sağol nihancım.aslında birazcık zor,yani bazı şeyleri kolay buluyorum,bazılarını zor.ama inan böylesi daha keyifli.afiyet olsun kaptan
ne güzel kalori miktarlarıyla yazıyon zor olmuyormu bulmak:44::44:
amin canım inşallah.çok sağol hayatım.ad cım geçmiş olsun canım inş iyi huylu çıkar Allah şifa versin şükretmek için aslında ne kadar çok şeyimiz var ama maalesef farkında değiliz çocuklarımızın sağlıklı sıhatli oldukarı için ne kadar şükretsek azteyze olmuşsun hayırlı olsun kardeşinle aynı şehirde misiniz masal hiç uyumadan sınava mı girdin inş iiyi geçmiştir neysenicim orasını burasını kıvırırken çalıştırtım kokuyorum bir gün elektrik çarpacak, artık tamire göndermeye utanıyorum 2 günde bir tamirde arkadaşlar kahve ile ilgili konuşmuşsunuz diyette ne sakıncası varki merak ettim doğrusu
aldım canım sonunda,tadı güzel hoşuma gitti,kaloriside düşük. zeytin 1 tane yiyeyim dedim:))asumancım, süzme peynir almışsın:) zeytin de var çok güzel.
kerevizin zeytinyağlısını ben de sevmiyorum. ama kereviz kilo verdiren sebzelerden. bu da şu demek sen o kerevizi eritirken daha fazla kalori yakacaksın. bu sebepten kereviz, brokoli diyetlerde öneriliyor. kalorisinin fazlalığına pek takılma canım ve mümkünse kerevizi diyetine daha çok dahil et.
akşam sadece salata olursa problemsiz bir gün olur kanaatindeyim.:81:
bundan sonrası için kaçamaksız günler dilerim emirelcim.bu aralar biraz kaçırdım galiba misafir hafta sonu derken bu gün bişraz toparladım sabah 1dilim ekmek peynir roka 1kaşık çikolata (tamam kabul ediyorum çikolata olmasa daha iyiydi aramızda kalsın 3 -4 tane büsküvi yedim)öğle brokoli haşladım sarmısaklı yoğurtla 1 tabak yedim
Kaptancığım yiğenin kaç yaşındaydı?
İnan çok üzüldüm inşallah iyidir tümör.
Dualarım onunla olacak.
Güzel haberler verirsin inşallah bize.
Geldim sonunda ..
Bütün gün uyudum resmen başımı koyduğum yerde.
Şimdi de berbat durumdayım.
Sınavıma gelince beklediğim gibi değildi hiç.
ÇAlışmasam da aynı şekilde yapardım.
Sormayacağım dediği yerlerden sormuş çok sinir oldum.
Yine de bir 70-80 alırım diye düşünüyorum.
Cuma günü gidecektim Eskişehir'e yarın gitmeye karar verdim.
Odayı toplayacağım çamaşır atacağım çanta hazırlayacağım yemeğe gideceğim derken ne zaman yatarım bilmiyorum ama yatınca tekrar kalkabileceğimi de düşünmüyorum.
Kalori yazmak çok güzel oluyor kaptancığım.
Nerede neyi dengelememiz gerektiğini öğreneceğiz bence bu şekilde zamanla ..
Kerevizi ben de hiç sevemedim gitti ama arada zorla yiyorum salatası falan olunca.
teşekkürederim canım sağol,öncelikle hayırlı olsun ALLAH hayırlı etsin küçük bebişi
tabi birde çok gçmiş olsun inşALLAH,RABBİM acil şifalar versinvardır her şeyde bir hayır,inşALLAH iyi huylu çıkar adcım
evet canım bugün işbaşıydı,özlemişim öğrencilerimi sınıfımı
bende kerevizin çorbasını seviyorum ama yemeğini denemedim hiç :44: bu arada menün çok güzel yine,tebrikler canım
bugünkü menüm :))
2 bardak su
kahvaltı : 2 dilim ekmekle salam ve kaşarlı yağsız tost yanında şekersiz çay
ara : yarım simit
öğlen : bir kepçe çorba , bir tabak zeytinyağlı fasulye , 2 köfte 4 tane ince dilim patatesli yemek ve yeşil salata
2 bardak su
ara : 2 mandalina
akşam : daha belli değil
bu arada 12 gün gecikmeli oarak adet oldum dün akşam :))
selamcanım,idare ediyorum sen nasılsın. dosbacım sabah sadece eşine eşlik etmek için kahvaltı ettiysen ekmeği yemeseydin,hani tekrar yattığın için kalkınca sağlam bir kahvaltı yapardın.selam kızlar nasılsınız bakalım
ben yine dengesizim
valla nasıl düzene gircem bilmiyorum
hala açım çnk dengesiz yedim
sabah 1 yumurta 3 zeytin 1tk bal(belki daha az)2 dilim ekmek
buraya kadar gayet ii sabah saat 7de kahvaltı yaptım
sorun burdan sonra başlıyo çnk ara yapmadım saat 3 gibi yarım kase aşure yedim 4-5yk kadardı azdı bitsin diye çok şükür bitti
eşim aradı akşam geç gelecekmiş bu nedenle bu kadar aç bekleyemezdim(
1 dilim ekmek 1 dilim peynir yedim
akşam yemeğimi yapıyorum
çorba
zeytinyağlı taze fasülye
yanaına bulgur pilavı düşünüyorum ama belki yapmam çnk aşureden bayağı bi kalori almışımdır(
off iice karıştı hepsi birbirine(
kerevizi bizim evde benden başka yiyen yok,ama uzun zamandır çorbasını falan yemedim.bende vitamin alsın diye oğlum için çorbalara katıyorum. çorbanın tarifini ilk evlendiğim zamanlarda bir tanıdıktan alıp yapmıştım,ama inan aklımda değil . defterime yazmışsam yarın getiririm canım,nettende bakabilirsin aslında ama yapmsammı yapmasammı diye kafan karışır. rabiacımda biliyordur diye düşünüyorum ,benim yaptığımın içinde hatırladığım kadarıyla havuuç patates oluyordu birde terbiyesi var onu hatırlayamadım.ama ekşili bir çorba oluyordu çok lezzetli.kerevizi tek başına çorba yapmıyorum sebze çorbalarına katıyorum acaba nasıl yapıyosunuz??
eşim zeytinyağlı kereviz seviyor bende nimeti çok hoşlanmıyorum ama yinede şifa olsun diye yapıyorum zaten eşim daha çok yiyor :)) bu hafta bende düşünüyordum
bu sene ıspanak yemediğimi farkettim ve bu büyük ayıbı ortadan kaldırmak için acil ıspanak almaya karar verdim çoook severim aslında
Hiç yağ koymadan içine suyu koyuyorum çekiyor suyunu canım.sağol masalcım iyiyim şimdi şükür
eşimle ikimize yaptım makarnayı haşlama derken suyunu süzmeden az suyla mı onu mu kastettin canım
üniv. hocaları biraz dengesiz olur canım. sormam der sorara falan. önemli olan yine de güzel bir not alacak olman bence.
yarın ne zaman çıkıyorsun yola?
bu arada diyet insana rokayla çikolata bile yediriyor:)
bugünkü menüm :))
2 bardak su
öğlen : bir kepçe çorba , bir tabak zeytinyağlı fasulye , 2 köfte 4 tane ince dilim patatesli yemek ve yeşil salata
2 bardak su
sağol nihancım.aslında birazcık zor,yani bazı şeyleri kolay buluyorum,bazılarını zor.ama inan böylesi daha keyifli.
amin canım inşallah.çok sağol hayatım.
ablam almanyada yaşıyor, çok uzağız.
kahve kabızlık yapıyor haftada 3 ker emirelcim.
bu arada seninde kardeşin gelecekti,acıbiber geldimi
aldım canım sonunda,tadı güzel hoşuma gitti,kaloriside düşük. zeytin 1 tane yiyeyim dedim:))
o zaman ben arada çorbasını yapayım o çok hoşuma gidiyor ekşili ekşili. bugünü inşallah güzel kapatacağım canım sağol.:))
bundan sonrası için kaçamaksız günler dilerim emirelcim.
7 yaşında masalcım. öyle diliyoruz canım sağol. haberleri alır almaz yazarım.
sende o uykusuzluğa rağmen yine az dinlenmişsin bence.
sorular tahmin etmediğin yerden ama beklediğin sonuç güzel canım,inşallahda öyle olur.
bu arada unutmadan sorayım canım,sana hediyeni gönderdilermi,gelmediyse istersen eskişehirin adresini yaz,oraya göndersinler,gerçi kargoya verilmiş olabilir ama sen yinede kalliste ablaya bildir de oda sana hediye gönderecek arkadaşa haber versin canım.
selam kızlar nasılsınız bakalım
ben yine dengesizim
sorun burdan sonra başlıyo çnk ara yapmadım saat 3 gibi yarım kase aşure yedim 4-5yk kadardı azdı bitsin diye çok şükür bitti
akşam yemeğimi yapıyorum
çorba
zeytinyağlı taze fasülye
yanaına bulgur pilavı düşünüyorum ama belki yapmam çnk aşureden bayağı bi kalori almışımdır(
kızlar ben çıkıyorum,hepinize huzur dolu sağlıklı akşamlar diliyorum.
dosbacım burdasın ama çıkmak zorundayım çok öpüyorum.
kerevizi tek başına çorba yapmıyorum sebze çorbalarına katıyorum acaba nasıl yapıyosunuz??
eşim zeytinyağlı kereviz seviyor bende nimeti çok hoşlanmıyorum ama yinede şifa olsun diye yapıyorum zaten eşim daha çok yiyor :)) bu hafta bende düşünüyordum
bu sene ıspanak yemediğimi farkettim ve bu büyük ayıbı ortadan kaldırmak için acil ıspanak almaya karar verdim çoook severim aslında
tamam hayatım netten de bakarım zahmet etme...yılbaşı zaten yoğunsun ama ekşi oluyor diyince hoşuma gittiselamcanım,idare ediyorum sen nasılsın. dosbacım sabah sadece eşine eşlik etmek için kahvaltı ettiysen ekmeği yemeseydin,hani tekrar yattığın için kalkınca sağlam bir kahvaltı yapardın.
aşurenin bitmesine sevindim,mübarek ne çokmuş öyle. ara yapmamışsın,suda içmemişsindir sen şimdi, bu akşam bol bol su iç hayatım.
kerevizi bizim evde benden başka yiyen yok,ama uzun zamandır çorbasını falan yemedim.bende vitamin alsın diye oğlum için çorbalara katıyorum. çorbanın tarifini ilk evlendiğim zamanlarda bir tanıdıktan alıp yapmıştım,ama inan aklımda değil . defterime yazmışsam yarın getiririm canım,nettende bakabilirsin aslında ama yapmsammı yapmasammı diye kafan karışır. rabiacımda biliyordur diye düşünüyorum ,benim yaptığımın içinde hatırladığım kadarıyla havuuç patates oluyordu birde terbiyesi var onu hatırlayamadım.ama ekşili bir çorba oluyordu çok lezzetli.
evet canım hatamı biliyorum ama bugünlerde çok uykum varNeden olduğunu sende biliyorsun Dosbam ..
Saat 7 de kahvaltı 3 e kadar aradan geçmiş 8 saat ..
O kadar saat hiç bir şey yenmeden durulur mu hiç
Sonra birden yüklenirsin ..
cıx cıx .. Hiç beğenmedim bu yaptığını
dışarda yemek zaten benide çok zoluyo...haklsın kaptancım ama dışardaydım ve bu kadar ile kurtulduğuma seviniyorum çünkü hep fesfood tarzı yemekler vardı bende yemek menüsü aldım,çorba pilav ve sebze vardı ama ben pilavı istemedim yerine az köfte patates aldım
masalcım haklısın tatlım ama spora iki haftadır gidemedim,en son geçen hafta salı gittim ertesi gün de rapor aldımbundan sonra inşALLAH kesintisiz devam haftada 3 gün
canım güzel görünüyor tarif ellerine sağlıkcanım bende tek başına yapmıyorum,yaptığımı yazayım ama :))
bir orta boy kereviz yeşil saplarıyla , bir adet orta boy patates , bir büyük boy havuç ,bir tutam karnabahar
az sıvı yağ ve azda tereyağına 2 çorba kaşığı unu kavuruyorum ( ama patates var un koymasanda olur ) üzerine kerevizleri unla hafif çeviriyorum ve soğuk suyunu koyuyorum unu açtıktan sonra içine küçük küpler şeklinde doğranmış patatesini , karnabaharını ve havucunuda koyuyorum kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatını ilave ediyorum en sonda blandırdan geçiriyorum . afiyet olsun
tavsiye ederim lezzetli bir çorba oluyor :))
bakıyorum sende kalori hesaplamaya başlamışsın canım afiyet olsunBugün neler yemişim ..
Sabah: 1 bardak nescafe = 0 kalori
çavdarlı ekmekten yapılmış light peynirli tost = 170 kalori
Ara: sıcak çikolata =184 kalori
Öğle: simit= 200 kalori
Ayran= 37 kalori
Akşam:
patates püresi= 80 kalori
Köfte=200 kalori
mercimek çorbası=170 kalori
Kereviz salatası=100 kalori
Ara:
Mandalina= 50 kalori
Toplam= 1191 kalori
Kızlar gözlerim açılmıyor.
2-3 saat yatayım kalkıp eşyaları hazırlayacağım ..
şimdi melankoli hanım, tost 2 ekmekten yapılmış zaten arada yarım simite ne gerek vardı canım? en azından çeyrek simit yapsaydın. ayrıca içinde kaşar olan bir tost isterse kırk kere yağsız olsun yağlıdır canım. tostlarını normal peynirle yapmanı tavsiye ederim. ben kaşarı hayatımdan çıkardım:) en son dolabımda kalmış birazı onu da anneme verdim.bugünkü menüm :))
2 bardak su
2 bardak su
dosbacım, baya gitmiş ipler elden.. umarım pilavı yapmamışsındır. çorba ve bir zeytinyağlı yeterli bence. inşallah yemişsindir akşam yemeğini daha fazla açlıkla terbiye etmeden vücudunu:) bu arada suyunu da içmişsin, çok güzel canım.selam kızlar nasılsınız bakalım
ben yine dengesizim
akşam yemeğimi yapıyorum
çorba
zeytinyağlı taze fasülye
kerevizi ben de tek başına yapmıyorum. bazen patates, havuçla beraber yapıyorum. asumanın ekşili ekşili dedeiği çorbadan oluyor:) çok da güzel bir çorba bence. ayrıca ben bazen direk mercimek çorbasına rendeliyorum. patatesle veya patatessiz. öyle de çok hoş oluyor. ama bence en güzeli şöyle yoğurtlu sarımsaklı hali:) yeme de yanında yatkerevizi tek başına çorba yapmıyorum sebze çorbalarına katıyorum acaba nasıl yapıyosunuz??
çok güzel.bugün en azından suyuma dikkat ettim hala içiyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?