Zorlu olsa sonu tatlı doğum hikayem

New Jersey Turk mekani gibi degil mi :) inan Ben de o kadar cok merak ediyorum ki basima gelecegi turkiyeden arkadaslarla konusmak istemiyorum inan cok korkutuyorlar beni burdaki doktorum da aksine randevulari bile siklastirmadi. Ayni doktorda iki hafta Gec dogum yapan birini taniyorum umarim benimki o kadar surmez insallah. Ilk donem esimin okulu karsiliyordu sonra yaz tatili felan girince sigortam bitti husky sigortayi biliyor musun ona basvurduk ve hemen Kabul edildi hic para odemiyoruz senin nasil oldu sigorta isi. Ya seni kesinlikle magdur etmiyorlar odeyemiyorum dedigin zaman hastane bile karsilayabiliyor.

Sen Türkiye'deki arkadaşlarını doğum olana kadar dinleme sonra sevincini paylaşırsın. Ben 3 gün boyunca her msjın başı neden sezeryana alınmıyorsun olmuştu. Sağolsunlar ilgi alaka süperdi dostlarımdan ama ben olumsuz şeyler dinlemeyi pek sevmem. Ben burdaki doktorlara bir yandan güveniyordum ama bir yandan daha Türkiye'deyken içimde son aya ait kötü bir his vardı. Olumsuz bir kaç son ay hikayesi gelmişti kulağıma ve nedense hep bebeğimin kalbi duracak diye korkuyordum. Bu yüzden son 2 kontrolde ay hissetmiyorum hareketleri diye numaralar yapmıştım. İçimdeki kötü hisse engel olamıyordum. İyikide yapmışım. Sende doktorundan kesinlikle ultrason iste son günlerinde benim tavsiyem suyunun bitip bitmediğinden emin ol eğer muayenede ultrason kullanmıyorsa.

Bende medicaid e başvurdum henüz cvp gelmedi ama doğumu kesin karşılayan bir sağlık sigortasıymış. Yoksa hastaneden bana en az 50 bin dolar fatura gelir. Doğum öncesi rutin kontrolleri, ultrason ve nst leri karşılamıyor maalesef onlarıda indirim falan yaptırabiliyorsun. Ödeme git diyende var. Bütün faturalar elime geçtikten sonra gidip hastane ile görüşüp indirim ve taksit yaptırırım artık. Zaten işin masraflı kısmı doğum hastane yatış ordan bir kabul kağıdımı alsam içim rahatlayacak. Bu yardımlar eyaletten eyalete değişiyormuş. Sistem çok ilginç hastanede resmen ödeme vizen bitsin bir kaç gün geç dön yardım kuruluşları öder diyorlar. Neyse artık kısmetimizde ne varsa o. Bugün çocuk doktorun agittim 100 usd verdim medicaid kartım gelmediği için. BEn gidene kadar tüm evraklar gelir inşallah arkamda bir mess bırakmak istemiyorum. İkinci içinde geleceğim kısmetse 2 sene sonra.

Allah bebeğimi Allah bebeğinızi sizden ayırmasin ,bende doğum yapalı 50gün oldu..eşiniz neden yanınızda değildi? uyurken bende özlüyorum .gözlerim doldu gerçekten.geçmiş olsun

slm nasılsın iyimisin merak ettim seni

Öncelikle çok çok buyuk gecmisler olsun. Allah anali babali büyütsün. Allah sizi oglunuza oglunuzu size bagislamis. Ben normal dogum yaptim.11 saat sanci ve suni sanci cektim. Cok şükür kizim dünyaya geldi fakat nefes alamiyordu. Aglamadi.agrilarimi durmayan kanamami umursamiyordum. Kizimi sordum hep. Kizim dogumda bana gelirken cok yorulmus.2saat dinlendirdiler. Kendine geldi.ilk sesini duydum bnde kendime geldi. O yuzden sizi cok iyi anliyorum.tekrardan gecmis olsun ve gozunuZ aydin.

Gerçekten insan canıyla uğraşırken bile bir kulağı çocuğunda oluyor, kendi öleceğini bilse aklı onda kalıyor. Çok geçmiş olsun, demekki kanalda tıkandı yavrucak nefessiz kaldı, şimdi nasıl iyimi, oksijensiz falan kalmamıştır inşallah, ağlaması ciğerleri açısından iyi ağladıkça açılırmış.

Ben doğumda kriz geçiriyordum bir kulağım oğlumdaydı, ağlama sesini duymamla kendimden geçmem aynı anda oldu. Artık doğdu nefes alıyor diye geçiriyordum içimden. İşte doğum bu yüzden çok çok önemli iki insanın hayatı söz konusu. Birisi o kadar minnacık diğeri anne o minnacağın meleği. Neden doğumu bu kadar abartırlar derdim cahil zamanlarımda. İçeri giriyorsunuz ama başınıza neler gelecek asla bilmiyorsunuz.

Rabbim tüm kadınlara kolay doğumlar nasip etsin.

Allah bebeğimi
Allah bebeğinızi sizden ayırmasin ,bende doğum yapalı 50gün oldu..eşiniz neden yanınızda değildi? uyurken bende özlüyorum .gözlerim doldu gerçekten.geçmiş olsun

Eşim Türkiye'de biraz işlerinden dolayı gelmedi, birazda aramızda soğuk rüzgarlar esiyordu son zamanlarda ayrı kalmanın ikimiz içinde daha iyi olacağına karar verdik bana kalsa yanımızda olması ilişkimize daha iyi gelirdi ama o başka türlü düşündü bende saygı duydum şimdi bizi bekliyor Türkiye'de. Hamileliğimde, doğumumda, sonrasıda zor geçti. Allahtan çok sağlam bir psikolojim var. Doğumda geçirdiğim nöbeti yaşadıklarımın bir birikintisi olarak görüyorum. Bene ilaç bahane oldu.

Anladım yoksa soğuk ruzgarlar olmasa doğum bu illaki olmalıydı.Allah sabır versin ,aynen benmde hamilelıggm doğumm herşeyim zordu psikolojmiz sağlam değil aslında kendimzi kandırıyorz ..bende öyle diyorum ama unutkanlık var,herşeye ağlıyorm bir yerden cikiyor :-(

Amiiiiln. Cok şükür kızım iyi agladikca cigerleri acildi.simdi 2 aylik oldu gulucukler saçıyor etrafa.

Nasilsiniz?
Döndünüz Türkiye ye?

korkutucu bir doğum hikayesi...
sanki ben nefes alamadım yaşadıklarınızı okurken..
Allah analı babalı büyütsün

Merhaba , ben daha 15 . haftayım ancak NY ta doğum yapmayı düşünüyorum, bu konuda tecrübelerinizi doktor, hastane vb aktarırsanız çok memnun olurum , açıkçası biraz korkutucu geliyor, zaten ense kalınlığı 3 mm çıktı ve şimdi harmony test sonucunu bekliyorum ama kendime telkin veriyorum kötü bir şey olmayacağı konusunda, çünkü başka bir bulgu yok, her neyse aracı kurumlar çok pahalıya geldiğini öğrendim , kendiniz gidince daha uygunmuş, bu konuda bilgisi olan var mı? gerçi orada bir arkdaşım var ev konusunda yardımcı olacak , ancak diğer konuları nasıl halledeceğim bilmiyorum, NY useçmemin sebebi arkadaşımın olması ve daha önce 5 defa bulunmuş olmam yani aşinalığım var ama en önemlisi güvenilir bir arkadaş , çok sevgiler, şimdiden yanıtlar için tşkrler

Merhabalar,

Ben 17 senedir Amerikanin New Jersey Eyaletinde yasayan, 3 cocuk annesi bir bayanim. Amerikaya dogum amaciyla Turkiyeden gelen ailelere Yardimci olup hizmet vermekteyim. Istege gore, asagida listesini cikardigim konu basliklari altinda yardimci olmaktayim. Isteyen ailelere hersey dahil paket ucretimiz de bulunmaktadir.
1- Hastane
2- Jinekolog
3-Bebek chek upi
4- Dayali doseli tertemiz bir ev (otel yada pansiyon odasi degil)
5- Bebek pediatri doktoru hastaneden sonra kontroller icin
6- dogumdan sonra annenin chek upi
7- Doktor randevularina goturup getirmek (haftada 1) (Arabam grand cherokee jeep,gayet rahat bir arabadir)
8- Haftada 1 alisveris amacli istenilen yere goturmek.
12. Bebek dogum belgesini aldiktan sonra telefonla expres pasaport evraklarini doldurup gerekli yerden randevu almak.
13-expres pasaport islemleri icin yaninizda bulunmak
14- Ve son olarak sizi geldiginizde aldigim havaalanina evinize donmeniz icin geri birakmak.
15- Bebegin sosyal sigorta numarasi buyuk bir olasilikla sizden sonra gelecektir. siz dondukten sonra onu size en guvenli sekilde ulastirmak…

Bu isi gayet iyi niyetimle ve makul fiyatlar karsiliginda yapmaktayim.. Daha once Turkiyeden gelip misafir ettigim ailelerden istenirse referans verebilirim.

Eger ilgilenirseniz size kafanizdaki butun sorulariniza cevap verebilirim. Sadece mesaj yazmaniz yeterli..

Bana e-mail adresimden ulasabilirsiniz : ffilizzcan@gmail.com

sevgiler...

Merhabalar,

Ben 17 senedir Amerikanin New Jersey Eyaletinde yasayan, 3 cocuk annesi bir bayanim. Amerikaya dogum amaciyla Turkiyeden gelen ailelere Yardimci olup hizmet vermekteyim. Istege gore, asagida listesini cikardigim konu basliklari altinda yardimci olmaktayim. Isteyen ailelere hersey dahil paket ucretimiz de bulunmaktadir.
1- Hastane
2- Jinekolog
3-Bebek chek upi
4- Dayali doseli tertemiz bir ev (otel yada pansiyon odasi degil)
5- Bebek pediatri doktoru hastaneden sonra kontroller icin
6- dogumdan sonra annenin chek upi
7- Doktor randevularina goturup getirmek (haftada 1) (Arabam grand cherokee jeep,gayet rahat bir arabadir)
8- Haftada 1 alisveris amacli istenilen yere goturmek.
12. Bebek dogum belgesini aldiktan sonra telefonla expres pasaport evraklarini doldurup gerekli yerden randevu almak.
13-expres pasaport islemleri icin yaninizda bulunmak
14- Ve son olarak sizi geldiginizde aldigim havaalanina evinize donmeniz icin geri birakmak.
15- Bebegin sosyal sigorta numarasi buyuk bir olasilikla sizden sonra gelecektir. siz dondukten sonra onu size en guvenli sekilde ulastirmak…

Bu isi gayet iyi niyetimle ve makul fiyatlar karsiliginda yapmaktayim.. Daha once Turkiyeden gelip misafir ettigim ailelerden istenirse referans verebilirim.

Eger ilgilenirseniz size kafanizdaki butun sorulariniza cevap verebilirim. Sadece mesaj yazmaniz yeterli..

Bana e-mail adresimden ulasabilirsiniz : ffilizzcan@gmail.com

sevgiler...

Ben eylül 2012 de mecburi sezeryan oldum ve sonrasında ne acı çektim nede baska bişey hastaneden taburcu olurken kızım kucagimdaaydı.gayet rahattım kalkıyordum oturuyordum gelen misafirleri ağirladım.neden sizin böyle olmus anlayamadım valla.10 gün önce kızkardeşim dogum yaptı oda ayanı sekılde ayakta hiç yatmadı acısıda yokmus

Kendine eziyet etmekten başka bişey yapmamissin. Bu doğumu türkiyede yapmış olsaydın hastaneyi çok kınardim. Doguramiyosun işte daha niye 3 gün yataklar da eziyet çekip kendini krizlere sokuyosun bebeğe de mikrop kaptirmissin. Sezaryen düşünüyodum iyice korktum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…