• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıf Öğretmen seçimi..

Devlet okulunda müdür bu sene 1.sınıfı kime vereceğine karar vermişmi ki henüz? Daha seminerler başlamadı ki kesinleşmemiştir henüz.
ama deneyimli, idealist bir öğretmen en iyisidir bence.
bir öğretmenim olarak görüşüm bu.
Yok henüz belli değil. Umarım beklentime uygun öğretmen çıkar.

Öğretmen araştırması nasıl olur devlet okullarında bilmiyorum ama bizzat o öğretmenlerle konuşmanız bence sizi en çok rahatlatan şey olacaktır. Hatta çocuğunuzla birlikte gidin mümkünse. Çocuklar sevgiyi hisseder. Çocuğunuzun da fikrini alarak değerlendirirsiniz. Konuşmasından az çok tahmin edersiniz, sizi tatmin edebilen yaklaşımlara sahip öğretmeni tercih edersiniz. (Zaten seçeneklerinizi 2ye indirmişsiniz)

Ve tabi ki pedagojik hassasiyeti olan, çocuk sevgisi olan, öğretmen de seçilir mi diye bakmayan bir zihniyetteki öğretmene emanet edin evladınızı. Zira özellikle ilkokul öğretmenlerinin çocuklarda bıraktığı travmayı telafi etmek çok zor olabilir. Veya öğretmeni sayesinde ufku açılan, yaratıcı düşünebilmesi engellenmemiş, öğrenmeyi seven bir çocuk olabilir. Muhakkak ki ilk eğitim evdedir ama okulda da devam edebilmelidir bu.

Merhaba. Sınıf öğretmeniyim. Öncelikle çocuğunuza etiketleme yapmamanızı tavsiye ediyorum. Pek çok hareketli ve kural tanımaz diye etiketlenen çocukların sınıfta süt dökmüş kedi olduğuna, pek çok evde süt dökmüş kedi olup da sınıfta herkese kök söktürenine rastladım. Kayıt yaptırdığınız okulda size seçim hakkı sunuluyorsa öğrencileriyle sağlıklı iletişim kurup sağlıklı bir sınıf ortamı yaratan herhangi bir öğretmeni seçmeniz yeterli olacaktır. Sağlıklı sınıf ortamında öğrenciler nasıl davranacağını bilir hale geliyor zaten. Hayırlı günler dilerim.

Konuyu ilk okuduğumda beni çok rahatsız etti öğretmen seçme durumu. Sonradan farklı açılardan bakmaya çalıştım bir kere kendinizi çok güzel, naif bir şekilde ifade etmişsiniz. Daha önceki kızınız ile ilgili konunuzu da görünce hak vermeye başladım endişelerinize. Olur da seçme durumunuz olursa sabırlı, mesleğini seven, çocuklarla iletişimi kuvvetli, öğrenciler arasındaki kişisel farklılıklara duyarlı bir öğretmenden yana benim görüşüm.
Öğretmen ve aile arasındaki iletişim de çok çok önemli bir de.

Yine de öğretmen seçme konusu bana çok garip geliyor. :KK64:
Çok teşekkür ederim.bende tam aksine iyi ifade edemediğimi düşünüyorum.
iyi öğretmen kavramı. aileye ve çocuğa göre değişir. Benim beklentim biraz disiplin ve kurallara uymayı öğrenmesi.
Kimi de çocuğunun özgür rahat olmasını ister.

Şuan bildiğim iki öğretmen var biri bayan biri erkek. tam olarak yaşlarını bilmiyorum. Bende çok yaşlı olmasını istemem. Çünkü enerji yetmeyebilir.
Okulumuzda herkesin istediği bir hoca vardı. Ve 50 yaşındaydı nerdeyse. Yasa da bakmıyor o isler. Bir de kolay kolay öğretmen seçtirmez okullar. Ki doğrusu da o

Çok teşekkür ederim.bende tam aksine iyi ifade edemediğimi düşünüyorum.
iyi öğretmen kavramı. aileye ve çocuğa göre değişir. Benim beklentim biraz disiplin ve kurallara uymayı öğrenmesi.
Kimi de çocuğunun özgür rahat olmasını ister.
Bu arada 1. Sınıfı alacak öğretmenler bellidir. Geçen sene dördüncü sınıfları mezun edenler alır tayini çıkmazsa. Okul belli işe geçen senenin velileri ile konuşabilirsiniz ama tekrar diyorum okul kolay kolay öğretmen seçtirmez.

Okulumuzda herkesin istediği bir hoca vardı. Ve 50 yaşındaydı nerdeyse. Yasa da bakmıyor o isler. Bir de kolay kolay öğretmen seçtirmez okullar. Ki doğrusu da o
Peki neden doğrusu öğretmen seçtirmemek??
Eğer ki kızım pasif. rahat bazı şeylere göz yuman.bi öğretmende olacaksa o zaman daha fazla hareketli. çok konuşan ve kurallara uymayan bi öğrenci olacaktır.
Bu konuda ki fikriniz nedir?

Eğer ki kızım pasif. rahat bazı şeylere göz yuman.bi öğretmende olacaksa o zaman daha fazla hareketli. çok konuşan ve kurallara uymayan bi öğrenci olacaktır.
Çünkü öğretmen seçtirilirse bir veya iki öğretmende yığılma olabilir. Diğer öğretmenleri de rendice edici bir şey bu. Ben ilkokulu bilmiyorum ortaokuldayim ama mesela ben çok kuralcı değilimdir. Bu ilk baş zor oluyor ama birkaç ay sonra öğrenci sizi sevince sayınca ona göre davranıyor. Öğretmen kızar diye değil uzmemek için sınıfta rahat duruyor. Her öğrenci böyle değil ne yazık ki:))

öyle olmayabiliyor. benm sınıfım çok sessizdir herkes kurlları bilir. bırakıp toplantıya gittiğim zmanlr çok oldu, diğer sınıflar veli görevlendirirken ben ypmadım. Kuralcı da değilim, sevdikleri için üzmek istemiyorlar

Ben hatirliyorum. Annem bizi koyu ogretmene yazdirdi diye babamin kafasini kiriyordu. Ve biz o ogretmenle 4 yil devam ettik. Sonuc okuma yazma ve 4 islem disinda baska hicbirsey bilmeyen biriydim. 5. Sinifta annem okulu degistirdi ve o zaman hayatima aciiar,kumeler,dil bilgisi falan girdi. Ilkokul ogretmeni cok onemlidir. Sonar o eksikleri toparlamak cok zor oluyor
size katılıyorum..
Bende sizin samimiyetinize dayanarak. İlkokul öğretmenin ne kadar önemli olduğunu belirten. bir anımı anlatayım.
Ben doğuştan işitme engelli olduğum ve cihazda kullanmadığım için çok zorluklar yaşadım.
İlkokul öğretmenim iyiydi. Ama...nasıl iyiydi???
Ben dersi anlamışım anlamamaşım hiç önemli değildi..
Mesela matematik zor geliyordu. neden çünkü nasıl yapıldığını duyamıyordum.
En son 5. sınıfta ortaokula gideyim mi gitmeyeyim mi diye öğretmenime sormuştu annem..
Öğretmenimin cevabı "gitmese daha iyi olur birden fazla öğretmen olacak. zor olur onun için"
bu anı benim için travmadır...
Çünkü ben ortaokula gitmedim yıllar sonra dışarıdan bitirdim..
Gerçekten yüreği vicdanı olan bir öğretmen olsaydı.. biraz okumam için çabalardı. Annemi doğru şekilde yönlendirebilirdi.
Yani her öğretmen. doğru öğretmen değil..

Çünkü öğretmen seçtirilirse bir veya iki öğretmende yığılma olabilir. Diğer öğretmenleri de rendice edici bir şey bu. Ben ilkokulu bilmiyorum ortaokuldayim ama mesela ben çok kuralcı değilimdir. Bu ilk baş zor oluyor ama birkaç ay sonra öğrenci sizi sevince sayınca ona göre davranıyor. Öğretmen kızar diye değil uzmemek için sınıfta rahat duruyor. Her öğrenci böyle değil ne yazık ki:))
Ama şöyle bir durum var. Tüm okul bu öğretmenlerin peşinde degil ki.
Başka öğretmenlerde var beğenilen. Benim çevremde duyduğum bunlar. Ben sadece beklentime uygun öğretmen istiyorum.

öyle olmayabiliyor. benm sınıfım çok sessizdir herkes kurlları bilir. bırakıp toplantıya gittiğim zmanlr çok oldu, diğer sınıflar veli görevlendirirken ben ypmadım. Kuralcı da değilim, sevdikleri için üzmek istemiyorlar
Genel anlamda haklısınız. İlk yılımız olacak belkide aynı dediğiniz gibi de olabilir.
Fakat kızım genel olarak çok enerjik yerinde duramıyor. Tam olarak emin değiliz. fakat dürtüsellik belki olabilir.
Psikolog randevusu aldım.

Kızınızın eğitimi için en iyisinin olmasını istersiniz tabiki. Ama 4 yılını geçireceği için mutlu olması daha önemli. Mutlu olması bütün hayatını etkiler. Size şunu söyleyeyim öyle çok iyi denilen öğretmen reklam iyi yapılmış ya da reklamını iyi yapmış olabilir. Sınıfına da iyi öğrenciler geldiği için tabi iyi olacaktır. Ama diğer reklamsız öğretmen daha da iyi olabilir. Yani ona gelenler seçme olmasa da. Yıllar önce çok iyi diye toplama sınıf alan öğretmen arkadaşından sonradan çok yakınan oldu. Diğer reklamı olmayan arkadaşın sınıfından 3 fen lisesi kazanan oldu mesela. Bi de bu sınıflar da veliler de ayrı sıkıntı oluyor çocuklarda. Kızınız arada kaynamasın. Ben aynı okulda oğlumu çok rağbet gören herkesin istediği öğretmene değil de normal gördüğüm arkadaşa verdim.

Öğretmen ayrımı yapmanız gayet doğal bu kötü sistemde.
Mükemmel öğretmeni aramayın onların sınıflarında da enteresan veliler çıkıyor saçma sapan veli zırvalıklarıyla uğraşıyorsunuz.
Önemli olan adı kötü öğretmene çıkmamış öğretmene vermek. Orta-üst seviye işini yapan öğretmeni bulmak.
İlk okulda beklenti temelin sağlam olması.
İletişim becerisi yüksek, kendini iyi ifade edebilen, bilgiyi aktarabilen öğretmen lazım.
Bence mahallenizde o okuldan ortaokula geçen başarılı öğrencileri gözlemleyin hangi öğretmenin sınıfından mezun olmuşlar sorun soruşturun.

Kızım 3 buçuk yaşından beri ilk özel kreşe gitti. En son artık tam gün değil de. Bi devlet okulunun anaokuluna gitti.
Evet bu öğretmeninden şikayet aldım.
Fakat ikilemde kaldım rahat bir öğretmendi. Disiplin sağlayamamış olabilir mi ?
Öğretmenin sikayetleri hangi yöndeydi?
Yanlıs anlamayın, bir öğretmen olarak sunu söyleyebilirim: artık otorite kavramı veliler tarafından farklı yorumlanıyor.
Mesela disiplin kurmaya calısıyorum ama veli geliyor "benim çocuğuma kızamazsınız vs" deyince artık öğretmenlerin de sevki kırılıyor. Madem öyle deyip bütün sınıfa güleryüzlü davranıp sorunları velilere anlatıp onların çözmesini bekliyor

Oğlum 3.sınıfa gidecek okul açılınca. Kaygılıydım öğretmen konusunda, çünkü ilkokul öğretmeni gerçekten çok önemli. Ama müdüre gidip öğretmen seçmek istediğimi söylemedim hiç, ne bileyim etik gelmedi bana, ama şansımıza çok iyi bir öğretmenimiz var. Gerçi okuldaki diğer öğretmenlerle ilgili en ufak bir fikrim yok, hiç sormadım ve karşılaştırma da yapmadım.

Bu arada çoçuğum şu öğretmende okusun diyen velilerin okula yüklü bir bağış yaptıklarını duydum.

Bir de geçmişten bir örnek vermek istiyorum, çok etkilemişti beni. Benden 5 yaş küçük kardeşimi okula yazdırdık, aynı sokakta oturduğumuz bir arkadaşı da yazıldı okula. Onlar okula bağış verip isim yapmış bir öğretmenin sınıfına aldırdılar kızı. Biz müdehale etmedik, çok yaşlı ve sert bir öğretmene denk geldik. Öyle böyle değil tercih sunsalar kabul etmezdim ben mesela, ama kardeşim çok seviyordu öğretmenini, hala da sever. Çok iyi eğitim aldığını söyler, korkmasına rağmen. Diğer arkadaşının öğretmeni okul başladığı zamanlarda ailesiyle trafik kazası geçirdi. Geçmiş zaman tam hatırlamıyorum ama eşini ve oğlunu kazada kaybetti(belki de sadece birinidir, tam hatırlayamadım çünkü) adam sonra toparlanamadı. Bir hafta okula gelse bir hafta gelemedi. İte kaka bir beş yıl geçti. Konuyla ilgisi belki çok yok ama öğretmen seçimi deyince hep aklıma gelir bu olay. Ben de daha çocuk sayılırdım o dönem, komşumuzun kayıt dönemi belki de hava atmasına(en iyi öğretmene yazdırdık diye) içerlemiştim, belki de öğretmenin durumuna üzülmüştüm, ama unutamadım bu olayı hiç.
Üzücü bir anı olmuş. Cevremde örneklerini de duydum. Zaman zaman bende böyle düşünürüm. Bi olayın çok da üstüne gitmemek lazım.
Biz olursa olur olmazsa da vardır bir hayır deriz. Kızım biraz zor bir çocuk o yüzden öğretmen arayışına girdim.

Üzücü bir anı olmuş. Cevremde örneklerini de duydum. Zaman zaman bende böyle düşünürüm. Bi olayın çok da üstüne gitmemek lazım.
Biz olursa olur olmazsa da vardır bir hayır deriz. Kızım biraz zor bir çocuk o yüzden öğretmen arayışına girdim.
Siz de haklısınız elbette. Oğlumda hiç düşünmemiştim kötü bir şey, ama 2 yıl sonra kızım başlayacak okula ihşallah oğlumun öğretmeni gibi biri ile karşılaşırız diye dua ediyorum.

Sadece size tavsiyem çocuğunuzun yanında onu etiketleyen cümleler kurmayın, bir de öğretmenini eleştirmeyin.

Ben de öğretmenim ve diyorum ki keşke bize de veli seçme hakkı verseler.bizde iyi veli arayışındayız.kızım 1.sınıfa başlayacak.kurada ne çıkarsa ki kendi okulumda istesem istediğim meslektaşıma verebilirim.Ne gereği var?Ah şu veliler öğretmenlerine güvenmeyi denese ve kendi üzerine düşeni yapsa öğrencide de kapasite varsa başarı zaten geliyor.iyi yetiştirilmiş bir çocuk emin olun sınıf ortamında kurallara uymakta sıkıntı yaşamıyor.Olmadı sene başında katalog yayınlasınlar seç beğen al.Öğretmenlere bu şekilde yaķlaşıldıgı sürece bu ülkede eğitim kalitesi artmaz

Bu ozellikler kimde hangi ogretmende mevcut nerden bileceksiniz. Isterseniz ogretmenler size cv versin ona gore secim yapin siz. Okullarda ne ogrenciler var siz biliyir musunuz zehir gibi ogrenciler var huysiz öğrenciler var bunlarin hepsi bir sinifta toplansa iyi mi olacak kotu mu olacak sizce. Hadi mudurun isine geldi sizin isinizi halletti ya halletmeyenlerin hakkina girmyecek misiniz herkesin cocugunun belli ozellikleri var. Bizim okullarda da boyle veliler oluyor venim cocugum en iyi ogretmende en iyi sinifta okusun telsai hep var umarim mudur de goz yummaz boyle birseye. Gecen sene ki mudurumuz ogretmenleri para ile sectirdigi icin su an acikta bekliyor para yi isterse okula harcasin umrumda degil hakkini versin iyle gitsin
Bu kadar yorumun için de. gördüğüm kadarıyla bi sizin yorumunuz sert ve olumsuz olmuş.
Sanırım anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.
Benim anlatmak istediğim gibi değil.
Sanki ben okulun en iyi.en muhteşem eğitimi veren. ve kızımın çok hareketliliğini. Çok konuşmasını tolere edebilen.şımartacak. hata yaptığında hoşgörülü davranacak bi öğretmen istedim.
genelinde bu yönde öğretmen seçilir bu yüzden okula bağış yaparlar.
Ben..tam aksine disiplini. kuralları ve hayatın gerçeklerini de uygun dille öğretebilen bi öğretmen istedim.
Ben bu forumda çok aktif değilim.dolayısıyla beni tanımadan önyargıyla yaklaşmayın.

Bu kadar yorumun için de. gördüğüm kadarıyla bi sizin yorumunuz sert ve olumsuz olmuş.
Sanırım anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.
Benim anlatmak istediğim gibi değil.
Sanki ben okulun en iyi.en muhteşem eğitimi veren. ve kızımın çok hareketliliğini. Çok konuşmasını tolere edebilen.şımartacak. hata yaptığında hoşgörülü davranacak bi öğretmen istedim.
genelinde bu yönde öğretmen seçilir bu yüzden okula bağış yaparlar.
Ben..tam aksine disiplini. kuralları ve hayatın gerçeklerini de uygun dille öğretebilen bi öğretmen istedim.
Ben bu forumda çok aktif değilim.dolayısıyla beni tanımadan önyargıyla yaklaşmayın.
Aslinda ayni seylerden bahsediyoruz on yargili degilim

Back