ugrastik. Dusukler falan. Allahin bildigi varmis da vermiyormus. Hic benim karakterime uygun degilmis. Esim bayilir ölürdü cocuklara. O bile yeter artik diyor bazen. Allah tabi ki eksikligini gostermesin ama ikinciyi hiiiic dusunmuyorum.Ben de çocuk yapmaktan bunlardsn korkuyorum .
Bende ikinciyi hiiiiç düşünmüyordum ama bana sürpriz yaparaktan geldiCanim ben boyle oldugunu bilsem asla cocuk yapmazdim. Bi de bi suru ugrastik. Dusukler falan. Allahin bildigi varmis da vermiyormus. Hic benim karakterime uygun degilmis. Esim bayilir ölürdü cocuklara. O bile yeter artik diyor bazen. Allah tabi ki eksikligini gostermesin ama ikinciyi hiiiic dusunmuyorum.
Valla iyice soğuyorum böyle duyunca nolucak bilmem. O kdr feci mi yani cidden sen kaç yasindasin cnm çocuğun kaç yaşında.Canim ben boyle oldugunu bilsem asla cocuk yapmazdim. Bi de bi suru ugrastik. Dusukler falan. Allahin bildigi varmis da vermiyormus. Hic benim karakterime uygun degilmis. Esim bayilir ölürdü cocuklara. O bile yeter artik diyor bazen. Allah tabi ki eksikligini gostermesin ama ikinciyi hiiiic dusunmuyorum.
Ablamın hamilelik çok kötü geçmişti 9 ay kustu . 6bkilo almıştı sadece boğazı kusmsktan kanıyordu. Hergun tansiyonu düşüyordu hastanelerde serum yiyordu . Inş bnde öyle olmam . Kişiden kisiye degisiyo sanrmYa kıyamam böyle düşünme tamam yeri geliyo çok zorlanıyosun çıldırıyosun sinirden ama sevgisi o kadar başka bişey ki bi elimi tutuyo sarılıyo öpüyo bi anne diyo eriyip bitiyorsun herşeyin bi zorluğu var Allah var alışma evresinde çok zorlandm annelik bana göre değilmiş diye çok ağladm çok uykusuz kaldım kusuk koktumaylarca dışarıda çıkamadm ama çok şükür rahatladı artık sana tavsiyem ne kadar genç anne oldun o kadar şanslısın yaş ilerledikçe sabırda azalıyo güçte zaten daha gençsin doğru zamanı siz bilirsiniz ama eğer istiyosanız ha şimdi ha bikaç sene sonra en azından bikaç sene sonra büyütmüş rahatlamış olursun
Bide hamilelik o kadaarr keyifli bişeyki keşke hiç bitmeseydi
Hayır hiç feci değil. Evet çok yorulduğun anlar oluyor. Çok yıpranıyorsun belki ama birazcık büyüyünce hepsini unutuyorsun. Benim büyük oğlum 6 yaşına girecek. Arkadaş gibiyiz. Markete pazara beraber gidiyoruz. Beraber oturup film izliyoruz. Akşamları kendisi gidip kendi odasında yatıp uyuyor. Sıkıntı çektiğim süreç sadece ilk 2 yıldı sonrası çok çok güzel. İşten gelirken oğullarımı göreceğim için içim kıpır kıpır oluyor. Kokularını, seslerini hatta yaramazlıklarını bile özlüyorum. Evlat güzeldir, evlat berekettir. Hiçbir zaman bilsem yapmazdım demedim. Çok sıkıntı da çektim ama iyiki doğmuşlar. Yine olsa yine oğluşlarım olsun isterdim.Valla iyice soğuyorum böyle duyunca nolucak bilmem. O kdr feci mi yani cidden sen kaç yasindasin cnm çocuğun kaç yaşında.
Bence de her çocuk çok farklı oluyor ve nasıl alışırsa öyle gidiyor ben ilk doğum yaptım annem ilk 40 gün dışarı bile çıkmamıza izin vermedi neredeyse beni o kadar çok bunalttıki anlatamam bebeğim çok zor uyuyordu sabaha kadar sallıyordum hep böyle mi olucak diye düşünüyordum eşim de vardiyalı olduğu için hep ben bakmak durumunda kaldım annemlerde gidince tüm gün ilgilen gece uyumasın yine sabaha kadar ilgilen perişan hallerdeydim ben de Bi yere gidicem ağlıcak diye ödüm kopardı bak çocuğu ağlıyor susturamıyor diye söylicek ler hatta birçok insan gözleriyle ima ediyor bunu ama geçiyor şuan 16 aylık çok şükür birçok şeyi düzene girdi ve ben de daha rahatladım çünkü birtek benim çocuğum yok herkesin çocuğu hemen hemen aynı yollardan geçiyor ve herkes bebeğiyle yaşıyarak öğreniyor ne yapması gerektiğini ben 15 ay eşimle ayrı yattım öyle söyliyeyim sana daha bir aydır beraber yatıyoruz yatağımızda çünkü kızım benden ayrı uyumuyordu. Ama mesela benimle aynı zamanda kuzenimin bebeği oldu daha kırkı çıkmadan hep dışarılarda çocuk doğdu hergün denizdeler onunki de öyle büyüdü kız kendi işi vardı çalışmaya da başladı 4-5 aylıkken şimdi annane ve dedisi bakıyor mama aldığı için daha kolay oldu. Ama benimki benden en fazla 2 saat ayrı kalıyor bu da zor. Bende 5. Seneden sonra karar verdim bebek yapmaya hatta bugün evlilik yıldönümümüz ve 7. Yılımız bitti. Ve şuan 3 kişilik aile olmak en güzel şey benim için çok şükür yaradanaBen de çocuk yapmaktan bunlardsn korkuyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?