- 26 Eylül 2010
- 17.472
- 32.631
-
- Konu Sahibi Aybeyzeyduru
öğretmenine söyleyin elbette ancak o sorun sürekli başında durarak halledilir, sınıfta çözülemez. Sınıfta en baştan yanlış öğrenme olmamalıydı.peki bir tane de daha özel bir soru sorabilir miyim?
doktoru görünce şuram ağrıyor buram ağrıyor cular gibi olmazsa
benim oğlan hemen hemen bütün harf ve rakamları aşağıdan yukarıya yazıyor.
öğretmenine de söyledim bende uyarıyorum bir iki doğru yapıyor ama sonra yine aynı.
öğretmenine tekrar söylesem kadın rahatsız olur mu? yaşlı ve çok naif bir kadın bıdı bıdı yapıyor gibi olmak istemiyorum.
yoksa yaz tatilinde halletmeyi düşünüyorum bu sorunu.
ah bir şey sorayım yakalamışken:)
şimdi mesela saatleri öğrendiler 5 sayfa saat ödevi geliyor.
bir sayfa tam saat bir sayfa buçuklu saat diğer üçü de aynı şekilde tam ve buçuklu. yapmak istemiyor aynısı zaten yaptım ya aynı şeyleri niye yazıp duruyorum diyor.
bu tarz ödevlerde ısrar etmiyorum artık yanlış mı yapıyorum?
benim oğlumun da öylepeki bir tane de daha özel bir soru sorabilir miyim?
doktoru görünce şuram ağrıyor buram ağrıyor cular gibi olmazsa
benim oğlan hemen hemen bütün harf ve rakamları aşağıdan yukarıya yazıyor.
öğretmenine de söyledim bende uyarıyorum bir iki doğru yapıyor ama sonra yine aynı.
öğretmenine tekrar söylesem kadın rahatsız olur mu? yaşlı ve çok naif bir kadın bıdı bıdı yapıyor gibi olmak istemiyorum.
yoksa yaz tatilinde halletmeyi düşünüyorum bu sorunu.
ben de soruyu artırayım :)
böyle kağıttan yapmak yerine, arada çocuğa sorulsa saat kaç git bak bakayım gibisinden, ya da siz de abi de var mesela, süreli oyun oynasalar falan, 5 dakika sen, buçuğa kadar ben gibisinden.
bu da hem ödev yapmış hem oyun oynamış yerine geçer, illa sayfada sorulan şeyi mi yapması gerekiyor?
matematikte çoğu ödev oyun şeklinde yapılabilir, bu şekilde daya iyi olmaz mı, 1. sınıf için konuşuyorum elbette.
Koalina
onun için evde saat olması lazım:))
telefonun saatiyle olmaz o:))
ödev olunca yapılması gerekiyor ne yazık ki.
öğretmen kontrol ediyor, bir de bizde manasını hala çözemediğim class dojo sistemi var. ödevi yapmayınca -5 alıyor.
o göze alıyor bunu bende o razıysa karışmıyorum artık..
ya ödev kitabı var bizde onun arkasında ki yayınevi vs yazan yerdeki telefonu gösterip bu kitabı yazan adamın telefonunu buldum arayıp ne kötü kitap yazmışsın hep tekrar diyen bir çocuk..
bende artık sene sonu da yaklaştığı için fazla bunaldığını düşündüğümden saldım gitti tabiri caizse..
ya aslında bunu sormak istemiştim, sonuçta olayı kavramış ve verimli çalışmış olsa bile ödevini yapmamış oluyor.
bunun da cezası var.
işte bu ceza bu yaşta olmamalı sanki ya.
ya var ya senin oğlan süper :) ahaha nasıl akıl etmiş ya.
ya aslında bunu sormak istemiştim, sonuçta olayı kavramış ve verimli çalışmış olsa bile ödevini yapmamış oluyor.
bunun da cezası var.
işte bu ceza bu yaşta olmamalı sanki ya.
ya var ya senin oğlan süper :) ahaha nasıl akıl etmiş ya.
işte o noktada takılıyorum.
eksi almış olması değil de, aldığı eksilerin sonuçta bir yaptırımı yok.
kafasına bunun yerleşmesi ve ilerleyen sınıflarda bu bizi zora sokar mı diye..
pff laf yetiştiremiyorum ona. büyük gibi görev adamı olaydı ne kolaydı:))
Bnce fazla değil ya iyi bnce çocugu salınca bu seferde tembel oluyo ödevini yaptırıp sürprizler yapın yaptıkça karşılıgnda bşyler yapıcagnızı beraber söylersnz bnce ödev yapmayı sevicektr16 sayfa ama yarısı resim
annesi o daha birinci sınıf bize kolay olan ona çoookkk zor gelir. ben 1 e giderken annem sınıfa gelmiş öğretmene kızmıştı çocuğa okdar çok ödev veriyorsnki yapamıyor ağlıyor diyordu. :)) bu iki saati molalar la yada uzun ara geçtikten sonra diğer yarısını yaptırabilirsiniz.Merhaba kk üyeleri değerli fikirlerinize ihtiyacım var.1. Sınıfa giden bi kızım var ve ders konusunda çok sıkıntılıyız.Günlük yaptırdığım şeyler 2 fotokobi ödev oluyor,bende sadece 12 soru olmak üzere toplam üç dersten 36 soru çözdürüyorum ve 1 de kitap okuyor anlatıyor bana .Bütün yaptığımız bu ve bunlar 1.5 2 saatimizi alıyor ama ona çok zooor geçirmesine müsade ediyorum hatta bol bol vaktimiz oluyor ama o iki saatlik süreç onu mahvediyor.Dersten soğutmak da istemiyorum bıraktırmak da ama .Bıktı zaten ve bende geriliyorum artık derse başlayınca.Bu arada 18 aylık bi oğlum daha var onunlada ilgileneyim derken bunaldım. Fikir istediğim konu ders konusunda çok mu yaptırıyorum?.2 Dersi nasıl sevdirebilirim?Teşekkürler şimdiden
bu nasıl yazışmak yaaa uzun güzel cevaplar verseniz?Kendime kızdım şimdi sözde psikolojiye çok önem veririm
Zaten hayatları boyunca sürekli çalışcak yavrucaklar kıyamam ya benimki bile o kadar çözmüyor çünkü okulda yoruluyolar zaten kıyamam yaIlkokul ogretmenimiz sizin anlattiginiz kadar ders verirdi kizimin masada uyudugunu bilirim
Simdi ortaokula gecti kitap bile okumak istemiyor bikti cunku
Çocuğu 1. Sınıftan alıp bir sene daha mı bekletiniz? Epey sayfa okudum ama kimse sormayinca ben sorayım dedim.Kizlar bir kaciniz 20dkk ders yeter demiş.her halde sizin 1.sınıf çocuğunuz veya akran vs yok.el tim saat 20derse başlıyorlar
tam 11.30bititiyorlar.yani günlük belki 10 tane fotokopi veriliyor.bazen kızın aglamalari bana kadar geliyor.sistem bizim veya sizin zamanınız gibi değil.çok fazla yükleniyorlar. bende size katılıyorum 20dkk yeterli ama malesef olmuyor.bu yüzden kızımı 1.sınıftan aldim
2 sayfalık ödevin başında, oyalana oyalana yaptığı için oldukça fazla zaman geçiriyor anladığım kadarıyla."Ödevlerini ne kadar çabuk bitirirsen, beraber o kadar fazla zaman geçirebiliriz" bunu bu şekilde söylemeniz ödevin zaten yapılmak istenmeyen sıkıcı bir şey olduğunu teyit ediyor. Böyle söylediğiniz bir şeyi çocuk yapmak istemez.
Çocuğu 1. Sınıftan alıp bir sene daha mı bekletiniz? Epey sayfa okudum ama kimse sormayinca ben sorayım dedim.
Yorumları uyuz ola ola okudum, egitim sistemine bak.
Aslında mantıklı bir sistemin içinde olsak bu yaştan bu kadar çalışmaya nice başarılı çocuklar olmasi lazımdı ama uluslararası bir test olan Pisa sınavlarında Türkiye enn gerideki ülkelerden biriydi.
Demek ki bu yanlış!
Hala neden ısrarla bu çirkin eğitimi savunuyor öğretmenler (aslında öğretmenlere baskı yapip müfredatı zorlaştıran yukarıdakiler), anlamak zor.
Suncacik çocuğa test çözdürmek ezber yapmak demek. Keşke ezberci yerine anlaşılabilir bir eğitim uygulansa.
Yukarıdaki bir arkadaş ne güzel demiş okuma alışkanlığı kazandırmak çok onemli-cunku soruların esasında okuduğunu anlama var diye.
Bence de bu yaşlarda enn önemli olan şey okuma alışkanlığı kazandırmak, ve kitap üzerinden sohbet etmek. Bizim ablamla kitap setlerimiz vardı, hızlıca okur,bitirir kitap hakkında konusurduk. Belki de bu sebeple hem hızlı okuyan birileri olduk hem de paragraf sorularını seven...
Bol bol kitap okuyabilirsiniz ama okulun verdiği iğrenç kitaplar insanı soğutur. Ben denk gelmiştim kuzenim bizde yaşarken , öyle çirkin ve sadece mesaj verme üzerine kitaplar var ki , ben de okumaya onlarla başlasam kesin başladığım gibi birakirdim.
Kız çocuğunuz varsa mesela disneyin saçma ama kızlar için çekici kitapları var. Onları okuyabilir bu yaşlarda. Blogcuanne isimli internet sitesinde her hafta çocuk kitapları tavsiyesi veriliyor,uzuuun uzuuun da anlatılıp. İsterseniz onları da takip edebilirsiniz.
Bu devirde çocuk okutmak da çok zor. Ama öğretmenler doğru yapıyor diye birşey yok. O kadar doğru yapsalardi eğitim bu kadar rezalet halde olmazdi