- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
-
- Konu Sahibi Aybeyzeyduru
Bakın eltim tek değil,bütün anne lerde geç saate kadar ödev yaptırıyor.çünkü sistem böyle inanın bazen 15fotokopi veriliyordu.ve çocuk bakmadan hepsini deftere geçiriyordu.eğer yapmasaydı.çok geri kalırdı arkadaşlarından,zaten çocuk geriden geliyordu.ve öğretmen hergün annesini uyarıyordu.Tabi sabah aynı tempo devam ediyordu.okul zamanina kadar.birde kesinlikle öğretmenler okul öncesi çocukların eğitim almalarını istiyorlar.Anasinifina giden ve gitmeyen cocuk arasinada fark koyuyorlar.mesala ben kızımı okuldan aldım.çünkü biliyordum ki kizim ve ben çok uipranacaktik.o yüzden biraz daha büyümesini bekledim.birde okuma yazma tek degil.toplama,çıkarma ve çarpma işlemlerini yapıyorlar.
Eğer konuşacak olsa sınıfın en sorunlu annesi diye tabir edilir.evet öğretmenler resmen birbiriyle yarışıyorlar.bizimki zaten "ben küçük dağları yarattım "edasindaydi.ben şimdiden kızıma ufaktanda olsa Alfabetigi öğretyorum.hayır sistem böyle değil
ek kaynakla devam edildiği için böyle oluyor
öğretmenle konuşsunlar, yazık o çocuklara
her şeyden önce çocuğun gelişimi mi (uyku düzeni ile ilgili) yoksa ödev mi?
bazı öğretmenler, bizimki dahil, çok hırslı, sizlerin yani velilerin törpülemesi lazım
Öğretmeninin verdiği ödev yeterli olur. O da tekrar mahiyetindedir zaten.
Ekstra soru çözdürmenize gerek yok bunaltmayın çocuğu.
Bir de ödevlerini kendisi yapsın, takıldığı yerde siz yardımcı olun. Yoksa ilkokul bitene kadar ödev yaparken hep sizi isteyecek yanında.
"Ödevlerini ne kadar çabuk bitirirsen, beraber o kadar fazla zaman geçirebiliriz" deyin.
Baba zorluyormus zaten anne aslinda karsiymis kuzuya uzuldum.Şaka dimi ? Okulun ilk yılında iki sayfa fotokopi, bir kitap özeti ve 36 soru
Ben olsam çoktan isyan bayrağını çekip , herkes okumak zorunda değil , hayat beni çok yoruyor , okulumu donduruyorum, sen yaşlanınca devam ederim annecim ,derdim ....
Bu arada baba nerde bütün bunlar olurken ? Hem okula giden çocuk hem bebek , zor olmuyor mu ?
Baba zorluyormus zaten anne aslinda karsiymis kuzuya uzuldum.
Eltin ve birkaç veli toplanıp şikayet etsin o zaman .. yazık değil mi o çocuğa ?Kizlar bir kaciniz 20dkk ders yeter demiş.her halde sizin 1.sınıf çocuğunuz veya akran vs yok.el tim saat 20derse başlıyorlar
tam 11.30bititiyorlar.yani günlük belki 10 tane fotokopi veriliyor.bazen kızın aglamalari bana kadar geliyor.sistem bizim veya sizin zamanınız gibi değil.çok fazla yükleniyorlar. bende size katılıyorum 20dkk yeterli ama malesef olmuyor.bu yüzden kızımı 1.sınıftan aldim
Fikir istediğim konu ders konusunda çok mu yaptırıyorum?.2 Dersi nasıl sevdirebilirim?
Çok yazık çocuğa ..Baba zorluyormus zaten anne aslinda karsiymis kuzuya uzuldum.
Butun anneler drmeyin cunku benim cevremde bu bahsettiginiz gibi anne yokBakın eltim tek değil,bütün anne lerde geç saate kadar ödev yaptırıyor.çünkü sistem böyle inanın bazen 15fotokopi veriliyordu.ve çocuk bakmadan hepsini deftere geçiriyordu.eğer yapmasaydı.çok geri kalırdı arkadaşlarından,zaten çocuk geriden geliyordu.ve öğretmen hergün annesini uyarıyordu.Tabi sabah aynı tempo devam ediyordu.okul zamanina kadar.birde kesinlikle öğretmenler okul öncesi çocukların eğitim almalarını istiyorlar.Anasinifina giden ve gitmeyen cocuk arasinada fark koyuyorlar.mesala ben kızımı okuldan aldım.çünkü biliyordum ki kizim ve ben çok uipranacaktik.o yüzden biraz daha büyümesini bekledim.birde okuma yazma tek degil.toplama,çıkarma ve çarpma işlemlerini yapıyorlar.
Merhaba kk üyeleri değerli fikirlerinize ihtiyacım var.1. Sınıfa giden bi kızım var ve ders konusunda çok sıkıntılıyız.Günlük yaptırdığım şeyler 2 fotokobi ödev oluyor,bende sadece 12 soru olmak üzere toplam üç dersten 36 soru çözdürüyorum ve 1 de kitap okuyor anlatıyor bana .Bütün yaptığımız bu ve bunlar 1.5 2 saatimizi alıyor ama ona çok zooor geçirmesine müsade ediyorum hatta bol bol vaktimiz oluyor ama o iki saatlik süreç onu mahvediyor.Dersten soğutmak da istemiyorum bıraktırmak da ama .Bıktı zaten ve bende geriliyorum artık derse başlayınca.Bu arada 18 aylık bi oğlum daha var onunlada ilgileneyim derken bunaldım. Fikir istediğim konu ders konusunda çok mu yaptırıyorum?.2 Dersi nasıl sevdirebilirim?Teşekkürler şimdiden
102 sayfa rekorumuz.Kendi isteği ile okuyor. Ben genellikle 32 sayfalık kitaplar alıyorum.Resimli,yazıları 1.sınıfa uygun.Bir sayfada toplasanız 10-12 cümle vardır.1 günde mi 120 sayfa?
bana bu da çok geldi
sonra, 4-5-6. sınıfta kafasını kitaptan kaldıramayan çocuklar var, derste bile
çocuğunuz gönüllü olarak bile okuyor olsa çok fazla
BU kadar çalıştırmaya gerek yok. Yarış ati mi bu cocuk. 1. Sinifa giden oglum var. Odevi neyse o. Ustune tek satir yazi yazdirmam. Diger oglum lise 2 ye gidiyor. Hic extra calistirmadim. Hic dershaneye yollamadim. Hic ders aldirmadim. Beraber calisa calisa bu zamana geldik. Ki Kalkavan da okuyor. Kendi kazandi. Bazen okula gitmesemmi yaaa yarin diye takilir bana. Gitme derim.Merhaba kk üyeleri değerli fikirlerinize ihtiyacım var.1. Sınıfa giden bi kızım var ve ders konusunda çok sıkıntılıyız.Günlük yaptırdığım şeyler 2 fotokobi ödev oluyor,bende sadece 12 soru olmak üzere toplam üç dersten 36 soru çözdürüyorum ve 1 de kitap okuyor anlatıyor bana .Bütün yaptığımız bu ve bunlar 1.5 2 saatimizi alıyor ama ona çok zooor geçirmesine müsade ediyorum hatta bol bol vaktimiz oluyor ama o iki saatlik süreç onu mahvediyor.Dersten soğutmak da istemiyorum bıraktırmak da ama .Bıktı zaten ve bende geriliyorum artık derse başlayınca.Bu arada 18 aylık bi oğlum daha var onunlada ilgileneyim derken bunaldım. Fikir istediğim konu ders konusunda çok mu yaptırıyorum?.2 Dersi nasıl sevdirebilirim?Teşekkürler şimdiden
Arkadaslar herdeyi soylemis.benim size tavsiyem cocugun ders calisirken kendi odasinda calissin.takildigi seyleri size sorsun.ilerde yaninda biri olmadan calisamaz hale gelir.yaninda oturup her adimi takip etmeyin.zaten en sonda kontrol ediyorsunuzdur.Merhaba kk üyeleri değerli fikirlerinize ihtiyacım var.1. Sınıfa giden bi kızım var ve ders konusunda çok sıkıntılıyız.Günlük yaptırdığım şeyler 2 fotokobi ödev oluyor,bende sadece 12 soru olmak üzere toplam üç dersten 36 soru çözdürüyorum ve 1 de kitap okuyor anlatıyor bana .Bütün yaptığımız bu ve bunlar 1.5 2 saatimizi alıyor ama ona çok zooor geçirmesine müsade ediyorum hatta bol bol vaktimiz oluyor ama o iki saatlik süreç onu mahvediyor.Dersten soğutmak da istemiyorum bıraktırmak da ama .Bıktı zaten ve bende geriliyorum artık derse başlayınca.Bu arada 18 aylık bi oğlum daha var onunlada ilgileneyim derken bunaldım. Fikir istediğim konu ders konusunda çok mu yaptırıyorum?.2 Dersi nasıl sevdirebilirim?Teşekkürler şimdiden