1. Sınıf çocuğu

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
39
Merhaba kk üyeleri değerli fikirlerinize ihtiyacım var.1. Sınıfa giden bi kızım var ve ders konusunda çok sıkıntılıyız.Günlük yaptırdığım şeyler 2 fotokobi ödev oluyor,bende sadece 12 soru olmak üzere toplam üç dersten 36 soru çözdürüyorum ve 1 de kitap okuyor anlatıyor bana .Bütün yaptığımız bu ve bunlar 1.5 2 saatimizi alıyor ama ona çok zooor geçirmesine müsade ediyorum hatta bol bol vaktimiz oluyor ama o iki saatlik süreç onu mahvediyor.Dersten soğutmak da istemiyorum bıraktırmak da ama .Bıktı zaten ve bende geriliyorum artık derse başlayınca.Bu arada 18 aylık bi oğlum daha var onunlada ilgileneyim derken bunaldım. Fikir istediğim konu ders konusunda çok mu yaptırıyorum?.2 Dersi nasıl sevdirebilirim?Teşekkürler şimdiden

Siz neden 36 tane soru cozduruyorsunuz?
Lutfen saka yaptim deyin yoksa kalpten gidecegim
Ilkokul 1.sinif ogrencisinden ne istiyorsunuz?
Yazik cocuga tum okul hayatini mahvedersiniz
Cocugunuza faydali bir anne olmak istiyorsaniz arastirin , okuyun , o yastaki cocuk aksam max 20 dk. Odev yapmali sadece tekrar amacli
Gercektrn cok sasiriyorum boyle seyler duyunca

Benim okula giden çocuğum yok , ancak tabi 30 yıl oncesi bu :) çok başarılı bir öğrenci idim . Buyuklerim takıldığında yerlerde odevlerime yardım ederdi . Hiç bir zaman oturup anne babamla ödev yapmazdım . Ama şuan sistem nasıl , aileler beraber odev mı yapıyor bilmiyorum açıkçası

Yani bende karşıyım ama eşim yanına alıyor inatla

Haddinden fazla yaptiriyorsunuz. Birinci sınıf çocuğunun dikkati 20 dakka sonrasında biter.

Biz birinci sınıfa giderken 20dk ders 20 dk tenefus periyoduyla en fazla 1 saate bitirdik. Öğretmenimiz 20 dk oldu mu bırakın derdi. Ekstra yukleme yapmayın.

Odev sadece 2 fotokopiyse neden bu kadar baskı yapiyorsun. Ben de olsam, ben de bikardim.

Çocuğum küçük ve öğretmen değilim ama öğretmenin vermediği ödevleri yaptırıp okuma alışkanlığı yokken kitaba zorluyorsanız çocuğu bıktırırsınız.

odev olarak verileni yapin tabi ogretmen arkadaslar da bazen ayari kaciriyor ya da surekli birbirini tekrar eden alistirmalarla cocuklar kafasini kaldiramaz oluyor.buna da karsiyim. biktirmamak lazim severek yaptigi seyleri araya serpistirerek pekiatirin öğrendiklerini yeterli. soru cozmek de neyin nesi okuaun yazsin yeter. baska oyun tarzinda kitaplar varsa onlarla vakit geçirin. okul kitabi ve odev olmasi bunlarin adi. cocuk seneye okula gitmem derse hic şaşmam

Çocuk zaten akşama kadar okulda. Kısa bir tekrar yeter neden abartıyorsunuz? Ay düşünüyorum da yok ben bunalırdım şu yaşımda.

Öğretmeninin verdiği ödev yeterli olur. O da tekrar mahiyetindedir zaten.
Ekstra soru çözdürmenize gerek yok bunaltmayın çocuğu.
Bir de ödevlerini kendisi yapsın, takıldığı yerde siz yardımcı olun. Yoksa ilkokul bitene kadar ödev yaparken hep sizi isteyecek yanında.
"Ödevlerini ne kadar çabuk bitirirsen, beraber o kadar fazla zaman geçirebiliriz" deyin.

Benim annem de böyle ingilizceme el atmak istemişti, evde fazladan ders çalışayım diye.
Ama bilmediği şey kötü doktor candan,kötü imam dinden edermiş.
Onun yüzünden İngilizceden soğumuştum, 25ime kadar İngilizce cumle kuramadım.
Yapmayın etmeyin, çocuğu daha da nefret ettirmeyi. Zaten günde 7 saat okulda, yazık değil mi iki saat de siz ders çalıştırıyorsunuz?
Benim anladığım 'helikopter ebeveyn'lerdensiniz.
Bir araştırın lütfen, eğer öyleyseniz size nasıl davranmaniz konusunda yol gosterecek kitaplar ve siteler var

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…