1. Sınıf çocuğu

Üniversite sınavına öğrenci hazırladım. Benimkiler bir konudan bu kadar soru çözmüyordu. Çocuklara eziyet ediyorsunuz. Ödevini yapsın yeter. Çocukları yarış atı yapmayın. Hırslarınıza kurban etmeyin. Akranlarıyla karşılaştırmayın. Çocuk oyun oynayarak büyür. Ben bilmiyorum ilkokulda o kadar ödev yaptığımı. Ne sıkıntılar çektim ailemde ama istanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde okudum. Siz sadece bıktırıyorsunuz çocukları. Her çocuğun algısı da farklıdır ayrıca bunu da belirtmek lazım. Benim oğlum 20 aylık. Legolarla oynamayı seviyor mesela. Kitapları seviyor. İlgi alanlarına yönelerek bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz. Sizin 6 yaşlarındaki evladınız da oyun tarzı etkinliklerle daha iyi öğrenir kendini geliştirir, öyle ödevle baskıyla zorlukla olmaz.

ay canım benim çocuğum daha anaokulunda öğretmen 2 sayfa ödev vermiş çizgi çalışması falan ama çok ilgincime geldi konuştum öğretmenle daha çok erken okula başlayınca yapacak zaten dedim dahada ödev vermedi. yani daha ilkokula başlamayan çocuğa 2sayfa ödev veriliyor bunun 1.sınıfı var 2.sınıfı var sınavları var şimdiden bu kadar soru çözdürmeye ne gereği var canım ya bide sen ödevin yanındada soru çözdürüyosun sanırım ben yanlış buldum canım.valla ben olsam dersten ödevden soğurdum :)

Ay çok yaşayın emi yok hırs falan değil sadece iyi olur düşüncesi yanlışmış anladım ne anlatayım baskı yok bitiriyoruz birlikte ama sıkılıyor oldu mu

Tecrübeyle sabit ki geçen yıl zaten başarılı olan oğluma 3tane test kitabı cozdurmustum 1. Sınıfta ama öyle bir soğudu ki derslerden bu yıl zar zor ödev yapıyoruz. Ama bu sene 1. Sınıftaki kizimda aynı hataya dusmedim sadece her gün 16 sayfalık bir kitap okumasına özen gösteriyorum ödevlerini yaparken yardımcı oluyorum bir de hafta sonları 10-20 soru cozduruyorum o kadar. Ve kızım çok isteyerek yapıyor hiç sıkılmıyor. Bence siz de fazla üzerine gidiyorsunuz. Nacizane tavsiyem bol bol kitap okuyun ödevlerini yaptıktan sonra bırakın oyun oynasin

yapmak istemiyor diye de salak muamelesi yapıyor anaokulu öğretmeni bunu da gördü bu gözler

Bencede çok yaptırıyorsunuz.benimde bire giden oğlum var.ögretmen zaten ödevi günluk tekrar yapacak şekilde veriyor.ödevi yapıp birde yaşına uygun ince bir hikaye kitabı okuyoruz bu kadar.bu bile sıkıyor oğlumuki sizin kadar yaptırsam isyan eder eminim.yazık çocuğunuzuda bu kadar sıkıp daha ilk yılında okuldan dersten soğutmayın derim.

haftada 30 soru çözüyoruz biz evde her günde 2 test yada odev verıyor oğretmen arkalı önlü hafta da 2 de kitap okuyor o kadar

Yeğenim 1. Sınıfa giderken bir gün ödev yaptırırken iyice bunaldigi bir anda " e okulda ders evde ders! Cocugum ben. Söylesene ben ne zaman oyun oynayacagim?" Demişti. Durdum bı düşündüm. Hakliii.
Bazen dışarıda tabelaları gösteriyorsun oyun gibi "okuyabiliyor musun?" Diye gözlerini kapatiyordu okumamak icin. Gerçekten ödevleri ağır. Yuklenmeyin çocuklara.

Aslinda egitim sistemimizde sorun yok sorun ogretmenlerimizde
Odev verilmeyecek veriyorlar
Ek kitap alinmayacak aldiriyorlar
3. Sinifta 2 sene once sadece ek kitaba 300 tl para odedim
Yazili yapilmayacak yapiyorlar
Okul disinda kendi evinde ozel ders de veriyordu gelmeyene baski birakana baski
Birde okulistik sinavi var
Okulda iki ogretmen katilirdi ikisi iyi arkadasti ve cocuklarimizi yaristirir kendileride yarisirdi
Kizim 4 e giderken bir dershanenin sinavina katilmisti yanlislikla 5 sinif sorulari vermisler ve kizim basarili olmustu
O zaman anladim mufredat disida calistigimizi

Anneler çıldırmış olmali :) bben de mi boyle odev yaptircam. Umarim bikac sene icinde sistem duzelir cubku ailenin odeve dahil olmasina cokkarsiyim buyuk konusiyorum basima gelmesin. 2 saat o cocuk oturuyorsa neden bu kadar oturdu diye dert yanin bence odev yapmadi diye degil. 7 yasinda 2 saat odev hay masallahhh

Allah nasip ederse o günleri görürsem çocuğuma okuldan gelince ödev yapması konusunda tek kelime etmeyeceğim.. ders okulda yapılır, ailenin evde çocuğa ders yaptırma zorunluluğu yoktur..doğruda değildir..ters teper,yıpratır.. öğrenebildigi kadar okulda öğrenmeli,anlamadığını öğretmenine sorabilmeli, eğer kendi istiyorsa evde tekrar eder,çalışır v.s...zaten çocuk evde bu özgürlüğü yaşarsa okulu ozleyecek ve okulda daha verimli zaman geçirecektir..
Nasıl bizler mesai bittikten sonra evde özel işlerimizle ilgilenirken amirimiz tarafından aranıp iş sorulduğunda yada gün içinde yetismeyecegi belli olan tonla iş verilip yetişmiyorsa evde yap dendiğinde yipraniyosak,hayattan beziyorsak çocuklarada bunu yasatmamaliyiz..çocuğun bir yeteneği olsun ve ona yönelsin yeter..eğitim öğretim açıktan bile yapılsa olur..çünkü ne kadar kendini yipratsa da gelistirsede hiç çaba harcamayan akranları ozel liseyi, ozel universiteyi bitirip aynı diplomayı alacaklar..en azından mutlu yaşasın..hasbelkader şansı yaver gitti bir işe girdi,kendinden daha beceriksiz,birikimsiz,sadece yalakalık ve ortak cikarcilik içinde olan meslektaşları el üstünde tutulup eğer onlardan biri değilse kendisi zulüm gorecek ve yipranacak...
Kısacası neyi ne için yaptırıyorum diye sorgulamak gerekir..eğer çocuk gercek bir süper zeka değilse özel bir çabaya gerek yok.. bırakın yasasın..
Ogretmen degilim,doğru yada degil tamamen kendi fikrim ve değişmeyecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…