1 Tabak Yemeği Esirgeyen Kuzenim...

Merhaba arkadaslar yazim biraz uzun olabilir okuyan arkadaslara tesekkur ediyorum simdiden... Bu olayi 2 sene once yasamama ragmen hala daha etkileri devam ettigi icin yazma istegi duydum ve onerilerinizi merak ediyorum arkadaslar. Kuzenimle ailecek cok yakin oldugumuz icin her yaz istanbuldaki evlerine 1 hafta bilemediniz 2 hafta tatile giderdim, 2 sene once de de ayni bu sekilde 2 haftaligina evlerine gittim, maddi acidan sıkıntilari var ve borc icindeler ama ben her gidisimde zaten babam onlara mutfak alisverisini yaptiriyor ben hicbir masraf olmuyorum zaten bundan emin olmasam hic gitmem emin olun... ben ona ablam derdim o da bana kardesim derdi o kadarda yillarimizi verdigimiz taa bebekligime dayanan guzel bi samimiyetimiz vardi. Taa ki 2 yil once yaptigi hareketler yuzunden onunla iletisimimi kesme karari aldim. Her evlerine gitmemde babam onlara para veriyor extradan da mutfak alisverisini karsiliyordu ama sevgili kuzenim butun bunlara ragmen benden yemegini esirgedi, evet.. uzulerek yaziyorum bunlari. Sofraya oturdugumuzda benim tabagim hep cok az olurdu, ilk zamanlar dikkat etmedim buna. Ne zaman 2. Tabagi da yemem icin teklif ettiginde "tamam olur" dememle suratindaki ifadenin bozulmasiyla anladim bazi seyleri. Kuzenim acikca yemegini esirgiyordu. Daha once annemle yaptiklari sohbette "bizim de yatiliya misafirimiz gelmisti sabah kahvaltisinda butun zeytinlerimizi yedi resmen, biz o zeytinle 1 hafta idare ediyoruz" diye birsey soylemis. Bunlari tabi baskasi icin demisti ama ben kahvalti masasinda ne zaman zeytini gorsem aklima bu sozleri geliyordu. Ben zaten cok yiyen biri degilim kesinlikle, 60 kilo 1.65 boyunda normal bi insanim, ne yiyebilirim ki maximum?? Hadi diyelim yesemde onlar bize geldiginde kendisi anneme yemek siparis veriyor resmen, "yenge canimiz bunu istedi yap felan diyor" ve benim annem kronik hasta, kadini o halde yoruyorlar dusunun... neyse konumuza doneyim, gene bir yemek esnasinda tavuk yapmis hanfendi toplamda 7 parca pisirmis, herkesin tavugunu servis etti tabaklarina ve birtek halam ve ben almadik, esine 2 parca koymustu, tencerede de 1 parca kalmisti son... halam dediki kizim sen al son bir tane kalmis dedim yok halacim afiyet olsun sen ye ben doydum. Ama bu esnada kuzenimin yuz ifadesini bi gorseniz nasil izliyor piskin piskin tavugunu yiyerek. Aa sana kalmadi mi dedi dalga gecer gibi... Velhasil ben yemedim tavuk felan verselerde yemiyecektim, kuzenimin ne yapmak istedigini anlamistim cunki, artik tek istegim tatil bitsede evime gitsem oluyordu. Ertesi sabah kahvalti masasina oturduk gene, kuzenim bildiginiz lokmalarimi sayiyordu peynirden kucuk bir parca alip tabagima koydum ama o igleneyici bakislarini bi gorseniz ne yedigimi anlamadim, kalktim sofradan. Oglen oldu oturuyoruz aciktim ben ama hic sormadi, aksamdan kalan makarnayi isitayim mi? Dedi isteksiz isteksiz. Ben tokum dedim. Artik kendimce karar almistim yiyebildigim kadar az yiyecektim ve evime dondugumde bidaha aramayacaktim onu. Makarnayi isitip cocuguna yedirdigini gordum sok oldum.Sabah 10 dan aksam 10'a kadar hicbisey yememis bir sekilde oylece durduk. Ne zaman kocasi geldi o zaman sofra kuruldu yemekleri doldurmaya basladi tabaklara, abla dedim dur ben kendim alacam. Gittim 1 kasik makarna koydum oturdum onu yedim. Az yemek aldigimi gorunce mutlu oldu resmen, kahkahalar atiyodu. Artik hicbisey yiyesim yoktu, yemekten sonra bana aynen soyle dedi, "sende geldin iyi ettin ama bizimde durumumuz yok felan" dedi. Tamam abla az kaldi 2 3 gune gidiyorum zaten ben dedim. Diger gunler de disari ciktik avm'lere gittik felan her gitmemizde yemek katina cikardi bizi yemek siparis ettirip ucretini bana odetti, kiyafet magazalarina gittik, bana bunu alsana sunu da begendim alir misin gibi patavatsiz hareketlerde bulundu. Bi kiyafet gosterdi bana cok begendim bende ve alalim bunu begendim dedim, bana aliyosun demi dedi. Bende hayir anneme aliyorum dedim surat 5 karis oldu tabii. Ucagimin oldugu gun kahvaltida gene bisey yemedim ve ustumu giyip enistemle havalimanina gittik, beni giris kapisinin onune birakti ve burdan kendin gidersin annengile selam soyle dedi. Oylece kalakaldim, hayatimda hic tekbasima havalimaninda islemlerimi yapmamistim, korktum biraz ama daha sonra eve geldigimde sadece ben geldim eve diye bir mesaj attim kuzenime ve birdaha asla aramadim. Aradan 2 yil gecmis hala daha babami arayip freshvegetables bizimle konusmuyor, bizj hic aramiyor diye sikayet ediyor, babamda bana firca atti neden aramiuosun onlari, bisey mi oldu felan. Bu durum 3 defa felan tekrarlandi nereye kadar boyle surer bilmiyorum. Evime dondugumde toplamda 5kg vermistim annemde cok uzuldu, bidaha asla gondermem seni onlara ben dedi... durum bu arkadaslar, uzun olduysa affola.
Canım baştan sona okudum. Ben biliyorum bu durumları gerçekten yıpratıcı. Yerinde olsan babama da anneme de anlatırdım. Asla muhatap olma.

canım yaa üzüldüm kendim geldi aklıma seni çok iyi anlıyorum.benimde pintimi pinti bi teyzem vardı ama nasıl pinti yazları annem yanına yollardı beni kızı yok yardım et diye giderdim sabaj-hları bir yumurta haşlar beşe böler ortaya koyardı 4 çocuk uzanda ye sıkıysa bide hepsi erkek.utancımdan çatal değdiremezdim.sadece iki dilim ekmek incecik önüme koyardı bide konuşurd kız kızmışı çok yemez aç kalkar diye.ayy kıtlıktan çıkmış gibi gelirdim evimize.zayıf çıtı pıtı bi kızdım zati.anneme anlatırdımda ne var öldünmü açlıktan kimse ölmez teyzen o senin derdi.rezillik yaa 10- bilemedin 12 yaşındayım sahip çıkacağına teyzemi tutardı.benim kızım yesin diye gözünün içine bakıyorum.senin gene annen insaflıymış.
gercekten yasayan bilir beni en iyi anlayanlardan biride sensin, bu cimri insanlarin yaptiklarini yukarda allahim var goruyor... kim olursa olsun dusmanim gelse evime ne yersem koyarim onune ama en temel sey olan o yemek denen seyi esirgiyorsa bir insan dusun daha neler esirgemez, kendi esinden, cocugundan ailesinden... bu insanlari almamak lazim toplum icine onlar bizden yemeklerini esirgiyorsa bizde onlardan dostlugumuzu, sevgimizi esirgeriz olur biter.

gercekten yasayan bilir beni en iyi anlayanlardan biride sensin, bu cimri insanlarin yaptiklarini yukarda allahim var goruyor... kim olursa olsun dusmanim gelse evime ne yersem koyarim onune ama en temel sey olan o yemek denen seyi esirgiyorsa bir insan dusun daha neler esirgemez, kendi esinden, cocugundan ailesinden... bu insanlari almamak lazim toplum icine onlar bizden yemeklerini esirgiyorsa bizde onlardan dostlugumuzu, sevgimizi esirgeriz olur biter.
ben teyzemle yılda bir ya görüşürüm ya görüşmem canım isterse.nefret ederim o çocukluk hatıralarımdan dolayı.annem üzülüyor işte mecbur onun hatrına.ama kardeşimin düğününde babam koç kesti tencerenin başına bir çöktü erol taş misali sözde eti ayarlıyor pilav kazanın üzerine bir yiyor bir kazana bir mideye aslında hiç biri yerken baktığım bişi değil ama bu kadına her toplumda bakarım yiyişine gıcığımya pisikom bozuk bi tek ona ama.midem bulanır onu izlerken.hiç aklımdan çıkmaz muhtemelen seninde çıkmayacak.ama şu varki bana derstir bu durum evime gelen misafire sormam bile direk sofra hazırla herşeyin en gzelinin koyarımki aklına bişi gelmesin.saolsun beni olgunlaştırdı teyzem.

ya biliyor musun iyiki bu konuyu açtın, çünkü bazen samimiyetine güvendiğim arkadaşlarım evime geldiğinde bi sorarım iki sorarım eğer istemezlerse yemeğe girişmem nasılsa açlarsa söylerler o kadar samimiyiz diye ama düşünüyorum da öyle bi an oluyor ki canım kanım halamın evinde bile ben açım demeye çekiniyorum ancak o koyunca yiyebiliyorum.
bundan sonra daha dikkatli olmalıyım, benim içimi bilen biliyor diye fazla rahat davranmamam gerekir, yoktan yere kırmamak gerek insanları :KK200::KK39:

Sana söylenen bir şey yok ama nedense siz sürekli bana şöyle baktı, yok yediğimde gözü var yok kahkaha attı ben yemeyince herşeyi buna yormuşsunuz nereden kuzeniniz bu kişi dayınızın kızı falan mı onlarda mı öyle davranıyorlar? Ayrıca annenizden yemek istemelerinde ne var ki yengem bana da der kızım ne istiyorsun diye gittiğimde hem zaten 2 sene geçmiş yani ne diye bunu söyleme gereği duydunuz görüşmüyormuşsunuz zaten.

ben teyzemle yılda bir ya görüşürüm ya görüşmem canım isterse.nefret ederim o çocukluk hatıralarımdan dolayı.annem üzülüyor işte mecbur onun hatrına.ama kardeşimin düğününde babam koç kesti tencerenin başına bir çöktü erol taş misali sözde eti ayarlıyor pilav kazanın üzerine bir yiyor bir kazana bir mideye aslında hiç biri yerken baktığım bişi değil ama bu kadına her toplumda bakarım yiyişine gıcığımya pisikom bozuk bi tek ona ama.midem bulanır onu izlerken.hiç aklımdan çıkmaz muhtemelen seninde çıkmayacak.ama şu varki bana derstir bu durum evime gelen misafire sormam bile direk sofra hazırla herşeyin en gzelinin koyarımki aklına bişi gelmesin.saolsun beni olgunlaştırdı teyzem.
Evet, isin guzel yani bu insanlar bizi buyuttu, bizi olgunlastirdi... onlarin yaptiklarini biz baskalarina yapmamaya calisiuoruz, sende gorusmuyorsun pek sanirim ve en iyisini yapiyorsun bencee :) boyle rahat kafamiz valla

ya biliyor musun iyiki bu konuyu açtın, çünkü bazen samimiyetine güvendiğim arkadaşlarım evime geldiğinde bi sorarım iki sorarım eğer istemezlerse yemeğe girişmem nasılsa açlarsa söylerler o kadar samimiyiz diye ama düşünüyorum da öyle bi an oluyor ki canım kanım halamın evinde bile ben açım demeye çekiniyorum ancak o koyunca yiyebiliyorum.
bundan sonra daha dikkatli olmalıyım, benim içimi bilen biliyor diye fazla rahat davranmamam gerekir, yoktan yere kırmamak gerek insanları :KK200::KK39:
Senin boyle iyi niyetli ince dusunmen yeter zaten :) ama bahsettigimiz insanlar bizim dusunduklerimizin 10 da 1 ni dusunmedigi icin karsisindakini kiriyor. Kendindeki eksikleri gorup kapatmak bence dunyanin en guzel davranisi benim icin... kalbinin temizligi yeter zaten :))

Ben olsam o tavırları farkettiğim anda biletimi alırdım.
Gideceğimi de söylemezdim sabah erkenden toplar valizimi giderdim.
Neden 2 haftanın dolmasını beklediniz ki anında terketmeliydiniz orayı.

Evet artık gitme.
kendisini bayramdan bayrama ara insanlık sende kalsın.
çünkü çok ayıp etmiş.
babana ve annene anlatmadın mı bunları sana kızmaları garip..

Senin boyle iyi niyetli ince dusunmen yeter zaten :) ama bahsettigimiz insanlar bizim dusunduklerimizin 10 da 1 ni dusunmedigi icin karsisindakini kiriyor. Kendindeki eksikleri gorup kapatmak bence dunyanin en guzel davranisi benim icin... kalbinin temizligi yeter zaten :))
sağol canım :)
yok zaten senin kuzenin de ufak da olsa bi iyiniyet göremedim o ayrı ama kendimi biraz kötü hissettim eşim de kızar bu huyuma çünkü içime bilen bilir niye alınsın derim olmaz öyle bazı şeyleri göstermek gerek gibi konuşur haklı aslında :)
sen de üzme kendini artık herkesin kendi ayıbı boşver gitsin
sadece babanın bilmesine izin ver gerisini boşver :)

Sana söylenen bir şey yok ama nedense siz sürekli bana şöyle baktı, yok yediğimde gözü var yok kahkaha attı ben yemeyince herşeyi buna yormuşsunuz nereden kuzeniniz bu kişi dayınızın kızı falan mı onlarda mı öyle davranıyorlar? Ayrıca annenizden yemek istemelerinde ne var ki yengem bana da der kızım ne istiyorsun diye gittiğimde hem zaten 2 sene geçmiş yani ne diye bunu söyleme gereği duydunuz görüşmüyormuşsunuz zaten.
Soyledigi sozleride belirttim, ama bakislarini tavirlarini elimden geldigince anlatmaya calistim, bazen hani 2 bakis yeter ya birini kirmak icin ayni o hesap, bana acik acik kenara cekip soylese daha az uzulurdum ama o tavirlariyla yapti bunlari demek ki dusunduklerini soyleyecek kadar da sevmemis beni .

Evet artık gitme.
kendisini bayramdan bayrama ara insanlık sende kalsın.
çünkü çok ayıp etmiş.
babana ve annene anlatmadın mı bunları sana kızmaları garip..
Babam neden aramiuosun onlari bisey mi.oldu dedi, annemde drumu biliuor ve benim yanimda... 2 yildir selam bile vermedim aramadim aramamda...

Bazı okuduğum yorumlara şaşıyorum.Biz çok iyi niyetli büyümüşüz.Hanginiz evinize gelen misafirin tabağına yemek koymadan, kendi tabağına yemek alıyor arkadaşlar.Misafiri aç bırakmakta neymiş.İstemiyorsa çağırmasin,bahanemi yok.
Konu sahibi daha çok genç.Bazı şeyleri farketmeyebilir..biz insanları kendimiz gibi sanırız.Gerçekten samimi olduğu için çağırdığını düşünmüş ,öyle gitmiş.
Farkettigindede bir daha gitmemiş.
Konu sahibi kardeşim babana uygun şekilde,çok detaya girmeden (arası bozulsun istemediğin için)anlat.sen anlatamıyorsan annene söyle o bahsetsin.canini sıkma hic, niye sen çekiniyorsun
Ama yukarıda yazdığın topluma alınmamalılar,fazla iddialı bir cümle olmuş.Herkes toplumda kendine gore bir yer edinir .Çok üzüldüğün ve hala içine dert olduğu belli.Bu konuyu rahat konuşmadığım ve içini dönemsediğim için seni üzmeye devam etmiş.
Günümüzde insanlar artik ne yazıkki çekirdek ailesi ile yasamaya ve yanlızlığaa öyle alışmış ki kimse kimseye yük olmamaya çalışıyor.

sağol canım :)
yok zaten senin kuzenin de ufak da olsa bi iyiniyet göremedim o ayrı ama kendimi biraz kötü hissettim eşim de kızar bu huyuma çünkü içime bilen bilir niye alınsın derim olmaz öyle bazı şeyleri göstermek gerek gibi konuşur haklı aslında :)
sen de üzme kendini artık herkesin kendi ayıbı boşver gitsin
sadece babanın bilmesine izin ver gerisini boşver :)
Kendini kotu hissetme lutfen, o insanin yaptigi cimrilik ama senin durumun farkli, esirgemekle alakasi yok :)) bu arada ben deakisina biraktim durumlari amacimda zaten anlatip, boyle bir durumda nasil davranilmali karsi tarafa, bunu tartismakti :)) cok guzel yorumlar geldi tesekkurler herkese.

size öyle davranmaya başladığı an çıkıp gitseydiniz.Yatılı misafr ağırlamak zordur, 3 öüğün yemeğini düşüncen vs bende haz etmem ne yalan söyleyeyim , yenilenden masraftan değilde artık rahata alışmışız, ama evimize gelenede kuzeninin yaptığı gibi davranmam. Sanki yediğinden içtiğinden değilde başka bir sebep varmış gibi.. Eşinden sizi kıskanıyor olabilirmi ?

Bazı okuduğum yorumlara şaşıyorum.Biz çok iyi niyetli büyümüşüz.Hanginiz evinize gelen misafirin tabağına yemek koymadan, kendi tabağına yemek alıyor arkadaşlar.Misafiri aç bırakmakta neymiş.İstemiyorsa çağırmasin,bahanemi yok.
Konu sahibi daha çok genç.Bazı şeyleri farketmeyebilir..biz insanları kendimiz gibi sanırız.Gerçekten samimi olduğu için çağırdığını düşünmüş ,öyle gitmiş.
Farkettigindede bir daha gitmemiş.
Konu sahibi kardeşim babana uygun şekilde,çok detaya girmeden (arası bozulsun istemediğin için)anlat.sen anlatamıyorsan annene söyle o bahsetsin.canini sıkma hic, niye sen çekiniyorsun
Ama yukarıda yazdığın topluma alınmamalılar,fazla iddialı bir cümle olmuş.Herkes toplumda kendine gore bir yer edinir .Çok üzüldüğün ve hala içine dert olduğu belli.Bu konuyu rahat konuşmadığım ve içini dönemsediğim için seni üzmeye devam etmiş.
Günümüzde insanlar artik ne yazıkki çekirdek ailesi ile yasamaya ve yanlızlığaa öyle alışmış ki kimse kimseye yük olmamaya çalışıyor.
Aynen bende sasiyorum, bu kadar olumsuz sey yasamama ragmen suclu gibi gosterilmeme bende sasiyorum dogrusu ama sagolsun bazi arkadaslar anladilar beni... tesekkurlerr

size öyle davranmaya başladığı an çıkıp gitseydiniz.Yatılı misafr ağırlamak zordur, 3 öüğün yemeğini düşüncen vs bende haz etmem ne yalan söyleyeyim , yenilenden masraftan değilde artık rahata alışmışız, ama evimize gelenede kuzeninin yaptığı gibi davranmam. Sanki yediğinden içtiğinden değilde başka bir sebep varmış gibi.. Eşinden sizi kıskanıyor olabilirmi ?
Hic sanmiyorum onun icin onemli 2 insan var dunyada esi ve cocugu onlara bol bol yedirir baskasina gelince umrunda olmaz

X