Allah nasip ederse o günleri görürsem çocuğuma okuldan gelince ödev yapması konusunda tek kelime etmeyeceğim.. ders okulda yapılır, ailenin evde çocuğa ders yaptırma zorunluluğu yoktur..doğruda değildir..ters teper,yıpratır.. öğrenebildigi kadar okulda öğrenmeli,anlamadığını öğretmenine sorabilmeli, eğer kendi istiyorsa evde tekrar eder,çalışır v.s...zaten çocuk evde bu özgürlüğü yaşarsa okulu ozleyecek ve okulda daha verimli zaman geçirecektir..
Nasıl bizler mesai bittikten sonra evde özel işlerimizle ilgilenirken amirimiz tarafından aranıp iş sorulduğunda yada gün içinde yetismeyecegi belli olan tonla iş verilip yetişmiyorsa evde yap dendiğinde yipraniyosak,hayattan beziyorsak çocuklarada bunu yasatmamaliyiz..çocuğun bir yeteneği olsun ve ona yönelsin yeter..eğitim öğretim açıktan bile yapılsa olur..çünkü ne kadar kendini yipratsa da gelistirsede hiç çaba harcamayan akranları ozel liseyi, ozel universiteyi bitirip aynı diplomayı alacaklar..en azından mutlu yaşasın..hasbelkader şansı yaver gitti bir işe girdi,kendinden daha beceriksiz,birikimsiz,sadece yalakalık ve ortak cikarcilik içinde olan meslektaşları el üstünde tutulup eğer onlardan biri değilse kendisi zulüm gorecek ve yipranacak...
Kısacası neyi ne için yaptırıyorum diye sorgulamak gerekir..eğer çocuk gercek bir süper zeka değilse özel bir çabaya gerek yok.. bırakın yasasın..
Ogretmen degilim,doğru yada degil tamamen kendi fikrim ve değişmeyecek..