• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zr dilemeli miyim?

canım ya,
konuyu okuyunca ilk etapta basit bir sorun gibi geliyor
ama aslında değil, yani sayfalar ilerledikçe, ve aralarda senin yorumlarını okuyunca
basit bir arkadaş küslüğünden ziyade daha derin konular var.

evet eşin gerçekten hata yapmış,
arkadaşınla görüşmenden memnun değilse bunu sana söyleyebilirdi.
direk arkadaşlığı bitirmek yerine samimiyeti keserdin, eskisi gibi olmazdın
zaten evlenmişsin, sanırım okulun da bitmemiş henüz. bekarken olduğu gibi sık görüşemezsin zaten istesen de. ama eşinin senin telefonundan arkadaşına mesaj göndermesi çok kötü olmuş gerçekten.

hani eşin de sen de diyorsunuz ya, işte gerçekten seni sevse dostun olsa
küsmezdi falan diye, kusura bakma ama bana bir arkadaşımın eşinden böyle saçma sapan mesajlar gelecek ne olursa olsun asla konuşmazdım bir daha. bitmiştir yani o benim için. isterse 50 yıllık arkadaşım olsun. sonuçta kız bir ahlaksızlık yapmamış, cinayet işlememiş, afedersin ama fuhuş yapmamış. ne yapmış sigara içiyormuş, dini inançları yokmuş. e napalım. seni etkilemesinden korkuyormuş. burda eşin tamamen sana güvenmiyor. ayrıca kendine de güvenmiyor. arkadaşının seni kendisine karşı doldurmasından korkuyor. eski konuları okumadım ama sanırım bir vukuatı olmuş eşinin e haliyle sen de sırdaşın olarak açılırdın o arkadaşına ve o da seni olumsuz yönde etkiler diye korkuyor. yoksa sigara falan bahane bence. evet malesef senin iraden biraz zayıf anladığım kadarıyla, ve insanlardan çok kolay etkileniyorsun eşin de bunun farkında ve birilerinin seni etkilemesinden korkuyor özellikle ona karşı etkilemesinden. o yüzden de etrafında arkadaşının kalmadığını sen kendin söylüyorsun. ama bu nereye kadar güzelim ya, bugün seni arkadaşlarından uzaklaştıran yarın birgün de seni etkilemesinler diye ailenden bile uzaklaştırmaya çalışabilir yani. seni sadece kendisine bağımlı biri haline getirmeye çalışıyor. o durumda da ne kadar hata yapsa da çekip gidemeyeceksin, ki zaten mecburum şu an biryere gidemem diyorsun.

bak bence sen o arkadaşının bir şekilde gönlünü al, ve barış onunla. annenlere falan gidince görüşüp dertleşirsin yine. eşinin de herşeyi bilmesi gerekmiyor. sen arkadaşlarınla, ailenle veya çevrendekilerle ilgili herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmasana eşine. sonuçta o da sana herşeyini anlatmıyormuş, bak bir sürü şeyini yakalamışsın. tamam eşinden herşeyi gizle demiyorum ama arkadaşının içtiği sigarayı, ya da ne bileyim onun dini inançlarını ateistiğini falan bilmesi de gerekmiyor yani. bunlar özel şeyler bence ve eşin de olsa paylaşma boşver. sonuçta onu ilgilendirmez. sen de sağlam durdukça kimse seni hiçbir konuda etkileyemez. benim o kadar çok tiryaki arkadaşlarım var ki, en başta da eşim sigarayı bırakmaz elinden ama ben kesinlikle içmiyorum. eskiden tektuk içerdim ama şimdi nefret ediyorum resmen. o yüzden sen de biraz iradene hakim ol. eşine de çok ezdirme kendini. daima kendine güvenin olduğunu belli et ona. yok ayrılırsak gidecek yerim yok, ben ne yaparım, zayıfım kimseye hayır diyemiyorum falan bunları ona karşı asla belli etme. hata yaptığı zaman seni kaybedeceğini bilsin ve ona göre davransın.

şu kız milletini hiç anlamıyorum evlenince ya da sevgili bulunca tüm dünya onun etrafında donuyor misali hiç arkadaşlarına vakit ayırmazlar ama bir kız için kız arkadaşlarının oaha biçilmez olduğunu zor durumda kalınca iş işten geçtikten sonra bu hayatta yalnız kaldıktan sonra anlarlar.

dünya eşinizin etrafında donuyor gibi yapınca da adamlar da ediyor da ediyor.biraz bağimsiz olun ya eşinizden.

unutmayın siz ailenizle arkadaşlarınızla varsınız eşiniz de hayatı sizinle paylaşan birey.yalnız kalırsanız eşinizinde gozunde değeriniz düşer.

boş bir cevrem vardı diyorsun ama hiç arkadaşin olmamasından iyidir.insanın morali bozulunca o boş muhabetleri bile ozlersiniz.kocanınz cıkar kahveye biraneye siz evde kukumav kuşu gibi oturursunuz.

şimdi arkadaşımın yanından geliyorum gittim konuştum
ilk çok tepkili davrandı ama sonra herşey düzeldi
herşeyi konuştuk anlattım anlattıkça göremediğim hatalarımıda gördüm
ben neler yapmışım dedim
sizde çok haklısınız
çok yanlış yaptım
bundan sonra herşeyin farkında olarak davranıcam
çok insanı üzdüm onun için ailemi bile dışladım
anneme babama tepki gösterdi sustum
arkadaşlarımı uzaklaştırdı sustum
şiddet gördüm sustum
ama nasıl olduysa bi şekilde gönlümü aldıktan sonra yaşadıklarımı unuttum
hiçbişey hatırlamıyorum
:çok üzgünüm:
resmen bağımlı olmuşum ona
arkadaşım sen böyle değildin
o adam senin herşeyini değiştirmiş dedi sen böyle biri değildin sen yeri geldiğinde sert davranan restini çeken biriydin biri bana söylese böyle olduğunu ayten olamaz bu derdim dedi
şimdi daha mantıklı düşünücem artık
teşekkür ederim tüm konuma cvp yazanlara
arkadaşımla aramdaki sorunu hallettim
birazda ondan güç aldım yarım bıraktığım işi tamamlıcam
yerimseniben

ayy okurken eşinizi o an dovesım geldı..
saygısız..
neyse sabırlısınız maşaAllah...
ne dıyım konuş dıyecegım ..
yıne bozarmış baksanıza...
gun ola harman ola dıyecegım..
o da olmaz..
kısaslar hoş olmuyor bazen....
ne bılım kaldım oyle vallaha..
bu yazılarımdan once bır kac kez yazdım sıldım...
her ınsan aynı tepkılerı vermeyebılır..
ama şu varkı artık barışsanızda konuşsanızda hıcbırşey eskısı gıbı olmayacaktır..
ne kadar haklıda olsanız..

ben neler yapmışım dedim
sizde çok haklısınız
çok yanlış yaptım
şiddet gördüm sustum

hiçbişey hatırlamıyorum
o adam senin herşeyini değiştirmiş dedi sen böyle biri değildin sen yeri geldiğinde sert davranan restini çeken biriydin biri bana söylese böyle olduğunu ayten olamaz bu derdim dedi
yerimseniben

arkadışınızla barışmanız iyi olmuş. yalnız bu evliliği sorgulamanızı ,tavsiye ederim.

şiddet gördüm sustum

şu yazdıklarınıza ek, birde aldatma var. hele şiddet affedilecek gibi değil.anne babanızdan da uzaklaştırmış ,arkadaşlarınız dan da..
.umarım yazdığınız gibi mantıklı düşünmeye başlarsınız. hiçbir şey için geç değil. öncesizin mutluluğunuz bunu unutmayın.

arkadasinla sorunlari halletmeniz iyi olmus..sende hatalarini gormussun o da gormustur..
esine karsida temkinli ol herseyi anlatma..seni o ortamdan kurtardi yine her konuda dogru yada hakli degil..sen kendini tamamen ona emanet ettikce seni kendi istedigi yasama hapsedip,kendisinin gozu hep disaridaymis.her seferinde seni bir sekilde kandirmis..cunku onun her dedigi ve yaptigi dogruydu,o sana kizip bagiriyorsa senin gozunde hakliydi..kendini haksiz gordugun icin sustun ailene bile arkani donebilcek kadar esin gozlerini kor etmis.hadi arkadaslarin seni yoldan cikariyormus peki ya ailenle zoru neydi?sen dogru kararlar veremezsin kim nereye cekerse oraya gidersin bir tek esin dogrulari goren,talimatlari veren kisi sense komutlara gore ayarlanmis robot onun gozunde..eger gercekten kendini seviyorsan otur ve herseyi bastan sona dusun kararlar al ve uygula..yumusak davrandi diye kendine verdigin sozleri unutma..eger bugun tedbirini almazsan yarin cok gec olabilir..insallah bundan sonra istedigin gibi hayatini yonlendirip yasarsin..sadece kendine guven..

ayy okurken eşinizi o an dovesım geldı..
saygısız..
neyse sabırlısınız maşaAllah...
ne dıyım konuş dıyecegım ..
yıne bozarmış baksanıza...
gun ola harman ola dıyecegım..
o da olmaz..
kısaslar hoş olmuyor bazen....
ne bılım kaldım oyle vallaha..
bu yazılarımdan once bır kac kez yazdım sıldım...
her ınsan aynı tepkılerı vermeyebılır..
ama şu varkı artık barışsanızda konuşsanızda hıcbırşey eskısı gıbı olmayacaktır..
ne kadar haklıda olsanız..
aynı şeyi hissettim.
çünkü bir erkeğe yakışmayacak hareketler bunlar.
kafasında kurup kurup kızın annesini arayıp kızıyormuş
anne kızın arasına gircek kadar mesafesiz.
bu konuya yazarken cinlerim tepeme çıkıyor.konu sahibi nasıl bu kadar sakin kalabilir ki.sanırım yönlendirilicek kadar çok saf temiz kalpli bir arkadaş.

ailenizden arkadaşlarınızdan uzaklaştiriyor.sizi yalnız bırakmak için boylece o hata(aldatma şiddet) yaptığınıda sığınacak kimseniz olmuyor. affediyorsunuz mecburen.benden tavsiye sen kendine değer ver bir hayat yaşa ailenle arkadaşlarınla da manevi birşeyler paylaş herşeyi kocanla yapıyorsun.ama o herşeyi senle yapmıyor.kimsen olmayınca ona muhtac oluyorsun.o değerli sen değerli.

sende değerli ol kocan etrafında fırdonsun hayattan zevk al;)

ben neler yapmışım dedim
sizde çok haklısınız
çok yanlış yaptım
şiddet gördüm sustum
hiçbişey hatırlamıyorum
yerimseniben

insan herşeyi tartmalı eşi dahi olsa sende dengeyi buluyorsun önemli olan o kaydirigubbakcemile2

senin adına sevindim:sm_cool::hulya:

eşinin yaptığı çok saçma ne cesaretle senin adına mes. çekebilir.çok saygısız biriymiş.sen ona değer veriyorsun ama bence o sana saygı duymuyor

eşinizin yaptığı doğru diyemem ama zarar gördüğünü düşünmüş sizi korumak istemiş olabilir...

Esin hakkındaki dusuncelerini okudum da eşin senin beynini yıkamis kusura bakma ama...Yani kendin hakkinda ne bicim konusuyorsun oyle, bos insanlarla arkadaslik etmisim esimle tanisana kadar diyorsun falan. Ya hayatimizda tanidigimiz herkes ayri bir dunyadir, hepsi ayri bir tecrubedir, kimse de bos degildir. Esin senin kafana bunlari sokmus, senin onceden bos bir hayatin oldugunu, simdi onun dedigi yolda yurursen dogru bir insan olacagini dini duygulari da katarak beynine islemis. Ama anlamiyorsun arkadaki amac farkli. Ben cok iyi bilirim boyle tipleri, senin kendine olan guvenini sarsarak, kendine bagimli hale getirip, tek basina hicbirsey yapamamani saglamak istiyor cunku bu tiplere gore kadin koledir, 2. siniftir, erkegin sozu gecer ailede, kadinin degisik fikirleri olmamalidir, biseylerin farkina varan kadin tehlikelidir, eminim boyle dusunuyordur. Ayrica dedigin kadar dindar olsaydi islamiyetin kadina verdigi degeri o da sana verirdi.

Kendine gel, beynini bu yikanmisliktan kurtar, hayatindan herkesi cikarip sonunda yapayalniz kalirsin, bakarsin ki esin sana herseyi veremiyor cunku arkadassiz, dostsuz yasanmaz.

kusura bakmayın ama okuyunca eşinize çok öfkelendim. bu ne cüret!!! sizin aklınız yok mu, sizin seçme değerlendirme kabiliyetiniz yok mu, ki çocuğuna karışır gibi sizin arkadaşlarınıza karışıyor. kötü örnek olurmuş, çocuk musunuz siz? o sizin babanız mı kocanız mı? sizi ne kadar küçük düşürmüş. düşürmüş çünkü zaten sizi küçük görüyor ki bunu yapabiliyor.

kendinizi arkadaşınızın yerine koyun da bir düşünün, onun kocasından size "karıma kötü örnek oluyorsun" diye mesaj gelse siz ne hissederdiniz? Sanki arkadaşınız kötü yola düşmüş fa...

ama üzülmedim, çünkü bunu yapabilme hakkını eşinize siz veriyorsunuz. bu mesajın karşılığında ben olsam, ben de eşimin telefonundan en yakın arkadaşına aynı içerikte bir mesaj çekerdim. karışmak, küçük düşürülmek nasıl oluyormuş anlardı.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
size bişey danışmak istiyorum
çok düşündüm karar veremiyorum nezamandır..
:uhm:
15 senelik çok yakın olduğum hergün görüştüğüm yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bi arkadaşım VARDI..
taa ki 6 ay öncesine kadar..
ve annemlerin alt komsuşu herzaman yüzyüze geldiğim bir kişi
neden konuşmadığımıza gelince hemen anlatyım..
evliyim ve eşim görüşmemize karşı
eşim çok kuralcı biri onun dediği herşey doğrudur!!!!
hiçbi şekilde sigara ve içki kullanan arkadaşlarımın olmasını istemedi
neyse bigün eşimle oturuyoruz okuluma gelmişti
msj geldi bana arkadaşımdan
''napıyosun kızz gelirken bize uğrasana çok dertliyim 2 paket sigara bitirdim valla''
msj böyle idi..
normalde eşim telefonumu hiç kurcalamaz
ogün telefonumu kurcalıcağı tuttu
msja baktı izin vermedi gitmeme tabiki
5-10 dk sonra
-hayatım telefonunu verirmisin msj atmam lazım bi arkadaşa dedi
verdim bi arkadaşla konuşuyodum zaten aklıma bile gelmezdi
gelse verirmiydim
bi msj geldi o arkadaşımdan
''sen buna karışamazsın ayten benim kaç senelik arkadaşım senden öncede ben vardım buna sen değil ayten karar versin''demiş.
bende eşimin gönderdiği msjı okudum..
''aytene kötü örnek oluyosun bundan sonra aytenle hiç bir şekilde muhattap olmanı istemiyorum.'' yazmış kıza
:kızgın:
eşime bağırdım çağırdım
- naptığını zannediyosun sen ben senin arkadaşlarına karışıyomuyum - diye
arkadaşdan özür diledim daha sonra gece uyurken eşim gene arkadaşıma msj atmış ne attığını hala bilmiyorum silmiş msjı sabah gelen msjı okudum..
''ayten sana yazıklar olsun bundan sonra hiçbişekilde görmek istemiyorum seni kaç yıllık dostunu sırdaşını kaybettin artık çok tepene çıkarmışsın eşini kendini beğenmiş ukala biriyle berabersin bundan sonra size mutluluklar ben yokum artık hayatında tabi mutlu olabilirseniz..''

ne diceğimi bilemedim ağlamaktan gözlerim şişmişti
msj bile yazamadım karşılığında
kaybettim onu msj yazmayada yüz bulamadım
eşimede nediyebilirdim
herdefasında beni kandırmayı başarıyodu
ona sert olamıyorum

aradan 6ay geçti
ve o arkadaşımla annemlere gittiğimde hep karşılaşıyorum
ne bi selam verir nede yüzüme bakar
onun öyle davranması okadar zoruma gidiyo ki
bazen fotolara bakıyorum
oturup ağlıyorum