1 kere evlilik yapmış benden 8 yaş büyük bir adamla konuşulur mu? akıla ihtiyacım var...

Öncelikle şunu söyleyim. Severek evlenin, evlenmiş olmak için değil bu çok önemli. Onunla bir ömür yaşayacak olan sizsiniz, başkaları değil o yüzden başkaların ne dediğine bakmayın. Siz mutsuz bir evlilik yapacağınıza varsın evde kaldı desinler hiç aldırış etmeyin hem yaşınız da daha çok genç. Eğer seviyorsanız ve anlaşıyorsanız 8 yıl yaş farkı çok büyük değil. Daha önce de bir kere evlenmiş olması sorun olmaz diye düşünüyorum: Ben de ikinci evliliğini yapan biriyle evlendim. İkinci evliliği yapanlar bence daha deneyimli oluyor ve ikinci eşlerini daha dikkatli seçiyor, ilk evliliklerindeki hataları tekrarlamamaya çalışıyor, dolayısıyla ilk evlilikler yürümese de ikincileri genellikle yürür, yürümezse o zaman o kişi ile ilgili bir soru işareti belirir benim aklımda şahsen. Tek sorun olabilecek şey ilk evliliğinde bir çocuk varsa o çocuk daima eşinizin hayatında olacak ve sizin hayatınıza da girecek dolayısıyla buna hazırlıklı olmalısınız, ve eski eşe nafaka durumları varsa bunu da bilerek adım atmalısınız.

Annem şimdi asla diyor zaten ailem asla vermez ama 2 3 sene sonra neden olmasın
Neden olsun?

22 yaşında neden olsun.

Sizin okula gitmek, koluna bir altın bilezik takmak gibi hevesleriniz neden yok (burda bahsedilen "altın bilezik" ifadesi metafor içerir. Deyimde kastedilen bir meslek sahibi olmaktır)

Mesela ben şu an sana "altın bilezik takmak" deyimini neden açıklamak zorunda hissettim...
Dahası bu açıklama sana kendini kötü hissettirmedi mi?

Ben senin yaşındayken felsefe tarihi dersini geçmenin yollarını arıyordum.. spor yapıyordum. Trene binip tek başıma Anadoluyu geziyordum..

Sen ne yapıyorsun? Köydeki adamla bakışmaktan başka kendin için ne yapıyorsun?

Ben anneme 20 yaşında evleneceğim desem annem kalp krizi geçirirdi.

Iyiki de geçirirmiş.

Çok cahil bir aileniz var.

Burdaki kadınların sözünü dinleyin. 20 yaşında,22 yaşında, 24 yasinda evlenilmez.

Azıcık ilerleme gösterelim
Ne olur ya.

Çocuk ve nafaka gibi sıkıntılar yok gerçekten teşekkür ederim anlayışınız ve tavsiyeniz için

Hirsizlik yapmis olabilir, evet.
Bizim de vardi boyle bir akrabamizin gelini.
Cok zenginlerdi ve kiza bir lira vermiyorlardi.
Sigara da kullandigi icin tasvip etmesek de çaldi ordan burdan.
Genelde bu cook zenginlerin gorgusuz taifesi havadan para toplayarak degil, her seyden kisarak paraya kiyamayarak bir yasam surmeye calisiyorlar.
Yani o parasina cumbur cemaat heveslendiginiz adam size paranin p'sini gostermeyebilir.

Hadi her seyi gectim, peki bu yasta neden evlilik?

Bu yaşta ne evliliği be guzel kardesim? Hayatinda hic mi kendine dair baska planin projen hedefin hayalin yok? Meslek var mi? Elin ekmek tutuyor mu? Önce bi bunlara yönel sonra düşünürsün kocayi.

Sonuna kadar okumadım ilk satırı okumam yeterli geldi kısaca cevap veriyorum hayır olmaz kesinlikle olmaz sen çok evde mi kaldın da senden 8 yaş büyük başından bir evlilik geçmiş adamı düşünür oldun

Neden okumak, meslek sahibi olmak yerine bu yaşta evlilik düşünüyorsun? Nedir bu yaşta evlilik merakınız?

Çünkü yeni Şeyma olmak daha kolay. Kim çalişçak, çabalayacak, kendi ayaklarin üzerinde duracak? Uff birsürü iş.

Bare zengin koca bulunsunda sabahlari rahat bir şekilde Müge'ye bakilsin

20 yaşında genç bir kız niye koca derdine düşer de okumayı, mesleğini eline almayı, kendini geliştirmeyi, gezip değişik yerler görmeyi istemez acaba?

anne ve teyze daha da ilginç ki kaçırma diyorlar evlenip boşanmış ne olduğu belirsiz biri için..

bilemedim....

Allah akıl fikir versin 20 yaşındaki kıza dul erkeği kaçırma diyorlar ne o malı mülkümü cok köyün ağasının oğlumu yoksa 3 çocukla bir magaradami kaldinda kacirma diyorlar cidden çok saçma hem dışardan coook iyi görünebilir ama içini Allah bilir sana abla tavsiyesi eşi ölmediyse kimse sıcak huzur dolu bir yuvayı bırakıpta boşanmaz aklını başına al

Bir ben mi takildim konu sahibinin nickine? Bikini ve astronomi. Amma da ilginc. Koyde yasayan bir kiz icin fazla ucuk kacik cesurca. Olabilir de ama...fake gibi geldi bana☻

Düşündüğünüz gibi değil şarkı adı o. Son feci bisiklet adında bir müzik grubu var. Bikinisinde astronomi o grubun şarkısının adı. Konu sahibi bu yüzden almış büyük ihtimalle.

Bugün bu yaşta evlenmene destek veren ailen evlendiğinde Bi sıkıntın olduğunda yine aynı desteği verecek mi sanıyorsun, evlilik evcilik değil çok ciddi bir sorumluluk bu sorumluluğu almak için çok çok erken ne bu acele şuan düşünmen gereken şey kendi ayaklarım üzerinde nasıl dururum olmalı yoksa o adamın vicdanına kalmış yaşayacağın hayat.

Hayır tek kelime hayır. Direk uzaklaş. Bu kadar net söylüyorum. Ben de evlenip ayrıldım evlenip ayrılmış biriyle. Tavsiye etmiyorum. Eğer illaki konuşacaksan. Ayrılma sebebini o kişiden değil çevreden hatta kadının yakınlarından öğren.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…