• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 aylık kızım var ikinci bebek ne zaman olmalı

Kızım 14 aylık ve çok zor bir bebek. Ek gıdayı hiç istemiyor sadece emmek istiyor. Gece de çok uyanır. Buna rağmen gündüz 4 öğün ek gıda vermeye gayret ediyorum. Bu çok yıpratıcı. Bu hafta işe başladım. Hem çalışıp hem bebekle ilgilenmek daha da yorucu. En az 4 yas olmali bence. O zamana kadar uyku düzene girer çocuk bağımsız olur bezden kurtulur vs.

Kızım 14 aylık ve çok zor bir bebek. Ek gıdayı hiç istemiyor sadece emmek istiyor. Gece de çok uyanır. Buna rağmen gündüz 4 öğün ek gıda vermeye gayret ediyorum. Bu çok yıpratıcı. Bu hafta işe başladım. Hem çalışıp hem bebekle ilgilenmek daha da yorucu. En az 4 yas olmali bence. O zamana kadar uyku düzene girer çocuk bağımsız olur bezden kurtulur vs.
3 yasa kadar beklemeyi düşünüyorum böylesi daha sağlıklı olur inşallah

48 aylık benimki. Dört yaş değil 48 aylık. Bence araları 20 yaş olmalı. Menopoza girmezsem oğlanı askere gönderip hamile kalıcam. Başka türlüsünü düşününce bile ruhum çekiliyor.

Benim kayınvalidemin yaptığı gibi 😂😂

17 yaş var eşimin kardeşiyle. Kadın üniversiteye gönderince yapmaya karar germiş tek kalmıyım menapoza girmeden diye😂

Evladınızın en ilgiye ihtiyacı olduğu zamanlarda ilgiyi ikiye bölmek... Bence minimum 4.

Arkadaslar bebeğim 13 aylık kardesı olsun istiyorum sizce en İdeal ı ne olmalı arada çok fark olsun istemiyorum ama gebeliğim çok ağır geçti korkuyorum ikinci ye fikriniz nedir arkadaşlar
Dedikleri gibi üç yıl bekleyin bi sorun yoksa eger
Çünkü öbür türlüsü hem sizin için hem de çocuklarınız için çok zor olur
Biliyorsunuz ki onların yaşları aynı olucak neredeyse ikiz gibiler yani resmen
Çocukluk dönemini bir şekilde atlatırsınız yakınlarınız yardım eder filan nasipse ama inanın ergenlik dönemi çok zor bi süreç olur
Hele cinsiyetleri farklıysa...
Nereden biliyorsun diyicekseniz kendim ve kardeşimden biliyorum
Erkek kardeşimle aramda sadece 1.5 yaş var.
Ben 9 aylık bebekken annem onun haberini almış. Ben tam onların ilgisini isterken kardeşim dogmuş. Geç konuşmuşum. Hatta bebekken bi kere kaybolmuşum annem anlatır hep evde boya mı ne yapılacakmış o kardesimi uyutuyormuş beni de anneannemlere bırakmış bende çıkıp gitmişim.
Bu ilk çocugunuzun kisilik ozelligini bile etkileyebilir bence kıskanç olabilir ki ben bi zamanlar öyleydim. Ya da kinci olabilir hala öyleyim. Sürekli kücuk kardesine zarar vermek isteyebilir. Kardesim uyurken burnunu ısırmışım bu yüzden beşigi ulasamayacagim bi yere koymuslar onunda rahatı bozulmuş.
Ergenlige hic girmek istemiyorum
Kizlar erkeklerden önce ergenlige girer ondan önce ergenlige girdim ve asilestim ardindan o da girdi tabiki ve evde resmen asilik yarışı yapıyoruz.
Onlardan farklı tarzda oldugum icin eleştiriliyorum bile. Küçük kardesin ne hissetigini bilemem ama buyuk icin böyle yani en azından benim icin böyleydi.
Şuan oturun ve bebeginizle ilgilenin onu nasil geliştirebileceginizi düşünün

Benimkilerin arasında 33 ay var. 1-2 ay gaz sancıları hariç çok zorlanmadım. İlk çocuğum sakin olduğu için 2. yi hemen yaptım. İyi ki de yapmışım. Şimdi hep beraber oynuyorlar. Artık bana hiç ihtiyaçları yok. Kuduruyorlar, evin altını üstüne getiriyorlar ama olsun. İkisi birbirine oyun arkadaşı oldu. Erken yapmakta fayda var dediysem 13+9 ay da çok azmış hani!!! Yaşınız çok ilerlemediyse hemen düsünmeyin. Ama aralarında 3 yaş olması bence ideal.

Benimkilerin arasında 33 ay var. 1-2 ay gaz sancıları hariç çok zorlanmadım. İlk çocuğum sakin olduğu için 2. yi hemen yaptım. İyi ki de yapmışım. Şimdi hep beraber oynuyorlar. Artık bana hiç ihtiyaçları yok. Kuduruyorlar, evin altını üstüne getiriyorlar ama olsun. İkisi birbirine oyun arkadaşı oldu. Erken yapmakta fayda var dediysem 13+9 ay da çok azmış hani!!! Yaşınız çok ilerlemediyse hemen düsünmeyin. Ama aralarında 3 yaş olması bence ideal.
Aralarında 2.5 yaş mı var

Konuyu görünce aklıma annem geldi. 12 aylık kızım var. 9 aylıkken dedi ki artık büyüdü bir tane daha yap 😱 yaşın geçiyor yaşımda 29. İlk bi acaba mı dedim sonra kafayı yeme bi bez masrafından kurtul bakalım dedim. Kudurukluğuda hariç zor bir bebek. Bizim ki günde 7 kez kaka yapar. Çişleri saymıyorum. Molfixten hisse alacağım yakında. Bence çok erken daha.

Aralarında 2 yaş olan bir akrabamın büyük oğlu psikolojik olarak çok etkilendi ve kardeşini kabullenemedi. İlerde alışır diye düşündülerse bile çocuğun şimdi ciddi psikolojik desteğe ihtiyacı var ve gidiyor.
Hepsi aynı olucak diye birşey yok elbette ama uzmanlara göre bile 3-5 yaş arası olması gerektiği söyleniyor.

Doktorlar iki dogum arasinin en az 3 yil olmasi gerektigini soyluyorlar,yani cocugunuz 2 yasindayken tekrar hamile kalmaniz saglik acisindan sorun yaratmiyor. Tabi siz bilirsiniz yine de. Ben ikinciyi asla dusunmemekle beraber ille yapacaksam da mumkun olsa 20 sene ara veririm ;)

Oğlum 3.5 yaşındayken hamile kaldım. Ona rağmen çok zorlandım. Hamileliğim zor geçti. Oğlum işe ilgilenirken çok zorlandım ki hala öyle. Tuvaletini kendi yapabiliyor, üstünü kendi değiştirebiliyor birde . 13 aylık bebek tamamen size bağımlı, ben oğlum ile ilgilenemiyorum yeterince diye bile vicdan yapıyorum

Ilk çocuğa yapılacak en büyük haksızlık bu benim için, onun çocukluğunu çalıp gözleri önünde yeni bir bebeği büyütmeye başlamak çok yaralayıcı olacağını düşünüyorum..Çok mecbur olmadıkça bu kadar aceleye gerek yok benim iki oğlumun arası 4,5 yaştan biraz fazla pek zorlanmadık ama yaş farkı biraz daha çok olabilirdi diyoruz bazen.

tüm annelere önerin 2 yaş sendormunu atlatmadan asla 2. çocuk düşünmeyin...
Benim çok çok sakin uyumlu düzenli bi kızım vardı
22. ayından bu yana tanıyamaz oldum.
bu yüzden 2.çocuk fikrini erteledim.
kızımın sendromları bitince istiyorum bende

Oğlum 4 yaşını geçince düşünüyorum bende doğana kadar 5 olur anaokuluna başlar. Benden farklı bir sosyal hayatı oluştuğunda en mantıklısı. Yoksa iki tane size bağımlı bebek zor. İnsan hemen olsun istiyor anlıyorum ama ne ilkine ne ikincisine haksızlık olmaması için yaş arası olması gerek.

Oğlum 3.5 yaşındayken hamile kaldım. Ona rağmen çok zorlandım. Hamileliğim zor geçti. Oğlum işe ilgilenirken çok zorlandım ki hala öyle. Tuvaletini kendi yapabiliyor, üstünü kendi değiştirebiliyor birde . 13 aylık bebek tamamen size bağımlı, ben oğlum ile ilgilenemiyorum yeterince diye bile vicdan yapıyorum
Düşüncenizden dolayı tebrik ediyorum sizi. 👏🏻

Back