Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

bu arada günaydınlar kızlar... haftasonum süperdi... cumartesi ve pazar yemek konusunda kendime söz geçirebildim,, ayrıca pazar günü çıkıp bir saat yürüyüş yaptım ve kendime atlamak için ip aldım:)) hatta biraz denedim çocukluğuma döndüm:)) çok eğlenceli, ayrıca bugün ilk defa sabah erken kalkıp kendime kahvaltı hazırladım... her şeyden önce artık vücuduma iyi davranacağım... neyse yediklerimi yazayım bakalım,,,
sabah.. 2 bardak ılık su
az yağda pişirilmiş 1 adet peynirli yumurta
1 dilim tam buğday ekmeği
1 adet domates
3 adet zeytin
2 parça helva:))) enerji alayım diye:)) ve gün içinde yakmanın kolay olacağını düşündüğüm için erken saatlerde yeme

Günaydın kızlar..
Hava ne güzel açık. Bu gün bol bol yürüyün. Kendinize bahaneler bulun yürümek için.
vücudunun senin kontrolünde olduğunu bilmek çok güzel bir duygu değil mi gdogan? helva gibi yüksek kalorili besinleri sabah saatlerinde tüketmek doğru bir seçim. ancak gerekli sporu da yaparsan.. atıştırma olayına çözüm buldun mu?

betrayal, hem sana cevap vereyim hem de yeni gelen arkadaşlara...

Ben 3-4 aydır 5. takımda yarışmacıyım. Hedeflediğim kiloya gelmeme çok az kaldı. Buranın ortamı o kadar güzel ki. Seninle aynı frekansta insanlarla bir arada bulunmak, onlardan yardım almak. Gerektiğinde desteğini esirgememek. Amacıma ulaşınca dahi bu güzel ortamdan kopmak istemediğimi fark ettim. Kaptanımla takım arkadaşlarımla konuştum ve ortaya yeni bir takım açma fikri çıktı. Böylelikle daha çok kişinin yarışmalara katılması da mümkün olacaktı.

Bu takım uzun süredir kapalıydı. Bizler can vereceğiz bu takıma. Takıma alınmanız sizlerin elinde. Ben yarışmak istiyorum deyip, 2 gün gelmezseniz olmaz bu iş. Her gün uğramanız lazım. Yazmanız, yazılanları okumanız ve yorumlamanız lazım. Böylelikle motive oluruz. Sormak istediğiniz her türlü soruda ben burada yanınızda olacağım.

Merak etmeyin, sizler varım dediğiniz müddetçe her şey kolay olacak..

chentik toplamda kaç kilo verdin, kilo verirken ki püf noktaların nelerdi paylaşabilir misiniz? evet hava çok güzel ama ben malesef akşam 7 ye kadar işyerindeyim... ve oturmak zorundayım(

chentik toplamda kaç kilo verdin, kilo verirken ki püf noktaların nelerdi paylaşabilir misiniz? evet hava çok güzel ama ben malesef akşam 7 ye kadar işyerindeyim... ve oturmak zorundayım(

çizelgeme baksana canım, orada mevcut her şey.. (bu arada yarışmaya kaydolduğumda 62,7 idim. 66 benim kendi kendime başladığım)

nasıl yaptığımı paylaşacağım tabi yeri geldikçe aklıma geldikçe. şimdi 3-4 ayın hepsini nasıl aklımda tutayım..

otururken ofiste yapacağın hareketler var.. mesela karnını içeri çekip bırakabilirsin en basitinden.

Son düzenleme:

benim vermem gereken kilo ile senin vermiş olduğun kilo yakın sayılır... hareket iyiymiş

Yoğun çalışma temposunda bilgisayar başında uzun saatler boyunca çalışmak, vücudumuzda ilerleyen zamanlarda çeşitli rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu rahatsızlıkları minimuma indirmek için 10 dak. ayırarak anlatacağımız egzersiz programını uygulamanız hem sağlıklı bir yaşamı hem de verimli bir iş hayatını size sunacaktır.

Bilekleri ve Kolları Esnetme

Bilek Esnetme: Kolunuzu, avucunuz yukarı bakacak şekilde ileri doğru uzatın. Parmaklarınızı diğer elinizle kavrayın. Yavaşça aşağı doğru çekerek önkolunuzu esnetin. Hareketi diğer taraftan tekrarlayın.
Bilek ve Önkol: Dirseklerinizi yere paralel olarak bükerek, avuçlarınızı göğsünüzün üstünde birbirine bastırın. Yavaşça bileklerinizi sağa ve sola bükün.
Sırt Çevirme: Sırtınızı dikleştirerek oturun ve sol elinizi sol kalçanızın arkasına koyun. Sola doğru dönebildiğiniz kadar dönün ve kısa bir süre öyle kalın. Hareketi diğer taraftan tekrarlayın.

Bacak uzatma, kalça esnetme ve uyluklar

Bacak Uzatma: Karnınız içerde, sandalyeye oturun. Sol bacağınızı kalçanızla aynı hizaya gelinceye kadar kaldırın. 2 saniye pozisyonu koruyup, hareketi diğer taraftan tekrarlayın.
Kalça Esnetme: Sandalyede otururken, dizinizi bükülü tutarak sol ayağınızı yerden 10-15 cm kaldırın. 2 saniye pozisyonu koruyup, hareketi diğer taraftan tekrarlayın.
Uyluklar: İçi dolu bir su şişesini dizlerinizin arasına yerleştirin. Karnınızı içeride tutarak şişeyi dizlerinizle yavaşça sıkıştırın. Tekrarlayın.

Sandalye Hareketleri

Yükselme: Otururken, kalçanızı sandalyeden 1-2 cm yükseltin ve 2-3 saniye pozisyonu koruyun. Daha sonra ayağa kalkın. Tekrarlayın.

Alçalma: Sandalyenizi duvara dayayarak kaymayacağına emin olduktan sonra, ellerinizi kalçanızın yanlarında sandalyeye yerleştirin. Kalçanızı sandalyenin önüne doğru hareket ettirirken dirseklerinizi bükün. Dirsekleriniz 90 derece açıyla bükülü duruma gelinceye kadar vücudunuzu alçaltın. Tekrarlayın.

Ayakta Bacak Hareketleri

Ayakta Kalça Esnetme: Karnınız içerde, sırtınız dik olarak ayakta durun. Bacağınızı, kalçanızla aynı hizaya gelinceye kadar yukarı kaldırın. 2 saniye pozisyonu koruyup, hareketi diğer taraftan tekrarlayın.

Bacak Kaldırma: Karnınız içerde, sırtınız dik olarak ayakta durun. Sol bacağınızı yerden 10-15 cm yükselecek kadar yan tarafa açarak kaldırın. 2 saniye pozisyonu koruyup, hareketi diğer taraftan tekrarlayın.

Kol Hareketleri

Kol Kaldırma: Karnınız içerde, sırtınız dik olarak sandalyede oturun. Su şişesini sağ elinize alın ve kolunuzu omuz seviyesine kadar kaldırın. 2 saniye pozisyonu koruyup, hareketi diğer taraftan tekrarlayın.
Kol Uzatma: Dirseğiniz bükülü olarak su şişesini sağ elinizde tutun ve başınızın yukarısına doğru olabildiğince uzatın. Hareketi diğer taraftan tekrarlayın.
Pazu: Su şişesini sağ elinize alın ve sırtınızı dik, karnınızı içerde tutarak şişeyi omuzunuza yaklaştırın. Hareketi diğer taraftan tekrarlayın.

Karın Hareketleri

Açılma: Sandalyenin ucuna oturup kollarınızı ileri doğru uzatın. Sırtınızı dik tutarak, karın kaslarınızı kasın ve yavaşça gövdenizi sandalyenin arkalığına doğru yaklaştırın. 2-3 saniye pozisyonu koruyup, hareketi tekrarlayın.

Kapanma: Dik oturup, kollarınızı göğsünüzün üzerinde çapraz olarak kavuşturun. Karın kaslarınızı kasıp karnınızı içeri çekerek, omuzlarınızı kalçalarınıza doğru alçaltın. 2 saniye pozisyonu koruyup, hareketi tekrarlayın.

alıntı

öğle yemeğini güya salata menüsünden yedim
3 kaşık amerikan salatası,
2 adet küçük içli köfte
2-3 çatal kızartma,,, ana yemek menüsü daha kötüydü börek pilav falan vardı..
o yüzden salata menüsünü tercih ettim..

selamlar arkadaşlar yeniyim hatalarım olursa kusura bakmayın

ben 3 ay önce Dukan diyeti ile 14 kilo verdiştim (82 kilodan 67 düştüm) ara verdim bugün yeniden başladım şuan kilom 68,700 şimdi ne yapmam lazım kuralarınız ne öğrenebilirmiyim

ama uyumluyumdur :)

buradan geriye doğru 3-4 sayfa var bir onları oku canım.. gerekli bilgileri alacaksın. buradan bir kilo cetveli hazırla kendine. gene sorun olursa buralardayım.

http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/156466-yeni-eklenti-kilo-cizelgesinin-eklenmesi.html

tamam anladığım kadarıyla hergün düzenli giricem
yediklerimi günlük yazıcam
hergün tartılıcam mı anlamadım onu

sabah : 1 haşlanmış yumurta beyaz peynir 1 dilim yulaf kepeği ekmek
öğle : ızgara yarım porsiyon köfte 1 dilim yulaf kepeği ekmek
akşam : yoğurt yiyicem 1 dilim yulaf kepeği ekmek

2 litre su içtim , akşamda 100 defa ip atlayacam

hoşgeldin :))

canım cumadan cumaya tartılacağız sanırım, akşam bene ip atlamay başlayacağım, allahtan alt kattakiler hafta sonu taşındı rahat rahat tepinebilirim:))

Bugünkü mamişlerim:)

Sabah:1 yumurta,5 yeşil zeytin,bir kibrit kutusu peynir,bir bardak şekersiz çay
Öğle:1 kase ezogelin çorbası,1 tabak çoban kavurma
Öğlen yemekte pilav ve tatlı da çıktı ama ben almadım doymadım mı doydum

Cuma günü kilo bildirimi mi yapıcaz?

evet.. cuma günleri aç karnına. yataktan kalkar kalkmaz wc ye gidip sonrasında gelip tartılıyoruz. mümkünse hep aynı pijama/gecelik ya da çamaşırla..

Yaz öncesi diyet aylarının başladığını belirten Dereli, "Geleneksel 3 aylık diyet maratonu başladı. Her yıl Nisan, Mayıs, Haziran aylarında başlayan diyet ayları, 3 aylık yaz dönemine hazırlık için özellikle hanımlar için çok önemli. Yaza girmeden önce, kendinize iyi anlaşacağınız bir diyetisyen bulup, beslenmenizi düzenlemesini isteyebilirsiniz. Beş kilo vermek için gerekli 5 adımı bir diyetisyenle beraber yapmanız, kilo vermenizi kolaylaştıracaktır" dedi.

Dereli, başarılı bir diyet için ilk koşulun bulunabildiği kadar su içmek olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Kilonuzu 30 ile çarpın, bu işlemi yaptıktan sonra çıkan sonuç ml cinsinden içeceğiniz su miktarıdır. Örneğin 74 kilo olan bir insanı düşünürsek içilmesi gereken su miktarı 2220 ml yani yaklaşık 2.2 litredir. Yapacağımız ilk iş bulduğumuz miktar kadar su içmek olmalıdır. Yeteri kadar su içmek vücudumuzu temizlemeye yarayacaktır. Temizlenen vücut ile birlikte metabolizmamız daha hızlı çalışacaktır. Bununla birlikte kilo vermek için yaptığımız her harekete vücudumuz daha doğru tepki verecektir. Çabalarınızın karşılığını almak için yapacağımız ilk iş bu olmalıdır."

Kahvaltıda alınması gereken besinlerin önemine değinen Dereli, şunları söyledi: "Diyetimizin ikinci maddesi; "Müsli (lapa), yoğurt, yeşil elma, tarçın ile birlikte güzel bir kahvaltı yapın. 4-5 yemek kaşığı müsliyi, su bardağının 4'te 3'ü kadar yoğurtla karıştırdıktan sonra, üzerine yarım yeşil elmayı rendeleyip bir tatlı kaşığı tarçın serperek sağlıklı bir kahvaltı ile güne başlayın. Müsli doyuruculuğu, yoğurt kalsiyumu, tarçın kan şekeri düzenleyiciliği ile kilo vermenize yardımcı olacaktır."

Dereli, uygulanması gereken diyetin diğer koşullarını şöyle sıraladı:

"Üç ana öğününüzün aralarını sağlıklı atıştırmalıklar ile doldurmanız diyetimizin üçüncü koşulu. Kahvaltınızı yaptıktan sonra her iki saatte bir beslenmeye özen gösteriniz. Öğle yemeği ile akşam yemeğiniz arasında da bir veya iki kere bu atıştırmalıkların yarımına başvurunuz. Kan şekerinizin dengelenmesi, bir sonraki öğüne çok aç oturmamanız ve en önemlisi besinlerin termik etkisi ile metabolizma hızlanmasına yardımcı olacaktır."

Diyetin dördüncü maddesi olarak maydanoz ve yeşil çay ile tanışmayı tavsiye eden Dereli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vücudunuzdaki bulunan ödemin atılabilmesi ve vücudunuzun rahatlayabilmesi için maydanoz bir numaralı ödem söktürücülerden biridir. Suyunu falan içmeniz gerekmez kendisini yemeniz daha faydalıdır. Maydanoza ek olarak yeşil çayda iyi bir ödem gidericidir. Bütün bunların yanı sıra yeşil çayın zayıflamanız üzerine etkileri olabileceği araştırılmaktadır. İçeriğindeki kateşin adı verilen güçlü antioksidanın zayıflamanıza yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Son olarak yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Havaların güzelleşmesi ile birlikte tam sokağa çıkma zamanı. Ara öğünlerinizden hemen sonra veya akşam yemeğinizden 45 dakika sonra minimum yarım saat çıkıp etrafta spor ayakkabılarınızla birlikte bir tur atın."

Diyetin 5 adımı başarılı bir şekilde uygulandığında sonuçların inanılmaz olacağını belirten Dereli, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu 5 adımı sadece bir hafta deneyin, sonunda gözlerinize inanamayacaksınız. Özel bir isteğim var bütün bunlara ek olarak. Mümkün olduğunca tuzdan uzak durun hatta hiç kullanmayın. Kilo kaybetmenin o inanılmaz mutluluğunu bir hafta sonra sizde yaşayacaksınız.

günaydın arkadaşlar nasılsınız ben dün kilomu yanlış yazmışım 69.700 asıl kilom gerçi bu sabah 69.00 oldum ama :))) cumaya 67 görürüm inşallah

mamişlerini beğendim:))

günaydın arkadaşlar nasılsınız ben dün kilomu yanlış yazmışım 69.700 asıl kilom gerçi bu sabah 69.00 oldum ama :))) cumaya 67 görürüm inşallah

iyiyiz teşekkürler sen nasılsın? inşallah canım ama cumaya kadar 2 kilo gider mi ki hemen? , benim malesef tartım bozuk, üzerine her çıktığımda farklı gösteriyor,, hemde 1-2 kilo oynuyor( oysa yeni almıştım.. bende cumaya kadar ne kadar değişiklik olacak kilomda çok merak ediyorum... neyse ben menülerimi yazayım..

dün akşam,
yarım kase çorba
4-5 yemek kaşığı türlü
1 dilim tam buğday ekmeği
domates
akşam da 100 kere ip atladım,, çok eğlenceliydi,,,:))

sabah 2 dilim tam buğday ekmeği arasına peynir yarım dilim domates 3 adet zeytin koyup sandviç yaptım afiyetle yedim:))
hava çok güzel ve ben kendimi çok iyi hissediyorum, karnımdaki inanaılmaz şişlik gitti çok şükür,, göbeğim yine kocaman ama olsun o da gidecek:))

Günaydın bayanlar...

nrtn boyunu yazmamışsın. bir de ev hanımı mısın çalışan mı? özgeçmişin çok "öz" olmuş

her gün uğrayanlara teşekkür ederim. önümüzdeki hafta sonuna doğru belli olur kimin girip kimin girmediği..

tamam yazayım hemen :) 1,66 boy evliyim 2,5 yaşında bi kızım var çalışıyorum masa başı hareketsiz işim var

an itibariyle öğlen yemeğimi yemiş bulunmaktayım
1 adet kabak mücveri
3-4 yk zy bamya
3,4 yk zy barbunya
salata bol bol da su içmeye çalışıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…