Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ara olarak 1 muz yedim
şimdi bi yeşil çay yapayım diyorum
öğlene ne yiyeceğimi düşünmedim daha doğrusu ne hazırlıyacam bilmiorum
afiyet olsun.
canım inşallah keyfin yerine gelir. ama yapabilirim drsen prensesle biraz oyunlar oyna belki rahatlatır seni.
günaydın. afiyet olsun güzel bir beslenme olmuş canım.
amin canım evet bende istiyorum
dr. falan şimdilik uğraşıyoruz hakkımızdan hayırlısı olsun inş.

sende mi bekliyorsun bebiş canım bende şu mantar tedavimi atlatayım başlıcaz inş Allah isteyen herkeze versin
hadi bakalım,güzel haberlerinizi alırız inşallah.
kaydirigubbakcemile3
canım şimdi benmi gitmeyeyim yoksa kaptanmı gitmesin anlamadım. hani ben gidersem başka kaptanınız olur. tabi benim gibi olurmu onu bilemem. -tatlicadiarzu- ama sen gitme dersen merak etme hayatım,mezun olsamda kaptanlığa devam edebilirim,tabi sizlerde isterseniz. hihoyyyt
canım hoş geldin. evet yoğunsun farkındayım hayatım. inşallah hayırlısı ile işlerini halledersin.ayrıca tekrar geçmişolsun canım hala düzelemedin.
güzel dileklerin ve çiçeğin için teşekkürederim arkadaşım. opuyorumnanaktan dün akşam geç saatlerde elime bir buket çiçek aldım ama ondan önce tüm takım arkadaşlarımdan gönlüme çiçekler aldım, sağolsunlar. canım arakadaşlarım benim. Şeniz

DEPRESYON VE KİLO-

Mevsimsel depresyonun mutsuzluk, karamsarlık, ümitsizlik, isteksizlik, uyku bozukluğu, çabuk yorulma, sinirlilik, işe ya da derse yoğunlaşmada sorun nedeniyle hem verimi, hem de sosyal iletişim, daha önce zevk aldığı işleri yapmaktan keyif alamama gibi sorunlara yol açtığını ifade eden Yorulmaz, çoğunlukla daha fazla yemek yeme isteği duyulduğu için kişinin kilo aldığını söyledi. Yorulmaz, ancak daha nadiren iştahsızlık ve buna bağlı olarak kilo kaybına rastlanabildiğini belirtti.

Bu hastalıktan korunmada en önemli faktörün düşünceleri olumlu hale getirmek, olumsuz düşünceleri atmaya çalışmak, hayata gerçekçi ancak olumlu biçimde bakmak olduğunu belirten Yorulmaz, gün ışığından daha fazla faydalanmaya çalışmak, açık havada her gün yarım saat yürüyüş yapmak, sevilen bir sporla her gün düzenli biçimde uğraşmanın da çok faydalı olduğunu söyledi.

Yorulmaz, sonbahar depresyonundan kurtulmak için yapılacakları şöyle anlattı:

''Evi ya da iş yerini daha aydınlık hale getirmek fayda sağlar. Ayrıca dostlarımızla zaman geçirmek, bu hastalığa bağlı kilo almayı engellemek üzere sağlıklı biçimde beslenmek, şekerli gıdaları ölçülü tüketmek, vitaminden zengin meyve ve sebze gibi besinler ile süt, yoğurt gibi faydalı besinleri bolca tüketmek faydalı olmaktadır. Hafta sonları kapalı ortamlardan hava soğuk da olsa biraz uzaklaşmak, temiz hava alınabilecek, anlaşabileceğimiz dostlar ve arkadaşlarla bir arada olmak doğru bir davranış olacaktır.

Düzenli biçimde her gün aynı saatte yatağa yatıp uyumaya ve aynı saatte kalkmaya çalışın. Düzenli uyku hem dinlendirecek ve daha zevkle çalışmanıza, hem de daha iyimser olmanıza yardımcı olacaktır. Bu durumun geçici olduğunu aklınızdan çıkarmayın.''

mevsim değişmeye başladı bende acıkmaya :))
depresyon da değilim ama eğilim var sanırım :)) şaka bi yana aslında hergün biraz yürüsem çok ii olcak bacağımı ağrıtmadan

ocakta 3 yıl bitecek adcım ne çabuk geçiyor zamanopuyorumnanaktan
ah bilmezmiyim nihancım,benim 6 sene bitti. inan nasıl geçti anlamadım. çocuk olmadan önce özgür bir hayatımız varmış,kıymet bilmemişiz. kaydirigubbakcemile3 artık sadece yavrumuzun hayatı var. hep ona göre yaşıyoruz. şükürler olsunki var. bende hamile kaldığımda nerdeyse 3 yıllık evliydim. aslında o kadar beklemezdim ama kiradayım,evimize geçicez çalışırken kayınvalide bakacak diye evimizi yaptırmayı bekledik. benim düşüklerim oldu derken 3 yılı buldu canım,imkanın varsa hiç bekleme hayatım.
canım çok sağol. opuyorumnanaktan elimden geleni yapmaya çalışıyorum hayatım yapıcamda inşallah.sizlerin sayesinde. bence birbirine bağlı çok güzel bir takım olduk. inşallah hep beraber oluruz. kaydirigubbakcemile5

dosbam yaa. tamam bu koşturmacada diyetine uyamıyorsun.o zaman çarşıya alışverişe çıkarken doldur çantana meyveni,yada yoğurtmu yicen pul biber naneni. 200 gr yoğrt markette satılıyor. pul biber nanenide koy çantana öyle git hayatım. ana öğünlerde az yersen oldu işte diyet. şu güzel telaşenin içinde diyet problemini, bu kadar basit önlemlerle aşabilmek varken birde psikolojini bozma derim. :teselli:

oglusumun dogum gunu var 1. yas fotolarında annesı zayıf olsun sıtıyorum :) :teytey:

Verirsin verirsin o zamana kadar hiç merak etme
3 aya verirsin gibi geliyor bana kaç kilo ki

Doğum günün olduğu için kaçamaklara bugün bir şey demiyoruz kaptancığım.

Bu arada branşın ne acaba?
Merakım depreşti.

Ciddi anlamda çok işe yarıyor o bölümdeki bakımlar
Kesinlikle tavsiye ederim
Yediklerimize dikkat ederken saçlarımız güçsüzleşebiliyor.

Umarım benimkisi de mevsimseldir sadece.
İlaçta kilo yapacak diye korkup duruyorum zaten.
Dün gece uyuyamadım yine sabahı buldu uyumam dönüp durdum yatakta kalkmadım da
Kalksam hiç uyumayacağım diye
Sabah erkenden kalkacaktım sözde
Daha yeni kalkabildim.
Şimdi de elma sirkeli ballı suyumu içerim
Arkasından kahvaltımı

Arkadaşlar merhabalar nasılsınız bakalım ben sonunda evimdeyim çok şükür
Çok uzun ve yorucu bir gezinin ardından evime kavuştum
artık aranızdayım ev işlerim ve sınavım var ama mutlaka uğrarım buraya
Geçmiş çok uzundu bakamadım inş herşey güzeldir

adcım çok haklısın
acıkmadıkça dışarda aklıma ara yapmak gelmiyo ((sonrada yemeğe yükleniyorum
cuma tartım var ama ereğliye gelme ihtimalimde çok yüksek
bu nedenle tartı günümü erteleyeceğim gibi....
zaten cuma bildirim yapamayabilirim ( bu nedenle şimdiden izin istiyorum
ama diyeti asla bırakmıyorum

canım hoşgeldin a.s.
sen bu kadar uzun süredir evinden ayrı mıydın??
ayy zor bi dönem olmalı yada yerin rahatsa güzel bi dönem :))
nasılsın kilon ne durumda ??
sınavın tekrar olması sanırım senin için ii oldu

kızlar ya benim midem çok bulanıyo 2 gündür regl olmasam başka şey düşüncem ama niye böyle oluyor şimdi yine başladı bulantı

kesinlikle çok haklı,en başta negatif düşünceleri atmak lazım, ama yapamıyorum.eve gidince ne yemeği yapayım,ay ütü yapıcam,ay burayı temizlicem diye düşünmekten ister istemez gün boyu çok da pozitif olamıyorum. e kapalı alanda çalışıyorum,pencerem yok dışarıya bakamıyorum ancak ofisten dışarıya koridora çıkmam lazım. geceleri düzenli uykum olsun diyorum ama nerdeyse ya oğlum sayesinde ya kocam sayesinde :kedi: yada yapmam gereken işler yüzünden geç yatıp erken kalkıyorum. dün akşam oğlum 1 de uyudu ama ben inat ettim bu sabah 7 de uyandırdım onu.bakalım gece kaçta yatıcak.

yani kilo verememek için ne çok sebebim varmış. :roflol: :roflol: :roflol:

kızlar ya benim midem çok bulanıyo 2 gündür regl olmasam başka şey düşüncem ama niye böyle oluyor şimdi yine başladı bulantı

havalar değişmeye başladı canım üşütmemeye çalış
mideni üşütmüş olabilirsin
yada son günlerde sakıncalı bişi yedin mi??

Son düzenleme:
soğuk şeyler yemem ben genelde midemi üşütmemişmdir yediklerimide yazıyorum buraya sakıncalı bişeyde yemedim canım ya anlamadım bende

canım çok haklısın
biz kadınları şu hormonlarımızı yönetemediğimiz için negatif düşüncelere bürünüyoruz
oysaki hayat güzel ve biz onu günlük telaşlara kurban ediyoruz
öğlen ne yiyecem diye bile kaygı ediyorum :)) düşün gerisini
aslında aç dolabı en uygun gıdayı seç pişir hazırla ye :))bu kadar kolay....bunu kafamda büyütsmde büyütmesemde yapacağım dimi ama :))

Evet canım ayrıydım
önce memlekette idim geldim eşimin semineri vardı izmire gidip geldik o yüzden anca evimdeyim birde hasta oldum feci şekilde gribim
kilom aynı duruyor canım 64.5ta kaldı
inmiyorda çıkmıyorda
sınavın yeniden olması iyide tam anlamıyla çalışamıyorum o kötü
sen nasılsın dizlerin daha iyi değil mi?

sevindim teşekkürederim masalcım kaydirigubbakcemile5 ilk fırsatta gelip bakıcam hayatım,hatta rica etsem buraya linki yapıştırırmısın hayatım.(ne kadar hazırcıyım dimi) hani sen zaten biliyorsun yerini diye dedim.
hoşgeldin canım.herşey yolunda yeni arkadaşlarımız var.daha bi azimli olduk.
iznin devam edecek mi nurcum.onagöre listeye alıcam.
tamam canım,izinli yazarım seni sıkıntı yok.

havalar değişmeye başladı canım üşütmemeye çalış
mideni üşütmüş olabilirsin
yada son günlerde sakıncalı bişi yedin mi??

nihancım dosbayla aynı şeyleri düşünüyorum hayatım. geçmişolsun canım.sıkı giyin.

bu arada kızlar ben biraz çalışayım. tahsilatlarım var. buralarda olucam öpüyorum. opuyorumnanaktan

daha iyiyim canım şükür
sana da geçmiş olsun...neyse en azından çalışma ümidin var...kilonu korumanda çok ii ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…