sık idrar yolu enfeksiyonunda ulaştığımız sonuç(tethered cord)

elay huma

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
253
98
13
33
merhaba bayanlar,belki bir gün bazı annelere faydası olur diye bu konuyu yazma gereği duydum..
11 yaşında ki oğlum 7 yaşında yatağa işemeyi bıraktı ve yaklaşık 9 yaşına kadar okulda ve oyunlar da ara ara altına kaçırdı,elbette hep üşengeçti,sonrasında iki yıldır ara ara ayak ağrıları ve sık idrar yolu enfeksiyonu başladı,doktorlara gittik geldik ve hep antibiyotik ile üstü kapatıldı..

geçen yıl martta hamile olduğumu öğrendim ve hiç hazır değildim biraz ağladım elbet ama aldırmayı hiç düşünmedim,bebeğim biraz nazik çıktı bir doktor macerası daha eklendi,bebeğim sayesinde abisini hiç götürmeyeceğim bir doktora gittik oğlumu da o doktora gösterdim,o doktor sık idrar yolu enfeksiyonu normal değil diyip usg istedi (bu hastane merkez hastanesi değil bebekle daha kolay gidebileceğim yakınım da bir ilçe hastanesi)usg sonucu ürolojik sorunlar çıktı..nefroloji,üroloji,beyin cerrahı derken ameliyat denildi,.,

omurilik gerginliği teşhisi konuldu,mesane de büyüme,kalınlaşma,omurilik gerilmesi ve yapışıklık söz konusu olan bir hastalık,doğuştan gelen birşey bazen doğduktan sonra,ergenlik dönemin de ya da yetişkinlik dönemin de fark ediliyormuş,ama çocuğa ürolojik hasarlar veren bir durum,bir zaman sonra oğlum idrar yolu enfeksiyonu olduğunu anlamamaya başladı,sık idrara çıkma ya da uzun süre çıkmama da diğer belirtilerden,,son olarak söyleyeceğim şey de bazen şer olarak gördüğümüz şeyler hayır olabilir,hazırlıksız dünyaya getirdiğim bebek sayesin de oğlumun rahatsızlığını öğrenmemiz gibi,hiç birşey gereksiz yere yaratılmıyor bir kez daha buna inanıyorum...

Back