1 Tabak Yemeği Esirgeyen Kuzenim...

Kuzenimle ailecek cok yakin oldugumuz icin her yaz istanbuldaki evlerine 1 hafta bilemediniz 2 hafta tatile giderdim, 2 sene once de de ayni bu sekilde 2 haftaligina evlerine gittim,

Siz ne yazıyorsunuz ona yorum yapıyoruz, maruz kaldığınız muameleye bakılırsa demek otele gitmelisiniz
:KK70: :KK70: otele gitmekde mantikli aslinda bidaha yolum duserse oyle yaparim

Yorumlarin hepsini okuyamadim ancak görüyorum ki size karsi birsey söylendiginde hemen savunma mekanizmasina giriyorsunuz.
Ayrica olayi birde kuzeninizden dinlemek lazim onunda kendine göre hakli oldugunu yönleri vardir belkide sizin hic farkinda olmadan yaptiniz bir davranis kuzeninizin hosuna gitmemistir bu sebeple boyle davranmis da olabilir.
Yediginiz lokmayi saymak önünüze bi tabak yemek koymamak elbette cok ayip ama ben bunlari fark ettseydim bi sorun mu var diye sorup ne oldugunu ögrenmek isterdim hic olmaZsa farkinda oldugunuzu bilirdi.

nefret ederim evine çağırdığı misafiri aç bırakandan
gözleriyle lokmalarını sayanlardan
bunun fakirlikle zenginlikle alakası yok arkadaşlar bunun adı pintilik
ayrıca madem bu kadar uzun kalmasını istemiyor kuzeninin kendisi de başka yere misafirliğe ailecek doluşup iki hafta yeyip içip gidiş dönüş biletlerine kadar aldırmayacak
her açıdan kuzen haksız hem sen ailece git başkasının evinde kal orada hiç bir şeye elini atma gidiş dönüş biletine kadar alsınlar sonra dön tek başına senin eve gelen ve üstüne alışveriş yapan kuzeninin yedikleri gözüne batsın
yuhh
konu sahibi burada dememiş bana kuzu çevirmedi et yapmadı diye
makarna yahu oda gözüne mi geliyor ben olsam konu sahibinin yaptığı gibi hiç gitmem gideceksem diyet yapmak için giderim
günde çeyrek tabak makarna bir parça tavuk but diyet menüsü çünkü
madem kuzeninin gelmesinden rahatsız niye şimdi çağırıyor orası var

konu sahibi senin yerinde olsam babama açık açık söylerim bu zamana kadar siz kötü olmayın diye söylemedim ama ben oraya gitmek istemiyorum diken üstünde oluyorum yediklerim göze geliyor diye

nefret ederim evine çağırdığı misafiri aç bırakandan
gözleriyle lokmalarını sayanlardan
bunun fakirlikle zenginlikle alakası yok arkadaşlar bunun adı pintilik
ayrıca madem bu kadar uzun kalmasını istemiyor kuzeninin kendisi de başka yere misafirliğe ailecek doluşup iki hafta yeyip içip gidiş dönüş biletlerine kadar aldırmayacak
her açıdan kuzen haksız hem sen ailece git başkasının evinde kal orada hiç bir şeye elini atma gidiş dönüş biletine kadar alsınlar sonra dön tek başına senin eve gelen ve üstüne alışveriş yapan kuzeninin yedikleri gözüne batsın
yuhh
konu sahibi burada dememiş bana kuzu çevirmedi et yapmadı diye
makarna yahu oda gözüne mi geliyor ben olsam konu sahibinin yaptığı gibi hiç gitmem gideceksem diyet yapmak için giderim
günde çeyrek tabak makarna bir parça tavuk but diyet menüsü çünkü
madem kuzeninin gelmesinden rahatsız niye şimdi çağırıyor orası var

konu sahibi senin yerinde olsam babama açık açık söylerim bu zamana kadar siz kötü olmayın diye söylemedim ama ben oraya gitmek istemiyorum diken üstünde oluyorum yediklerim göze geliyor diye
1 tabak makarna sanki onu fakirlestirecekmiscesine korkuyor.

Kim olursa olsun birinin evinde 2 hafta kalınmaz bence. Ayrıca bu olay 3 kere tekrarlandı demişsiniz. Tekrar gitmek niye. Zaten yeterince kalabalık bir aile çocuk, anne, kız kardeş, eş, belki de rahatsız oldular.
Ben kendim rahat edemem o kadar kalınca. Yaptığı çok ayıp, çok büyük terbiyesizlik o ayrı bir şey. Ama siz gelenin gidenin arkasından konuşan birinin evinde 2 hafta kalmakla hata yapmışsınız.

Yorumlarin hepsini okuyamadim ancak görüyorum ki size karsi birsey söylendiginde hemen savunma mekanizmasina giriyorsunuz.
Ayrica olayi birde kuzeninizden dinlemek lazim onunda kendine göre hakli oldugunu yönleri vardir belkide sizin hic farkinda olmadan yaptiniz bir davranis kuzeninizin hosuna gitmemistir bu sebeple boyle davranmis da olabilir.
Yediginiz lokmayi saymak önünüze bi tabak yemek koymamak elbette cok ayip ama ben bunlari fark ettseydim bi sorun mu var diye sorup ne oldugunu ögrenmek isterdim hic olmaZsa farkinda oldugunuzu bilirdi.
Gecmiyimde napiyim, bazi yorumlarda bana psikolojik rahatsizlik teshisi koymaya kalkan insanlar varken napabilirim.soyleyin? Kadinlar kulubu mu psikologlar kulubu mu belli degil :KK70:

Kim olursa olsun birinin evinde 2 hafta kalınmaz bence. Ayrıca bu olay 3 kere tekrarlandı demişsiniz. Tekrar gitmek niye. Zaten yeterince kalabalık bir aile çocuk, anne, kız kardeş, eş, belki de rahatsız oldular.
Ben kendim rahat edemem o kadar kalınca. Yaptığı çok ayıp, çok büyük terbiyesizlik o ayrı bir şey. Ama siz gelenin gidenin arkasından konuşan birinin evinde 2 hafta kalmakla hata yapmışsınız.
Bu olay 3 kez tekrarlandi demedim, 3 kez babami arayip freshvegetables bizimle artik neden konusmuyor diye beni sikayet etmis, ondan bahsettim. :)

Gecmiyimde napiyim, bazi yorumlarda bana psikolojik rahatsizlik teshisi koymaya kalkan insanlar varken napabilirim.soyleyin? Kadinlar kulubu mu psikologlar kulubu mu belli degil :KK70:
Dedigim gibi yorumlarin hepsini okuyamadim ancak sizde bu konuyu insanlardan fikir almak icin yazmissiniz herkesin ayni dusunmesi elbette beklenemez. Burada herkes kendine göre dogru olani söylüyor farki fikirlere de acik olmak lazim.

Dedigim gibi yorumlarin hepsini okuyamadim ancak sizde bu konuyu insanlardan fikir almak icin yazmissiniz herkesin ayni dusunmesi elbette beklenemez. Burada herkes kendine göre dogru olani söylüyor farki fikirlere de acik olmak lazim.
Tabiikide oyle, saygi cercevesinde yapilan her fikir, her gorus benim icin bu olaya acilan farkli bir pencere zaten :)) bazi insanlar cok sert usluplarla beni yargilamaya kalkti cevaplarinida aldi... tesekkur ederim size de yorumlariniz icin :))

Kuzeninizin yaptığı ne kadar anormalse olaya geniş açıdan bakan her yorumda yorum sahibinin etik değerlerini sorgulamanız o kadar anormal. İnsanın olduğu hiçbir konuda mutlak doğru yoktur. Kuzeninizin yaptığını burada anlatırken abarttığınızı da düşünüyorum çünkü bu olayı 2 yıldır kafaya taktığınızı söylüyorsunuz. İster istemez hatırladıkça büyütmüş olabilirsiniz. Büyütmediniz, sonuna kadar siz haklısınız diyelim yine de kafaya takmamanızı tavsiye ederim. İnsanları değiştiremiyoruz ya kabul edeceğiz olduğu gibi ya uzak duracağız. E uzaktasınızda. Söyleyin babanıza kurtulun size bir kaşık makarnayı çok gören insanın varsın babanızla arası bozulsun. siz takmayın kafaya

Kuzeninizin yaptığı ne kadar anormalse olaya geniş açıdan bakan her yorumda yorum sahibinin etik değerlerini sorgulamanız o kadar anormal. İnsanın olduğu hiçbir konuda mutlak doğru yoktur. Kuzeninizin yaptığını burada anlatırken abarttığınızı da düşünüyorum çünkü bu olayı 2 yıldır kafaya taktığınızı söylüyorsunuz. İster istemez hatırladıkça büyütmüş olabilirsiniz. Büyütmediniz, sonuna kadar siz haklısınız diyelim yine de kafaya takmamanızı tavsiye ederim. İnsanları değiştiremiyoruz ya kabul edeceğiz olduğu gibi ya uzak duracağız. E uzaktasınızda. Söyleyin babanıza kurtulun size bir kaşık makarnayı çok gören insanın varsın babanızla arası bozulsun. siz takmayın kafaya
Takmiyorum.

Neden anneni de yanina alip babana durumu aciklamiyorsun ki.. Hani buradan daha cok rahatlardin.
Babam ona butun bunlarin dogru olup olmadigini soracak, ve o da tabiikide kendince savunma yapacak ve bu boyle uzayip gidecek eminim.... en iyisi suan icin biraz daha sessiz kalmak hatasini bekliyorum arayip bizzat bile konusabilirim yani...

Bence haklısın ve artık görüşmeyerek iyi yapmışsın. Misafir ettiği insan evinde yemek yiyince kabahat işlemiş gibi tavır alan insan bu... misafiri varken yetmeyecek kadar az yemek yapıp, misafirinin karşısında misafire vermediği yemeğini yiyen insana ben insan demiyorum. Fazla bile görüşmüşsün. O kadar gün kalmayıp erkenden dönseymişsin keşke.

yemeğin de sayfalarca derdi olurmuymuş arkadaaşşş :KK70: sende gidip 3 hafta kalmasaydın be gülüm:KK47:istediğin kadar yardım et demekki rahatsız olmuş ve bir şekilde bell etmiş(yaptığı tabiki yanlış misafir aç bırakılmaz) 3 hafta kimse kimseyi çekmek zorunda değil birde anladığım kadarıyla halan annen baban topluca gidiliyormuş. o senin sandığın kadar samini görmüyor demekki seni.ama sende çocuk değisin anlamışsın işte peynir yiyorum gözüme bakıyo diyon daha niye duruyon...

Merhaba arkadaslar yazim biraz uzun olabilir okuyan arkadaslara tesekkur ediyorum simdiden... Bu olayi 2 sene once yasamama ragmen hala daha etkileri devam ettigi icin yazma istegi duydum ve onerilerinizi merak ediyorum arkadaslar. Kuzenimle ailecek cok yakin oldugumuz icin her yaz istanbuldaki evlerine 1 hafta bilemediniz 2 hafta tatile giderdim, 2 sene once de de ayni bu sekilde 2 haftaligina evlerine gittim, maddi acidan sıkıntilari var ve borc icindeler ama ben her gidisimde zaten babam onlara mutfak alisverisini yaptiriyor ben hicbir masraf olmuyorum zaten bundan emin olmasam hic gitmem emin olun... ben ona ablam derdim o da bana kardesim derdi o kadarda yillarimizi verdigimiz taa bebekligime dayanan guzel bi samimiyetimiz vardi. Taa ki 2 yil once yaptigi hareketler yuzunden onunla iletisimimi kesme karari aldim. Her evlerine gitmemde babam onlara para veriyor extradan da mutfak alisverisini karsiliyordu ama sevgili kuzenim butun bunlara ragmen benden yemegini esirgedi, evet.. uzulerek yaziyorum bunlari. Sofraya oturdugumuzda benim tabagim hep cok az olurdu, ilk zamanlar dikkat etmedim buna. Ne zaman 2. Tabagi da yemem icin teklif ettiginde "tamam olur" dememle suratindaki ifadenin bozulmasiyla anladim bazi seyleri. Kuzenim acikca yemegini esirgiyordu. Daha once annemle yaptiklari sohbette "bizim de yatiliya misafirimiz gelmisti sabah kahvaltisinda butun zeytinlerimizi yedi resmen, biz o zeytinle 1 hafta idare ediyoruz" diye birsey soylemis. Bunlari tabi baskasi icin demisti ama ben kahvalti masasinda ne zaman zeytini gorsem aklima bu sozleri geliyordu. Ben zaten cok yiyen biri degilim kesinlikle, 60 kilo 1.65 boyunda normal bi insanim, ne yiyebilirim ki maximum?? Hadi diyelim yesemde onlar bize geldiginde kendisi anneme yemek siparis veriyor resmen, "yenge canimiz bunu istedi yap felan diyor" ve benim annem kronik hasta, kadini o halde yoruyorlar dusunun... neyse konumuza doneyim, gene bir yemek esnasinda tavuk yapmis hanfendi toplamda 7 parca pisirmis, herkesin tavugunu servis etti tabaklarina ve birtek halam ve ben almadik, esine 2 parca koymustu, tencerede de 1 parca kalmisti son... halam dediki kizim sen al son bir tane kalmis dedim yok halacim afiyet olsun sen ye ben doydum. Ama bu esnada kuzenimin yuz ifadesini bi gorseniz nasil izliyor piskin piskin tavugunu yiyerek. Aa sana kalmadi mi dedi dalga gecer gibi... Velhasil ben yemedim tavuk felan verselerde yemiyecektim, kuzenimin ne yapmak istedigini anlamistim cunki, artik tek istegim tatil bitsede evime gitsem oluyordu. Ertesi sabah kahvalti masasina oturduk gene, kuzenim bildiginiz lokmalarimi sayiyordu peynirden kucuk bir parca alip tabagima koydum ama o igleneyici bakislarini bi gorseniz ne yedigimi anlamadim, kalktim sofradan. Oglen oldu oturuyoruz aciktim ben ama hic sormadi, aksamdan kalan makarnayi isitayim mi? Dedi isteksiz isteksiz. Ben tokum dedim. Artik kendimce karar almistim yiyebildigim kadar az yiyecektim ve evime dondugumde bidaha aramayacaktim onu. Makarnayi isitip cocuguna yedirdigini gordum sok oldum.Sabah 10 dan aksam 10'a kadar hicbisey yememis bir sekilde oylece durduk. Ne zaman kocasi geldi o zaman sofra kuruldu yemekleri doldurmaya basladi tabaklara, abla dedim dur ben kendim alacam. Gittim 1 kasik makarna koydum oturdum onu yedim. Az yemek aldigimi gorunce mutlu oldu resmen, kahkahalar atiyodu. Artik hicbisey yiyesim yoktu, yemekten sonra bana aynen soyle dedi, "sende geldin iyi ettin ama bizimde durumumuz yok felan" dedi. Tamam abla az kaldi 2 3 gune gidiyorum zaten ben dedim. Diger gunler de disari ciktik avm'lere gittik felan her gitmemizde yemek katina cikardi bizi yemek siparis ettirip ucretini bana odetti, kiyafet magazalarina gittik, bana bunu alsana sunu da begendim alir misin gibi patavatsiz hareketlerde bulundu. Bi kiyafet gosterdi bana cok begendim bende ve alalim bunu begendim dedim, bana aliyosun demi dedi. Bende hayir anneme aliyorum dedim surat 5 karis oldu tabii. Ucagimin oldugu gun kahvaltida gene bisey yemedim ve ustumu giyip enistemle havalimanina gittik, beni giris kapisinin onune birakti ve burdan kendin gidersin annengile selam soyle dedi. Oylece kalakaldim, hayatimda hic tekbasima havalimaninda islemlerimi yapmamistim, korktum biraz ama daha sonra eve geldigimde sadece ben geldim eve diye bir mesaj attim kuzenime ve birdaha asla aramadim. Aradan 2 yil gecmis hala daha babami arayip freshvegetables bizimle konusmuyor, bizj hic aramiyor diye sikayet ediyor, babamda bana firca atti neden aramiuosun onlari, bisey mi oldu felan. Bu durum 3 defa felan tekrarlandi nereye kadar boyle surer bilmiyorum. Evime dondugumde toplamda 5kg vermistim annemde cok uzuldu, bidaha asla gondermem seni onlara ben dedi... durum bu arkadaslar, uzun olduysa affola.
Ben yediginden ictiginden dolayi degil de, seni misafir etmekten rahatsiz olmuslar diye dusunuyorum. Belki her yil 1-2 hafta diye gittigin tatil onlar icin skici hale gelmistir. Sana "bizim de durumumuz yok, ama sen geldin " falan dediginde tatilinin sonuna kadar kalmana gerek yoktu. Illa 2 hafta kalmaliyim diye dusunmeyip ertesi gun gelmeliydin. Ucak tarihini hgistirdigin icin biraz fazla odeme yapardin. Evet, yasadiklarin senin acindan cok kirici. Ama her yil onlari ziyaret etmgden rahatsiz olmuslar, ve son gidisinde bunu acik acik belirtmisler. Bu durumu hissettigin anda yarilsaydin keske. Neyse olmus bitmis, sen de eskisi kadar samimi olmazsin.

X