1 Tabak Yemeği Esirgeyen Kuzenim...

Ben olsam anneme babama soylerdim boyle boyle oldu diye.
Korkmana gerek yok paraya ihtiyaclari var diye,benim yuzumden parayi kesicek babam diye.
Sonucta kuzenine degil halana yollaniliyor o para.

Ay sana birsey diyeyim mi? Benimde boyle ahlaksiz bir kuzenim var. İliskimizde ayniydi. Asagi yukari ayni seyleri yapti ve ben kusmedim ama samimiyeti kestim. Bizim onlara yaptiklarimiz sayilmaz. Onlar bilmezsede Allah bilsin deyip geciyorum.
Kayın validemde öyle bizde dahil milletin dilimlerini sayıyor resmen onlar gittikten sonrada söylüyor açık açık

Gerçekten yaptığı çok ayıp. Kendi kuzenimi düşündümde şimdi. Ben yemem ona yediririm ya olur mu hiç öyle şey ?
Kuzen dediğinin kardeşten farkı yoktur benim gözümde. Kuzenin, yüzüne bakılmaması gereken türde bi insanmış.

Gitmemekle cok doğru yapıyorsunuz. Babaniza da anlatin durumu cok israr ediyorsa. Sizin bi sure için karniniz , ama kuzeninizin gozu ve gonlu ac kalmis, üstelik kronik bir vaka. Tedavisi yok.

Tatil yapmak degil amacim onlari gormek, ozlem gidermek. Napalim otelde mi kalalim? Allahim ya
canım bu tarz yorum yapan insanlar akraba nedir bilmeyenler çünkü evlerine almamış akrabaları bunları ben olsam bende almam bu denli sivri dilleri.yaşla alakası yok biz akrabaarımızla hala yatılı kalırız birbirimizde oohh miss gibi.

Okb olan bu degil zaten anlayamamissin anlatayim, bi insanin bakisindan durusuna kadar her seyi gozlemleyip hepsine kurgusal anlam yukleyip 2 sene zihinde tutup sanki dun olmus gibi kederle anlatmak takintidir

ama konuya bakış açısına göre değişir bu durum. diyor ki konu sahibi babam kızıyor bana onu aramamı istiyor . ve bu olayı anlatmış ki bunlar oldu görüşmüyorum diye..
zaten akraba içinde olunca unutulacak bişey de değil..

o kuzenle görüşmeyi kesmekle iyi etmişsin. varsın konuşsun dursun babana takma bile hiç kafana. yalnız bu hikayeden de çıkarılacak bir ders var bana göre: en yakınımız dahi olsa, uzaktan dahi gelsek uzun misafirlik iyi değildir. kimseye yük olmamak gerekir :KK66:

Zaten baban senin için bir bütçe ayarlamış gitsene gerçekten tatil yapacağın bir yere. Al aileni de yanına olsun bitsin.Kırılmakta haklısın....

Arkadaş şu Tatillerde ziyaret dışı yani tatil amacı ile akraba evine gitmeyin ..kuzeninize gidin 2 gün kalın sonra otele vs geçin zaten o masrafı babanız harciyormus ..biz de gideriz kalırız da ama su nuans var durumları yok! Diyeceksin ki e biz benim masrafımi karşılıyoruz,,ama yokluk ayrı bişi eve nadir gelen peynir sizinle girmişse mesela ay yesin canım diyemez,az yesin 2 gün sonra gidecek dolapta çeyrekte olsa kalsın diye uğraşır. Istem dışı. ..yok çünkü sen gidince de olmayacak...yemekte aynı şey 2. Tabağı aldığında ters bakar çünkü o yemekle 2. Günü gecircek yada öğle. .
Ama bu yokluğun mantığı kuzeniniz sizi somurmus

Son düzenleme:
Kuzeninizin evinin beti bereketi olmaz boyle. Ama su var 2 hafta kalmakta nedir yani cok fazla en fazla bir hafta o da yazlik belde de olsun hadi sizde abartmissiniz onlarda sizde o kadar gun olmaz.

Merhaba arkadaslar yazim biraz uzun olabilir okuyan arkadaslara tesekkur ediyorum simdiden... Bu olayi 2 sene once yasamama ragmen hala daha etkileri devam ettigi icin yazma istegi duydum ve onerilerinizi merak ediyorum arkadaslar. Kuzenimle ailecek cok yakin oldugumuz icin her yaz istanbuldaki evlerine 1 hafta bilemediniz 2 hafta tatile giderdim, 2 sene once de de ayni bu sekilde 2 haftaligina evlerine gittim, maddi acidan sıkıntilari var ve borc icindeler ama ben her gidisimde zaten babam onlara mutfak alisverisini yaptiriyor ben hicbir masraf olmuyorum zaten bundan emin olmasam hic gitmem emin olun... ben ona ablam derdim o da bana kardesim derdi o kadarda yillarimizi verdigimiz taa bebekligime dayanan guzel bi samimiyetimiz vardi. Taa ki 2 yil once yaptigi hareketler yuzunden onunla iletisimimi kesme karari aldim. Her evlerine gitmemde babam onlara para veriyor extradan da mutfak alisverisini karsiliyordu ama sevgili kuzenim butun bunlara ragmen benden yemegini esirgedi, evet.. uzulerek yaziyorum bunlari. Sofraya oturdugumuzda benim tabagim hep cok az olurdu, ilk zamanlar dikkat etmedim buna. Ne zaman 2. Tabagi da yemem icin teklif ettiginde "tamam olur" dememle suratindaki ifadenin bozulmasiyla anladim bazi seyleri. Kuzenim acikca yemegini esirgiyordu. Daha once annemle yaptiklari sohbette "bizim de yatiliya misafirimiz gelmisti sabah kahvaltisinda butun zeytinlerimizi yedi resmen, biz o zeytinle 1 hafta idare ediyoruz" diye birsey soylemis. Bunlari tabi baskasi icin demisti ama ben kahvalti masasinda ne zaman zeytini gorsem aklima bu sozleri geliyordu. Ben zaten cok yiyen biri degilim kesinlikle, 60 kilo 1.65 boyunda normal bi insanim, ne yiyebilirim ki maximum?? Hadi diyelim yesemde onlar bize geldiginde kendisi anneme yemek siparis veriyor resmen, "yenge canimiz bunu istedi yap felan diyor" ve benim annem kronik hasta, kadini o halde yoruyorlar dusunun... neyse konumuza doneyim, gene bir yemek esnasinda tavuk yapmis hanfendi toplamda 7 parca pisirmis, herkesin tavugunu servis etti tabaklarina ve birtek halam ve ben almadik, esine 2 parca koymustu, tencerede de 1 parca kalmisti son... halam dediki kizim sen al son bir tane kalmis dedim yok halacim afiyet olsun sen ye ben doydum. Ama bu esnada kuzenimin yuz ifadesini bi gorseniz nasil izliyor piskin piskin tavugunu yiyerek. Aa sana kalmadi mi dedi dalga gecer gibi... Velhasil ben yemedim tavuk felan verselerde yemiyecektim, kuzenimin ne yapmak istedigini anlamistim cunki, artik tek istegim tatil bitsede evime gitsem oluyordu. Ertesi sabah kahvalti masasina oturduk gene, kuzenim bildiginiz lokmalarimi sayiyordu peynirden kucuk bir parca alip tabagima koydum ama o igleneyici bakislarini bi gorseniz ne yedigimi anlamadim, kalktim sofradan. Oglen oldu oturuyoruz aciktim ben ama hic sormadi, aksamdan kalan makarnayi isitayim mi? Dedi isteksiz isteksiz. Ben tokum dedim. Artik kendimce karar almistim yiyebildigim kadar az yiyecektim ve evime dondugumde bidaha aramayacaktim onu. Makarnayi isitip cocuguna yedirdigini gordum sok oldum.Sabah 10 dan aksam 10'a kadar hicbisey yememis bir sekilde oylece durduk. Ne zaman kocasi geldi o zaman sofra kuruldu yemekleri doldurmaya basladi tabaklara, abla dedim dur ben kendim alacam. Gittim 1 kasik makarna koydum oturdum onu yedim. Az yemek aldigimi gorunce mutlu oldu resmen, kahkahalar atiyodu. Artik hicbisey yiyesim yoktu, yemekten sonra bana aynen soyle dedi, "sende geldin iyi ettin ama bizimde durumumuz yok felan" dedi. Tamam abla az kaldi 2 3 gune gidiyorum zaten ben dedim. Diger gunler de disari ciktik avm'lere gittik felan her gitmemizde yemek katina cikardi bizi yemek siparis ettirip ucretini bana odetti, kiyafet magazalarina gittik, bana bunu alsana sunu da begendim alir misin gibi patavatsiz hareketlerde bulundu. Bi kiyafet gosterdi bana cok begendim bende ve alalim bunu begendim dedim, bana aliyosun demi dedi. Bende hayir anneme aliyorum dedim surat 5 karis oldu tabii. Ucagimin oldugu gun kahvaltida gene bisey yemedim ve ustumu giyip enistemle havalimanina gittik, beni giris kapisinin onune birakti ve burdan kendin gidersin annengile selam soyle dedi. Oylece kalakaldim, hayatimda hic tekbasima havalimaninda islemlerimi yapmamistim, korktum biraz ama daha sonra eve geldigimde sadece ben geldim eve diye bir mesaj attim kuzenime ve birdaha asla aramadim. Aradan 2 yil gecmis hala daha babami arayip freshvegetables bizimle konusmuyor, bizj hic aramiyor diye sikayet ediyor, babamda bana firca atti neden aramiuosun onlari, bisey mi oldu felan. Bu durum 3 defa felan tekrarlandi nereye kadar boyle surer bilmiyorum. Evime dondugumde toplamda 5kg vermistim annemde cok uzuldu, bidaha asla gondermem seni onlara ben dedi... durum bu arkadaslar, uzun olduysa affola.
Nasıl bi vicdansizliktir bu yaa insan olan hiç lokma sayarmi heleki evindeki bi misafire rezillikle resmen ayrıca çok çıkarcı

Durumu iyi olmadığı için bu karaktere bürünmüş bence aman az gitsin az kullanılsın fazla kalsın hep idare etme psikolojisinde kuzenin ama sen kendi masrafını karşılıyorsun sen dahil herkes varlığının bereketinden sebepleniyor dicem ama sen kendi getirdiğin bereketten faydalanamamış aç kalmışsın ne kadar samimide olsa insan bunu bir misafire yapmamalı, kimisi bi yağ bi un bi yumurtadan çeşit çeşit ikram çıkartır misafiri için kimide işte böle esirger. Sessizce çekilirsen seni suçlu çıkartırlar sebebini herkese sölemelisin kuzeninde dahil, sana yük oluodum olmamaya senide zor durumda bırakmaktan vazgeçtim gerekte yok zaten misafirperverliğin dillere destan oldu bizim ailede merak etme de o anlar :KK66:

Mesajların hepsini okuyamadım ama bu kuzen size gelip yiyip içip hizmet etirip gidiyorsa aynı muameleyi sizede yapmalı istanbullu diye kendini birşey sanmamalı ,

X