1. Sınıf çocuğu

hayır sistem böyle değil
ek kaynakla devam edildiği için böyle oluyor
öğretmenle konuşsunlar, yazık o çocuklara
her şeyden önce çocuğun gelişimi mi (uyku düzeni ile ilgili) yoksa ödev mi?
bazı öğretmenler, bizimki dahil, çok hırslı, sizlerin yani velilerin törpülemesi lazım

Eğer konuşacak olsa sınıfın en sorunlu annesi diye tabir edilir.evet öğretmenler resmen birbiriyle yarışıyorlar.bizimki zaten "ben küçük dağları yarattım "edasindaydi.ben şimdiden kızıma ufaktanda olsa Alfabetigi öğretyorum.

"Ödevlerini ne kadar çabuk bitirirsen, beraber o kadar fazla zaman geçirebiliriz" bunu bu şekilde söylemeniz ödevin zaten yapılmak istenmeyen sıkıcı bir şey olduğunu teyit ediyor. Böyle söylediğiniz bir şeyi çocuk yapmak istemez.

Yazik yavrunuza uzuldum ogretmenin verdigi odevi anladim okumayi da anladim her gun 36 soru ne ne zaman oynucak ne zaman uyuycak ne zaman kendi haline birakilacak cocuk hepten soguyacak cocuk eminim cocugunuza stres yaptiriyorsunuz birde sinirleniyorsunuz cocugu iyice biktiriyorsunuz.

Şaka dimi ? Okulun ilk yılında iki sayfa fotokopi, bir kitap özeti ve 36 soru
Ben olsam çoktan isyan bayrağını çekip , herkes okumak zorunda değil , hayat beni çok yoruyor , okulumu donduruyorum, sen yaşlanınca devam ederim annecim ,derdim ....

Bu arada baba nerde bütün bunlar olurken ? Hem okula giden çocuk hem bebek , zor olmuyor mu ?

Baba zorluyormus zaten anne aslinda karsiymis kuzuya uzuldum.

benimde birinci sinifa giden yegenim var.ogretmenin verdigi odevleri goruyorum hayretler icerisinde kaliyorum.cocuklarin okula gitmesine gerek kalmiyor bu odevleri gorunce.bazi ogretmenler heralde sinifta ders işlemeyip odevle ogretiyor herseyi.bende ogretmenim sinifci degilim ama ogrencilere nadiren odev veririm.bence konusun ogretmeniyle uzmanlar bile soyluyor odevi cok vermeyin.

Baba zorluyormus zaten anne aslinda karsiymis kuzuya uzuldum.

çocuk anne baba arasında top gıbı bir oraya bir buraya ,

benım kızım 4, sınıfa gdiyor , cumartesi kurs ögretmenıne okul ödevlerını yaptıktan sonra ben ona

mat .fen .turkce.ve sosyaldan birer test çözdürüyorum dedim çok abartmışsınız iki ders yeter dedi ,

Eltin ve birkaç veli toplanıp şikayet etsin o zaman .. yazık değil mi o çocuğa ?

Benim de bir arkadaşım var , çocuğu 1.sınıfa gidiyor . Hiç ev ödevi olmuyor ve bu çocuk okulda birkaç dil öğreniyor . Başarı oranı çok iyi .. bazı öğretmenler okulda beceremedigini evdeki veliden bekliyor , çocuğu kafese kapatıyor .. oyun çocuğu bunlar ..ne ara nefes aldirmayi düşünüyor veli ve öğretmenler ?

Fikir istediğim konu ders konusunda çok mu yaptırıyorum?.2 Dersi nasıl sevdirebilirim?

evet çok yüklenmişsiniz maalesef daha 1.sınıf çocuğu.. 2 saat çok uzun bir süre ödev yapımı için 6-7 yaş bir çocukta.. lisede görev yapıyorum 1 saat bile fazla geliyor öğrencilere..
yapacağınız şey şu: geldikten sonra dinlensin oynasın oyun çocuğu daha bunlar.. öğretmen konusunda şanşlıymışsınız bazı öğretmen arkadaşlar maalesef hırs uğruna çocuklara aşırı yükleniyorlar. 2 fotokopi kağıdı yaptıktan sonra yeterli.. 15-20 dk ders çalışıyorsa 10 dakika kadar ara verip kafasını toplaması gerek eğer yapmıyorsa da ödevini bunun sorumluluğunu yüklenmeyi öğrenmesi lazım..
bol bol kitap okusun ille hikaye olmak zorunda değil çocuk dergileri var, bilim dergileri var..
ders sevdirme olarak değilde sorumluluk kazanmasını sağlasanız o kar bence..

Butun anneler drmeyin cunku benim cevremde bu bahsettiginiz gibi anne yok
Benim cocugum 3 yasinda krese basladi 2 sene kres 1 sene de anaokulu okudu
Su anda 4. Sinifta ve dedigim gibi 1.siniftan beri 20 dakikadan fazla odev yapmaz hafta ici
Ilkokul cocugu ne konuda geri kalabilir onu anlayamadim , bizim sinifta herkes birbiriyle ayni bazi derslerde sorun yasayan oluyor bu da gayet dogal birsey
Benim cocuguma ogretmeni 15 sayfa odev verse de yaptirmazdim gayet net soyluyorum
Cocugumun ailesiyle vakit gecirmeye ve otun oynamaya ihtiyaci var , her akdam 2 saat odev yapacak vakti yok , 9 bucukta yatakta olmak zorunda zaten
Hicbir ogretmen bana ilkokul cocugunu 11 de yatir diyemez ona bir saat cocuk sagligi ve gelisimiyle ilgili ders veririm

Şimdiden bıktıracaksınız çocuğu yapmayın.O yaştaki çocuğa okula gitmeyi sevdirin yeter,sonra başarı zaten kaçınılmaz olur.Hem 1.sınıf konularında ne var ki bu kadar soru çözdürüyorsunuz hergün.Bırakın çocuğunuz örneğin zıt anlamlı kelimeyi bulmayı biraz geç öğrensin yani ögrenilmeyecek gibi zor bir konu yok ki birde.Rahat olun ve başarının asıl sahiplerinin işini istekle ve sevgiyle yapanlar olacağını unutmayın çünkü onlar bıkmamış heyecanlı pozitif insanlardır.Bıkmamış insanlar dedim çünkü burasi önemli.

1.sınıfa giden oğlum var aynı şeyler bizde de mevcut.
1 hikaye kitabı her gün okuyoruz.
Bunun dışında öğretmenin verdiği 3 kağıt fotokopi.
Zaten yorgun geliyor zorlamıyorum.
Bir de sadece 2 haftaya bir hafta sonu ekstra netten kendim çıkardığım fotokopi.

1 günde mi 120 sayfa?
bana bu da çok geldi
sonra, 4-5-6. sınıfta kafasını kitaptan kaldıramayan çocuklar var, derste bile
çocuğunuz gönüllü olarak bile okuyor olsa çok fazla
102 sayfa rekorumuz.Kendi isteği ile okuyor. Ben genellikle 32 sayfalık kitaplar alıyorum.Resimli,yazıları 1.sınıfa uygun.Bir sayfada toplasanız 10-12 cümle vardır.
Hiç zorlamıyorum. Hatta ben mutfak işimi hallederken kitabını alıp geliyor inanın. Sana okumak istiyorum diyor.Hiç sıkıntı yaşamadım. Cumartesi sabahı uyandığında da elinde kitap vardı. Çok mutlu oldum.
Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum.Oğlum da 7. sınıf.Ve kitap dayandıramıyoruz.Memnunum ama bu durumdan.

Son düzenleme:
B
BU kadar çalıştırmaya gerek yok. Yarış ati mi bu cocuk. 1. Sinifa giden oglum var. Odevi neyse o. Ustune tek satir yazi yazdirmam. Diger oglum lise 2 ye gidiyor. Hic extra calistirmadim. Hic dershaneye yollamadim. Hic ders aldirmadim. Beraber calisa calisa bu zamana geldik. Ki Kalkavan da okuyor. Kendi kazandi. Bazen okula gitmesemmi yaaa yarin diye takilir bana. Gitme derim.

Arkadaslar herdeyi soylemis.benim size tavsiyem cocugun ders calisirken kendi odasinda calissin.takildigi seyleri size sorsun.ilerde yaninda biri olmadan calisamaz hale gelir.yaninda oturup her adimi takip etmeyin.zaten en sonda kontrol ediyorsunuzdur.

Yav zorlamayın bu kadar bu minikleri.Daha 1. Sınıf öğrencisini testler mestler yarıştırmayın,yıpratmayın.Öğretmen ne verdiyse ödev onu yaptırın ,kitap okuma alışkanlığı edinsinler yeter.Küçük çocuk daha onlar.Oynasınlar,dinlensinler anne ve babayla güzel zamanlar geçirsinler.Öss ye hazırlanmıyorlar sonuçta.Not: Ben 1. Sınıföğretmeniyim.

şu ödev konularına yazmıcam artık diyordum da dayanamadım?

1. sınıf çocuğu dediğiniz 6 yaşında değil mi?

ödev yaptırılacaksa bile oyun gibi yaptırılması gerekmez mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…