hayır arkadaşım evliliğin ne demek olduğunu bilmiyo büyük konuşuyo öle ha diyince boşanılıyomu yok ben olsam öle yaparım böle yaparım işte sen yorumumu tam okumamışsın anlamamışsın bi yerini almışsın diğerini çöpe atmışsın burdan konuşmak çok kolay ama o kadar basit olmuyo konuşmak var bide büyük konuşmak var ikisinin arasında dağ kadar fark var görmek ayrıdır bide onu yaşamak bambaşkadır ben annemden babamdan gördüm evliliği ama görmekle yaşamak arasında çok büyük farklar var evlenince evliliğin ne demek olduğunu anlıyosunoldu isterseniz evliler, konu açarken, bekarlar bizim evlilik sorunlarımızla ilgili yazmasınlar diye birde ibare koyun. olsun bitsin:hulya:.
hayır arkadaşım evliliğin ne demek olduğunu bilmiyo büyük konuşuyo öle ha diyince boşanılıyomu yok ben olsam öle yaparım böle yaparım işte sen yorumumu tam okumamışsın anlamamışsın bi yerini almışsın diğerini çöpe atmışsın burdan konuşmak çok kolay ama o kadar basit olmuyo konuşmak var bide büyük konuşmak var ikisinin arasında dağ kadar fark var görmek ayrıdır bide onu yaşamak bambaşkadır ben annemden babamdan gördüm evliliği ama görmekle yaşamak arasında çok büyük farklar var evlenince evliliğin ne demek olduğunu anlıyosun
doktorlar onun eğitimini alıyolar canım kaç sene okuyolar ama evliliğin eğitimini almıyo kimse evlilikle onu aynı keseye koyamazsın tabiki herkes fikrini beyan edecek ama konuşma tarzı hoş değil büyük konuşmadan kimsenin kalbini kırmadan kırıcı olmadan konuşulsa böle tartışmalara yer olmıcak yani ben demiyorumki bekarlar evlilerin konularına yorum yapamaz diye yorum yaparsın ammena ama yaşamamışsan bunu tahminince sölersin bu böle olur diye kesin bi dille ve ben böle yaparım demezsin dimi buda benim fikrimtabii,bu varsayımına bakarsak doktorlarda hastalığı gözlemleriyle eğitimleriyle tedavi etmemeliler. illa onu yaşamaları lazım. yani o hastalığı geçirmeliler ki bir fikir belitebilsinler.
bu örnekler artılabilinir.
bu düşüncenize katılmıyorum.
buda benim fikrim arkadaşım.
doktorlar onun eğitimini alıyolar canım kaç sene okuyolar ama evliliğin eğitimini almıyo kimse evlilikle onu aynı keseye koyamazsın tabiki herkes fikrini beyan edecek ama konuşma tarzı hoş değil büyük konuşmadan kimsenin kalbini kırmadan kırıcı olmadan konuşulsa böle tartışmalara yer olmıcak yani ben demiyorumki bekarlar evlilerin konularına yorum yapamaz diye yorum yaparsın ammena ama yaşamamışsan bunu tahminince sölersin bu böle olur diye kesin bi dille ve ben böle yaparım demezsin dimi buda benim fikrim
evliliğin eğitimini biz ailemizde alıyoruz zaten. görerek, yaşayarak, annemizi babamızı ,çevremizi.
aynı kapıya çıkıyor. bu konuda sizle hemfikir olamayacağım..siz siyah diyorsunuz ben beyaz yada tam tersi. bu böyle sürer gider.
ben , çocuk değilim ergende,,,. bir yaşamışlığım var ve kendimin nerede nasıl davranacağımı neye tepki vereceğimi çok iyi biliyorum. evli olsam böyle yaparım derken yapacağımıda biliyorum. çünkü kendimi tanıyorum. değerlerimi ,kriterlerimi,fikirlerimi. işte o yüzden ben böyle yaparım diyebiliyorum ...
yaw ben size bişi dedimmi ben o arkadaşa dedim önceki sayfalara bakarsanız anlarsınız ben kime ne diyeceğimi çok iyi bilirim ben burda genelleme yapmadım bekarlar evliliği bilmiyolar yorum yapmasınlar demedim ben o arkadaşa söledim ve bunu üstüne alınanlar oldu eğer o üstüne alnınan arkadaşlarda onun gibi düşünüyosa onlar içinde geçerli bu bakın arkadaşlar o arkadaş aynen şunu sölüyo kocan önemli gerisi fasa fiso diyenlere ayrı gülüyorum, selamlar :))))
kocanız varetti sizi, doğru.. önemli olan koca. ne kocaymış be!! bu kadar kıymetlenecek neleri var bu adamların çok merak ediyorum doğrusu. sonra bu adamları burada şikayet edin ben de nasıl güleceğimi şaşırayım olur mu kocacı hanımlar :)) bütün dostunuzu herşeyinizi satın elin oğlu için.. sonra size yapmadığı kalmayınca gelin burda şikayet edin. müstehak. vallahi müstehak.ne demek en önemli kocan gerisi faso fiso, nesiniz siz ya köle falan mı ondan sonra nie erkekler kendini bi bk sanıyo diye hayıflanıyoruz, tek sebebi sizin gibiler
ben bu arkadaşa söledim yani yorumunda sanki evlenip boşanmış gibi sanki evlenmişte kocasından çok çekmiş bi hali var yani şimdi bu kocacı hanımlar diyerek bütün evli kadınları o çemberin altına alıyo bir insana değer vereceksinki bu eşinse herhalde değer vereceksin şahsen benim eşimde bende birbirimize karşı saygılıyız o bana ben oan değer veririm ve bu yüzdende eşim kendini bişi sanmaz herşey karşılıklı oluyo evlilikte bide şuna çok kızdım bütün herşeyinizi dostunuzu satın elin oğlu için ne demek bu ya sen onunla bir ömür geçireceksin kötü gününde baş ucunda dostun değilde eşin oluyo o bi bardak su veriyo sana dostun değil benimde çok arkadaşım var ama hiçbiride bi kere kapımı çalmamıştır sadece ararlar oda akıllarına gelirsen hasta olduğumda arkadaşım yanımda olmuyo haberi bile olmuyo eşim yanımda oluyo bunun için evliliğinden vazgeçemezsin eşinin istemediği bişeyi yapamazsın sırf arkadaşın içinde huzurunu bozamazsın hele bide çocuğun varsa huzurun bozulmasın diye mücadele edersin bu iki taraf içinde geçerli karı koca her ikiside karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalı tek taraflı hiçbişi olmaz umarım beni anlamışsınızdır ben bekarlara karşı bişi demedim bu arkadaşa söledim çünkü konuşma tarzı anlatım biçimi çok yanlış böyle ahkam keserek bişier dile getirilmezlmaz: lmaz:
merhaba arkadaşlar
size bişey danışmak istiyorum
çok düşündüm karar veremiyorum nezamandır..
:uhm:
15 senelik çok yakın olduğum hergün görüştüğüm yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bi arkadaşım VARDI..
taa ki 6 ay öncesine kadar..
ve annemlerin alt komsuşu herzaman yüzyüze geldiğim bir kişi
neden konuşmadığımıza gelince hemen anlatyım..
evliyim ve eşim görüşmemize karşı
eşim çok kuralcı biri onun dediği herşey doğrudur!!!!
hiçbi şekilde sigara ve içki kullanan arkadaşlarımın olmasını istemedi
neyse bigün eşimle oturuyoruz okuluma gelmişti
msj geldi bana arkadaşımdan
''napıyosun kızz gelirken bize uğrasana çok dertliyim 2 paket sigara bitirdim valla''
msj böyle idi..
normalde eşim telefonumu hiç kurcalamaz
ogün telefonumu kurcalıcağı tuttu
msja baktı izin vermedi gitmeme tabiki
5-10 dk sonra
-hayatım telefonunu verirmisin msj atmam lazım bi arkadaşa dedi
verdim bi arkadaşla konuşuyodum zaten aklıma bile gelmezdi
gelse verirmiydim
:çok üzgünüm:
bi msj geldi o arkadaşımdan
''sen buna karışamazsın ayten benim kaç senelik arkadaşım senden öncede ben vardım buna sen değil ayten karar versin''demiş.
bende eşimin gönderdiği msjı okudum..
''aytene kötü örnek oluyosun bundan sonra aytenle hiç bir şekilde muhattap olmanı istemiyorum.'' yazmış kıza
eşime bağırdım çağırdım
- naptığını zannediyosun sen ben senin arkadaşlarına karışıyomuyum - diye
arkadaşdan özür diledim daha sonra gece uyurken eşim gene arkadaşıma msj atmış ne attığını hala bilmiyorum silmiş msjı sabah gelen msjı okudum..
''ayten sana yazıklar olsun bundan sonra hiçbişekilde görmek istemiyorum seni kaç yıllık dostunu sırdaşını kaybettin artık çok tepene çıkarmışsın eşini kendini beğenmiş ukala biriyle berabersin bundan sonra size mutluluklar ben yokum artık hayatında tabi mutlu olabilirseniz..''
ne diceğimi bilemedim ağlamaktan gözlerim şişmişti
msj bile yazamadım karşılığında
kaybettim onu msj yazmayada yüz bulamadım
eşimede nediyebilirdim
herdefasında beni kandırmayı başarıyodu
ona sert olamıyorum
aradan 6ay geçti
ve o arkadaşımla annemlere gittiğimde hep karşılaşıyorum
ne bi selam verir nede yüzüme bakar
onun öyle davranması okadar zoruma gidiyo ki
bazen fotolara bakıyorum
oturup ağlıyorum
ben böyle olmasını istemezdim
istemedimde
ama benim suçum ney bunda,
elimde olmadan gelişti herşey..
:çok üzgünüm:
geçen gün onlara gittim ablası doğum yapmıştı
hediyemi aldım gittim ama tabiki o evde yokken
ablasıyla konştuk
kaçgün boyunca ağlamış
aramızın böyle olduğu için
senağlama
ama eşim bozdu aramızı ve ben bikere özür diledim ondan kabul etmedi
ben daha ne yapabilirdim ki
geçen gün eşime dedim gidip arkadaşımla konuşucam özür dileyeceğim
oda öyle bişey yaparsan gene bozarım aranızı dedi
mafoldumben
ama bayramda geliyo
küs olmak istemiyorum artık
o inatcıdır
gidip onla konuşmadığım sürece
görsede selam vermez
sizce gururmu ve eşimi yenip gidip özür dilemelimiyim
TEKRARDAN
??
kocan önemli gerisi fasa fiso diyenlere ayrı gülüyorum, selamlar :))))
kocanız varetti sizi, doğru.. önemli olan koca. ne kocaymış be!! bu kadar kıymetlenecek neleri var bu adamların çok merak ediyorum doğrusu. sonra bu adamları burada şikayet edin ben de nasıl güleceğimi şaşırayım olur mu kocacı hanımlar :)) bütün dostunuzu herşeyinizi satın elin oğlu için.. sonra size yapmadığı kalmayınca gelin burda şikayet edin. müstehak. vallahi müstehak.ne demek en önemli kocan gerisi faso fiso, nesiniz siz ya köle falan mı ondan sonra nie erkekler kendini bi bk sanıyo diye hayıflanıyoruz, tek sebebi sizin gibiler
geçen sene biri çok yakın arkadaşım diğeri çok yakın olmasa da sevdiğim bi arkadaşım benim aracılığımla bir ilişkiye başladılar... son 1 aydır ise durum şu:2si mutlu,yada mutlu görünüyorlar bilemem...ama erkek olan kıskanç,hatta kıskançlığı da aşmış bir güvensizlik var kıza karşı... ve erkek olan da bana karşı büyük bir soğuma...resmen sessiz bir kavga var aramızda...sesimi çıkarmak istemesem de-ki asla böyle durumlarda suscak biri değilim,arkadaş hatrı diyorum malesef ki- sonumuz büyük bir kavga ve de tercih.... ve her ne kadar istemesem de eminim ki tercih edilen taraf erkek arkadaş olacak...çok sevdiğim arkadaşım erkeğin zorbalığına boy eğecek..bense iyi niyetimle ortada kalcam...
december takip ettiğim kadarıyla mantıklı düşünen birisin..bu konuda da her ne kadar tepki alsan da sana katılmamak haksızlık olur..çünkü çok haklısın...tepkilere aldırma,senin gibi düşünenler de var,merak etme...evet bekar olabliriz ama bu saf olduğumuz anlamına gelmez... neyin ne olduğunu anlayabilecek durumdayız... evlilik çatısı altında büyüdük sonuçta... zaten kk'de bir uygulama başlatılmalı bence...konu açarken bekarlar yazmasın denmeli...yoksa bu işin sonu kötü...mazallah bekarlar olarak byük konuşuruz falan....
son olarak alkisalkisalkis
hangi birine cevap verceğimi bilemediğim için gene susuyorum
¤ decemBer ¤ seninlede bi sorun yok canım haklısın..
kendimde biliyorum kimin haklı kimin haksız
kimin suçlu olduğunu ama
diğer konumdada mecburiyetlerimi anlatmıştım ben
eşime dindar diyemem tamam bu yanlış olur ama benden çok inancı bilgisi olduğu kesindi
oyüzden o cümleyi kullandım
ALLAH gene razı olsun
o olmasaydı müslümanlığı seçmezdim çünkü etrafımda bilen yoktu
o bana anlattı öğretti
bu yüzden o kelimeyi kullandım
eski çeveremde müslüman olan bi arkadaşım yoktu
olanlarlada paylaşcak bişeyim olmadığı içinde istemedim
o arkadaşımda ateist belkide oyüzden görüşmemi istemiyor
çünkü evlenmeden önce bende öyle bi insandım ailem müslüman olmasına rağmen
arkadaş çevreme uyark inanmadım hiçbişeye ailemi hiç dinlemedim
kötü bi çocukum yanii..
evlenmeseydim düzelceğimide sanmıyorum..
hayır demesini bilmiyorum çünkü
hadi diğer arkadaşlarım geçiydi ama ama pınar çocukluğumu herşeyimi paylaştığım insandı
tek taraflıda olsa
bende hata yaptım oda
ama onu dininsiz yönü için dışlayamam ki
eşim ise öyle düşünmüyor
ben biliyorum seni
aklını karıştırcak gene
eskileri yad etceksiniz
içinde bi özlem duycaksın
sana iç dicek hayrı diyemiceksin
gene içkiye başlıcaksın
böyle olmasını istemediğim için girdim aranıza
ama böylece sen onun kim olduğunu daha iyi anlamış oldun
sen onun için canını vercekken o ise seni benim yüzümden dışladı diye
eşimde hatalı tamam bişey demiyorum
ama eşimede kırgınlığım hala devam ediyo onunda yaptığı yanlışlardan dolayı
kendimi yalnız hissediyorum
önceden bigün bile yalnız kaldığım zaman yoktu
yüzlerce arkadaşım vardı
evlenince değişti ortamım ama o arkadaşımında yokluğunu hissetmeye başladım artık
oyüzden özür dilemek istedim
bişeyler paylaştığım biri olsun bari diyee
gerçekten çok ihtiyacım varrr
eşimden boşanmayı düşünemem tekrardan bikere düşündüm
ama nereye gidicem...
okulumda var
eğer kendi ayaklarım üstünde durabilseydim inan bi dakika düşünmezdim
ama kendime güvenimi kaybettim artıkk
mecbur eşimin düşüncelerine uymak zorunda kalıyorum
mafoldumben
o duyguyu bilirim. hem de çok iyi.
ama ben bunu hissettikten kısa bi süre sonra irtibatı kesmiştim o arkadaşımla. çünkü katlanamıyorum bu fıtrattaki insanlara. sen de ortada falan kalmadın, öyle düşünme. ne münasebet, dostluğunu korumaya çalışmışsın. asıl ortada kalıcak olan kişi o arkadaşın olacak.
hangi birine cevap verceğimi bilemediğim için gene susuyorum
¤ decemBer ¤ seninlede bi sorun yok canım haklısın..
kendimde biliyorum kimin haklı kimin haksız
kimin suçlu olduğunu ama
diğer konumdada mecburiyetlerimi anlatmıştım ben
eşime dindar diyemem tamam bu yanlış olur ama benden çok inancı bilgisi olduğu kesindi
oyüzden o cümleyi kullandım
ALLAH gene razı olsun
o olmasaydı müslümanlığı seçmezdim çünkü etrafımda bilen yoktu
o bana anlattı öğretti
bu yüzden o kelimeyi kullandım
eski çeveremde müslüman olan bi arkadaşım yoktu
olanlarlada paylaşcak bişeyim olmadığı içinde istemedim
o arkadaşımda ateist belkide oyüzden görüşmemi istemiyor
çünkü evlenmeden önce bende öyle bi insandım ailem müslüman olmasına rağmen
arkadaş çevreme uyark inanmadım hiçbişeye ailemi hiç dinlemedim
kötü bi çocukum yanii..
evlenmeseydim düzelceğimide sanmıyorum..
hayır demesini bilmiyorum çünkü
hadi diğer arkadaşlarım geçiydi ama ama pınar çocukluğumu herşeyimi paylaştığım insandı
tek taraflıda olsa
bende hata yaptım oda
ama onu dininsiz yönü için dışlayamam ki
eşim ise öyle düşünmüyor
ben biliyorum seni
aklını karıştırcak gene
eskileri yad etceksiniz
içinde bi özlem duycaksın
sana iç dicek hayrı diyemiceksin
gene içkiye başlıcaksın
böyle olmasını istemediğim için girdim aranıza
ama böylece sen onun kim olduğunu daha iyi anlamış oldun
sen onun için canını vercekken o ise seni benim yüzümden dışladı diye
eşimde hatalı tamam bişey demiyorum
ama eşimede kırgınlığım hala devam ediyo onunda yaptığı yanlışlardan dolayı
kendimi yalnız hissediyorum
önceden bigün bile yalnız kaldığım zaman yoktu
yüzlerce arkadaşım vardı
evlenince değişti ortamım ama o arkadaşımında yokluğunu hissetmeye başladım artık
oyüzden özür dilemek istedim
bişeyler paylaştığım biri olsun bari diyee
gerçekten çok ihtiyacım varrr
eşimden boşanmayı düşünemem tekrardan bikere düşündüm
ama nereye gidicem...
okulumda var
eğer kendi ayaklarım üstünde durabilseydim inan bi dakika düşünmezdim
ama kendime güvenimi kaybettim artıkk
mecbur eşimin düşüncelerine uymak zorunda kalıyorum
mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?