1. Sınıf çocuğu

öğretmenine söyleyin elbette ancak o sorun sürekli başında durarak halledilir, sınıfta çözülemez. Sınıfta en baştan yanlış öğrenme olmamalıydı.
Bana sorarsanız nasıl yazdığının çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Hepimiz harfleri öğreniyoruz ancak bir süre sonra karakteristik yazılar geliştiriyoruz. Dahası artık çoğumuz yazı kullanmıyoruz hepsi elektronik ortamda. Düzenli olduktan sonra yazının karakteristik olduğunu düşünüyorum.

Evet bende aynısını yaşıyorum.
Ama oğlum yapmalısın çünkü ödev bu diyorum.
Ben açıkçası sırf sorumluluğunu bilsin diye üsteliyorum.Aksi bir durumda diğer bir ödevi de seçme durumu olabilir.

benim oğlumun da öyle
ben gördükçe uyarıyorum esprili bir dille
ama çok takılmıyorum

onun için evde saat olması lazım:))
telefonun saatiyle olmaz o:))

ödev olunca yapılması gerekiyor ne yazık ki.
öğretmen kontrol ediyor, bir de bizde manasını hala çözemediğim class dojo sistemi var. ödevi yapmayınca -5 alıyor.
o göze alıyor bunu bende o razıysa karışmıyorum artık..

ya ödev kitabı var bizde onun arkasında ki yayınevi vs yazan yerdeki telefonu gösterip bu kitabı yazan adamın telefonunu buldum arayıp ne kötü kitap yazmışsın hep tekrar diyen bir çocuk..

bende artık sene sonu da yaklaştığı için fazla bunaldığını düşündüğümden saldım gitti tabiri caizse..

ya aslında bunu sormak istemiştim, sonuçta olayı kavramış ve verimli çalışmış olsa bile ödevini yapmamış oluyor.
bunun da cezası var.
işte bu ceza bu yaşta olmamalı sanki ya.

ya var ya senin oğlan süper :) ahaha nasıl akıl etmiş ya.

işte o noktada takılıyorum.
eksi almış olması değil de, aldığı eksilerin sonuçta bir yaptırımı yok.
kafasına bunun yerleşmesi ve ilerleyen sınıflarda bu bizi zora sokar mı diye..

pff laf yetiştiremiyorum ona. büyük gibi görev adamı olaydı ne kolaydı:))

bu ceza olayı çok muamma
bazı çocuk Nooption ın oğlu gibi anladığı ve bildiği için sıkılıyor
ama bazı çocuk tam öğrenemediği halde "ama öğretmenim yapmayanlara bir şey demiyor ki" mantığıyla yapmak istemiyor
bu da ebeveyn-çocuk arasında sıkıntı yaşanmasına sebep oluyor
yapmayanı cezalandırmak değil de sorumluluğunu yerine getireni farkettiğini, çocuklara farkettirmeli galiba öğretmenler

canım bunu da konuş öğretmeniyle
benim oğlum da bildiği için sıkılıyor, ben konuştum dedim ki böyle ödevler olduğunda ben size farklı tipte çözülmüş ödev göndereyim
ama gerek kalmadı, bizim kaynaklar değişti her soru aynı amaca hizmet ediyor ama birbirinden farklı tipte sorular içeren ödevler geliyor artık

Derdiniz ne ki el kadar çocuğa bu kadar yukleniyorsunuz. Eminim öğretmeni vermiyordur o kadar ödevi. Rahat bırakın çocuğu. Öğretmeninin verdiği kadarını yaptırın yeter.

annesi o daha birinci sınıf bize kolay olan ona çoookkk zor gelir. ben 1 e giderken annem sınıfa gelmiş öğretmene kızmıştı çocuğa okdar çok ödev veriyorsnki yapamıyor ağlıyor diyordu. :)) bu iki saati molalar la yada uzun ara geçtikten sonra diğer yarısını yaptırabilirsiniz.

Kendime kızdım şimdi sözde psikolojiye çok önem veririm
bu nasıl yazışmak yaaa uzun güzel cevaplar verseniz?
yaşınız kaç Allah aşkına
- öğretmenin verdikleri dışında siz artı mı yaptırıyorsunuz
- bide bitecek diye baskı mı yapıyorsunuz
- çok mu hırslısınızdır

Ilkokul ogretmenimiz sizin anlattiginiz kadar ders verirdi kizimin masada uyudugunu bilirim
Simdi ortaokula gecti kitap bile okumak istemiyor bikti cunku
Zaten hayatları boyunca sürekli çalışcak yavrucaklar kıyamam ya benimki bile o kadar çözmüyor çünkü okulda yoruluyolar zaten kıyamam ya

Çocuğu 1. Sınıftan alıp bir sene daha mı bekletiniz? Epey sayfa okudum ama kimse sormayinca ben sorayım dedim.

Yorumları uyuz ola ola okudum, egitim sistemine bak.
Aslında mantıklı bir sistemin içinde olsak bu yaştan bu kadar çalışmaya nice başarılı çocuklar olmasi lazımdı ama uluslararası bir test olan Pisa sınavlarında Türkiye enn gerideki ülkelerden biriydi.
Demek ki bu yanlış!
Hala neden ısrarla bu çirkin eğitimi savunuyor öğretmenler (aslında öğretmenlere baskı yapip müfredatı zorlaştıran yukarıdakiler), anlamak zor.
Suncacik çocuğa test çözdürmek ezber yapmak demek. Keşke ezberci yerine anlaşılabilir bir eğitim uygulansa.
Yukarıdaki bir arkadaş ne güzel demiş okuma alışkanlığı kazandırmak çok onemli-cunku soruların esasında okuduğunu anlama var diye.
Bence de bu yaşlarda enn önemli olan şey okuma alışkanlığı kazandırmak, ve kitap üzerinden sohbet etmek. Bizim ablamla kitap setlerimiz vardı, hızlıca okur,bitirir kitap hakkında konusurduk. Belki de bu sebeple hem hızlı okuyan birileri olduk hem de paragraf sorularını seven...
Bol bol kitap okuyabilirsiniz ama okulun verdiği iğrenç kitaplar insanı soğutur. Ben denk gelmiştim kuzenim bizde yaşarken , öyle çirkin ve sadece mesaj verme üzerine kitaplar var ki , ben de okumaya onlarla başlasam kesin başladığım gibi birakirdim.
Kız çocuğunuz varsa mesela disneyin saçma ama kızlar için çekici kitapları var. Onları okuyabilir bu yaşlarda. Blogcuanne isimli internet sitesinde her hafta çocuk kitapları tavsiyesi veriliyor,uzuuun uzuuun da anlatılıp. İsterseniz onları da takip edebilirsiniz.
Bu devirde çocuk okutmak da çok zor. Ama öğretmenler doğru yapıyor diye birşey yok. O kadar doğru yapsalardi eğitim bu kadar rezalet halde olmazdi

2 sayfalık ödevin başında, oyalana oyalana yaptığı için oldukça fazla zaman geçiriyor anladığım kadarıyla.
Bu kadar basit ve kısa sürede bitirebileceği ödevi bir an önce yaparsa, ailesiyle birlikte farklı şeyler yapmaya da zamanı olur.
Çocuğa, bunu fark ettirmeleri adına söyledim.Tam tersi bir etki oluşturacağını düşünmüyorum.

Baştan sona katılıyorum kendi çocuğumuzu kendimiz egitecegiz aslında. Düşünüyorum düşünüyorum ilkokul, orta okul, lise ne çok şey görmüşüm öğrenmişim ama hiç biri aklımda kalmamış. Benden 50 yıl önce liseyi bitirmiş ananem hala lise tarih biyoloji fizik almanca vs derslerini hatırlar. Üstüne hayata yonelik beceri kazanmak icin dikiş dikme, tarım vb dersler de görmüş.

2.sınıf benimki eve geleli 1 buçuk saat oldu.
10 dk ödevini yaptı.matematikten şekil yaptık.
birazdan 20 dk okuma yapacak o kadar.
günlük odevimiz bu kadar .
eğer yavrunuz o kadar ödevi hergün yapıyorsa brova ona.
sıkılan çocuk gormemissiniz:)
bu kadar çok yüklenmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…