çok üzüldüm şuanKızınız çok üzülerek ve asla emin olmayarak söylüyorum ama şizofreni temelli ifadeler kullanıyor.
Yaşadığımız için aynisini çok tanıdık geldi.
Bir şey söyleyip ic sesiyle tam tersini söylemek, düşüncelerin kendini engellendiğini belirtmesi vs...
Yani Allah korusun inşallah yoktur insallah sadece benzerliktir ama tedbiri elden birakmamak lazim
Hayır baksana herkes yazmış yahu herkese anlatıyorlar böyle saçma sapan şeyleri.
Onlara da diğer çocuklar anlatıyor.
Hoş değil gerçekten ne zevk alıyorlar anlamadım ki korktukları için mi diğer çocuklara onlar da anlatıyorlar başkaları da korksun diye yani onu anlamıyorum ama acı bir durum...
Aynen oyle o kadar o dusuncelere odaklaniyorki derslerine asla adapte olamiyor dusunceler gelince gogsunu bise sikiyor gibi oluyor sadece o kotu seyleri dusunuyorsun ne yemek yiyebiliyorsun ne de baska bi aktivite sadece uyumak istiyorsun o da mumkun olmuyorşöyle kızım bir yıl erken gitti okula şuan 4 olması gerekirken 5. sınıfta
ve kızımın notları şuan en düşük 78 ama bu not bile düşük geliyor ona.
diyor ki anne okuduklarımı anlıyaıyorum adepte olamıyorum. okuyorum okuyorum ama düşünceler beni engelliyor.
ben biliyorum ki benim kızımın kafasında bunlar olmazsa eskisi gibi 100 yapar gelir
Aynen bende korktum ve yarıda biraktım okumayıokurken ben korktum. gerçekten çok üzücü.
çocukken böyle şeylere takılmak normal ama sizin kızdaki abartı olmuş. korkudan ziyade beddua etmesi vs bana garip geldi.
yine de doktor yardımı ile aşılamayacak bişey olduğunu sanmıyorum. sonuçta psikolojik bi rahatsızlık ve çocuk da küçük. büyüdükçe ve tedavi aldıkça düzelir bence.
geçmiş olsun.
Siz de tam tersini yapsaniz ?
Yaz tatili geliyor eglenceli filmler izleyebilirsiniz.
Memleketinize veya hic bilmediginiz sehirlere gezmeye götürün maddi durumunuz varsa cok iyi gelecektir.
Ne guzel anlatmissin gangstaÇocuklar korkunçlu(!) hikayeler dinlemeye-anlatmaya-uydurmaya bayılır. Korksa da dinler, çünkü merak eder. Bu bizim bilinmeze-gizeme-sırra olan açlığımız gibi bir şey, eskiden perili canavarlı hikaye olur, şimdiyse komşu kızının ne yaptığı kimle fingirdediği vb. çocuk ağı dedikodu gibi bir nevi.
Ben hatırlarım hala ilkokulda dinlediğim hikayeleri, şimdinin esprilerine malzeme olan "Tuvalette ekmek mi yedin?" olayları filan nasıl hikayelendirilirdi. Bu yüzden anne-babaların elinden geldiğince, çocuğu okula hazırlarken bu tarz şeylere de hakim olması gerekiyor çünkü her çocuk bunu kaldıramıyor, hassas oluyor. Biz dinledik "Aa-vaa" dedik ama korkudan yatağını ıslatmaya başlayan arkadaşlarımız da vardı. Bize bunları anlatanlar da nenesinden-dedesinden dinleyen, kimileri de kafalarından uydurup sınıfın ilgi odağı olmaya çalışan çocuklarıydı. Şimdi internet çağı, daha büyük, daha travmatik bazı şeyler. +18 ibaresi olmayan, aile filtresinden geçen şiddet videoları var, ruhlu inli cinli sihirli çizgifilmler var. Küçücük beyinler istilaya uğruyor resmen.
Hepsine engel olamayız, izole edemeyiz elbette çocuğumuzu, hani bugün böyle "Dikkat edeceğim" derim, yarın dikkat edemediğim bir nokta olur oradan bulur çocuğumu bilemem, bu hepimiz için geçerli. İşte, ne bileyim, elimizden geldiğince gözlerimiz üzerinde olacak çocukların. Onlar hasta olmasın diye, anaları olarak bizler hasta olacağız belki de bu gidişle...
Bizim bir tanıdığımızın kardeşinde de bu takıntı oluşmuştu. Yaşı da çocuğunuzdan büyüktü, lise sona gidiyordu. Aşırıya varan düşünceleri vardı çocuğunuzunki gibi. İlaç tedavisi oldu ayrıca terapi aldı. Şimdi düşünceleri normal. İlaçsız tedavi olsun diye bir düşünceye girmeyin, bu raddede gerekebilir. Çok geçmiş olsun.
Kızınız adına çok üzüldüm. Bende küçükken bizim sınıfta da vardı böyle bir tip. Onlarla görüştüğünü falan söylerdi. Bende acayip derecede korkardım. Karanlıkta asla tek yatamazdım. Gece tuvalete gidemezdim. Ablamın yanına yatınca ancak uyuyabilirdim. Kızınızın ki biraz daha ileri boyut sanırım. Nasıl geçti ne zaman geçti bu korkularım hatırlamıyorum. Gece kızınız uyuyana kadar yanında kalsanız. Acayip rahatlatıyor çünkü bu. Birde zihnini oyalacak şeyler bulsanız. Dikkatini çekebilecek aktiviteler falan.
Ne guzel anlatmissin gangsta
Ben o kadar ince dusunup karsilasacagim olaylarla ilgili tedbir aliyorum ki , anneligin en yorucu tarafi da bu bana gore
Yani cocuk 10 yasinda cok sukur hep kontrolum altinda , bizde de simdi cinsellik baslayacak aklim cikiyor nasil anlatacagim diyr
Hic bitmiyor dertleri hic
Cok sey goreceksin :)Teşekkür ederim :*
Milana ne kadar ince de düşünsek, çocuklar daha ince... Annelik bir çeşit delilik sanırım, durmaksızın koşmaca, yetişmece, anlamaca, yorulmaca maratonu. Bitmiyor dertleri ve git gide daha değişiyor dediğin gibi.
Çok endişelenme bence, seni biliyorum, cinsellik konularının da çok güzel üstesinden gelirsin sen eminim.
Ben şimdiden özel bölge, istismara karşı koruma eğitim bilgilerinin çıktılarını toplamaya başladım kardeşimle birlikte. Sağlıkçı olduğu ve psikiyatri bölümünü seçmeye karar verdiği için, onla paslaşıyorum. Tek başına mümkün değil her şeyi düşünmek, güvendiği, bildiği her insanla, tecrübelerinden faydalanmak için de konuşulmalı... Daha ben çok başındayım yolun, böyle diyorum da, bakalım neler göreceğim...
Ne uzucu. Icinizdeki aciyi anlayabiliyorum..bu konularda ne yapilir ne edilir bilmiyorum, ama ben her konuda sunu dusunuyorum; ne kadar cok ilgi verirseniz negatif bir duruma/konuya/hisse, okadar buyur, buyur ve buyur. Yani normal yasantiniza geri donmeye calisin. Zihnini bambaska seylerle mesgul etmeye calisin, tatile cikin, gezmelere gidin, lunaparklara, kutuphanelere, eglenceli zaman gecirmesini saglayin. Ailece o konu yokmus gibi davranmaya calisin, ama gormezden gelerek degil, sadece 'hayata eglenceli bir sekilde devam ederek'. Cocugunuza endiseyle bakmayin, mutlulukla sevgiyle bakin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?