kızlaaaar bugun cok guzel birsey öğrendim..
proje calısmaları yapılıyormus avrupa ulkeleri arasında ve bu proje calısmaları baska ulkeden bı grupla yada baska ulkede sızın yapmak ıstedıgınız proje ile avrupada istedıgınız ulkede hayata gecırılıyor. ulkeler bunun ıcın ınanılmaz kaynaklar ayırıyorlarmıs ama bızım ulkemızden cok fazla talep yokmus ve o yuzden havuz sıstemıde oldugu ıcın bızım malı kaynaklarımız bıle baska ulkeler tarafından kullanılıyormus..
eğitim ve genclık programı cercevesınde proje hazırlama... bu meseleyıde kursta cok sevdıgım bı ablam dedı kendısıde bu sekılde projelerle ılgılenmıs yurt dısında bır cok ulke gormus bırı bu sekılde de karsılıklı projelerde yapmıslar..
bende arkadaslarla konustum yılda 5 kez projeler ıcın gonderımler yapılıyor. sanıyorum oldukca guzel bı ımkan.. projeler dusunmeye baslasak ıyı olcak arkadaslarla :)) burayada eger hersey yolunda gıderse konumuzu yazarım.. bugun ıcım bu ısden dolayı sevıncle doluu :))
yedıklerıme gelıncede:
sabah
2d ekmek 2 kk peynir domates salatalık 1b süt
ara öğün
4 tane hurma (bu ara evde bollugu var babamın arkadası epey yollamıs bızede :)) )
öğle
peynırlı tost salata (dişardaydım )
ara öğün :
yine 4 hurma (sevdıgım bellı oluyordur )
akşam:
gec vakıttı iştahımda yoktu bıraz peynırle altınbasak yedım
sebze hiç yk et hiç yok
spor: sayılırsa eger 100 ip atladım. terlemedım bile.. kurtan proje ısı ıle ilgili konustugumuz ıcın konustuk bıde bı arkadasla oturduk falan gec kalınca yuruyemedımde ...
yarın kuzenımın kızının 2. yas gunu cokda sevıyorum cadıyı :)) ıkı gun gormeyınce ozlenıyor.. yarın orada olcam..
asla kacamak olmıycaaaaaak!!!
Canım proje olayı iyiymiş. İnşallah başvurup güzel bir işe imza atarsınız. Hurma ve nar suyu hergün düzenli tüketildiğinde göğüsleri büyütüyor. Forumlarda okumuştum. Test edip onaylamıştım da :) Meyve hakkımı hurmadan yana kullanabilirim. Ama birkaç çeşit hurma var. Hepsinin kalorisi, glisemik endeksi farklı. Bazılarına glikoz şurubu mu ne (yani şeker) ekleniyor. Ucuz diye almıştım, içindekilere bakınca görmüştüm. Onlardan almamak lazım.
Et yememiş olman o kadar kötü değil bence. Peynir yemişsin, o da protein sonuçta. Ama sebze olmaması kötü olmuş.
Doğum günü güzel geçmiştir umarım. Kaçamak yaptın mı sonraki sayfalarda okuyacağım herhalde :)
günaydın arkadaşlar...
sabah yarım saat yürüyüşümü yaptım ve az sonra klasik kahvaltımı yapıcamzemuszemus
diyetteyken haftada kaç defa yumurta yiyebiliriz arkadaşlar?1 er gün aralıklarla sabahları haşlanmış yumurta yesem kötü mü etkiler diyetimi?
Diyetisyen listeme kahvaltıya 2 dilim peynir yazdığında hep "istersen 2 dilim peynir yerine 1 dilim peynir ve 1 yumurta yiyebilirsin" diyor. Bir de bazen proteinli yemek yapmaya üşendiğimde et/köfte falan yerine yumurta yiyorum. Bir keresinde 2 yumurta yemiştim, diyetisyen çok yemişsin demişti, onun yerine 1 yumurta 1 dilim peynir yeseydin demişti.
bende dün işyerinden çıkışta yolumun yarısına kadar yürüdüm yaklaşık 40 dk kadar.akşam yemekte 1 kepçe çorba,2 tatlı kaşığı pilav,2 tatlı kaşığı patatesli bezelye ve bol marul salatası vardı. komşuya oturmaya gittim 1 saatliğine oğlu askere gitti Allah kavuştursun demek için,1 bardak çay içtim. hepsi bu kadar.biraz halsizliğim ve fazla moral bozukluğum olduğu için mutfağımı toparlayıp uyudum.
bu sabah yarım dilim ekmekle klasik kahvaltımı yaptım. az bir kahvaltı oldu. çarşıdan iş yerime kadar 15 dk tempolu yrüdüm. yapabilirsem her sabah yapıcam. şimdi yeşil çay içip 2 ad form bisküvi yedim.
bu arad gribim tam anlamıyla geçmedi. hala halsizim. ayrıca kendimi hafif hissediyorum. tokum ve şiş değilim. iştahımın olmamasında sanırım gribin etkiside var.
buralarda olurum öpüldünüz.
Canım az yemişsin ama grip olduğun içinmiş. Geçmiş olsun. Şiş olmamana sevindim. Her sabah yürüyebilsen süper olur canım.
alkisalkisalkis nasılsınız kızlarben bıraktığım yerdeyim bakalım hayırlısı adcığım hiç diyet yapacak havam kalmadı bu sıcaklardan suda içemiyorumm mens dönemim sürekli bulantım var
buarada bürom değişti artık çok yoğun çalışan bir bayanım çok mutluyumalkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis:teytey:
Tebrikler canım
selam kızlar sınavlar yaklaştı ya paçalarım tutuştu yine stres başladı diğer sınava da 4 ay kaldı asıl derdim o tarihten çok eksiğim var nasıl toparlarım bilemiyorum allahtan haftaya tekrar dersleri de başlıyor belki faydasını görürüm bugün sırf stresten evdeki pudinglerden bir kase yedim ne yazık ki onun haricinde iyi gidiyorum bakalım pazartesiye kaç çıkacağım şu aöf sınavlarım da geçsin takıma girerim artık :) şimdilik çıkıyorum görüşürüz kızlar...
Canım şimdi derslerine konsantre olman lazım. Elinden geldiğince dikkat et tabii. Mümkünse elinin altında zararlı yiyecekler bulundurma, zararlı yiyecekler olacak yerlere gitme. Çünkü insan stresliyken kendini çok zor tutuyor. Onun dışında iyi gidiyorsun zaten.
itiraz edenn...
DOGRU ERKEK
Kadının biri kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış,
kadın lambayı kumların iç...inden çıkarmış, ovalamış.
Lambadan cin çıkmış ve;
-'Sadece bir dilek hakkin var, iyi düşün öyle dile' demiş.
Kadın hiç tereddüt etmeden, cebinden bir harita çıkararak:
-'Bütün dünyada zulmün, savasın, açlığın bitmesini istiyorum.
Bu haritadaki ülkeleri görüyor musun?
Bu ülkelerin birbiriyle savaşmayı bırakmasını,
her yere barisin gelmesini diliyorum' diyivermiş.
Cin haritaya bakmış ve dehşetle;
- 'Tanrı askına Kadın! Bu ülkeler binlerce yıldır savaşıyorlar.
Tamam, isimde iyiyim ama o kadar da değil!
Bunu yapılabileceğimi sanmıyorum.
Başka bir dilekte bulun' diye bağırmış.
Kadın birkaç dakika düşünmüş ve ;
- 'Hayatim boyunca doğru bir erkek bulamadım.
Bilirsin; hem ince düşünceli, hem dürüst, hem karizmatik , hem eğlenceli biri, sevecen, ilgili ve ömür boyu sadik olacak erkek diliyorum' demiş.
Cin derin derin bir iç çekmiş:
-Uzat su kahrolası haritayı..!!!
:)))))))))) Kadın yine insaflıymış. Ben olsam listeyi daha da uzatırdım yahu. Yakışıklı da olsun, romantik de olsun, liste uzar daha :)
taylorrrr cum süper kilo vermişsin?ne kadar zamanda verdin canım*süpersin tebriklerrrra.s.
Canım çok sağol. Bir yıldan biraz daha az bir sürede verdim. Ama bu sürenin 2-3 ayında diyetisyene gitmediğim ara bir dönem oldu. O sırada ne aldım, ne verdim. O dönemi saymazsak 9-10 ayda verdim. Takıma da 74.4 kiloyken katıldım, diyetisyene 2. kez başladım sırada.
ben geldimmmm
offf felaket bi gündü
( sabahtan beri elektrik yoktu
( çok fena tv yok pc yok çamaşır bulaşık ayyy delirdim
sabah 1 saat yürüdüm geldim duş alacağım kombi çalışmıyo
( iğrençti
dışarı tekrar çıktım işlerimi hallettim geldim yine yok
(
yattım uyudum yeni geldi çok sıkıldım bugün
sizlerlede olamadım
adcım fıkran ii geldi :))
nac canım verirsin... bak yan komşum ve kızı yürüyorlar bende onlara takılıyorum artık
kız 1 haftada 1.5kg verdi annesi 18 günde 3.4 verdi
bende tartılıyorlarda :))
bende gaza geldim
Canım gaza gelmene çok sevindim. Zayıflarken en ihtiyacımız olan şey bu bence. Yürüyüş için tebrikler canım.
taylor sana uyku tulumu hediye etmek geliyor içimden :)) canım benim keşke imkanın olsada erken yatabilsen... sanırım gecede yoğun çalışıyorsun... inş. ilerde istediğin kiloda ve ekonomik zorlukların olmadan yaşarsın... herşeyin en güzeli senin olsun
:))))))))))) Çok güldüm canım. Gece de çalışıyorum evet. Ama bu haftadan sonra birkaç hafta boşluğum olacak. O zaman bol bol uyuyacağım inşallah. Dileklerin için amin diyorum canım. Çok teşekkürler, cümlemize.
kızlar dün ender saraçtan dinledim türk halkı müsliye alışamadı falan diye uzun uzun faydalarından bahsetti...bu gazla gidip aldım... yarın kahvaltımı bu şekilde yapmayı planlıyorum
tadına baktım gayet lezzetli hemde çok tok tutuyormuş
bağırsak problerinde yardımcıymış
çok lifli olduğu için sindirimi kolaymış
Ben de düşündüm diyetisyene söylemeyi, arada müsli verse diye. Ama o zaman aynı kahvaltıyı bir hafta yemem gerekiyor. Arada canım ekmek-peynir ister diye söylemedim. Belki haftada bir iki gün verebilir mi diye sorabilirim. İyi aklıma getirdin canım, sağol, sorayım ben.
Dosbikim, hayattan kopmuşsun bugün canım )))
ben de dertsn çıktım, eve gidiyorum. temizlik yapacağım. Kaç zamandır evimle ilgilenemedim.
Kızlar, bu diyet işi beni çok gerlyor. Sabah uyandım, kilo vermiş miyim diye. Benlm rahatlamam gerekiyor. Hayatı kendime zindan ediyorum..
Canım bak ne güzel diyetini yapabiliyorsun, çok iyi bir diyetisyenin var. Rahatla biraz canım. Aslında keşke yürüyüşe başlayabilsen. hem metabolizman hızlanır hem de moralin düzelir, yürüdükçe rahatlarsın.
kızlaaaarr bugun bi ayetin içindeki bi kısım cok dikkatimi cekti ve ruhumu oksadı sizede paylaşmak istedim :)))
"....Evlere girdiğiniz zaman, Allah tarafından mübarek ve pek güzel bir yaşama dileği olarak kendinize (birbirinize) selam verin..." (nur 61)
eve girerken bos bıle olsa ev , kendi kendimize selam vermeyı kastedıyor ayet. ayyy bayıldım yaaa boshayallersmile
Canım bir odaya girdiğimizde boş bile olsa selam verin gibi birşey duymuştum ben de. Ama ayet olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler paylaştığın için.
bugun yaptıklarım:
sabah:
bı kase cilek :) kahvaltı yapasım yoktu...
ara öğün:
(hafif birsey yemıstım ama simdi hatırlamıyorum :S )
öğle:
2 biber dolması 1 patlıcan dolması hep en kucuklerını aldım.
bide soguk yogurt corbası...
ara öğün:
kibrit kutusundan bile kucuk irmik tatlısı... (kuzenımın kızının dogum gunuydu pastasından yemek stemedıgım ıcın bu en hafıf olan seydı ondan yedım bende.. borekler pastalar neler neler vardı kızlar ama yemedım :)) )
akşam:
patlıcan tava 5 kasık
2 dilim ekmek
1 bardak kadar yogurt..
spor yok yuruyus ıkı gundur arkadaslara kanıp cay ıcmeye gıdıyorum aksamları gec oldugu ıcınde yuruyemıyorum
50 tane ip atladım bırazda mezdeke ama cok terlemedim
gorusuruz yarın....
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
Canım doğum günündeki diğer şeylerden yemediğine sevindim tebrikler. Kahvaltın az olmuş. Akşam yemeğinde de salata olsa veya bir iki parça domates falan çok güzel olurmuş. İp atlamak çok faydalıymış. Ama özel çamaşır giyip öyle atlamakta fayda var. Hoplarken biryerler sarkmasın diye önlem olarak. Birkaç yerde satılıyor.