- 13 Ekim 2015
- 258
- 108
- 28
-
- Konu Sahibi freshvegetables
İnsanlarin yazdiklarinin yaninda boyle konuya hakim bir yorum gormek cok guzel, herkes gidip kaldigim icin beni suclarken sizin boyle objektif bir cevap vermeniz beni mutlu etti tesekkur ederim..Öncelikle bu konuyu o evdeyken nasıl hissettiğinizi babanıza güzel bi dille anlatın.Bana bunları bunları yaptı ben de böyle hissettim beni kullandığını hissettim falan diye.Belki evine gidip bana bir şeyler aldıramadığı için üzülüyordur baba falan şeklinde.Babanıza tavrınızı net bir şekilde ortaya koyun o insanın evine gitmek istemiyorum aramak içimden gelmiyor diye.Küçük değilsiniz 20 yaşındasınız kiminle görüşeceğime karar verebilirim diye babanıza rest çekin gerekirse.Şu ebeveynler de çocuklarının kararlarına saygı duymayı bi öğrense artık bi zahmet.
Durumları kötü falanmış bunu da kabul etmiyorum ben ayrıca bi paket makarna kaç lira ki evde yemek çokta pahalı bir şey değil yani.Kuzeninizin karakteriyle ilgili bi sıkıntı var yani bu gayet net ve açık.2 senedir görüşmemekle çok doğru bi karar almışsınız.Ama bence kuzeninizi arayıp saygılı bi üslupla lütfen beni bir daha babama şikayet etme sana gelmek istemiyorum orda bana kendimi kötü hissettirdin.İşte artık evine gelmiyorum yiyecek stoğun azalmıyor sevinmelisin falan de bari ironi yaparak.Belki birazcık utanır da sizi babanıza şikayet etmeyi bırakır.
Babam onlara yiyecek konusunda yük olmayayim diye de alisverise cikartti beni... ayni sekilde onlarda bize geldiklerinde babam biletlerine kadar aldi etti, ama insanlar anlamak istemiyor, o kadar yazdim gene de beni suclayanlari hayretle okudum... ne diyeyim ki ben simdi...Ne kadar benimsenmiş bu durumu yoksa 1-2-3 hafta kalınmaz anlayışı.
Konu sahibi benim önüme kötü yemekler koydu diye şikayet etmemiş ki konu el darlığı olsun. Sadece tabağa az koyduğu dikkatimi çekti demiş. Yani öğün arası bir tabak makarna bile çok görülmüş.
Bir hamur kızartıp çay yapmakta mı masraf? Kuzenin amacı belliymiş işte.
Bencil, sürekli hizmet bekleyen, dağıtan misafirden herkes rahatsız olur o konu ayrı.
Biz her öğün gümüş kaşıklarla bal börekle beslenmedik, yatılı misafire de ne yediysek onu verdik. Ama ikramda da kusur etmedik. Nasıl olsa yenir diye aç mısın tok musun diye sormadan mutfağa girdik.
Hele şimdi evliyim daha büyük sorumluluk hissediyorum.
Konu sahibi o zaman yaşın küçükmüş bu da sana akıl parası olsun kuzenin veya değil bir daha temkinli olursun. Baksana insanlar çeşit çeşit. Ne kadar çok şey kaybetmişiz toplumca.
Sonuçta herkes ne yerse onu getirir misafire.
Uzak mesafelerden yakın akrabalar birbirine kalmaya gelebilir bunda bi sorun yok bence.Ve siz ablam gibi gördüğüm birlikte büyüdüğümüz biri diye de belirtmişsiniz.Sene de bir defa 10 15 gün çok uzun bi süre değil aslında yıllık hesaba göre.Ya en basitinden şöyle düşünelim bi arkadaşımıza bile ayda bir kez gitsek senede 12 gün yapıyor.Kimse bırak akrabasını arkadaşına bile gitmesin o zaman bu hesaba göre.İnsanlarin yazdiklarinin yaninda boyle konuya hakim bir yorum gormek cok guzel, herkes gidip kaldigim icin beni suclarken sizin boyle objektif bir cevap vermeniz beni mutlu etti tesekkur ederim..
Cimrilik yapmak en cok sevdigi sey oldugu icin bundan zevk ala ala yedi tavugunu da afiyet olsun... ama kendisi evimize geldiginde yemek siparis eder cesit cesit annemde yapar kadincagiz ugrasir eder... midem bulaniuor artik kendisinden.Kuzen değil Erol Taş mübarek. Gözünün önünde tavuk yemeler falan onu aklıma getirdi
Hic unutmam dogum gunuydu onun ve pasta almistim, sonrasinda misafirler de geldi 10 15 kisi felan... ve mutfakta pasta dilimlerini tabaklara koyarken bana soyledigi soz su oldu "aman ince ince kesip koyayimda kocamada kalsin yarin da yeriz, nerden cikti geldi bunlarda ya" son gitmemde demisti bunu... kadin cimrinin teki iste...Uzak mesafelerden yakın akrabalar birbirine kalmaya gelebilir bunda bi sorun yok bence.Ve siz ablam gibi gördüğüm birlikte büyüdüğümüz biri diye de belirtmişsiniz.Sene de bir defa 10 15 gün çok uzun bi süre değil aslında yıllık hesaba göre.Ya en basitinden şöyle düşünelim bi arkadaşımıza bile ayda bir kez gitsek senede 12 gün yapıyor.Kimse bırak akrabasını arkadaşına bile gitmesin o zaman bu hesaba göre.
Ki kaldı ki babanız tüm mutfak masraflarını üstlenmiş fazlasıyla.Ayrıca sizin zararınız değil faydanız olmuştur bence gerek çocuğa bakma yardımcı olmak vs. falan açısından.20 yaşında bi genç kız ne hizmet bekleyecek ki ayrıca kaynana mı bu allasen.
Bir de size dışarda her şeyi ısmarlatma onu bunu aldırma falan zaten kadının kötü niyetli olduğunu ayan beyan gösteriyor.Bence kuzeniniz sizi ve babanızı kullanamadığı için arayıp şikayet ediyor gibi hissettim ben.Burda konu sahibini kötüleyenler bir paket makarna kaç lira bi hesap etsinler ve sabah 10 dan akşam 10 a kadar bi insanın acıkabileceğini düşünemeyen kabalıkta bi ev sahibini de kafalarında canlandırsınlar bi zahmet.Kalkıp sen yapsaydın diyenler olmuş ama konu sahibi belli ki kendini o rahatlıkta hissetmemiş lokmalarının sayıldığını hisseden bi insan bi de kalkıp yemek mi hazırlayacak!
Bu davranis size dogru geliyorsa ne diyeyim? 1 kg zeytin aldiysak hepsini ben mi yiyiyorum allah askina? Paylasmak en guzel sey, 1 tabak yemegi cok goren insandan hayir beklemem ben, siz de evinize gelenlerin lokmasini sayiyorsaniz ne diyeyim?? Allah korusun...Maddi durumu iyi olmayan ve zaten evi kalabalık olan kadının evinde ısrarla 2 hafta tatil yapmak ne Allah aşkına?
Masrafları siz karşılıyorsunuz ama getirdiğinizi de yiyiyosunuzdur normal olarak.
Belli ki kadının yokluk kaygısı var. Diker tabi gözünü yenilenlere.
Her maddi sıkıntı çeken insanın gönlünün zengin olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bazısı öyledir;bazı da böyle.
Kadin dogustan bence oyle... bu igrenc bi huy.Bakın burda herkes kuzenin hatalı olduğunu kabul ediyor zaten.
Ama 3.goz olarak bakıyoruz olaya.
Zaten gidince mutfak alışverişi yapmaniz onlarin da bunu kabul etmesi sandiginiz kadar samimi olmadığınızı gösterir. Gerçekten iyiniyetli samimi bir iliskiniz olsa elinizi cebinize attirmazlardi .
Bu olanları iyi gozlemleyemediginiz için her sene gitmeye devam etmişsiniz kadın da iyice terbiyesizlesmis .
Kadın doğuştan böyle ve iğrenç bir huy katılıyorum. ..ama konu sahibi bunu yeni mi anlıyor her sene gidiyormuş.Kadin dogustan bence oyle... bu igrenc bi huy.
Öff saçmalama ya. Nerden çıkardın doğru bulduğumu milletin lokmasını saydığımı?Bu davranis size dogru geliyorsa ne diyeyim? 1 kg zeytin aldiysak hepsini ben mi yiyiyorum allah askina? Paylasmak en guzel sey, 1 tabak yemegi cok goren insandan hayir beklemem ben, siz de evinize gelenlerin lokmasini sayiyorsaniz ne diyeyim?? Allah korusun...