• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla lohusa depresyonuna sokacaklar, ama zor biraz..!

İpekçim öncelikle gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün yavrucağını...
Çok haklısın ama eşin yanında her zaman ne kadar güzel...
Gerisi hep hikaye canımmm...
Öz annen yaşıyormu canım pek anlamadım orayı anne çok olunca karıştırmış olabilirim...
Hiç kimseyi kafana takma bebeğini güzel günlerde büyüt sen canınıda sıkma en güzel zamanların 1 haftada toparlanırsın tatlım
Rabbim yar ve yardımcın olsun

öncelikle allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun..daha önceki konularınızı da okumuştum,zeynep abla dediğinizin kızına bence hiçbir yardımda bulunmayın sizi kullanmış olurlar aksi halde,üvey kayinvalidenizi takmayın bile,öz annesi geleceği zaman bayramda müsait değiliz dersiniz boşverin.size yarım gün yardımcı olcak birisini bulamazmısınız hem size bakar hem kızınızla ilgilenirdi ..moralinizi yüksek tutun gereksiz insanlar için üzülmeye değmez..

Merhaba,

hem gecmis olsun hem de gozunuz aydin...

Rabbim, saglikli, huzurlu, mutlu uzun omurler nasip etsin size ve bebeginize...

aksilikler olur, herzaman da olacak... insallah bundan sonra daha rahat olursunuz...

Sevgiler..

Bugün size özel mesaj atacaktım "Doğdu mu bebiş? nasılsınız? diye. Bu yazınızı gördüm.

Öncelikle hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebeğinizi.

Yazdıklarınızda haklısınız ama maalesef ki insanlar böyle. Sizin karaktrinizi onlar gibi olmadığı için onların yaptıkları size ters geliyor.

Takılmayın düşünmeyin. Şu bir ay belki zor geçecek sizin için ama olsun. Siz onların sahip olmadığı en güzel şeylere sahipsiniz: Mutlu ve güzel bir aile.Size düşkün bir eş.

Takılmayın artık insanlara düşünmeyin ne dediler ne yaptılar basık geçin hepsinin üstüne. Bİliyorum kolay değil benzerlerini yaşadım yaşıyorum. Söz veripte tutulmasının ne demenk olduğunu, insanın anne babasının en ihtiyacı olduğu zamanda yanında olmayıp kendilerini düşündüğünü, kendini aklamak için söylenen yalanları hepsini yaşadım ve sonunda depresyona girdim. Yani kendime yaptım evliliğimin en güzel günnlerini kendime ve eşime kabusa çevirdim.Ne geçti elime hiç.

Onun için siz yapmayın. Bebeğinizle ve kızınızla her saniyenin keyfini çıkarın. Onun gün gün büyüdüğünü izleyin.

Vee sakın arkanıza bakmayın.

Sizden bu en mutlu günlerinizi çalmalarınıza izin vermeyin.

Teşekkür ederim canım, ben de aynı dilekleri senin bebeğin için paylaşıyorum.
Allah analı babalı büyütsün güzel bebeğini inşallah.
Eşim bugün patronuyla yeniden görüştü, haftaya cumaya kadar uzattı iznini. Bu durumda 12 günlük olacağım, o da bana yeter.
Dikişlerim toparlanmadı henüz, bilmiyorum sezaryen mi seninki de?

canım ben sabah 10da spinal anesteziyle sezeryan oldum. akşam 10da ilk kez ayağa kalkım. o kalkış kabus gibiydi. sonra saat başı yürüdüm adım adım. ertesi gün hastanenin koridorlarında geziyodum. görenler inanmıyodu sezeryan olduğuma. hiç yatmadım denebilir. şu an koş desen koşarım o derece. Artık doktorumun marifeti mi yoksa Allahım mı kolaylık gösterdi bilmiyorum. kendimi hiç sakınmıyorum ama bi yandan da korkuyorum acısı sonradan çıkacak diye. Allah korusun.Allahım sana da şifa versin bi an önce, etrafındaki o bencil insanları da bildiği gibi yapsın.

Allah analı babalı büyütsün canım. Hayırlı bir evlat olur inşallah. Yalnızlık zor canım. insanın kendi kanından, kendi canından biri olmalı yakınında, ablanız ne güzel gelmiş elinden geleni yapmış. Ben kimseye değilde en çok babanıza kızdım. sanki üvey olan o ama siz üzülmeyin kimsesizlerin kimsesi Allah'tır. Size çocuklarınızla ilginecek gücü verecektir.

allah bağışlasın, hayırslı evlatlardan olsun, analı babalı büyüsün :71:

Allah kolaylık versin inşallah..bebeğinide analı babalı büyütsün.. :nazar:
bende 13 gün önce sezeryanle doğum yaptım zorluğunu biliyorum..umarım tez zamanda toparlanırsın..

Bebeğin hayırlı uğurlu olsun,güle güle analı babalı büyüt inşaAllah,Rabbim yavrularını ve eşini sana bağışlasın,senide onlara
nazar.png
nazar.png
nazar.png

Sezeryanla doğum yapmak,sezeryanlı olmak zordur,bende sezeryanla doğum yapmıştım,helede evde ilgilenmen gereken başka bir yavrun daha varmışki senin için dahada zor,Rabbim yar ve yardımcın olsun İnşaAllah,Allah ömür versin dedemin bir lafı vardır:-Bana 1 metre gelene ben 10 metre giderim der,çok doğru bir söz,şu dünyada kimseye olduğundan daha fazla kıymet verme.Ne güzel dünya tatlısı 2 evladın var,onlara odaklan,Rabbim sana öyle bir güç verirki,lohusalığını hayırlı bir şekilde atlatırsın Allah'ın izniyle,varsın kimse olmasın,varsın herkes verdiği sözden dönsün,kul bilmesede olur Allah biliyor.Gün gelir herkes yaptığından utanır,hoş utanmasalarda olur,her yapılanın bir karşılığı olacaktır mutlaka ya bu dünyada ya ahirette.

Sizde nasıldır bilmem ama bizde adettir bebek doğduğunda aile büyükleri hastanede yada evde bebek görmeye gelir,gelene gidilir,Allah göstermesin bir hastalığı vs. yoksa gelmeyenin ayağına gidilmez,gelenden Allah razı olsun,gelmeyene Allah selamet versin de geç,şu anda en güzel en tatlı anlarını yaşaman gerekirken kendini bu insanlar için üzmene değmez
icon_winka.gif

Canım benim çok zor bi dönem
Seni çok iyi anlayabiliyorum
Ben girdiğim depresyondan hala çıkamadım ve sanırım uzman yardımı almadan çok zor
Senin bilinçli olman beni çok mutlu etti canım benim
İnsanın kendi babasının bu kadar düşüncesiz olması hoş değil
Zaten erkek tarafından bişey beklemek de bizim en büyük hatamız
Herkesi kendimiz gibi biliyoruz :(
Ben hala sinir oluyorum bu duruma
Lütfen istikrarını koru İpekcim ve nolur kendine hakim olmaya çalış bebeğim
Stresim bebeğime bile yansıyor
Senin ilk bebeğin değil benden daha ii bilirsin
Allah eşin ve çocuklarınla mutlu huzurlu sağlıklı kalmanın devamını sağlasın bebeğim

allah analı babalı büyütsün bebeğini canım:emir_bebek:
zor bir dönemdesin yardıma desteğe ihtiyacın var biliyorum ama bu dönem geçici 1-2 hafta sonra kimseye ihtiyacın olmaz
bu nedenle sıkma canını üzme kendini kimseyi umursama:19:herkese ederi kadar değer ver:31:

canım oncelıkle bebegın evınıze huzur mutluluk bereket getrısn analı babalı buyusun konuna gelıncede canım hıc kımseyı takma kafana bebegıne ıcırecegın sutu dusun mıletın agzında laf ama gorunurde hıc bısye yok ben sahsen senın yerınde olsam kımseyı takmam kafama

Canım benim çok zor bi dönem
Seni çok iyi anlayabiliyorum
Ben girdiğim depresyondan hala çıkamadım ve sanırım uzman yardımı almadan çok zor
Senin bilinçli olman beni çok mutlu etti canım benim
İnsanın kendi babasının bu kadar düşüncesiz olması hoş değil
Zaten erkek tarafından bişey beklemek de bizim en büyük hatamız
Herkesi kendimiz gibi biliyoruz :(
Ben hala sinir oluyorum bu duruma
Lütfen istikrarını koru İpekcim ve nolur kendine hakim olmaya çalış bebeğim
Stresim bebeğime bile yansıyor
Senin ilk bebeğin değil benden daha ii bilirsin
Allah eşin ve çocuklarınla mutlu huzurlu sağlıklı kalmanın devamını sağlasın bebeğim

Canım desteğin için çok sağol..:9:
Benim bir de 5 yaşında kızım olduğu için depresyona girmeye hakkım bile yok..
Ama o insanlar bir şekilde hayatımda oldukça takmadan da olmuyor, elimde değil..
O yüzden benim tek alternatifim o insanları görmemek.. Aklım almıyor, bir dede nasıl görmeye gelmez torununu? Bir baba (benimki) nasıl kızını yüzüstü bırakmak için çırpınır..
Ama çocuklarımızdan önemli birşey yok, ben de takmıyorum artık, düşünmüyorum.
Azıcık boş zamanım olsa hemen KK'ya giriyorum, moral alıyorum.
Sana da eşinle ve prensesinle mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum tatlım.

Bebeğin hayırlı uğurlu olsun,güle güle analı babalı büyüt inşaAllah,Rabbim yavrularını ve eşini sana bağışlasın,senide onlara
nazar.png
nazar.png
nazar.png

Sezeryanla doğum yapmak,sezeryanlı olmak zordur,bende sezeryanla doğum yapmıştım,helede evde ilgilenmen gereken başka bir yavrun daha varmışki senin için dahada zor,Rabbim yar ve yardımcın olsun İnşaAllah,Allah ömür versin dedemin bir lafı vardır:-Bana 1 metre gelene ben 10 metre giderim der,çok doğru bir söz,şu dünyada kimseye olduğundan daha fazla kıymet verme.Ne güzel dünya tatlısı 2 evladın var,onlara odaklan,Rabbim sana öyle bir güç verirki,lohusalığını hayırlı bir şekilde atlatırsın Allah'ın izniyle,varsın kimse olmasın,varsın herkes verdiği sözden dönsün,kul bilmesede olur Allah biliyor.Gün gelir herkes yaptığından utanır,hoş utanmasalarda olur,her yapılanın bir karşılığı olacaktır mutlaka ya bu dünyada ya ahirette.

Sizde nasıldır bilmem ama bizde adettir bebek doğduğunda aile büyükleri hastanede yada evde bebek görmeye gelir,gelene gidilir,Allah göstermesin bir hastalığı vs. yoksa gelmeyenin ayağına gidilmez,gelenden Allah razı olsun,gelmeyene Allah selamet versin de geç,şu anda en güzel en tatlı anlarını yaşaman gerekirken kendini bu insanlar için üzmene değmez
icon_winka.gif

Desteğin için çok teşekkür ederim arkadaşım..
Evet, sadece bebek daha kolay olurdu. Şimdi bir de kızımın lohusa depresyonuyla uğraşıyorum tabiri caizse.. Benim de gazımı çıkart anne, baba beni de omzunda tut, anne senin sütünden bana da ver gibi..
Yapan yaptığından utanır mı bilmiyorum, ama ancak benden bir beklentileri olup da o beklenti karşılanmadığında "biz bu kızı bir yerde küstürdük herhalde" derler sanırım..
Bu isnanlar yarın öbür gün hiç bişey olmamış gibi evime gelecekler, benden ilgi bekleyecekler, gelemedik de edemedik de mazeret sıralayacaklar, konuşmak istemediğim halde beni o konuya çekecekler..
Bir ara çok hırslanmıştım.. Hele bu konuyu açtığım gün.. Bundan böyle hak edene hak ettiği cevabı yapıştıracağım demiştim.
Ama o zaman ben olamam, onların o iğrendiğim seviyesine inmiş olurum.
Benim için çıakr yol onlardan uzak durmak. MEsela bayramda beni ne k.pederim ne kendi babam beklemesin. Tatilde olacağım, kasten gitmemiş olmayacağım, mazeretim olacak. Ama eğer akıllarını şaşırıp da bayramda bile gelmediniz diye sataşırlarsa, o zaman bir zahmet önce öz eleştiri yapmalarını kendi üslubumla rica edeceğim.
O insanları düzeltmeye ne gücüm yeter, ne de buna lüzum var.
Senin de çok güzel belirtitğin gibi, en tatlı anlarımı yaşıyorum. Onları dert etmeyeceğim, uzak olsunlar, yakınlıklarının ne hayrı var ki..

Ipektuncer,

canim öncelikle bebegin hayirli olsun, ama yasadiklarini okuyunca inan üzüldüm... Allah yar ve yardimcin olsun, herkes yaptigini karsiligini er yada gec alir canim, merak etme... sende kendini daha da geriye cek, eger onlar öyle yapiyorlarsa...

Allah onlara akil fikir versin demekten baska bisey gelmiyor aklima... umarim durumun daha da düzelmistir simdi... sevgiler selamlar...

Allah kolaylık versin inşallah..bebeğinide analı babalı büyütsün.. :nazar:
bende 13 gün önce sezeryanle doğum yaptım zorluğunu biliyorum..umarım tez zamanda toparlanırsın..

Sağol cnm, senin bebeğine de hayırlı, güzel, mutlu bir ömür diliyorum, analı babalı inşallah.
her bünye bir olmaz tabi, ama 13. günde ne durumda olunuyor? HAreketlerinde bir zorluk kaldı mı?

ben de diyordum ki bu kadın nerelerde?? sesi soluğu çıkmıyor diye.. meğer ipekçiğim doğum yapmış... Öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün... canım seni çoook iyi anlıyorum ben herkesin peşine koştum ama gel gör ki benim başım sıkıştığı zaman etrafımda kimseyi göremedim :( ne yalan söyleyeyim eskiden bu durumlar çok canımı sıkıyordu kafamda hep "neden" ler dolaşıyordu ...zamanla artık bu durumu takmamayı başardığımı ve eskisi kadar insanların peşinde koşmadığımı farkettim.. anlayacağın kendi göbeğimi kendim kesmesini de öğrendim sevgili dostlarım sayesinde...
sıkma canını arkadaşım kuzularının keyfini çıkar canım...

Sağol cnm, aynen dediğin gibi ben de artık bırakıyorum insanların peşinden koşmayı.
Ailemden başkası ile maddi-manevi ilgilenmeyeceğim. Yardımda bulunacağım kişileri de beni enayi yerine koyanlardan seçmeyeceğim.
Çok mu abarttım bilmiyorum, ama insnaları durduk yere arayıp hal hatır da sormayacağım. Beni 1 defa arıyorlarsa, benden de 1 defa arama bekleyebilirler ancak. Beni aramayanları ben sürekli arayıp yoklardım, ne safmışım. İyi oldu bu doğum olayı, her zorluklarıdna yardımlarına koştuğum insnaların kibirini gördüm..

canım ben sabah 10da spinal anesteziyle sezeryan oldum. akşam 10da ilk kez ayağa kalkım. o kalkış kabus gibiydi. sonra saat başı yürüdüm adım adım. ertesi gün hastanenin koridorlarında geziyodum. görenler inanmıyodu sezeryan olduğuma. hiç yatmadım denebilir. şu an koş desen koşarım o derece. Artık doktorumun marifeti mi yoksa Allahım mı kolaylık gösterdi bilmiyorum. kendimi hiç sakınmıyorum ama bi yandan da korkuyorum acısı sonradan çıkacak diye. Allah korusun.Allahım sana da şifa versin bi an önce, etrafındaki o bencil insanları da bildiği gibi yapsın.

Canım benim de spinal ile oldu. 5 saat kadar sonra bacaklarımdaki uyuşma geçince ayağa kaldırdılar hemen.
Bugün 6.gün bitti benim, sen 6.günde nasıldın? Ben şu an desteksiz tüm hareketlerimi yapıyorum, ama ağrım sızım var.
Yataktan kalkarken mesela zorlanıyorum biraz. Uzun süre oturunca da acıma oluyor.
Bebeğine uzun, güzel bir ömür diliyorum cnm.

Bugün size özel mesaj atacaktım "Doğdu mu bebiş? nasılsınız? diye. Bu yazınızı gördüm.

Öncelikle hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebeğinizi.

Yazdıklarınızda haklısınız ama maalesef ki insanlar böyle. Sizin karaktrinizi onlar gibi olmadığı için onların yaptıkları size ters geliyor.

Takılmayın düşünmeyin. Şu bir ay belki zor geçecek sizin için ama olsun. Siz onların sahip olmadığı en güzel şeylere sahipsiniz: Mutlu ve güzel bir aile.Size düşkün bir eş.

Takılmayın artık insanlara düşünmeyin ne dediler ne yaptılar basık geçin hepsinin üstüne. Bİliyorum kolay değil benzerlerini yaşadım yaşıyorum. Söz veripte tutulmasının ne demenk olduğunu, insanın anne babasının en ihtiyacı olduğu zamanda yanında olmayıp kendilerini düşündüğünü, kendini aklamak için söylenen yalanları hepsini yaşadım ve sonunda depresyona girdim. Yani kendime yaptım evliliğimin en güzel günnlerini kendime ve eşime kabusa çevirdim.Ne geçti elime hiç.

Onun için siz yapmayın. Bebeğinizle ve kızınızla her saniyenin keyfini çıkarın. Onun gün gün büyüdüğünü izleyin.

Vee sakın arkanıza bakmayın.

Sizden bu en mutlu günlerinizi çalmalarınıza izin vermeyin.

Benzerlerini yaşadığını biliyorum cnm, beni de gayet iyi anlıyorsun bu nedenle.
İnsan bazen takmamayı başarıyor, bazen d eişte psikolojisinin zayıfladığı bir an bu sorunlara odaklanıveriyor. Neyse ki uzakta oturuyorum, çok az görüyorum bu insanları. Görüştüğümüzde de normal hal hatır sorma tarzı yüzeysel sohbet etsek, hiç sorun çıkmayacak. Ama illa ki laf sokuşturma, iğneleme derdindeler. Hele bir de kendi hatalarını bana yükleme yüzsüzlükleri yok mu.. Birkaç defa konuşmaya çalıştım, hak verdiler ve geri adım attılar. Saf olmadığımı izah edince gayet güzel kuyruklarını kıstırıyorlar. Ama öyle balık hafızalı ki bu insanlar, her defasında aynı sahneyi yeniden oynasak asla bıkmıyorlar..
Zaten bundan sonra 2 evladımı memnun etmek derdinde olacağım için, bu insanlarla maddi-manevi bir bağ bırakmayacağım.
Zeynep abla bugün bana gelmek istedi, bebek görecek.
Doktor randevum var, dedim. Başka zamana erteledim. MEvlid yaparken çağırırım, kalabalık içinde herhangi biri gibi gelsin ve gitsin, o kadar..
Şimdi gelmeye kalksa bana 2 saat dil dökecek, yoğundum da arayamadım da.. Hiç öyle bir dialog içine sokmak istemedim kendimi.

K.valideler geldiğinde de onların soktuğu laflara cevap vermeye çalışmayıp, aksine ne kadar mutlu, ne kadar pozitif, ne kadar yaşama sevinciyle dolu olduğumu göstereceğim.. Onlara en büyük ızdırap bu olur.

Canım benim de spinal ile oldu. 5 saat kadar sonra bacaklarımdaki uyuşma geçince ayağa kaldırdılar hemen.
Bugün 6.gün bitti benim, sen 6.günde nasıldın? Ben şu an desteksiz tüm hareketlerimi yapıyorum, ama ağrım sızım var.
Yataktan kalkarken mesela zorlanıyorum biraz. Uzun süre oturunca da acıma oluyor.
Bebeğine uzun, güzel bir ömür diliyorum cnm.

sağol canım, Allahım hepimizin yavrularını bağışlasın, uzun ömür versin. ben zaten 4 gün hastanede yattım. ameliyattan sonraki ilk kalkışlar hariç kimseden destek almadım. kalkarken falan yatağın kenarlarına tutunarak yavaş yavaş kalkıyodum. 2. günden sonra da normal doğum yapmış gibiydim. ben zaten yatmayı hiç sevmem. hastanede de sürekli gezdim. hastanedeyken biraz ağrım oluyodu ama hemşireler ağrı kesici iğne yapıyolardı onu da hissetmiyodum. bi tek ben doğumdan önce soğuk su içmekten ökürük olmuştum. o çok zorladı beni. öksürürken ameliyat yerim çok acıdı. öksüremiyodum deli oluyodum ama 4. günden sonra öksürürken bile acımıyodu artık.şu an da dışardan bakan sezeryan olduğumu anlamaz. canım Allahım sana da şifalar versin bi an önce.

Back