Oğlum 3.sınıfa gidecek okul açılınca. Kaygılıydım öğretmen konusunda, çünkü ilkokul öğretmeni gerçekten çok önemli. Ama müdüre gidip öğretmen seçmek istediğimi söylemedim hiç, ne bileyim etik gelmedi bana, ama şansımıza çok iyi bir öğretmenimiz var. Gerçi okuldaki diğer öğretmenlerle ilgili en ufak bir fikrim yok, hiç sormadım ve karşılaştırma da yapmadım.
Bu arada çoçuğum şu öğretmende okusun diyen velilerin okula yüklü bir bağış yaptıklarını duydum.
Bir de geçmişten bir örnek vermek istiyorum, çok etkilemişti beni. Benden 5 yaş küçük kardeşimi okula yazdırdık, aynı sokakta oturduğumuz bir arkadaşı da yazıldı okula. Onlar okula bağış verip isim yapmış bir öğretmenin sınıfına aldırdılar kızı. Biz müdehale etmedik, çok yaşlı ve sert bir öğretmene denk geldik. Öyle böyle değil tercih sunsalar kabul etmezdim ben mesela, ama kardeşim çok seviyordu öğretmenini, hala da sever. Çok iyi eğitim aldığını söyler, korkmasına rağmen. Diğer arkadaşının öğretmeni okul başladığı zamanlarda ailesiyle trafik kazası geçirdi. Geçmiş zaman tam hatırlamıyorum ama eşini ve oğlunu kazada kaybetti(belki de sadece birinidir, tam hatırlayamadım çünkü) adam sonra toparlanamadı. Bir hafta okula gelse bir hafta gelemedi. İte kaka bir beş yıl geçti. Konuyla ilgisi belki çok yok ama öğretmen seçimi deyince hep aklıma gelir bu olay. Ben de daha çocuk sayılırdım o dönem, komşumuzun kayıt dönemi belki de hava atmasına(en iyi öğretmene yazdırdık diye) içerlemiştim, belki de öğretmenin durumuna üzülmüştüm, ama unutamadım bu olayı hiç.