- 13 Aralık 2014
- 4.195
- 17.392
- 258
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #327.901
Hamilelikten hamileliğe bile değişiyor. Ben hemşireyim biliyorsun hep hastanede geçirdim hamileliklerimi. İlkinde işimi bitirip yatıp serum taktırıyordum 35 haftalık doğurdum büyük oğlumu. Küçük oğlumda bi 9 ay daha sürse hamilelik banamısın demezdim süper ötesi rahat geçti.Ablamın hamilelik çok kötü geçmişti 9 ay kustu . 6bkilo almıştı sadece boğazı kusmsktan kanıyordu. Hergun tansiyonu düşüyordu hastanelerde serum yiyordu . Inş bnde öyle olmam . Kişiden kisiye degisiyo sanrm
Yok canım herkesin aynı değil tabiki ben lcw de çalışıyordum 30 haftaya kadar sandalye tepelerinde kıyafet duvarlarını düzeltiyordum hiçbirşey olmadı Allahın izniyle çocuk çok güzellll ve bir o kadar da senin sorumluğubda ve sana muhtaç olan bişey en azından ilk seneleriAblamın hamilelik çok kötü geçmişti 9 ay kustu . 6bkilo almıştı sadece boğazı kusmsktan kanıyordu. Hergun tansiyonu düşüyordu hastanelerde serum yiyordu . Inş bnde öyle olmam . Kişiden kisiye degisiyo sanrm
Zor olmuş cidden . Ama düzelmiş . Allah mutluluğunuzu daim etsinBence de her çocuk çok farklı oluyor ve nasıl alışırsa öyle gidiyor ben ilk doğum yaptım annem ilk 40 gün dışarı bile çıkmamıza izin vermedi neredeyse beni o kadar çok bunalttıki anlatamam bebeğim çok zor uyuyordu sabaha kadar sallıyordum hep böyle mi olucak diye düşünüyordum eşim de vardiyalı olduğu için hep ben bakmak durumunda kaldım annemlerde gidince tüm gün ilgilen gece uyumasın yine sabaha kadar ilgilen perişan hallerdeydim ben de Bi yere gidicem ağlıcak diye ödüm kopardı bak çocuğu ağlıyor susturamıyor diye söylicek ler hatta birçok insan gözleriyle ima ediyor bunu ama geçiyor şuan 16 aylık çok şükür birçok şeyi düzene girdi ve ben de daha rahatladım çünkü birtek benim çocuğum yok herkesin çocuğu hemen hemen aynı yollardan geçiyor ve herkes bebeğiyle yaşıyarak öğreniyor ne yapması gerektiğini ben 15 ay eşimle ayrı yattım öyle söyliyeyim sana daha bir aydır beraber yatıyoruz yatağımızda çünkü kızım benden ayrı uyumuyordu. Ama mesela benimle aynı zamanda kuzenimin bebeği oldu daha kırkı çıkmadan hep dışarılarda çocuk doğdu hergün denizdeler onunki de öyle büyüdü kız kendi işi vardı çalışmaya da başladı 4-5 aylıkken şimdi annane ve dedisi bakıyor mama aldığı için daha kolay oldu. Ama benimki benden en fazla 2 saat ayrı kalıyor bu da zor. Bende 5. Seneden sonra karar verdim bebek yapmaya hatta bugün evlilik yıldönümümüz ve 7. Yılımız bitti. Ve şuan 3 kişilik aile olmak en güzel şey benim için çok şükür yaradana
Amin canım herkesinZor olmuş cidden . Ama düzelmiş . Allah mutluluğunuzu daim etsin
Ay kötüymüş canım ya benim çok keyifliydi ilk başlarda biraz bulantılarım oluyodu kahvaltı yapınca geçiyodu hele son aylar o kadar enerjiktim ki bütün evi indirip temizlemiştik doğumda çok kolaydı bikaç saat snra yürütmüşlerdi eve çıkıncada hiç yatmamıştm yani her olayın her türlü ihtimali var çok iyiside var çok kötüsüde tövbe yarabbim çok uç bi örnek olcak ama doğururken ölende var yolda anlamadan doğuranda ilerde çocuklu bi aile olmak istiyo musun yoksa istemiyo musun önemli olan bunun kararını vermek hayat senin karar senin yaşayan sen olcaksın hazır olmadan asla karar vermemen gereken bişey ben hamilelikte de öncesinde de sadece sadece onu sevceğimi düşündüm etrafımda hiç bebek yoktu hiç bişey bilmiyodum ama şöyle bişey var ikinciyi yapar mıyım bilinçli olarak çok zor çünkü artık biliyomAblamın hamilelik çok kötü geçmişti 9 ay kustu . 6bkilo almıştı sadece boğazı kusmsktan kanıyordu. Hergun tansiyonu düşüyordu hastanelerde serum yiyordu . Inş bnde öyle olmam . Kişiden kisiye degisiyo sanrm
Vallahi sogutmak istemezdim ama bizim sulalede gordugum son bebek 22 yasinda su an. Ben gercekten bu kadar zor oldugunu bilmiyordum. Yani uyutmak zor diye duymustum ama eninde sonunda uyur saniyordum. Dakika basi uyanacagini bilmiyordum. Ben gercek bir malmisim o ayri. Ben 35 yasindayim. Bebegim 11 aylik. Ogretmenim ve gittigim disciler sabrimdan oturu beni tebrik ederler. Gikiniz cikmadan oturdunuz derler.Valla iyice soğuyorum böyle duyunca nolucak bilmem. O kdr feci mi yani cidden sen kaç yasindasin cnm çocuğun kaç yaşında.
Tüm söylenenlere aynen katılıyorum bende öyleydim ama 2 yaşında şuan kendi uyuyo acıktığında yiyo sevgisini gösteriyo kendi kendine oynuyo allaha şükür rahatım zorlukları hala var ama artık çok az sizlerde büyüdükçe rahatlıcaksınızVallahi sogutmak istemezdim ama bizim sulalede gordugum son bebek 22 yasinda su an. Ben gercekten bu kadar zor oldugunu bilmiyordum. Yani uyutmak zor diye duymustum ama eninde sonunda uyur saniyordum. Dakika basi uyanacagini bilmiyordum. Ben gercek bir malmisim o ayri. Ben 35 yasindayim. Bebegim 11 aylik. Ogretmenim ve gittigim disciler sabrimdan oturu beni tebrik ederler. Gikiniz cikmadan oturdunuz derler.
Yani sen yine cocuk yapmak istediginde yap tabi ama zorluklarini da bil.
He gun gelir benim icin de guzellikleri zorluklarindan fazla olur. O zaman ben de belki ikinciyi dusunurum ama su an hic anac bir hissim yok. Sadece sorumluluk. Bebegi de seviyorum tabi ama baskasinin cocugu olsa daha cok severdim. En azindan o zaman sinirlenmezdim.
Zor günler geçirdiğin için bu kdr sinirleniyorsun herhalde canım. Yoksa anaç bir hissim yok, başkasının bebeği olsa daha çok severdim gibi cümleler annelerin çok zor kuracağı cümlelerdir.Vallahi sogutmak istemezdim ama bizim sulalede gordugum son bebek 22 yasinda su an. Ben gercekten bu kadar zor oldugunu bilmiyordum. Yani uyutmak zor diye duymustum ama eninde sonunda uyur saniyordum. Dakika basi uyanacagini bilmiyordum. Ben gercek bir malmisim o ayri. Ben 35 yasindayim. Bebegim 11 aylik. Ogretmenim ve gittigim disciler sabrimdan oturu beni tebrik ederler. Gikiniz cikmadan oturdunuz derler.
He gun gelir benim icin de guzellikleri zorluklarindan fazla olur. O zaman ben de belki ikinciyi dusunurum ama su an hic anac bir hissim yok. Sadece sorumluluk. Bebegi de seviyorum tabi ama baskasinin cocugu olsa daha cok severdim. En azindan o zaman sinirlenmezdim.
Butun avuntum o. Cok tesekkur ederim desteginiz icin.Tüm söylenenlere aynen katılıyorum bende öyleydim ama 2 yaşında şuan kendi uyuyo acıktığında yiyo sevgisini gösteriyo kendi kendine oynuyo allaha şükür rahatım zorlukları hala var ama artık çok az sizlerde büyüdükçe rahatlıcaksınız
Hep böylemiydi uyku konusunda hep sıkıntılı bir bebek miydi?Vallahi sogutmak istemezdim ama bizim sulalede gordugum son bebek 22 yasinda su an. Ben gercekten bu kadar zor oldugunu bilmiyordum. Yani uyutmak zor diye duymustum ama eninde sonunda uyur saniyordum. Dakika basi uyanacagini bilmiyordum. Ben gercek bir malmisim o ayri. Ben 35 yasindayim. Bebegim 11 aylik. Ogretmenim ve gittigim disciler sabrimdan oturu beni tebrik ederler. Gikiniz cikmadan oturdunuz derler.
Yani sunu soylemek istiyorum. Baskadinin bebegi olsa alir oynar sever annesine verirdim aglayinca. Simdi uyu uyu uyu demekten ve kendi uykusuzlugumdan cocukla oynamaya dermanim kalmiyor. Guya kv kp geldi. Ev temizlemekten yine pertim.Zor günler geçirdiğin için bu kdr sinirleniyorsun herhalde canım. Yoksa anaç bir hissim yok, başkasının bebeği olsa daha çok severdim gibi cümleler annelerin çok zor kuracağı cümlelerdir.
Daha kucukken gunduzleri hic uyumaz kucakta gezerdi. Gece guzel uyurdu. Bir kere uyanirdi. Simdi gunduz 1 bucuk saat uyuyo gece saat basi kalkiyor.Hep böylemiydi uyku konusunda hep sıkıntılı bir bebek miydi?
Anladım. İnsanın yanında destek olacak kişilerin olması çok önemli. Benim kayınvalidem Allah razı olsun 2 yıl baktı büyük oğlumu. Benimki emmiyordu mama alıyordu bakması da kolay oldu o yüzden. Ertesi gün işe gideceksem gece kaynanam bakardı mama yapar verirdi benim uykum bölünmesin diye. Az kaldı ama 1.5-2 yaştan sonra düzelir. Uykusu da düzene girer.Yani sunu soylemek istiyorum. Baskadinin bebegi olsa alir oynar sever annesine verirdim aglayinca. Simdi uyu uyu uyu demekten ve kendi uykusuzlugumdan cocukla oynamaya dermanim kalmiyor. Guya kv kp geldi. Ev temizlemekten yine pertim.
Bana küfür gibi gelirdi büyüsün geççek dediklerinde geçmiyo derdim bide 1 yaş civarlarında taşındık ev değişti diye hiç uyuyamazdım 15ten fazla uyandığım olurdu ama doğruymuş hatta kötü anları unutup o küçüklüğü özlenebiliyomuş bile umarım siz bu kadar beklemeden sakin bi hayata kavuşursunuzButun avuntum o. Cok tesekkur ederim desteginiz icin.
Belki tam olarak doymuyor olabilir. Uyku öncesi öğün yapabilirsin. Gece çayları var. Onlarda bir hayli işe yarıyor. Diş çıkarma süreci de uyku problemlerine neden oluyor. Eğer diş çıkarma evresindeyse bi süre böyle gider. Dişini çıkarınca rahatlar.Daha kucukken gunduzleri hic uyumaz kucakta gezerdi. Gece guzel uyurdu. Bir kere uyanirdi. Simdi gunduz 1 bucuk saat uyuyo gece saat basi kalkiyor.
Gerçekten unutuluyor ben büyük oğlumun uyandığı ağladığı günleri hiç hatırlamıyorm şuan. Hafızamda bi doğum zamanlarım bi de bu zamanlarım var sanki.Bana küfür gibi gelirdi büyüsün geççek dediklerinde geçmiyo derdim bide 1 yaş civarlarında taşındık ev değişti diye hiç uyuyamazdım 15ten fazla uyandığım olurdu ama doğruymuş hatta kötü anları unutup o küçüklüğü özlenebiliyomuş bile umarım siz bu kadar beklemeden sakin bi hayata kavuşursunuz
Iki disinin ucu yeni cikti. Ondandir insallah. Ben de dis hic ekstra huysuzluk yapmadi diyordum. Bayagidir boyle ama uc aydir falan. Kilo alimi falan cok iyi. Oburluktan doymuyorsa o ayri.Belki tam olarak doymuyor olabilir. Uyku öncesi öğün yapabilirsin. Gece çayları var. Onlarda bir hayli işe yarıyor. Diş çıkarma süreci de uyku problemlerine neden oluyor. Eğer diş çıkarma evresindeyse bi süre böyle gider. Dişini çıkarınca rahatlar.
Bende bir süredir hep uykusuz gidiyordum işe. Saf gibi dolanıyordum ortalıkta. Bi baktım azı dişi çıkmış farketmemiştim diş çıkardığını. Şimdi toparlandı. Rahatladı demekki.Iki disinin ucu yeni cikti. Ondandir insallah. Ben de dis hic ekstra huysuzluk yapmadi diyordum. Bayagidir boyle ama uc aydir falan. Kilo alimi falan cok iyi. Oburluktan doymuyorsa o ayri.
Ben de yediklerimi yazayim bari diger sayfaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?