1 Tabak Yemeği Esirgeyen Kuzenim...

İyi de güzelim kalmasaydın o zaman.Madem huyunu biliyorsun bu insanın,2 gün sonra insanların arkasından konuşuyor o zaman niye gidiyorsun evine? İstediği kadar davet etsin,işim var başka zaman deseydin erteleseydin.Sana o hareketleri yapmaya başladığı an kalkıp gitseydin evine.Yani sen kuzeninin böyle bir huyu olduğunu biliyorsun,yatılı kim gelirse ertesi gün lafını yapıyor diyorsun.Peki bunları bile bile senin 2 hafta gidip kalman,bunları yaşayınca da sinirlenmen normal mi? Zaten böyle olacağı belliymiş yani.

İşte anlamanız gereken karşı taraf sizi , sizin sevdiğiniz kadar sevmiyor ve değer vermiyor. Kabullenebilirsiniz,konuşabilirsiniz.

Kolaylıklar diliyorum.

Daha oncede cok kez gittim onlara ama boyle bi tavri olmamisti hic, bu son gidisimde herkese yaptigi gibi yapti bana da... sonucta hatali olan gene ben oldum degil mi? Cok objektif bir yorum tesekkurler.

Makarna isitiyim mi diyo YOK diyosun cocuguna isitti diye sok oluyosun sen de cok saglikli degerlendiremiyosun olaylari, okb falan var mi sende

Ya benim bildiğim misafire yer misin denmez çünkü o misafir açlıktan geberse de "yık tişikirrilir ehiriehen" der geçer. Önüne koyarsan yer.

İğrençmiş insan kendini fazlalık gibi hisseder ya. Babana anlattın mı sen bunları? Bi kez daha babana aramıyor sormuyor derse bir bir suratına vursun "ben senin mutfak masrafına kadar karşılayayım sen benim kızımı aç bıraktın daha telefon mu bekliyosun" diye.

Daha oncede cok kez gittim onlara ama boyle bi tavri olmamisti hic, bu son gidisimde herkese yaptigi gibi yapti bana da... sonucta hatali olan gene ben oldum degil mi? Cok objektif bir yorum tesekkurler.
Hayır ben sana hatalısın demedim,sende de hata var dedim.Kuzeninin yaptığı affedilecek bir şey değil,çok ayıp ve bana ters bunu ilk yorumumda da söyledim zaten.Ona söyleyecek laf bulamıyorum dedim.Ama bunları bile bile senin de 2 hafta gidip kalman bana normal gelmedi.Ben bu şekilde evine gelen insanların arkasından,çok yemek yedi diye laf söyleyen bir insanın evine gidip 2 hafta kalmazdım.Kuzenim de olsa,bana yapmamışta olsa yine de kalmazdım.Çünkü belli ki bana da yapacak aynı hareketleri.Başka insanlara yapan bana da yapar yani.Bunu tahmin etmen gerekirdi.Neyse bundan sonra gitmezsin artık,ders olmuştur.

Babama soylersem aralari bozulur diye soylemek dahi istemiyorum, sonucta onla benim aramda bi sorun bu diye kendi icimde bitirdim kuzenimi... ama babama sikayetlenmesine katlanamiyorum, yaptiklarini unutmus gibi neden bizi aramiuor diyo halaaa

Babama soylersem aralari bozulur diye soylemek dahi istemiyorum, sonucta onla benim aramda bi sorun bu diye kendi icimde bitirdim kuzenimi... ama babama sikayetlenmesine katlanamiyorum, yaptiklarini unutmus gibi neden bizi aramiuor diyo halaaa

E bozulsun bırak. Biraz bunu hak etmedi mi sence de? O babana şikayet edebildiğine göre aranızda değilmiş sorun demek ki.

Kuzeninin cimriliğini, fesatlığı bir tarafa kaç yıl geçmiş görüşmüyorsun zaten bu kadar takılma.
Niye anlatmıyorsun da babanla seni karşı karşıya getirmesine izin veriyorsun?
Babana lokmalarımı saydı deyip geçmelisin bence.

Demek istediginizi anladim, 2 hafta kalmam bencede cok keske kalmasaydim pismanim zaten burnumdan da geldi. Zaten sanmiyorum birdaha gidecegimi hala daha babami arayip beni sikayet etmesine cok uzuluyorum sadece

Bence çok takmışsınız kafanıza.. O sizin kuzeniniz olabilir. ama bu kadar da kafaya takacak kadar da, önemsemeyin.. Olabilir Belki o dönem, psikolojik rahatsızlığı vardı. Belki eşiyle araların da sorunlar var.. Belki depresyon da. eve misafir kabul edecek psikolojide de olmayabilir.. Hepimiz insanız. Ama tabiki de evdeki misafirini aç bırakmak, yemek vermemek hiç hoş değil. Etik değil. Ama kuzeninizin huyu böyleymiş.. her misafire aynı davranıyordur..
Kuzeninizin davranışlarından rahatsız olduğunuz anda dönecektiniz evinize.. Bu kadar üzerinde düşünmenin bir alemi yok ki.. Önemsemeyin, takmayın.. Boşverin. Herkes misafir perver olmak zorunda da değil..

1-2 hafta her yıl kalmak nedir yahu
insan eti insana ağır gelir
durumunun olmadığını biliyorsunuz, niye gidiyorsunuz sadece mutfak masrafıyla bitmiyor ki biryerlere gitmek istersin ayağına hizmet istersin...
yemek konusunda gerçekten çok ayıp
ama asıl ayıp sizde durumunun olmadğını bildiğiniz birine niye sürekli gidiyorsunuz... belki eşiyle problem yaşayacak sizin yüzünüzden

durumları olmadığından herşeyi kıstığından tuhaflaştığını düşünüyorum... bu yüzden babana böyle böyle oldu bu yüzden gitmek istemiyorum deyin... arada da kuzeninizle görüşün telefon da, onun hatası varsa sizin de var

Demek istediginizi anladim, 2 hafta kalmam bencede cok keske kalmasaydim pismanim zaten burnumdan da geldi. Zaten sanmiyorum birdaha gidecegimi hala daha babami arayip beni sikayet etmesine cok uzuluyorum sadece
Boşver ederse etsin umursama hiç.Eğer baban sana kızarsa sen niye böyle davranıyorsun diye,anlat babana durumu.Böyle böyle yaptı bana o yüzden görüşmeyeceğim bir daha de.

Benimde istanbulda akrabalarım var ve biliyorum ki yiyecek pahalı
mevya ,sebze pahalı ve çoğu geçim sıkıntısı çekiyor giyimleri ne kadar çok şık olsada sanırım çoğunun buzdolabı boş açıkca ben onlara gitmeyi düşünmem ,
sende bir daha sofralarına oturmazsın olur biter ,

Sizin etik anlayisinizdan supheliyim.

Ozlemek degil, sadece babami arayip beni sikayet etmesinden dolayi anlatmak istedim sizlere, nasil bir yol izlemem gerekir diye..
Öncelikle bu konuyu o evdeyken nasıl hissettiğinizi babanıza güzel bi dille anlatın.Bana bunları bunları yaptı ben de böyle hissettim beni kullandığını hissettim falan diye.Belki evine gidip bana bir şeyler aldıramadığı için üzülüyordur baba falan şeklinde.Babanıza tavrınızı net bir şekilde ortaya koyun o insanın evine gitmek istemiyorum aramak içimden gelmiyor diye.Küçük değilsiniz 20 yaşındasınız kiminle görüşeceğime karar verebilirim diye babanıza rest çekin gerekirse.Şu ebeveynler de çocuklarının kararlarına saygı duymayı bi öğrense artık bi zahmet.

Durumları kötü falanmış bunu da kabul etmiyorum ben ayrıca bi paket makarna kaç lira ki evde yemek çokta pahalı bir şey değil yani.Kuzeninizin karakteriyle ilgili bi sıkıntı var yani bu gayet net ve açık.2 senedir görüşmemekle çok doğru bi karar almışsınız.Ama bence kuzeninizi arayıp saygılı bi üslupla lütfen beni bir daha babama şikayet etme sana gelmek istemiyorum orda bana kendimi kötü hissettirdin.İşte artık evine gelmiyorum yiyecek stoğun azalmıyor sevinmelisin falan de bari ironi yaparak.Belki birazcık utanır da sizi babanıza şikayet etmeyi bırakır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…