zr dilemeli miyim?

oldu isterseniz evliler, konu açarken, bekarlar bizim evlilik sorunlarımızla ilgili yazmasınlar diye birde ibare koyun. olsun bitsin:hulya:.
hayır arkadaşım evliliğin ne demek olduğunu bilmiyo büyük konuşuyo öle ha diyince boşanılıyomu yok ben olsam öle yaparım böle yaparım işte sen yorumumu tam okumamışsın anlamamışsın bi yerini almışsın diğerini çöpe atmışsın burdan konuşmak çok kolay ama o kadar basit olmuyo konuşmak var bide büyük konuşmak var ikisinin arasında dağ kadar fark var görmek ayrıdır bide onu yaşamak bambaşkadır ben annemden babamdan gördüm evliliği ama görmekle yaşamak arasında çok büyük farklar var evlenince evliliğin ne demek olduğunu anlıyosun

Son düzenleme:

tabii,bu varsayımına bakarsak doktorlarda hastalığı gözlemleriyle eğitimleriyle tedavi etmemeliler. illa onu yaşamaları lazım. yani o hastalığı geçirmeliler ki bir fikir belitebilsinler.
bu örnekler artılabilinir.
bu düşüncenize katılmıyorum.
buda benim fikrim arkadaşım.

doktorlar onun eğitimini alıyolar canım kaç sene okuyolar ama evliliğin eğitimini almıyo kimse evlilikle onu aynı keseye koyamazsın tabiki herkes fikrini beyan edecek ama konuşma tarzı hoş değil büyük konuşmadan kimsenin kalbini kırmadan kırıcı olmadan konuşulsa böle tartışmalara yer olmıcak yani ben demiyorumki bekarlar evlilerin konularına yorum yapamaz diye yorum yaparsın ammena ama yaşamamışsan bunu tahminince sölersin bu böle olur diye kesin bi dille ve ben böle yaparım demezsin dimi buda benim fikrim

evliliğin eğitimini biz ailemizde alıyoruz zaten. görerek, yaşayarak, annemizi babamızı ,çevremizi.
aynı kapıya çıkıyor. bu konuda sizle hemfikir olamayacağım..siz siyah diyorsunuz ben beyaz yada tam tersi. bu böyle sürer gider.
ben , çocuk değilim ergende,,,. bir yaşamışlığım var ve kendimin nerede nasıl davranacağımı neye tepki vereceğimi çok iyi biliyorum. evli olsam böyle yaparım derken yapacağımıda biliyorum. çünkü kendimi tanıyorum. değerlerimi ,kriterlerimi,fikirlerimi. işte o yüzden ben böyle yaparım diyebiliyorum ...

Son düzenleyen: Moderatör:

Kendinden ödün veren insanların zamanla nasıl oldukları belli günümüzde görüyorum örneklerini. -tatlicadiarzu-
Fedakarlık yapmak başka kendini feda etmek başka. :lepi:
Evlilik yaşanarak öğreniliyor evet ama bekar birini sen bilmezsin deyip susturmak da saçma!
:1closedeyes:

yaw ben size bişi dedimmi ben o arkadaşa dedim önceki sayfalara bakarsanız anlarsınız ben kime ne diyeceğimi çok iyi bilirim ben burda genelleme yapmadım bekarlar evliliği bilmiyolar yorum yapmasınlar demedim ben o arkadaşa söledim ve bunu üstüne alınanlar oldu eğer o üstüne alnınan arkadaşlarda onun gibi düşünüyosa onlar içinde geçerli bu bakın arkadaşlar o arkadaş aynen şunu sölüyo kocan önemli gerisi fasa fiso diyenlere ayrı gülüyorum, selamlar :))))
kocanız varetti sizi, doğru.. önemli olan koca. ne kocaymış be!! bu kadar kıymetlenecek neleri var bu adamların çok merak ediyorum doğrusu. sonra bu adamları burada şikayet edin ben de nasıl güleceğimi şaşırayım olur mu kocacı hanımlar :)) bütün dostunuzu herşeyinizi satın elin oğlu için.. sonra size yapmadığı kalmayınca gelin burda şikayet edin. müstehak. vallahi müstehak. ne demek en önemli kocan gerisi faso fiso, nesiniz siz ya köle falan mı ondan sonra nie erkekler kendini bi bk sanıyo diye hayıflanıyoruz, tek sebebi sizin gibiler
ben bu arkadaşa söledim yani yorumunda sanki evlenip boşanmış gibi sanki evlenmişte kocasından çok çekmiş bi hali var yani şimdi bu kocacı hanımlar diyerek bütün evli kadınları o çemberin altına alıyo bir insana değer vereceksinki bu eşinse herhalde değer vereceksin şahsen benim eşimde bende birbirimize karşı saygılıyız o bana ben oan değer veririm ve bu yüzdende eşim kendini bişi sanmaz herşey karşılıklı oluyo evlilikte bide şuna çok kızdım bütün herşeyinizi dostunuzu satın elin oğlu için ne demek bu ya sen onunla bir ömür geçireceksin kötü gününde baş ucunda dostun değilde eşin oluyo o bi bardak su veriyo sana dostun değil benimde çok arkadaşım var ama hiçbiride bi kere kapımı çalmamıştır sadece ararlar oda akıllarına gelirsen hasta olduğumda arkadaşım yanımda olmuyo haberi bile olmuyo eşim yanımda oluyo bunun için evliliğinden vazgeçemezsin eşinin istemediği bişeyi yapamazsın sırf arkadaşın içinde huzurunu bozamazsın hele bide çocuğun varsa huzurun bozulmasın diye mücadele edersin bu iki taraf içinde geçerli karı koca her ikiside karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalı tek taraflı hiçbişi olmaz umarım beni anlamışsınızdır ben bekarlara karşı bişi demedim bu arkadaşa söledim çünkü konuşma tarzı anlatım biçimi çok yanlış böyle ahkam keserek bişier dile getirilmezlmaz:lmaz:

eş var ,eş var. her eş aynı değil ki. her eş karısına bu kadar düşkünde olmayabilir. o yüzden bütün eşleri aynı kefeye koymak mümkün değil. ayrıca december böyle düşünüyor. vardır bir bildiği. bilemeyiz değilmi. illaki evlenmiş ayrılmış eşten çok çekmiş olması gerekmezki,belki annesi çekmiştir ,babadan belki arkadaşı kocadan, belki kardeşi eşinden yada teyzesi eniştesinden. bunları birebir yaşamıştır. görmüştür yazmıştır. nerden biliyoruz ki. bilemeyiz değil mi...yaşamasa bile bu onun fikri. onun düşüncesi. herkes aynı düşünmek zorunda değilki. birbirimizin klonu değiliz herhalde.
ayrıca eş saçma sapan mantığının almadığı, abuk birşey için diretiyor ve yanlışlar yapıyorsa ona evet eşimdir yapar, bende bunu kabul ederim,demekte ,ne derece doğru o da tartışılır tabii (hele bu eş ,konu sahibinin eşi gibi biri olup , sabıkalıysa).

dipnot.
bütün evli kadınlar için demiyor bunu. kocacı evli kadınlar için demiş. arada fark var. genelleme yapmamış yani

ayrıca hasta olduğumda elinde malzemelerle gelen bana çorba yapan ilaçlarla gelen arkadaşlarım var. beni alıp evine
götüren. yani arkadaş var, arkadaş var. eş var eş var ,dediğim gibi...

Son düzenleyen: Moderatör:
sigarayı geçtim ama bende eşimin açıkcası içki içen ve kumar oynayan birisi ile arkadaşlık etmesini istemezdim....ne olursa olsun ,insan boş bir anında yanlış yapabilir çünkü...bir insanı tanımak için arkadaşını tanımak lazım

oyoyoy baya karıştırmışım ortalığı desenize. :ecrin_bebek:

öncelikle "bekarsın anlamazsıncılara" diyeceğim, efendim burada beni ve bir numaralı derdimi bilen arkadaşlar zaten beni anlayışla karşılamışlar. evet evli değilim ama birçoğunuzun çekmediği kadar kaynana eziyetini kendi babannemden çektim. annemin çektiklerine şahit olduğumu, babamın evet kendi babamın defalarca yine annesi tarafından üstüme yürütüldüğünü, babamın da sanki karısıymışım gibi bunlardan beni hesaba çektiğii biliyorum, dayak yediğimi de. elin kızları sevgilisinden çeker, nişanlısından çeker, ben evli olmadığım halde koca, kaynana ve görümce çektim buncacık yaşımda.
burda hatunlara kızıyorum adamları başlarına çıkardıklarında ya, anneme on kat kızıyorum aynını yaptığında. çünkü acı çekiyor. sinirleniyorum. kendim acı çeksem, annemin kendi babamdan babanemden çektiğini görmek kadar acıtmaz canımı. çünkü elim kolum bağlı bişey yapamıyorum.

soruyorum, anladınız mı? siz ne anlarsınız ki? bekar diyip geçiyorsunuz.

babannem beni elin kızının evladı, babam da elin kızının kızı olarak gördü.
sizin evliliklerinizde yaşadıklarınız yine elken, ben kendi sülalemden çektim.
asıl siz anlamazsınız hanımlar.

o yüzden bana se anlamazsın deseniz de, aynı diğer mesajımdaki gibi yüzümde gülümsemeyle okuyorum yazdıklarınızı. çünkü tek başına fedakarlığın hiçbir işe yaramadığına 25 senelik bir şahidim. yahu kendi kanımdaki insanda yaramamış, elin oğlunda mı yarayacak? ki etraftan gördüklerim ve burda okuduklarım beni hiç yanlış çıkarmadı.

ben kendi anneme de dedim defalarca boşan diye. ve şimdi düşünüyorum, keşke boşansaydı. çünkü çektiğim bitmiyor. babam dursa halam,halam dursa babannem fitne sokuyor hala ailemize. boşansalardı bu insanlardan kurtulacaktık en azından.

o yüzden sadece o "bekar" ibaresine bakarak beni suçlamayın. bu, sizin benim söylediklerime karşı bir şey diyemeyecek kadar benim haklı olduğumu gösterir. çünkü ben o yazıda bekarlığımdan dem vurmadım.

ayten sana kızdım. evlisin. evet çok şey (!) biliyosun, ama benden 3 yaş küçüksün. hadi ben de bunu öne süreyim. ama olgunluğun ne evlilikle ne de yaşla gelişmediğini biliyorum. ben sana niye kızdım biliyomusun? bir diğer konuda bize o çok sevdğin toz kondurmadığın eşinin tüm iğrençliklerini sayıp, burada efendim dindarmış bilmemneymiş diye övdüğün için. güldürme kendine. tutarlı ol. bunun bekarlıkla evlilikle alakası ne?

ve gördün, ben anneme de boşan demiş bir insanım. ve benim babamın gözünü harama diktiğini bilmem, görmedim duymadım, ama fıtratı da buna uygun değil zaten. benim babam da boşanılması gereken bi adamdı evet ama senin kocan kadar alçalmış değildi. buna rağmen boşan dedim. senin kocan gibi evliliğin ilk aylarında namussuzluk yapmış bir adam değil. kusura bakma ama gerçek bu. öbür konunda kocana herkes sayıp dökerken kimseye kızmıyordun, şimdi burda da kızmaya hakkın yok. kalkıp da bana sen anlamazsın mavalları okuma, gerçekten komik duruma düşüyosun.

efendim, hani kocam olsa ben bin kat kocacı olur muşum ya, ispat niteliğinde şöyle bişi yapalım:
kocam olacak insan evladı beni bilmemkaç yıllık arkadaşımdan ayırmaya kalktığı vakit (buna cesaret edebilirse tabii) çıkacak arbedeyi istanbulun ve civar ilçelerin hepsinden duyacağınız için beklemenizi öneriyorum.

aslında tek tek bana yöneltilen tüm mesajlara cevap vercektim ama alıntı yap yap bitmedi :)) o yüzden bu şekilde cevap verdim..

son olarak. beni kendi babam ne yaptıysa sindiremedi 25 sene, elin oğlu hiç bir şey yapamaz efendim. ben de aşık oldum, süründüm olmayacak adamlar için. ama geldiğim nokta budur. ve asla da değişmeyecektir.

ve ayten, bi arkadaş beni özelden tebrik etmiş görmüşsün, burdan da sitem etmişsin. evli olup da senin gibi olmayan da var demek ki. istersen kabullen.

arkadaşını hayatından çıkarmana değecek adam vardır, haklıdır saniyesinde çıkarırsın. amenna. ama böyle saçma salak bir şey için kocan sana engel olmuş. o kadar bariz ki seni arkadaşsız bırakmak istediği. ki bunu da, en iyi arkadaşını sevgilisiyle gece yarısı saatler boyu konuşurken yakalayıp arkadaşlığını da ilişkisini de bitirmiş biri olarak söylüyorum. gerekirse arkadaşlık o an biter, ama bu sigara içme saçmalığından değil.

önceki mesajlarımda da kızdığım sen değil yine müstakbel kocandı. ama artık senin haline sinirden gülüyordum ayten. öyle bir adamın seni ele geçirmesine izin verdiğin için kızıyorum. sen de bana kız ona hakaret ettiğim için. ama içinden bana hak verdiğini biliyorum. yine de konduramıyorsun şu an, kullanıldığını kabul edemiyorsun. ama ilerde sen de gerçeği kabul etmeyi öğreneceksin canım.

başka sorusu olan? :)

Son düzenleme:

bence arkadaşınla aranızda yanlış anlaşılma olmuş, yani sonuçta sen arkadaşına ters bişey söylememişsin eşin söylemiş.
ama kocanın bu kadar müdehale etmesi garip geldi bana, yani sen 4 yaşında çocukmusun ki arkadaşlarına o karar veriyor, velin mi kocan mı o senin
ayrıca senin telefonundan arkadaşına mesaj çekmesi çok saygısızca bi hareket
ben bu olayda, küstükleri için günlerce ağlayan 15 senelik 2 arkadaş, ve buna memnun olup, zafer kazandığını sanan bir koca görüyorum, ve bu tablo bana hiçte normal görünmedi
:sm_confused:

geçen sene biri çok yakın arkadaşım diğeri çok yakın olmasa da sevdiğim bi arkadaşım benim aracılığımla bir ilişkiye başladılar... son 1 aydır ise durum şu:2si mutlu,yada mutlu görünüyorlar bilemem...ama erkek olan kıskanç,hatta kıskançlığı da aşmış bir güvensizlik var kıza karşı... ve erkek olan da bana karşı büyük bir soğuma...resmen sessiz bir kavga var aramızda...sesimi çıkarmak istemesem de-ki asla böyle durumlarda suscak biri değilim,arkadaş hatrı diyorum malesef ki- sonumuz büyük bir kavga ve de tercih.... ve her ne kadar istemesem de eminim ki tercih edilen taraf erkek arkadaş olacak...çok sevdiğim arkadaşım erkeğin zorbalığına boy eğecek..bense iyi niyetimle ortada kalcam...
december takip ettiğim kadarıyla mantıklı düşünen birisin..bu konuda da her ne kadar tepki alsan da sana katılmamak haksızlık olur..çünkü çok haklısın...tepkilere aldırma,senin gibi düşünenler de var,merak etme...evet bekar olabliriz ama bu saf olduğumuz anlamına gelmez... neyin ne olduğunu anlayabilecek durumdayız... evlilik çatısı altında büyüdük sonuçta... zaten kk'de bir uygulama başlatılmalı bence...konu açarken bekarlar yazmasın denmeli...yoksa bu işin sonu kötü...mazallah bekarlar olarak byük konuşuruz falan....
son olarak alkisalkisalkis

Bence eşin çok suçlu bu konuda ama o senin ömrünü paylaşacağın biri. Ne kadar böyle gerice düşünceleri olsada sonuçta böyle düşünceleri olan biriyle evlenmiş ve kabullenmişsin. Arkadaşınla zaten zamanla tekrar eski halinize dönersiniz yada dönmesenizde olur. ama eşin belliki o arkadaşından oldu olası hoşlanmayacak ve onunla devam eden arkadaşlığın yüzünden sürekli sana güveni sarsılacak. Bence herşeyi oluruna bırak normale döner zamanla..

o duyguyu bilirim. hem de çok iyi.
ama ben bunu hissettikten kısa bi süre sonra irtibatı kesmiştim o arkadaşımla. çünkü katlanamıyorum bu fıtrattaki insanlara. sen de ortada falan kalmadın, öyle düşünme. ne münasebet, dostluğunu korumaya çalışmışsın. asıl ortada kalıcak olan kişi o arkadaşın olacak.

hangi birine cevap verceğimi bilemediğim için gene susuyorum
¤ decemBer ¤ seninlede bi sorun yok canım haklısın..
kendimde biliyorum kimin haklı kimin haksız
kimin suçlu olduğunu ama
diğer konumdada mecburiyetlerimi anlatmıştım ben
eşime dindar diyemem tamam bu yanlış olur ama benden çok inancı bilgisi olduğu kesindi
oyüzden o cümleyi kullandım
ALLAH gene razı olsun
o olmasaydı müslümanlığı seçmezdim çünkü etrafımda bilen yoktu
o bana anlattı öğretti
bu yüzden o kelimeyi kullandım
eski çeveremde müslüman olan bi arkadaşım yoktu
olanlarlada paylaşcak bişeyim olmadığı içinde istemedim
o arkadaşımda ateist belkide oyüzden görüşmemi istemiyor
çünkü evlenmeden önce bende öyle bi insandım ailem müslüman olmasına rağmen
arkadaş çevreme uyark inanmadım hiçbişeye ailemi hiç dinlemedim
kötü bi çocukum yanii..
evlenmeseydim düzelceğimide sanmıyorum..
hayır demesini bilmiyorum çünkü
hadi diğer arkadaşlarım geçiydi ama ama pınar çocukluğumu herşeyimi paylaştığım insandı
tek taraflıda olsa
bende hata yaptım oda
ama onu dininsiz yönü için dışlayamam ki
eşim ise öyle düşünmüyor
ben biliyorum seni
aklını karıştırcak gene
eskileri yad etceksiniz
içinde bi özlem duycaksın
sana iç dicek hayrı diyemiceksin
gene içkiye başlıcaksın
böyle olmasını istemediğim için girdim aranıza
ama böylece sen onun kim olduğunu daha iyi anlamış oldun
sen onun için canını vercekken o ise seni benim yüzümden dışladı diye
eşimde hatalı tamam bişey demiyorum
ama eşimede kırgınlığım hala devam ediyo onunda yaptığı yanlışlardan dolayı
kendimi yalnız hissediyorum
önceden bigün bile yalnız kaldığım zaman yoktu
yüzlerce arkadaşım vardı
evlenince değişti ortamım ama o arkadaşımında yokluğunu hissetmeye başladım artık
oyüzden özür dilemek istedim
bişeyler paylaştığım biri olsun bari diyee
gerçekten çok ihtiyacım varrr
eşimden boşanmayı düşünemem tekrardan bikere düşündüm
ama nereye gidicem...
okulumda var
eğer kendi ayaklarım üstünde durabilseydim inan bi dakika düşünmezdim
ama kendime güvenimi kaybettim artıkk
mecbur eşimin düşüncelerine uymak zorunda kalıyorum
mafoldumben

anlamıyorum,insanların inançları yüzünden sorgulanmasını. benim arkadaşlarım arasındada dindar olan var benim gibi dini kurallalara göre yaşamayan var,ateistte var. varda var. ben o insanların bana olan davranışlarına bakarım. .vicdanının temizliğine,ahlakına... bana dostluklarına,dinine değil. ateist olduysa yada deist yada budist her neyse onla konuşma demek çok yanlış. siz o kadar iradesiz değilsiniz sanırım. gel tekrar ateist ol dendiğinde olacak kadar yada gel eskiye dönelim dendiğinde dönecek kadar.
eğer bu kadar kolay arkadaşınız ,sizi dininizden uzaklaştırabiliyorsa ,bir kaç konuşmayla ,o zaman bende sizin dininize tam bağlı olmadığınızı hemen bir etkiyle vazgeçeceğinizi düşünürüm..
eşiniz hatalı ,siz hatalısınız. eşiniz bir kere yaptıklarına bakacak başkalarının inancını sorgulayacağına. ..
ve 2dostun arasını bozacağına.

şu sözleriniz. yaş kaç 23 kendi ayaklarınızın üstünde neden duramıyorsunuz. biraz çaba biraz gayret. bu son yazdıklarınızdan evliliğinizi sorguladığınızı hatta kendi ayaklarınızın üstünde durabilseniz boşanmayı bile düşündüğünüzü anlayabiliyorum. aileniz yok mu. gideceğiniz yer aileniz, ve de okulunuzda var. ailenizde de okulu bitirebilirsiniz. mecburum diyorsunuz ,yani mecburiyetten olan bir beraberlik. ne bileyim. sevgi pek yok gibi. olsa mecburum denmez seviyorum denir. .duygularınız medcezir misali değişimler gösteriyor.
her mesajınızda ve her konunuzda farklı duygular içindesiniz.
.

bazen sadece sevmek yetmiyor.sanirim sende o durumdasin ayten..esin sana destek oldugu icin,sevdin evlendin..ama evlenince ummudugunu bulamadin..bir bakmissin yalniz kalmissin..sadece esin olmus o da seni hayal kirikligina ugratmis..esinin gozunde cok zayif,iradesiz gostermissin kendini.en kotusu anlattigina gore zaten bu durumdasin..lutfen guclu ol henuz o kadar gencsin ki..ama kendinde guc bulamiyorsun..suan geri donusun olacak ama yasin ilerleyince cocukta olunca cok zorlanacaksin.iyi dusun,dik dur ve dogru kararlar ver kendinle ilgili..kimseye muhtac degilsin bunu unutma..

ortada kalmayı o anlamda söylemedim zaten canım... çok kolay arkadaş ortamı yapabilen biriyim...kimine gre fazla sosyalim...işte o erkeğin beni istememesinin sebebi de bu... çok fazla arkadaşım olması...mazallah benim arkdaşlarımdan biri sevgilisine göz koyar falan...ki benim arkadaşlarım dediğim insanlar sevgilisinin de bölüm arkadaşları.... aynı anfide ders yapıyoruz,aynı havayı soğuyoruz...ve insanlar bana canım,cicim derken o arkadaşımın çoğu zaman yüzüne bakmıyor...kimi gelip bana dert yanıyor,ne yapıyoruz biz onlara ki diyor...benim üzüldüğüm kız çok iyi niyetli onunla arkadaşlığımı kestiğim taktirde o ortada kalcak...çünkü sevgilisiye sonu yok,bunu cümle alem anladı...bir erkek sevgilisini sevgilisinin ailesinden kıskanır mı? işte o kıskanıyor...neyse canım uzatmayım daha fazla....

ben bir hristiyanla arkadaşlık yaptım diye hristiyan mı olucam şimdi...ya da yobazlık derecesinde dindar olduğunu savunan biriyle arkadaşlık yaptığımda yobaz mı olucam? benim kendi aklım,mantığım yok mu? neyin ne olduğunu bilemeyecek kadar iradesiz miyim? Allah aşkına yapmayın yaaa,daha genceciksiniz...evliliğin kölesi olmuşsunuz,şimdi kızacaksınız yazdıklarıma ama bunların doğru olduğunu anladığınızda çok geç olacak...taviz tavizi doğurur unutmayın...siz taviz verdikçe,arkadaşlarınızı yok saydıkça başka şeyleri de yok saymak zorunda kalacaksınız...lütfen eşinizin etkisinden sıyrılıp bir de kendi gözünüzle bakmaya çalışın hayata....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…