1 Tabak Yemeği Esirgeyen Kuzenim...

siz yokluk görmediniz sanırım.şimdi kimse bana yüklenmesin. kuzeniniz cimrilik yapıyor ama belki hayat şartları onu o duruma düşürdü. bu kadar maddi durumu olmayan evli bi kadının evine 2 haftalığına her sene tatile gidilir mi?

babanız nasıl bir market yapıyor.tuz,un,ekmek,deterjan,salça,meyve,baharat vs alıyor mu? kullandığınız elektirği suyu vs.iki hafta uzun bir süre.

demekki sizide marketinizi de istemiyor.bunda unutamayacak kabullenemeyecek bir durum yok. keşke siz kuzeninizi evinize davet etseniz her sene 2 hafta. zeytin hesabı yapmadan bi iki hafta rahat etse kadıncağızzz

Babam onlara yiyecek konusunda yük olmayayim diye de alisverise cikartti beni... ayni sekilde onlarda bize geldiklerinde babam biletlerine kadar aldi etti, ama insanlar anlamak istemiyor, o kadar yazdim gene de beni suclayanlari hayretle okudum... ne diyeyim ki ben simdi...

Bu el darlığı değil fırsatçılık ve açgözlülüktür net. Eşi de böyle o zaman.
Sizin gibi eli açık insanları bulmuşlar görüşmek ister tabi.
Babana anlat görüşme olsun bitsin.

siz yokluk görmediniz sanırım.şimdi kimse bana yüklenmesin. kuzeniniz cimrilik yapıyor ama belki hayat şartları onu o duruma düşürdü. bu kadar maddi durumu olmayan evli bi kadının evine 2 haftalığına her sene tatile gidilir mi?

babanız nasıl bir market yapıyor.tuz,un,ekmek,deterjan,salça,meyve,baharat vs alıyor mu? kullandığınız elektirği suyu vs.iki hafta uzun bir süre.

demekki sizide marketinizi de istemiyor.bunda unutamayacak kabullenemeyecek bir durum yok. keşke siz kuzeninizi evinize davet etseniz her sene 2 hafta. zeytin hesabı yapmadan bi iki hafta rahat etse kadıncağızzz
Ahahaha :KK70: evimizi arabamizida ustlerine yapalim tam olsun :)

bunun fakirlikle zenginlikle ilgisi yok, ne fakirler var gönlü bol, ne cimriler var pinti bekir. ayrıca babanız mutfak alışverişini de yapmış buna rağmen böyle davranması çooooook ayıp. üstüne size de hediye aldırmaya kalkmış. bence babanıza herşeyi olduğu gibi anlatın. iki sene anlatmamanız kabahat ben olsan şişerdim valla! ben olsam asla görüşmem, evlerine gitmem, babama herşeyi olduğu gibi anlatırım ve belki acımasızca olacak ama babamın yardım yapmasını da engellerim. ne iyi niyetli yardıma muhtaç insanlar var. öz kuzeninin lokmasını sayandansa onların erzak alışverişlerini yaptırırım.

Bende aynen söylediklerine katılıyorum. Olayı tek taraflı dinliyoruz şuan. Benimde Fransa'da yaşayan kuzenlerim var. Her yaz tatile gelirlerdi. Sonrada aynı şekilde 2 hafta bizde kalırlardı. Yerlerdi ,içerlerdi yıkanırlardı . Tatil dönüşü pis kıyafetlerinide bizde yıkayıp eve öle giderlerdi. Market alışverişine gelincede . Kendilerine meyve suyu ,çikolata abur cubur şeyler , sigara ve abartmıyorum en fazla yarım kilo kıyma alıp biz alış veriş yaptık derlerdi.Evde öğlen 2 ye kadar uyur asla evde ses çıkartmazlardı. Kendi odama giyinmek için bile girerken çekiniyordum. Ayrıca yemekte beğenmezlerdi. Annem yıllarca ses çıkarmadan çekti onları.Biz evlerine hiç gidemedik. İnanır mısınız yalandan bile olsa bizi hiç davet etmediler fransa'ya. Bi süre sonra bizde yüz vermedik aynı şekilde. Şuan görüşmüyoruz. Valla çok rahat ettik.

Canım hiç dert etme Allah tanki uzakta öyle düşün yoksa görmek zorunda kalırdın onu. Ayıptır. Misafir berekettir derler. Demek hiç nasiplenmemiş. Kendisi arasın telefon bekleyene kadar. Kime şikayet edeceğini de iyi biliyor babana hemen bildiriyor. Boşver hiç üzülme

babanıza anlatın ve ona birşey söyememesi için söz alın. Sizin yemek ısmarlamadığınız sürece son 3 gün aç kaldığınızı hatta bırakıdığınızı çok net bir şekilde anlatın. FashionStil@ dediği gibi birdaha kimsede 2 hafta kalmayın. Onlar sizde kalsa bile 3 günden fazla kalmayın. Gitmeniz gerekirse babanıza ancak 3 gün açlığa dayanabileceğinizi söyleyin. Yemeğine acıyan kimseye yedirmesin. Acıdığını bile bile sizde onun sofrasına oturmayın. Bu arada böyle bir sıkıntıyı çocuğum benden gizlese üzülürdüm.

bunun fakirlikle zenginlikle ilgisi yok, ne fakirler var gönlü bol, ne cimriler var pinti bekir. ayrıca babanız mutfak alışverişini de yapmış buna rağmen böyle davranması çooooook ayıp. üstüne size de hediye aldırmaya kalkmış. bence babanıza herşeyi olduğu gibi anlatın. iki sene anlatmamanız kabahat ben olsan şişerdim valla! ben olsam asla görüşmem, evlerine gitmem, babama herşeyi olduğu gibi anlatırım ve belki acımasızca olacak ama babamın yardım yapmasını da engellerim. ne iyi niyetli yardıma muhtaç insanlar var. öz kuzeninin lokmasını sayandansa onların erzak alışverişlerini yaptırırım.
Bizimde maddi durumumuz cok iyi degil zaten suanda ve yardim etmiyoruz artik, cok iyi oldu valla benim gorusmemem o da anladi mesajini aldi uzak duruyor bizden ama sadece babama sikayetleniyor birgun arayip yeter artik yaptiklarinin ustune hala daha neden konusuyorsun diyecem.olcak bitcek valla

babanıza anlatın ve ona birşey söyememesi için söz alın. Sizin yemek ısmarlamadığınız sürece son 3 gün aç kaldığınızı hatta bırakıdığınızı çok net bir şekilde anlatın. FashionStil@ dediği gibi birdaha kimsede 2 hafta kalmayın. Onlar sizde kalsa bile 3 günden fazla kalmayın. Gitmeniz gerekirse babanıza ancak 3 gün açlığa dayanabileceğinizi söyleyin. Yemeğine acıyan kimseye yedirmesin. Acıdığını bile bile sizde onun sofrasına oturmayın. Bu arada böyle bir sıkıntıyı çocuğum benden gizlese üzülürdüm.
Bu arada 2 hafta ben ac kaldim, hergun makarna yapsa kuru ekmek sogan koysa yerdim sorun yok, ama o yememem icin herkesden az koyuyordu tabagima. Senede 2 hafta bilemediniz 1 hafta gidiyordum kalmaya cok samimiydik bu yuzden sureler bu kadar uzundu , ayrica o bana hicbizaman gelme demedi ima da etmemisti taaa ki son gidisimde yaptiklariyla anladim ne yapmak istedigini... butun masraflarini karsilamamiza ragmen hala daha 1 tabak makarna esirgiyosa bu benim sucum mu yoksa onun mu?

iki yıl değil 10 yıl görüşme sen o kuzenınle canım valla üzüldüm canım yandı sana... bizde misafir önce gelır ben eşim almayız tabağımaz azsa yemek ama misafiri iyi ağırlarız senın kuzenın insanlıktan nasibini almamış böylelerini uzak tutun hayatınızdan... hiç üzülme bence sevin hatta mutlu ol böyle bir insanı hayatından çıkardın diye... sen tatile mi gittin orada esir kampına mı ? boşver canım sen çok ince ruhlu birisin sanıyorum ve senın babanın iyi niyetini asla haketmeyen kuzen ve eşinden bir hayır gelmez... iki yılda geçse 20 yılda bu yapılanlar asla unutulmaz...

Bizimde maddi durumumuz cok iyi degil zaten suanda ve yardim etmiyoruz artik, cok iyi oldu valla benim gorusmemem o da anladi mesajini aldi uzak duruyor bizden ama sadece babama sikayetleniyor birgun arayip yeter artik yaptiklarinin ustune hala daha neden konusuyorsun diyecem.olcak bitcek valla

bence babanıza herşeyi güzelce anlatın. bence sizi çağırmasının nedeni sevgi değil, bir kişi gelip bütün ailenin erzak alışverişini yapıyorsunuz ya istediği o. avmlere götürüp elbise de aldıracak falan. bir tabak yemeği esirgeyen, özellikle size kalmasın diye tavukları dağıtıp kahkaha patlatan kadın öz anneniz olsa sevgisinden şüphe ederim. babanıza anlatın, siz ayıp bir şey yapmamışsınız ki saklıyorsunuz? sonra kuzeniniz sanki çok haklıymış gibi arayıp sitem ediyor suçlanıyorsunuz. hemen şimdi anlatın bence arkadaşım.

Bizde bu durum tam tersidir. Gerekirse biz aç kalırız , az yeriz ama misafiri mutlaka doyurur ve fazla fazla koyarız tabağına.
Kuzenim üniversite okuyor arada gelir bize önüne ne çıkaracağımı şaşırırım .
Çok ayıp yaptıkları bi daha ne görüş ne ara bence .

Bende olsam bidaha kesinlikle gitmemde görüşmemde.Gerçi banda lazım öyle akraba 5 kilo versem :KK70: şaka biyana :)) çok rahatsız edici.Babam bana böyle bişey için söylense onada anlatırdım böyle böyle işim olmaz benim onlarla diye.Ama babam bana hak verir aman büyüktür boşver ara bilmemne diye uzatmicağını bildiğim için söylerdim.Seninki uzatır arayı yapmaya filan uğraşırsa hiç tartışmaya girmeye gerek yok.Görüşmemek çok doğru bi karar.

O 2 yılda hiç gelmesini kuzeniniz size ya da babanıza şikayeteedeceğine niye sizi aryip sormamis niye konusmuyosun benimle bir sorun mu var diye. Kuzeninizin yaptığı çok yanlış. Ben kuzenleri bize gelse de kalsa diye dört gözle beklerim birlikte şunları yapariz yeriz diye plan yyaparım. Sizin kuzeniniz gerçekten çok cimriymis bunun başka açıklaması yok.

O 2 yılda hiç gelmesini kuzeniniz size ya da babanıza şikayeteedeceğine niye sizi aryip sormamis niye konusmuyosun benimle bir sorun mu var diye. Kuzeninizin yaptığı çok yanlış. Ben kuzenleri bize gelse de kalsa diye dört gözle beklerim birlikte şunları yapariz yeriz diye plan yyaparım. Sizin kuzeniniz gerçekten çok cimriymis bunun başka açıklaması yok.
Beni aramadi, istese ulasabilrdi ama yapmadi, onun yerine babami arayip beni suclu gostermek daha kolayina gitmis olmali...

X