sütle terbiye yapılıyor canım benim bildiğimde. ben havuç, patates ve kerevizi haşlıyorum. bu arada limon suyu ilave ediyorum. sonra püre haline getiriyorum. ondan sonra da sütle terbiyesini hazırlayıp bir taşım kaynatınca tamam. zahmetsiz bir çorba. evin içi mis gibi kokuyor bu çorbayı yaparken. un koyuyor muyduk hatırlayamadım.kerevizi bizim evde benden başka yiyen yok,ama uzun zamandır çorbasını falan yemedim.bende vitamin alsın diye oğlum için çorbalara katıyorum. çorbanın tarifini ilk evlendiğim zamanlarda bir tanıdıktan alıp yapmıştım,ama inan aklımda değil . defterime yazmışsam yarın getiririm canım,nettende bakabilirsin aslında ama yapmsammı yapmasammı diye kafan karışır. rabiacımda biliyordur diye düşünüyorum ,benim yaptığımın içinde hatırladığım kadarıyla havuuç patates oluyordu birde terbiyesi var onu hatırlayamadım.ama ekşili bir çorba oluyordu çok lezzetli.
Gözümün önündeki görüntü rokaya sarılmış çikolata
yemekhaneye gitmen direk farkettirmiş masalcım. sen niye gitmiyordun şimdiye kadar? bak ne güzel doğru dürüst yemek geçmiş boğazından. afiyet olsun. menün de çok güzel.Bugün neler yemişim ..
Sabah: 1 bardak nescafe = 0 kalori
çavdarlı ekmekten yapılmış light peynirli tost = 170 kalori
Ara: sıcak çikolata =184 kalori
Öğle: simit= 200 kalori
Ayran= 37 kalori
Akşam:
patates püresi= 80 kalori
Köfte=200 kalori
mercimek çorbası=170 kalori
Kereviz salatası=100 kalori
Ara:
Mandalina= 50 kalori
Toplam= 1191 kalori
iyi uykular canım.:97:Kızlar gözlerim açılmıyor.
2-3 saat yatayım kalkıp eşyaları hazırlayacağım ..
su konusunda ilerleme kaydetmek gayet önemli bir başarı bence. böyle böyle inşallah diyetin düzene girecek dosbacım.bu arada su konusunda bugün kendimi aştım :))
saolun kızlar destekleriniz için....
yemeği düzene sokamadım bari su ile düzene girmeye çalışayım devamı gelir
ben sütle yapıyorum. kremadan az nasılsa kalorisi. light veya yarım yağlı sütle de iyi bir ara öğün olacağı kanaatindeyim. şekersiz tabi. ve bence tok tutuyor sütlü kahve. uzun süre açlık hissetmiyorum.hmmm kahve şekersiz ve kremasız ise 1 tatlı kaşığı nescafe 4kaloriymiş... rahatlıkla içilebilir
ama ben kremasız içemediğim için hiç içmemeyi tercih ediyorum zaten daha çok sadece türk kahvesi seviyorum
ipler kaçtı valla neysecimdosbacım, baya gitmiş ipler elden.. umarım pilavı yapmamışsındır. çorba ve bir zeytinyağlı yeterli bence. inşallah yemişsindir akşam yemeğini daha fazla açlıkla terbiye etmeden vücudunu:) bu arada suyunu da içmişsin, çok güzel canım.
kerevizi ben de tek başına yapmıyorum. bazen patates, havuçla beraber yapıyorum. asumanın ekşili ekşili dedeiği çorbadan oluyor:) çok da güzel bir çorba bence. ayrıca ben bazen direk mercimek çorbasına rendeliyorum. patatesle veya patatessiz. öyle de çok hoş oluyor. ama bence en güzeli şöyle yoğurtlu sarımsaklı hali:) yeme de yanında yat
ıspanağı ben de severim de temizlemesi çook zahmetli. ben pazı tercih ediyorum. daha kolay temizleniyor. tat olarak da çok büyük fark yok bence. zaten böreğin içinde olmadıktan sonra neyleyim ben ıspanağı dermişim
çok güzel.
evet su konusunda bugün iyiyim darısı her güne :))su konusunda ilerleme kaydetmek gayet önemli bir başarı bence. böyle böyle inşallah diyetin düzene girecek dosbacım.
ben sütle yapıyorum. kremadan az nasılsa kalorisi. light veya yarım yağlı sütle de iyi bir ara öğün olacağı kanaatindeyim. şekersiz tabi. ve bence tok tutuyor sütlü kahve. uzun süre açlık hissetmiyorum.
rica ederim dosbacım.ipler kaçtı valla neysecim
ama toparlamaya çalışıyorum en azından
evde aşure bitti çok şükür bence düzene girmem çok kolay olcak
pilavı yapmadım çnk eşim 9 gibi gelecek
geç yatarım artık bol bol su içerim
pilavdan vazgeçtim bile :))
kereviz çorbasını hemen deneyeceğim canım bende sebzeli yapıyordum ama uzun zamandır denemedim tarif için saol
ben de hep imrenmişimdir öyle sabah kahvesi içebilen komşulara. ben hayatımın hiçbir döneminde öyle bir şey görmedim:) o yüzden de yalnız içmek problem olmuyor. tvde de güzel bir dizi veya film olacak oh mis. bugün kahve içmeyi düşünüyorum zaten inşallah.evet su konusunda bugün iyiyim darısı her güne :))
valla kahveyi yalnız sevmiyorum yanımda keyif verecek biri lazım apartmanımda da öyle kahveye gelen giden yok(
çok nadir içer oldum bu nedenle sorun yok
canım eşim hala gelmedi aradım ve ben yedim :))rica ederim dosbacım.
sen yemek için eşini bekliyorsun sanırım. arada meyve falan ye bari canım, aç kalma süren uzamasın. pilavdan vazgeçmen de çok iyi bir haber:)
ben de hep imrenmişimdir öyle sabah kahvesi içebilen komşulara. ben hayatımın hiçbir döneminde öyle bir şey görmedim:) o yüzden de yalnız içmek problem olmuyor. tvde de güzel bir dizi veya film olacak oh mis. bugün kahve içmeyi düşünüyorum zaten inşallah.
canım harikasın valla afiyet olsunkahvaltı: 1 poğaça(kendim yaptım)
ara: 1 elma, kuru üzüm, fındık, yaban mersini
öğle: zeytinyağlı barbunya
ara: 2 kupa yeşilçay
ara: 2,5 mandalina
ikindi: 2 köfte
ara: 2 kupa adaçayı, yarım elma
akşam: salata
ilerleyen saatlerde sütlü neskafe düşünüyorum
al benden de o kadarbu doritos reklamına sinir oluyorum. kız parmaklarını yalaya yalaya yiyor ya:104:
anca pc acabıldım
cuma gunu esım kayıp dustu boynunu ıncıtı 5 gun rapor aldı
evde onunla ılgılenıyorum
carsamba baslıyacak ıse
bugun yedıklerım oructum
dun akşam barbunya ve pılavdab sonra bıkrem yedım oruc tututum
bu akşam bamya pılav salata bununla yarın yıne nıyetlıyım ınsallah
Merhabalar kızlar
Ev tasıdım off
ancak geldı netım :)
Bu sıralar ıyı gıdıyor yarın doktor kontrolum var
Bugun bıraz fenaydı doktora gıttım Polikistik over cıkdım
bakalım 6 ay tedavı ne kadar ıse yarıcak artık hayrlısı
kıloma zarar vermesınde :)
evet canım hatamı biliyorum ama bugünlerde çok uykum var
11 de kalktım sonra canım bişi istemedi
ev temizliğine kaptırmışım ancak 3 de komşum geldi ona ne ikram edeyim derken aşure aklıma geldi ve sonu geldi çok şükür
sınavın yinede ii geçmiş
ailene kavuşuyosun demek hadi gözün aydın bol bol dinlen hayatım
dışarda yemek zaten benide çok zoluyo...
kafama göre bişi bulamıyorum
sana tavsiyem patateslerini arkadaşlarına ver :))
afiyet olsun
canım güzel görünüyor tarif ellerine sağlık
bende deneyeceğim bu hafta düşünüyorum
bakıyorum sende kalori hesaplamaya başlamışsın canım afiyet olsun
kahve 0 mı merak ettim
hadi sana ii uykular tatlım
sütle terbiye yapılıyor canım benim bildiğimde. ben havuç, patates ve kerevizi haşlıyorum. bu arada limon suyu ilave ediyorum. sonra püre haline getiriyorum. ondan sonra da sütle terbiyesini hazırlayıp bir taşım kaynatınca tamam. zahmetsiz bir çorba. evin içi mis gibi kokuyor bu çorbayı yaparken. un koyuyor muyduk hatırlayamadım.
yemekhaneye gitmen direk farkettirmiş masalcım. sen niye gitmiyordun şimdiye kadar? bak ne güzel doğru dürüst yemek geçmiş boğazından. afiyet olsun. menün de çok güzel.
iyi uykular canım.:97:
rica ederim dosbacım.
sen yemek için eşini bekliyorsun sanırım. arada meyve falan ye bari canım, aç kalma süren uzamasın. pilavdan vazgeçmen de çok iyi bir haber:)
ben de hep imrenmişimdir öyle sabah kahvesi içebilen komşulara. ben hayatımın hiçbir döneminde öyle bir şey görmedim:) o yüzden de yalnız içmek problem olmuyor. tvde de güzel bir dizi veya film olacak oh mis. bugün kahve içmeyi düşünüyorum zaten inşallah.
kahvaltı: 1 poğaça(kendim yaptım)
ara: 1 elma, kuru üzüm, fındık, yaban mersini
öğle: zeytinyağlı barbunya
ara: 2 kupa yeşilçay
ara: 2,5 mandalina
ikindi: 2 köfte
ara: 2 kupa adaçayı, yarım elma
akşam: salata
ilerleyen saatlerde sütlü neskafe düşünüyorum
bu doritos reklamına sinir oluyorum. kız parmaklarını yalaya yalaya yiyor ya:104:
anca pc acabıldım
cuma gunu esım kayıp dustu boynunu ıncıtı 5 gun rapor aldı
evde onunla ılgılenıyorum
carsamba baslıyacak ıse
bugun yedıklerım oructum
dun akşam barbunya ve pılavdab sonra bıkrem yedım oruc tututum
bu akşam bamya pılav salata bununla yarın yıne nıyetlıyım ınsallah
kesinlikle katılıyorum,nasıl bir akılla çekiyorlar bu şekilde reklamları anlayamıyorumbu doritos reklamına sinir oluyorum. kız parmaklarını yalaya yalaya yiyor ya:104:
şimdi melankoli hanım, tost 2 ekmekten yapılmış zaten arada yarım simite ne gerek vardı canım? en azından çeyrek simit yapsaydın. ayrıca içinde kaşar olan bir tost isterse kırk kere yağsız olsun yağlıdır canım. tostlarını normal peynirle yapmanı tavsiye ederim. ben kaşarı hayatımdan çıkardım:) en son dolabımda kalmış birazı onu da anneme verdim.
öğlen okkalı bir yemek yemişsinaçıklamasını diğer mesajlarda gördüm artık ben bir şey yazmayım. akşam oldukça düşük kalorili bir yemek tercih etsen iyi olur bence. bugün biraz coşmuş menü.
adetin de hayırlı olsunsakın tatlı götüreyim deme
Merhabalar kızlar
Ev tasıdım off
ancak geldı netım :)
Bu sıralar ıyı gıdıyor yarın doktor kontrolum var
Bugun bıraz fenaydı doktora gıttım Polikistik over cıkdım
bakalım 6 ay tedavı ne kadar ıse yarıcak artık hayrlısı
kıloma zarar vermesınde :)
kesinlikle katılıyorum,nasıl bir akılla çekiyorlar bu şekilde reklamları anlayamıyorum
gardımı alsam iyi olcak :)) canım ya tostu her zaman yiyordum ama benbundan sonra daha dikkat ederim ama sabah kolayıma geliyor yoksa kahvaltı yapacağım yok o uyku sersemliğinde simitte tam yarım da değil ben düz hesap olsun dedim,ara yapamadım öğlen 2 ye kadar ayak üstüde alıp yiyebileceğim bir simit geldi aklıma o yüzden öğlen yemeğimde öyle çok büyük porsiyonlarda değildi ama evet biraz fazla gözüküyo yinede akşam ise 2 kepçe çorba 2 yemek yediğimiz kaşık hesabı pilav üzeri yarım domates doğradım...
akşam yemeğim : 2 kepçe çorba ve 2 kaşık pilav üzeri yarım domates :))
ara olarak annemler fıstık yiyordu çok az dayanamadım yedim 4 tanede petibör bisküvi yedim bir nevi tatlı krizimi bu şekilde geçirdim çikolatadan kat kat iyi olduğunu düşünüyorum ama yinede takdir sizlerin..
aslında meyve yiyesim var ama yemelimiyim sizce,yatmadan öncede 3-4 kaşık yoğurtmu içsem veyahut ılık süt mü ? karar veremedim arkadaşlar yardım
korktum gerçekten :)) aslında sanırım bu suçluluk pisikolojisi kendimde rahatsız oluyorum böyle olunca sonuçta amaç belli çizelgedende belli malumAyy kıyamam ya nasıl açıklamış :)
KOrkutmuşsun Neyneysecim Melankoliyii ...
Tabiki çikolatadan daha iyi ..
Geç yatıyorsun sanırım bence meyve yiyebilirsin yada tarçınlı süt içebilirsin..
korktum gerçekten :)) aslında sanırım bu suçluluk pisikolojisi kendimde rahatsız oluyorum böyle olunca sonuçta amaç belli çizelgedende belli malumama bugün öğrencilerimle buluştum biraz vakit geçirdik ve bana zayıfladığımı söylediler , öncesinde de amway satışını yapan bir tanıdık var yanına uğramıştım o da zayıfladığımı söyledi ve mutlu oldum
aslında çok geç yatmıyorum ama en güzeli ılık tarçınlı süt içmek,bu ara yoğurdumu yiyemiyorum farkettimde :44: yardımın için sağol masalcım:13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?