Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Merhaba kızlar...

Baharatlı yumurta çok güzel oluyor. karabiber ve kırmızı biber serpiştirin. metabolizmaya müthhiş etkisi vaaaaar

Gerçekten miii bilmeden doğru bişey yapıomuşum Ben yumurtayı sevmediğim için baharata boğup yiyorum metabolizmayı hızlandırıyosa ne güzelTeşekkürler chentiq

Mmmmm.. Anladım galiba, yani bi nevi hayat tarzı olmuş bu yeme sistemi, aslında çok güzel, ben de benzerini uyguladım aslında bundan 2 ay önce ama 2 kilo anca verdim yaklaşık 3 haftada ama geri almadım çok şükür, inşallah istediğimiz kilolara ulaşırız:)))

Dünkü listem: Sabah: karışık tahıllı 2 dilim ekmekle tost çay. Ara: sütlü yulaf ezmesi. Öğle: bir kepçe yoğurt çorbası ara: erik. Akşam: 2 ince lahmacun ayran gece: bi avuç içi çerez çay (misafirlikteyiz de anca bu kadar dikkat edebildim:)). Spor: 1 saat yürüyüş.

Yürüyüş çok iyi olmuş ayrıca misafirlikteyken de yine iyi idare etmişsin:)

Benim dünkü listem
Sabah:1 haşlanmış yumurta,3 gün kurusu kayısı,zeytin,2 kibrit kutusu peynir,yeşil çay
Öğle:1 yemek tabağı dolusu sirkeli mor lahana salatası,1 kase yoğurt
Akşam:1 kase tarhana çorbası,3 yemek kaşığı şehriye pilavı,5 yemek kaşığı fırında tavuk patates
Gece yatmadan önce ip atlama ve kalça egzersizi

Bugünkü kahvaltım:1.5 haşlanmış yumurta,2 kibrit kutusu peynir,12 zeytin,domates,salatalık

kahvaltıdan önce 3kayısı 2 ceviz 5çiğ fındık 5 çiğ badem
kahvaltı
bir buçuk dilim ekmek peynir nescafe
ara
5 erik

spor niyetine geçsin şu ev işi çok yoruldum

Bugünkü kahvaltım:1.5 haşlanmış yumurta,2 kibrit kutusu peynir,12 zeytin,domates,salatalık

Yarın ben de bu tarz bi kahvaltı deneyeceğim, bakalım beni tok tutacak mı? Sabah çok erken ders anlatmaya başlıyorum, saat 10a kadar idare etse yeter bana:)))

Sabah kahvaltısında yumurta yiyenlere bir tarif vereyim:

Haşlanmış yumurtaları dilimle. Kırmızı pul biber dök. Bol maydonoz ekle. Yani üstünü öyle örteceksin ki yumurta görünmeyecek. Ve limon sık.

Güzel bir lezzet. Metabolizma için de bundan iyisi can sağlığı!

Aklınızda bulunsun cimcimeler..

10 Numara Takım: 10. Takım MERHABA!!!

Öncelikle kaptanımız kimdir diyenler için kısaca kendimi tanıtayım. Ben 5 ay önce 5. takıma girdim. Boyum 1,73 m hedefim ise "evlenmeden önceki" kilom olan 57 idi. Hedefime ulaştım ve KK nın 164. mezunu oldum. Detaylar için: http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/126756-cuma-zayiflama-yarismasi-mezunlari-38.html . Henüz başarı hikayemi yazmadım ama yazarsam http://www.kadinlarkulubu.com/spor-saglikli-yasam/610457-hafifliyorum-ucan-pembe-fil-in-ayak-izi.html buraya yazarım.

Tek başınaysanız ve kilolu iseniz, sizinle aynı şeyleri hisseden insanlarla bir arada bulunmak, onlardan yardım almak, gerektiğinde destek olmak kilo verme sürecinizi hem eğlenceli hem de hızlı hale getirir. Burası bunun için mükemmel bir yer ve ben de BİR OLMANIN TADINI ALMIŞ biri olarak buradan kopamadım. Kaptanımla takım arkadaşlarımla konuştum ve ortaya yeni bir takım açma fikri çıktı. Böylelikle daha çok kişinin başarmasının önü açılacaktı.

Takımımız uzun süredir kapalıydı. Kepenklerini biz açıyoruz. Odalarını tek tek biz havalandırıyoruz. Buraya soluğumuzla bizler can veriyoruz. Bunun için üstlenmemiz gereken sorumluluklar var. Kesinlikle "kural" ismini koymak istemiyorum çünkü bizler esir değiliz. Bizler bu işin bilincinde, düşünen, paylaşan ve gelişen bireyleriz. Gökyüzüne uzanma için dala tutunarak boy atan sarmaşıklar misali bizim de dallarımız olacak.

İşte o dallar:

Takıma girmek isteyenler için:

1-) Cuma yarışması Püsküüt tarafından kurulmuş olup uzun süredir devam etmektedir...Cuma yarışmasına ilişkin detaylı açıklamalar püsküüt tarafından CUMA YARIŞMASI NEDİR? topiğinde anlatılmıştır.(http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...yiflama-yarismasi-nedir-karar-defteri-14.html) Sizden öncelikli ricam bu topikteki açıklamaları okumanız. Aklınıza takılan bir şey olursa mutlaka sorun elimden geldiğince yardımcı olurum.

2-) Takıma girmek isteyenler http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...lama-yarismasina-katilmak-isteyenler-430.html topiğine yazmalıdır. Davet edilen üyeler ilk önce kilo çizelgelerini yapmalıdırlar. (Ayrıntılı bilgi: http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/156466-yeni-eklenti-kilo-cizelgesinin-eklenmesi.html) 200. sayfadaki takım açılış mesajını okumaları ve "beğen" butonunu tıklayarak okuduklarını belirtmeleri gereklidir.

3-) Davet edilen üyeler için deneme süresi 1 haftadır. Bu süre sonunda gerekli koşulları yerine getirenler artık takımın bir parçası olacaktır.

Takım listesine dahil olanlar için:

Öncelikle hoş geldiniz kızlar. Sizi neşe ile kucaklıyorum.

1-) Her gün, RAPOR başlığı verdiğimiz yazımızda TARİH BELİRTEREK ne yedik, ne içtik, hangi sporu kaç dakika yaptık yazıyoruz (parça parça değil tek bir mesaj altında).

2-) Arkadaşlarımızın raporlarını okuyoruz, kendimizce dogru ve yanlis gördüklerimizi yazmak suretiyle yorum yapıyoruz.

3-) Yaptığımız her kaçamağı İTİRAF başlığı ile yazıyoruz, kalorisine göre kendimizin/kaptanımızın ya da takım arkadaşlarımızın belirlediği bir sporu yapıyoruz. (Kaçamak karşılığı ödevimiz olan spor en fazla 1 hafta ertelenebilir.)

4-) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşı da sorumluluklarımız vardır. Bunun için topikte son yazmış olduğumuz yazıdan itibaren geçmişi kontrol etmeliyiz. Böylelikle arkadaşlarımızın paylaştığı bilgileri ya da bizlere verdiği cevapları gözden kaçırmayız ve bol bol sohbet edip kaynaşabiliriz.

5-) Öğrendiğimiz, bunu mutlaka kızlar da görmeli dediğimiz diyet kilo spor konusundaki bilgileri, BİLGİ:"......." başlığı atarak paylaşıyoruz. (örneğin: metabolizma hızlandırıcı süppper düpppper baharatlı yumurta tarifi )

6-) Güncel kilo durumlarımızı cuma günü Türkiye saati ile en geç 13:00 e kadar yüzde olarak hesaplayarak yazıyoruz. (Ayrıntılı bilgi için: Karar Defteri) Her hafta çizelgemizi güncellemeyi lütfen unutmayalım. Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan ya da yapmayan arkadaşlarımıza sadece tek hafta müsamaha gösteriliyor. Bir kez daha tekrarlaması durumunda malesef takımdan ayrılıyor.

7-) Kaptanın olmadığı durumlarda yapılması gereken işler için kardeş takım ile iletişime geçiyoruz. (Kardeş takıma yukarıda verdiğim Karar Defteri linkinden bakabilirsiniz)

Takıma 1 günden uzun süre giremeyeceksek haber veriyoruz. Eğer 3 günden uzun süre giremeyeceksek izinli sayılmak istediğimiz süreyi takım kaptanına bildiriyoruz. Bütün takımlar için geçerli olan kural şu ki, uzun süre takıma uğramayan üyeler -haber vermedikleri takdirde- takımdan çıkarılır. İzinli olmadığı halde 2 hafta üst üste kilo bildiriminde bulunmayan üye de diskalifiye olur! İzine ayrılan üye en az 2 hafta izinli olmalıdır. Üye belirttiği sürede gelmediği takdirde 2 hafta ek süre verilir gene gelmezse diskalifiye olacaktır. İzinli olmayan her üye için yukarıda belirtilen kurallar geçerlidir.

9-) Takım kaptanı gerekli gördüğü durumlarda takım kurallarını güncelleyebilir/yeni kurallar ekleyebilir.

10-) Bu kuralları kabul etmek istemeyen veya değiştirilmesini isteyen yarışmacı hangi kurala itirazı varsa takım kaptanına bildirebilir. Takım kaptanı ilgili kuralın değişikliğini oylamaya sunulabilir.

Yukarıdaki "dalları" çatırdatan kişi öncelikle uyarılacak buna rağmen devam etmesi durumunda ise malesef takımdan uzaklaştırılacaktır.

Ayrıca 13. takımın dediklerine katıldığım için buraya alıntılıyorum. Demiş ki:

Yukarıda belirtilen kurallarımız uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararak da aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.

Ben hepimizin çok güzel günler göreceğini biliyorum.
Şu an hissettiğim o dayanılmaz hafifliği sizin de hissetmeniz için Rabbime dua ediyorum.
Merak etmeyin, sizler varım dediğiniz müddetçe her şey kolay olacak.
İçinizdeki o harika bedenle tanışmanız için ben burada sizi bekliyorum.
Haydi hep birlikte sağlıklı ve keyifli kilo verme yolculuğumuz başlasın.

..

vavvvvvvvvvvv chentiq valla süper bir kaptan mesajı yayınlamışsın .. tebrik ederim arkadaşım..

Benim kafam karıştı biraz, şu an grupta değilmiyiz? Tekrar işlemler mi var yapılacak?

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar,, sanırım takım yavaştan toplanmaya başladı
haftasonu giremedim, buraları kalabalıklaşmış sanki neyse,, sınavlarım idare ederdi çok şükür bitti gitti:))irşey
gelelim diyet mevzuuna , hafta sonu bence iyiydim,, hiç birşeyi abartmadım çok şükür, havaların güzel olası beni aşırı motive ediyor,, kısaca dün yaptıklarımdan bahsedeyim , artık tek bir kere rapor verecekmişiz kaptanımız öyle diyor

sabah 2 tam buğday ekmeği arası peynir
ara 1 kase yoğurt
saat 4 5 adet ızgara köfte limonata
ara dondurma, meyve
100 kere ip atlama

bugün biraz yoğun olabilirim kızlar arada girmeye çalışacağım

Günaydın arkadaşlar. Kusura bakmayın geciktim çünkü yeni kalktım sayılır. Gelelim yazdıklarınızın cevabına...

vavvvvvvvvvvv chentiq valla süper bir kaptan mesajı yayınlamışsın .. tebrik ederim arkadaşım..

Jujum çok teşekkür ederim. Dün çok uğraştırdı kerata. 200. sayfanın ilk mesajı olacaktı ama 1 saati geçkin uğraştığım için 2. mesaj olmuş. Olsun, sonuca değdi. Şu an bir çok arkadaşımın kafasında yarışma mantığı daha çok netleşmiştir.

Benim kafam karıştı biraz, şu an grupta değilmiyiz? Tekrar işlemler mi var yapılacak?

öncelikle eğer açılış mesajımızı okuduysan beğen butonuna basar mısın? çünkü okuyanları ancak bu şekilde bilebilirim.
Sizler buraya davet alarak geldiniz. Diğer gruplardan farklı olarak, bizler şu an yeni kurulan bir takımız. Benim belirlediğim asgari sınır ise 5 kişi olmak. 1 haftalık deneme süresinde adapte olabilen ilk 5 kişi ile takımı oluşturacağım. Bu arada aklınızda bulunsun, diğer takımlar için 2 hafta deneme süresi vardır. Ben listelere çok daha hızlı dahil olmak için 1 haftaya indirdim..

deneme süresinin mantığına gelirsek, davet alan her üyenin bu işte ne kadar hevesli olacağını bilemiyoruz. 1-2 kere uğrayıp bir daha hiç uğramayabiliyorlar. eğer deneme süresi olmasaydı hep sürekli güncellenen takım listeleri ile uğraşmak zorunda kalırdık. Buraya bile 10 kişi davet edildi. Ama bak bakalım şu an kaç kişiyiz. Bu takımların birbirlerine uyumlu insanlarla dolması için düzenlenmiş yerinde bir karar bence.

raporuna ilk yorum benden gelsin. dondurmanın miktarını belirtmemişsin. eğer 1 çatalsa sorun yok ama koca bir dondurma ise başın belada küçük hanım.. akşam yemeği yemedin mi? Bir de yazını yazarken rapor başlığı ve tarih atmayı unutmuşsun. aklında bulunsun

unutmadan, her gün değil haftada 1 gün sabahları uyanır uyanmaz önce tuvalete gidip ardından sadece iç çamaşırlarımızla tartılıyoruz. tartımızın sabit bir yeri oluyor ve asla oynatmıyoruz. tartımızın da digital olması gerekiyor küsüratları da bilebilmemiz adına

Son düzenleme:
raporuna ilk yorum benden gelsin. dondurmanın miktarını belirtmemişsin. eğer 1 çatalsa sorun yok ama koca bir dondurma ise başın belada küçük hanım.. akşam yemeği yemedin mi? Bir de yazını yazarken rapor başlığı ve tarih atmayı unutmuşsun. aklında bulunsun

koca bir dondurmaydı, ama o gün çok yürüdüm, akşamda ip atladım o yorgunluğuma.... telafi olmuştur diye düşünüyorum, o gün kahvaltıyı geç yapınca yediğim köfteler akşam yemeği oldu ,saat 4 te yedim yani,,, akşamda sadece meyveler ile günü kapattım:))

ara ara tartıya çıkıyorum azalmalar var sanki ama söylemicem ne kadar olduğunu cuma günü bu cuma 56'lı kiloları görürüm inşallah , hedefim o..

listeler hazırlandıktan sonra dondurmayı kalorisine göre söyleyip, karşılık olarak yaptığın sporu da söyleyeceksin biliyorsun değil mi... ve bunu da itiraf başlığında yapman gerekiyo

sınav nasıldı?

selam kızlar nasılsınız hafta sonu giremiyorum cuma günüde işyeri sorunluydu bakamadım eeee şimdi ne oldu yarış başladımı biz ne aşamadayız gruba dahilmiyiz değilmiyiz vs vs :))

ha bu arada 68.100 olmuşum 67 göremedim (

:26: tamam birdahaki sefere onları da yazıcam inşallah. Sınavım idare ederdi , ben ilahiyat okuyorum arapça kötüydü salladım daha doğrusu, :)) bakalım tutmuşmu sonuçlar açıklanınca göreceğiz..

yarış başladı tabiki, kaptan yapmamız gerekenleri yukarı da yazdı, cumadan cumaya kilo bildirimi yapacağız, en çok kim kilo verecek bakalım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…