İlköğretim Yorum ve Soruları 1.sınıf

Allah kolaylık versin okula yeni başlayan öncelikle annelere
Oğlum üniversite ye gidecek halen 1. sınıftaki anılarım kâbus gibi aklıma yer etti oğlum solak tı üstten yazardı yapamazdı öğretmen beğenmezdi ilk günden ders verirdi sürekli uyarırdı oğlum geride kalırdı o kadar zorlandık ki oturup ağlardım yıllarca etkisini atamadım :/

Maalesef 1. Dönem bitene kadar dişinizi sıkacaksınız bu tempoda gitti bizim ki çünkü. 2. Dönem bir tık daha rahat edersiniz. Ben 1. Dönem hamileydim çalışıyordum. İşten gel koştur koştur ödevle saatlerce uğraş karnım burnumda. 2. Dönem yenidoğan bebek eklendi ayrı uğraştım çok zordu çok.
Çalışan annelere çok ama çok daha zor sizde birde bebek var Allah sabır versin.
İşte bebek de olunca çok zor oluyor ,zaten bebeğim de zor bi bebek

gayet doğal bir hafta alıştırma yaptılar yoksa ana sınıfı gibi algılıyor çocuklar

Benim oğlumun öğretmeni cuma karne alacaklar perşembe sınıfında ders veriyordu düşünün artık
Ben doğru bulmuyorum.
Eğitim hayatı çok uzun bir serüven, bu çocuklar 6 yaşında ve 20 sene okuyacaklar.
Her yaş grubunun öğrenme şekli farklıdır.
Lise talebesi gibi ödevle sürekli pratikten ziyade oyunla, bıktırmadan, işin içine eğlence katarak, okulu sevdirmek ve şevk uyandırmaktır aslolan.
Okumayan insan mı var, elbet sökecekler yazacaklar, bismillah pzt akşamı verilen ödevle olmuyor bu.

Ben doğru bulmuyorum.
Eğitim hayatı çok uzun bir serüven, bu çocuklar 6 yaşında ve 20 sene okuyacaklar.
Lise talebesi gibi ödevle sürekli pratikten ziyade oyunla, bıktırmadan, işin içine eğlence katarak, okulu sevdirmek ve şevk uyandırmaktır aslolan.
Okumayan insan mı var, elbet sökecekler yazacaklar, bismillah pzt akşamı verilen ödevle olmuyor bu.
2 gündür veriyor valla,ödev yaparken oğlum öğretmeni sevmeyeceğim ödev veriyor diyor 🤭

Ben doğru bulmuyorum.
Ödev dediği de sayfalarca yazma değildir. Bizimki de vermiş. Noktalardan oluşan balık dondurma vs şekiller var. Noktaları birleştirip boyama ödevi.

2 gündür veriyor valla,ödev yaparken oğlum öğretmeni sevmeyeceğim ödev veriyor diyor 🤭

Ödev dediği de sayfalarca yazma değildir. Bizimki de vermiş. Noktalardan oluşan balık dondurma vs şekiller var. Noktaları birleştirip boyama ödevi.
O yaşa göre ödev o zaten.
Oğluma sordum konuyu okuyunca, ödevin var mı diye, öğretmeni ilk haftamız birbirimizi tanıyarak geçsin, haftaya küçük ödevlere başlayacağız demiş.
Muhtemelen ben yaptırmayan anne olacağım, eğlenmesi dışında yazı çizi ödevi gelirse hiç de yaptırmam.
Senelerdir çiziyor bu çocuklar, dün başlamadılar okula

Oldum olası sevemedim gitti şu meseleyi, dünyanın çoğu yerinde yok küçük yaşlarda ödev, sınav.
Bir bizde dolu.

Bu sene oğlum ikinci sınıfa geçti geçen sene bize 10 yıl gibi geldi akşama kadar iki sayfa ödevi zor yapardik birde yeni doğum yapmıştım çoğu veli 1. Sınıfta aynı sorunları yaşıyor sabır diliyorum bugün öğretmen ödev vermiş gelir gelmez yaptı inşallah böyle devam eder yoksa bebekle yine çok zor :KK43:

Benim oğlum da 1. Sınıfta. İki gündür bir sürü ödev geliyor 😢 bebek var, çalışıyorum da. Oğlum yoruluyor ne yapsın erkenden kalk eve gel falan zor oluyor. Ben dans ederek, sevindirecek, şarkılarla falan motive ediyorum o şekilde 😐

Ben çocuk büyütmenin 3 zor aşaması var derim hep 1 yenidoğan dönemi 2.wc eğitimi 3.1.sınıf 😵‍💫 hatta 3.hamilelikte eşimle pazarlık yaptım bunun 1.sınıfı sende diye o kadar yorulmuş ve stres olmuştum ki 2.çocuğumun 1.sınofını hiç unutmam sanırım 5 sene oldu.
Sabır gerektiren bir süreç,ödev yapmak istememe ama yapmayınca da yapmak zorunda hissettiği için ona ağlama vs kısır döngü.tüm akşam boyu ödev stresi gündüz çalışıyorum zaten.
Özellikle çocuk 1.sınıftayken kardeş yapılmamalıdır ya önce ya sonra olmalı ki anne yada baba çocukları paylaşıp ilgilensin rahat rahat.etrafımda herkes buna dikkat ederek planladı bebek yapmayı.siz de eşinizden destek alın baba ödevle yada bebekle ilgilensin akşam yada değişerek ilgilenin.

Oğlum 2. Sınıfa geçti. Geçen yılın ilk dönemi böyle geçti. Bitmeyecek gibi geliyor ama bitiyor 😂

Valla benimki bu yıl 2.sınıf hala ayılıp bayılıyor yazı dediğimizde sevmiyor cocuk yazmayı.Bugün İstiklal marşını yazmıslar benimki çorba gibi yazmıs yetişmemişte.Öğretmen yarın çikolata alacağım yazanlara demiş.Yememde yazmamda diyor😁Evde yazdırdık akşam.Okumada canı isterse okuyor zorlarsak heceliyor yanlış okuyor sıra atlıyor.Bakalım bu yıl neler bekliyor bizi😁

Bir sene geç başladı kızım 🙏okunmayı biliyordu başladığında . Başına oturup asla ödev yap demedim . Çocukların okula başlama yaşı eskiye dönmeli. Çok üzülüyorum çok minikler aslında daha

Slm kızlar,1.sınıfa başlayan bi oğlum var 2 gündür öğretmen ödev veriyor ve asla yapmak istemiyor o çizgi çalışmalarını,ödevleri,sıkılıyor..2 saat sürüyor yaptırmaya çalışmam,yaparsa güzel ve hızlı yapıyor zaten anaokulu ve kreş geçmişi de var ama yapmak istemiyor çok vermiş diyor bi de bebeğim var çalışıyorum şu an yıllık izindeyim bu ödev yaptırma tüm yıl boyunca saatlerimi mi alacak var mı öneriniz nasıl sevdirip ağlamadan yapmasını sağlayabilirim
Benim ilkokul zamanımda annem gerizekalı olmamdan korkuyordu A harfini yazamazdım hoş çoğu harfi yazmakta zorlanırdım sınıfta en geç okumayı söken ben oldum kadın korkmakta haklıydı :KK70: Hiç ders çalışmazdım az dayak yemedim bu yüzden adfgh. Ama sonra ilkokulun ortalarında okumam çok güzeldi gerçekten hiç takılmadan okurdum yazılarım el yazısı gibi güzeldi. Diğer arkadaşlarından size yakın olan var mı beraber yapınca ben o zaman çalışıyordum

İlk hafta e harfinden sınav olmustu yavrum yemin ediyorum her hafta cuma günü sınav yapti bir yıl boyunca 😞
Nasıl olabilir yahu bu, nefret ettirmek mi istiyorlar okuldan?
Amaçları ne?
Zaten bu nesil erken başlıyor bizler gibi değil ve hepsi kreştir anaokuludur bir yerden geliyor.
Küçücükler yahu, ne var yavaş öğrense geç öğrense?
Öğrenme süresi diye bir şey mi var, neye yetişiyoruz biz?

Bu sene öğretmenimizle tanışınca söyledim ben ona tüm beklentimi, gencecik de bir kız kendisi.
Çocuğumun mutluluğu sağlığı dışında sizden beklentim olamaz, sevgi dolu bir sınıfta ayrım gözetmeksizin canlarımız size emanet.
Elbet öğrenecek bir şeyler ama insanlığa dair öğretecekleriniz benim umrumda, kaç ayda okumayı söktüğüyle ilgilenmem ben ama yapamadığı bir şeydeki tepkinizle ilgilenirim. Asla başarısızlığı olumsuz olarak göstermeyin evladıma, süreci geçirmenin denememin bir hayat dersi olduğunu söyleyerek, herkesin her şeyi yapamayacağını, kendimin de birçok şeyi yapamazken bazılarını çok iyi yapabildiğimi söyleyerek büyütüyorum ben onları dedim.

Sıkıyorsa dayasın ödevi bize, alacağı cevap çok net😂

Slm kızlar,1.sınıfa başlayan bi oğlum var 2 gündür öğretmen ödev veriyor ve asla yapmak istemiyor o çizgi çalışmalarını,ödevleri,sıkılıyor..2 saat sürüyor yaptırmaya çalışmam,yaparsa güzel ve hızlı yapıyor zaten anaokulu ve kreş geçmişi de var ama yapmak istemiyor çok vermiş diyor bi de bebeğim var çalışıyorum şu an yıllık izindeyim bu ödev yaptırma tüm yıl boyunca saatlerimi mi alacak var mı öneriniz nasıl sevdirip ağlamadan yapmasını sağlayabilirim
Kaç aylık oğlunuz?

X