• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 aylık kızım var ikinci bebek ne zaman olmalı

benim oğlumda 13 aylık bi 13 yıl daha düşünmüyorum oğlana zor yetiyorum.
bir de şeyi merak ediyorum peşpeşe çocuk yapanların enerjilerini nereden temin ettiklerini.

Hamileliğim zor geçiyor demissiniz.
Benim kızlarımın arası tam 5 yaş ama hamileyken büyükle çok ilgilnemedim. Sürekli çıkarıyordum çünkü. Ve kizimi tuvalete gotururken cok igreniyordum. Kek, börek falan istiyordu, yapamıyordum.
Şimdi de çok yoruluyorum. Keşke bir yardımcın olsa.
Babaları çok ilgili ama hafta içi işte. Akşamdan akşama iki saat ancak ilgilenebiliyor.
Ben çok acele etmeyin derim. En az 3 yaş olsun aralarında.

Benim çocugum daha iki yaşında ve ben çocuk düşüncesini sildim aklımdan 😀 helal olsun valla ben daha yeni adam akıllı uyumaya başladım birdaha uykusuzluk zor yaa kaldıramam 😀

Evet ama bunlar bir ihtimal . Yapmayadabilir...
şunu demek istiyorum , fikri verirken eleştirerek laf soka soka vermemek gerek.
(siz böyle yaptınız demiyorum ) 🌸
Benim abimle aramda 26 ay fark var . Dünya bir yana abim bir yana , aynı şekilde o da bana öyle . Küçükken de öyleydi . Ha herkes böyle mi olur ? Tabii ki değil . Bunları yaşamadan bilemeyiz . Bebeğim şu anda 4 aylık . 18-19 aylık iken ben de düşünüyorum (ha çok zor bir çocuk olur tabii ki kararım değişebilir ) bu karar herkes için başkadır . Çocuk yapacak olan , sorumluluklarını da , zorluklarını da biliyordur herhalde 👌🏻

Ne demek istediğini anladim fakat benim anlattiklarim bir ihtimal değil, olacak olan. Her çocuk 2 yaş sendromu yaşar. Giderek dahada bağimsizlaşmak ister, "hayir" kelimesinin gücünü fark eder.

Bunun yaninda bide anneyi bir kardeş ile paylaşmak daha yipratici olur.

Yani beklemekte fayda var. Neticede beklemek ile zarar yapmazsin. Abin ile aran 3 yaş fark olsa, yine sevecektin. Ancak beklemeyip ve birden çok kücük 2 çocuga bakmak anneyi yipratir, çoçugu yipratir.

Arkadaslar bebeğim 13 aylık kardesı olsun istiyorum sizce en İdeal ı ne olmalı arada çok fark olsun istemiyorum ama gebeliğim çok ağır geçti korkuyorum ikinci ye fikriniz nedir arkadaşlar
Canım bunun bi matematiği yok ben şuan hamileyim ilk meleğim olacak Allah nasip ederse.
İkinci çocuk içinse fikrim ilk melegimin tuvalet eğitimini tamamlamış olmak. Bu benim için ikinci meleğin en erken zamanı yoksa anne aşırı yipraniyo hem fiziksel hem psikolojik

Bebek emiyor mu

Bence onun memeden bezden ayrılması bağınsız hareket edebilmesi gerekir ikinci hamilelik öncesi

Hamileliğiniz kötü geçerse ilgilenemezseniz çocuk çok bunalır

Önce onun kendi kendini oyalayabilmesi lazım sonra düşünürsünüz

Bu size kalmış bir durum eğer 2cocuga da yetebilirim diyorsanız, eşinizle aranizda açılma olmayacaksa, aynı zamanda evi de rayinda tutarım ve kendime de bakarım diyorsanız yapın ama bunlar zor geliyorsa biraz daha bekleyin.. ben iki kardeş arasının yakın olma taraftariyim her zaman ilk başlarda abla kardeste olsalar büyüyünce sınıf arkadaşı gibi oluyorlar çünkü AMA BUNU HER KİSİYE ONERMEM CUNKU HERKES 2 COCUGA AYNİ ANDA YETEMEZ BU YUZDEN ONCE KENDİNİZİ TARTİN SONRA İKİNCİYİ DÜŞÜNÜN.

en az 3 yil 13 ay cok az 2 yas sendromunu atlatmadan 2.yi dusunmeyin derim tabi tercih sizin

Yeni doğan bebekle ilgilenecek birisi var mı? Yardımcı alabilecek misin? Çünkü ilk çocuk kardeşi gelince daha çok ilgi bekleyecek, bebeğe fazla vakit ayırırsan kıskanacak, iş yükün de artacak ilgilenemezsen büyük olan için zor olur.

Nasıl cesaret yahu? Benimki 17 aylık, öyle bir kök söktürdü ki ikinciyi kızım okula başlayınca düşünüyorum :D hatta belki hiç bile olabilir, daha başımıza gelecek çok şey var kızımdan. Yükselen başak koç burcu bebeği çok zor olacak dediklerinde gülmüştüm, yahu inanmayın bu kadar diye, meğerse safmışım :D

Arkadaslar bebeğim 13 aylık kardesı olsun istiyorum sizce en İdeal ı ne olmalı arada çok fark olsun istemiyorum ama gebeliğim çok ağır geçti korkuyorum ikinci ye fikriniz nedir arkadaşlar

Merhaba ,
Bu konuda psikologlar 3 -3,5 yıl yaş farkının en ideal olduğunu söylüyorlar.

ben olsam peş peşe yapar çocuklarımla kanka gibi dolaşırım. hep öyle düşündüm.
hoş birini yapmayı daha başaramadığım için diğer arkadaşların yorumunu dinle :KK45::KK45::deli::deli::deli:

Benimkilerin arası tam 24 ay bile isteye yaptım. Ama çok çok zor. Çok çok da keyifli mutlu huzurlu. Bir o kadar da meşakkatli :KK53:
Annesizseniz dengesizsiniz canım denge psikoloji uyku kalmıyor zalım bebeler yüzünden ama sürekli de yiyesin geliyor değüşük yani:KK53::KK53:

Back