- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
-
- Konu Sahibi Aybeyzeyduru
8. sınıf çocuğu hergun 36 soru çözse şükür derim
Aynen bende öyledeydim kendım yapardım odevlerımı.Benim okula giden çocuğum yok , ancak tabi 30 yıl oncesi bu :) çok başarılı bir öğrenci idim . Buyuklerim takıldığında yerlerde odevlerime yardım ederdi . Hiç bir zaman oturup anne babamla ödev yapmazdım . Ama şuan sistem nasıl , aileler beraber odev mı yapıyor bilmiyorum açıkçası
Eğer konuşacak olsa sınıfın en sorunlu annesi diye tabir edilir.evet öğretmenler resmen birbiriyle yarışıyorlar.bizimki zaten "ben küçük dağları yarattım "edasindaydi.ben şimdiden kızıma ufaktanda olsa Alfabetigi öğretyorum.
Yalnız şöyle bir konuya açıklık getirmek lazım. Ödevsiz, ek çalışmasız bu eğitim sisteminden sağ çıkabilmeniz mümkün değil.
Sınıfta konu anlatılır, programda eğer bir kaç hafta verilmişse o konuya çeşitli soru tipleri gösterilir. Pratik yapmak ve daha farklı soru çeşitleri artık aileye aittir.
Geçen sene 1. sınıftık biz. Çok az ödevle gayet güzel işler yaptık. Deneme sınavları, kodlamalar, test çözme, problem oluşturma, özet çıkarma gibi konular işlendi hep. Eve verilen ödevin niteliği çok önemli bu noktada. Verilen fotokopide testler, eşleştirmeler, boşluk doldurmalar, boyamalar, bulmacalar gibi her soru tipi varsa fazladan çalıştırmanıza gerek olmaz. Ancak öyle sırf ödev olsun diye verilmiş sayfalarsa (3 sayfa toplama gibi) muhakkak farklı çalıştırmalar yaptırmanız lazım.
Pratik kazandırmak içinse yazılı ödevden ziyade zihinsel işlemlere ve sözel sorulara yönelmenizi öneririm.
Ödev pekiştirmek içindir. Zaten bilen bir çocuksa, konuyu öğrendiyse aynı sorudan onlarca yüzlerce yapması mantıksız. Doğru yapıyorsunuz.ah bir şey sorayım yakalamışken:)
şimdi mesela saatleri öğrendiler 5 sayfa saat ödevi geliyor.
bir sayfa tam saat bir sayfa buçuklu saat diğer üçü de aynı şekilde tam ve buçuklu. yapmak istemiyor aynısı zaten yaptım ya aynı şeyleri niye yazıp duruyorum diyor.
bu tarz ödevlerde ısrar etmiyorum artık yanlış mı yapıyorum?
çocuk anne baba arasında top gıbı bir oraya bir buraya ,
benım kızım 4, sınıfa gdiyor , cumartesi kurs ögretmenıne okul ödevlerını yaptıktan sonra ben ona
mat .fen .turkce.ve sosyaldan birer test çözdürüyorum dedim çok abartmışsınız iki ders yeter dedi ,
ah bir şey sorayım yakalamışken:)
şimdi mesela saatleri öğrendiler 5 sayfa saat ödevi geliyor.
bir sayfa tam saat bir sayfa buçuklu saat diğer üçü de aynı şekilde tam ve buçuklu. yapmak istemiyor aynısı zaten yaptım ya aynı şeyleri niye yazıp duruyorum diyor.
bu tarz ödevlerde ısrar etmiyorum artık yanlış mı yapıyorum?
bence o kurs öğretmeni fazla indirgemiş
4. sınıfın iyi pekişmesi çok önemli
4-5-6. sınıflara özel ders veriyorum, oradan biliyorum
hele ki ödevleri rahat rahat bitiyorsa bence de test çözsün abartmadan. her türlü soru tipini tanısın yavaş yavaş
102 sayfa rekorumuz.Kendi isteği ile okuyor. Ben genellikle 32 sayfalık kitaplar alıyorum.Resimli,yazıları 1.sınıfa uygun.Bir sayfada toplasanız 10-12 cümle vardır.
Hiç zorlamıyorum. Hatta ben mutfak işimi hallederken kitabını alıp geliyor inanın. Sana okumak istiyorum diyor.Hiç sıkıntı yaşamadım. Cumartesi sabahı uyandığında da elinde kitap vardı. Çok mutlu oldum.
Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum.Oğlum da 7. sınıf.Ve kitap dayandıramıyoruz.Memnunum ama bu durumdan.
yaptırmı diyorsun yanii canımm , bencede yetersiz ama çokta üstelemek istemedim ,
neyse ben ara ara çözdürürüm ozaman, sağol canım
bu şekilde daha iyi tabi ki. En önemlisi de çocuğun olayı kavramış olması. Genelde veriliyor bir toplama, çocuk altına sonucu yapıyor. Bu aslında yanlış. Çocuk o toplamanın elemanlarını, yerlerine düzgün yerleştirmeyi, hangi rakamı nereye yazacağını bilmeli. Saatler için de akrep ve yelkovanı, zaman kavramını öğrenmeli. Bunları da günlük hayata yedirerek öğrenmeli. Mesela oyun süren 1 saat sonra bitiyor denirse çocuk hem 1 saatin ne kadar sürdüğünü öğrenecek hem saatleri kavramış olacak.ben de soruyu artırayım :)
böyle kağıttan yapmak yerine, arada çocuğa sorulsa saat kaç git bak bakayım gibisinden, ya da siz de abi de var mesela, süreli oyun oynasalar falan, 5 dakika sen, buçuğa kadar ben gibisinden.
bu da hem ödev yapmış hem oyun oynamış yerine geçer, illa sayfada sorulan şeyi mi yapması gerekiyor?
matematikte çoğu ödev oyun şeklinde yapılabilir, bu şekilde daya iyi olmaz mı, 1. sınıf için konuşuyorum elbette.
Koalina
kizimi okuldan aldım,o yüzden hata yaptığımı dusunmuyorum.inşa seneye daha az hırslı ve egosuz öğretmene rast gelirvalla bence hata yapıyorsunuz
evet "en sorunlu anne" olur doğru, ben onlardan biriyim mesela
ama bir süre sonra diğer veliler sizin ne olduğunuzu anlıyor ve saygı göstermeye başlıyorlar
ayrıca sınıfın sorunlu annesi olmamak için çocuğu okuldan almak veya çocuğa yüklenmek doğru mu?
bence değil
Arkadaslar herdeyi soylemis.benim size tavsiyem cocugun ders calisirken kendi odasinda calissin.takildigi seyleri size sorsun.ilerde yaninda biri olmadan calisamaz hale gelir.yaninda oturup her adimi takip etmeyin.zaten en sonda kontrol ediyorsunuzdur.
Ödev pekiştirmek içindir. Zaten bilen bir çocuksa, konuyu öğrendiyse aynı sorudan onlarca yüzlerce yapması mantıksız. Doğru yapıyorsunuz.