Zorla lohusa depresyonuna sokacaklar, ama zor biraz..!

Bu arada doğum yaptığım günü de anlatacağım ilk fırsatta..

Doğum sonrası odama elim boş döndüm, kızım hani bebek diye sordu..

Birazdan getirecekler, banyo yaptırıyorlar dedim..

Meraktan dokuz doğurdu, çıktı dışarıda hemşirelere trip atıyor, "o bebek 5 dakika içinde gelsin lütfen, biz sizden banyo mu istedik" diye..!!

Ablam da diyor ki, İpek bu kız aynı sen, aynı annesinin lafları..:-))

bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım,allah analı babalı sağlıklı büyütsün inşallah...

sorunlarına gelince hiç üzme kendini,üvey kayınvalideler daha kötü oluyorlar nedense,(bende de var bitane)kendi çocukları varsa kocasının gözüne onları sokmaya çalışıyorlar.
sizin eşinizi ve sizi kötülüyorlar.neyse kendileri kaybeder,boşver.
canım, ablan doktor anladığım kadarıyla sizinde maddi durumunuz fena değil gibi kendine bir yardımcı bulsan bir aylığına.eşin işten gelene kadar sana arkadaş olur.
hastaneden hastabakıcılar veya tanıdıklarınızdan biri olabilir.
tekrar geçmiş olsun,kendine dikkat et.

Merhaba ipek,

bende 11'de dogum yaptim ve yine senden farkli sorunlarla basbasayim ama ustesinden gelecegimizi biliyorum bir sekilde!

bebegin hayirli ve uzun omurlu olsun sanada buyuk gecmis olsun.

artik iki cocuk annesi bir insansin birak su aile musvedelerini !
kendine bak canina bak keyfine bak
kimseye borcun yok
sana nazlana nazlana adim atanlara karsi eyvallahin olmasin
bu zor gunlerinde ayagina bag olacak insanlari kesinlikle kabul etme
kati ol
-akrabadir, ailedir, ayip olur bunlari gec lutfen
sezaryenli kadininin evinde yardimi dokunmayacak kimsenin isi yok inanki
guzel ve kararli bir uslupla cevabini ver herkesin!
herseye bu kadar iclenme
oyle bir zaman gelirki insanlar nankorluge doymaz
taa'ki vicdanlari alarma gecip onlari rahatsiz edene kadar
o zamana kadar isisten zaten gecer..
sen aslanlar gibi bu gunleri o parazitleri takmadan atlatmaya calis ve
bir daha sahit olmamak adina uzak dur onlardan
senin icin en iyisi bu
saglicakla kal canim

:nazar:Bebeğin analı babalı büyütün,kızınada Allah uzun sağlıklı ömür versin inş.
Önceki konularınıda okutum hayretler içinde, yaşadıklarına üzüldüm yeni doğum yapmışken keşe İst. olsaydım ben gelir bakardım bebeğine sanada.
Allah sabır versin :KK19::KK19::KK19:

bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım,allah analı babalı sağlıklı büyütsün inşallah...

sorunlarına gelince hiç üzme kendini,üvey kayınvalideler daha kötü oluyorlar nedense,(bende de var bitane)kendi çocukları varsa kocasının gözüne onları sokmaya çalışıyorlar.
sizin eşinizi ve sizi kötülüyorlar.neyse kendileri kaybeder,boşver.
canım, ablan doktor anladığım kadarıyla sizinde maddi durumunuz fena değil gibi kendine bir yardımcı bulsan bir aylığına.eşin işten gelene kadar sana arkadaş olur.
hastaneden hastabakıcılar veya tanıdıklarınızdan biri olabilir.
tekrar geçmiş olsun,kendine dikkat et.

Bakıcı bulmuştuk aslında canım, ama benim taburcu olduğum gün telefon açıp memleketine gittiğini söyledi, kardeşi bacağını kırmış.
Bunun üzerine üvey anne devreye girdi, tesadüf oldu, şimdi o gitti.
Aslında birkaç gün daha kalacaktı, gidişi ani oldu babam sayesinde.
Bizim görevlinin hanımı var yanıma çağırabileceğim. Onunda bebeği var, o yüzden sürekli çağırmayacağım, ama ara ara dinlenmeye .çok ihtiyacım olduğunda 1-2 saatlik onu veya büyük kızını çağıracağım, gelecek. Konuştu eşim az önce.

Hergün daha iyi olacağım, daha azimli olacağım toparlanmak için.
Büyük kızımın da ihtiyacı var bana zaten, sermemem lazım kendimi.
Allah yardımcısı olsun zor durumdaki herkesin.

Merhaba ipek,

bende 11'de dogum yaptim ve yine senden farkli sorunlarla basbasayim ama ustesinden gelecegimizi biliyorum bir sekilde!

bebegin hayirli ve uzun omurlu olsun sanada buyuk gecmis olsun.

artik iki cocuk annesi bir insansin birak su aile musvedelerini !
kendine bak canina bak keyfine bak
kimseye borcun yok
sana nazlana nazlana adim atanlara karsi eyvallahin olmasin
bu zor gunlerinde ayagina bag olacak insanlari kesinlikle kabul etme
kati ol
-akrabadir, ailedir, ayip olur bunlari gec lutfen
sezaryenli kadininin evinde yardimi dokunmayacak kimsenin isi yok inanki
guzel ve kararli bir uslupla cevabini ver herkesin!
herseye bu kadar iclenme
oyle bir zaman gelirki insanlar nankorluge doymaz
taa'ki vicdanlari alarma gecip onlari rahatsiz edene kadar
o zamana kadar isisten zaten gecer..
sen aslanlar gibi bu gunleri o parazitleri takmadan atlatmaya calis ve
bir daha sahit olmamak adina uzak dur onlardan
senin icin en iyisi bu
saglicakla kal canim

Canım, gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün, bebişin yuvana kat kat mutluluklar getirsin inşallah..
Hangi sorunlarla karşılaştığını yazmamışsın ama Allahım yardımcın olsun, biz güçlü kadınlarız biliyorum..!
Yok ben anladım artıki bu insanların samimiyet anlayışını.. Ne zaman bişeye ihtiyaçları var, arayıp istemeyi bilirler ancak.
Bir de asla tutmayacakları vaadleri yem olarak atıp, seni cepte tutmayı..
Tırnağın varsa başını kaşı, boşa mı demişler.
Vallahi şu an içim öyle katı oldu ki, Zeynep hanıma aldığım 300 liralık hediyeyi ihtiyacı olan ama öncesinde onu hak edecek olan birine verseydim, gelip 2 hafta bakardı bana..
Şimdi arasam, milyon çeşit bahanesi olur, gelmez.
Gelmek zorunda da değil, anladım bu insanların dostluk anlayışını.
Varsa vereceksin, o zaman yanındalar.
Yok ben artık çocuklarıma,aileme konsantreyim. Kimseyle didişip hesap sormayacağım, ama enayi yerine de konmayacağım.
Her kuruşumun kıymetini bileceğim artık, bu birinci kuralım olacak.
Çalışmayana, kendini yormayana asla acımam bundan böyle.
Beni arayanlarla ben de laylaylom konuşacağım. İlişkiler sadece sosyallik benim için bundan böyle.
Sen de sağlıcakla kal cnm.

öncelikle :nazar: allah bagislasin anali babali büyüsün bebisin :nazar: tebrik ediyorum

ama canim sende nekadar cok cekiyorsun etrafindaki insanlardan:KK70:

malesef yardima gelince herkesin dilinde icraat yok

yemek olsa kosarlar ama yazik yazik:KK50:

sana tavsiyem, beklenti icine girme, kimseden medet umma , geliriz ederiz bos vaatlere hic kanma onlar lafin gelisi söylenenler

canim keske yardimci tutsan günde bikac saat ihtiyacin oldugu kadar gelse:44:

öncelikle :nazar: allah bagislasin anali babali büyüsün bebisin :nazar: tebrik ediyorum

ama canim sende nekadar cok cekiyorsun etrafindaki insanlardan:KK70:

malesef yardima gelince herkesin dilinde icraat yok

yemek olsa kosarlar ama yazik yazik:KK50:

sana tavsiyem, beklenti icine girme, kimseden medet umma , geliriz ederiz bos vaatlere hic kanma onlar lafin gelisi söylenenler

canim keske yardimci tutsan günde bikac saat ihtiyacin oldugu kadar gelse:44:

Görevlinin hanımıyla anlaştık cnm az önce.
Sürekli dğeil ama ara ara yoklayacak, çağırınca da 1-2 saat gelecek. Çok yorulur bunalırsam arıycam.
Sürekli gelse ona yaptıracağım bir iş yok evde. Sadece kızıma yemek yedirirken biri lazım, yemek hazırlarken.
Bebek zaten ancak benim ilgimle susuyor, o konuda kimse destek olamaz.
Ama şöyle candan yanında biri olsa gelip çocuklarımın yanında otursa, evin içinde bulunsa, en aızndna yalnız olmasam ne iyi olurdu.

Bundan böyle varya öyle farklı bir İpek var ki..
Örneklerini de göstermeye başladım.
K.valideme bayramda gelemeyeceğini, rezarvasyonumuz olduğunu söyledim.
Haftaya yatılı gelmek isteyen kuzenlere, henüz toparlanamadığımı, benim onları arayıp davet edeceğimi söyledim..
Zeynep ablayı zaten artık rüyamda bile görmek istemiyorum. Benden uzakta çok mutlu olmasını dilerim.
Babama zaten lafım yok, o kafayı yemiş, kendi bataklığında boğulsun.

Görevlinin hanımıyla anlaştık cnm az önce.
Sürekli dğeil ama ara ara yoklayacak, çağırınca da 1-2 saat gelecek. Çok yorulur bunalırsam arıycam.
Sürekli gelse ona yaptıracağım bir iş yok evde. Sadece kızıma yemek yedirirken biri lazım, yemek hazırlarken.
Bebek zaten ancak benim ilgimle susuyor, o konuda kimse destek olamaz.
Ama şöyle candan yanında biri olsa gelip çocuklarımın yanında otursa, evin içinde bulunsa, en aızndna yalnız olmasam ne iyi olurdu.

Bundan böyle varya öyle farklı bir İpek var ki..
Örneklerini de göstermeye başladım.
K.valideme bayramda gelemeyeceğini, rezarvasyonumuz olduğunu söyledim.
Haftaya yatılı gelmek isteyen kuzenlere, henüz toparlanamadığımı, benim onları arayıp davet edeceğimi söyledim..
Zeynep ablayı zaten artık rüyamda bile görmek istemiyorum. Benden uzakta çok mutlu olmasını dilerim.
Babama zaten lafım yok, o kafayı yemiş, kendi bataklığında boğulsun.

hay aksi yardimcida gelemedi demek

iste bu aynen böyle ol :13:

keske esin yillik izininden kullanabilseydi :KK59:

babana da hayret ediyorum inan :KK53:

aman bosver canim inan üzülmeye deymez

o üvey annende kendini iyi göstermek icin diyo o laflari, bak ben geliyom soruyom ediyom ama baban birakmiyo filan, hep politika:63:

allahım analı babalı sağlıkla buyutmeyi nasip etsin canım :nazar::nazar::nazar:
kaynanaların hepsi böyle sana deger vermeyene deger vermeyeceksin aramayacaksın sormayacaksın umursama
onlar seni bu zor gununde yanlız bırakıyorsa sende onlarla ilişkini kes babana bişey demiyorum zaten çok kızdım
sen kendini dinle biraz bebişinle kızınla vakit geçir bunları düşünüp düşünüp kendini sakın üzme yazık canım tek başınasın
biraz düşünceli olmalı insan ayıp valla bende hamileyim beni eşimin tarafından kimse arayıpta nasılsın diye sormadı hepsi böyleeee
herkes kendini düşünüyor allahım hepsini ıslah etsin

canım allah bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin...sana da sabırlar şifa versin

seni çok iyi anlıyorum canım hemde nasıl anlıyorum..ben doğum yaptığımda kendi ailemin yanında kaldım..toparlanamadım başlarda ilk haftalar..ama benden hemen ayağa kalkmamı hemen işlerimi yapmamı beklediler...kayınvalidem zaten misafir gibi geldi gitti..üstüne yatıp biraz dinlendimse onu garipsediler..kaç saattir yatıyorum diye saate baktılar..
sanki faydaları oldu ya birde..
kimsenin faydası yok canım ..ne varsa kendinde var..kimseden bişey isteme ...allah yardım eder...kendin bakıcı bul ya da yabancı elalem birini bul parayla tut..ama yardım isteme kimseden...ben bunu öğrendim...

ipekciğim hayırlı olsun bebişin, be de merak ediyordum:KK71:
sakın bu konuların seni depresyona sokmasına izin verme.dediğin gibi iki kuzunun da sana ihtiyacı var.
zor olsada bütün olanları aklından uzaklaştır lütfen.zaten doğum sonrası fiziksel ve psikolojik olarak zor geçer bunlar da üstüne tuz biber olmasın.
dediiğin gibi hakettikleri şekilde davranabilirsin.
allah yardımcın olsun canım,yaşadıkların kolay şeyler değil.

hay aksi yardimcida gelemedi demek

iste bu aynen böyle ol :13:

keske esin yillik izininden kullanabilseydi :KK59:

babana da hayret ediyorum inan :KK53:

aman bosver canim inan üzülmeye deymez

o üvey annende kendini iyi göstermek icin diyo o laflari, bak ben geliyom soruyom ediyom ama baban birakmiyo filan, hep politika:63:

Babam çocuklaşmayı çok seviyor nedense.
Karşısındaki ister evladı olsun, ister eşi, ister arkadaşı. Babam daima ebeveyn yerine koyuyor karşısındakini. Hep o şımarsın, ona anlayış göstersin.
Yıllar önce terapiste gitmiştim, o yapmıştı bu çözümlemeyi.
Şu an karısına aynısını yapıyor. Kadın iyi kötü senin kızına bakıyor işte, ne var sussan? Bir de şımarıyor, yok seni özledim gel pikniğe gidelim,denize gidelim. Oysa kadın evdeyken babam asla evde durmaz, gezer tozar gece vakti eve gelir. Kadın hep şikayetçi bu yönden.
Eşim yıllık izin bu kadar kullanabildi cnm, patronu çok fena.

İpekciğim allah analı babalı büyütsün bebeğini.. Tebrikler.. Merak etmişitm ben de seni :KK3:

Babam çocuklaşmayı çok seviyor nedense.
Karşısındaki ister evladı olsun, ister eşi, ister arkadaşı. Babam daima ebeveyn yerine koyuyor karşısındakini. Hep o şımarsın, ona anlayış göstersin.
Yıllar önce terapiste gitmiştim, o yapmıştı bu çözümlemeyi.
Şu an karısına aynısını yapıyor. Kadın iyi kötü senin kızına bakıyor işte, ne var sussan? Bir de şımarıyor, yok seni özledim gel pikniğe gidelim,denize gidelim. Oysa kadın evdeyken babam asla evde durmaz, gezer tozar gece vakti eve gelir. Kadın hep şikayetçi bu yönden.
Eşim yıllık izin bu kadar kullanabildi cnm, patronu çok fena.

Senin çevrendeki herkes mi kötü olur patron bile öyleymiş baksana şans işte:KK50: Kimseden insana hayır gelmiyor kimseden zor gününde ilgi alaka beklemeyeceksin... Bu zamanda herkes iyi gün dostu kötü gün dostu olan kimse kalmadı... Bu günlerinde geçer Allah sana güç kuvvet verir inşallah bir an önce ayaklanırsın canım. Allah analı babalı büyütsün inşallah çocuklarınla ve eşinle mutluluklar dilerim birbirinize sıkı sıkı sarılın başkalarını boşverin...

allahım analı babalı sağlıkla buyutmeyi nasip etsin canım :nazar::nazar::nazar:
kaynanaların hepsi böyle sana deger vermeyene deger vermeyeceksin aramayacaksın sormayacaksın umursama
onlar seni bu zor gununde yanlız bırakıyorsa sende onlarla ilişkini kes babana bişey demiyorum zaten çok kızdım
sen kendini dinle biraz bebişinle kızınla vakit geçir bunları düşünüp düşünüp kendini sakın üzme yazık canım tek başınasın
biraz düşünceli olmalı insan ayıp valla bende hamileyim beni eşimin tarafından kimse arayıpta nasılsın diye sormadı hepsi böyleeee
herkes kendini düşünüyor allahım hepsini ıslah etsin

Allah kolay doğurmak ve sağlıklı bir bebek nasip etsin cnm şimdiden..
Eşimin tarafından aranmamaktan ziyade, bir de hatayı bana aitmiş göstermeleri sıkıyor canımı..
Durduk yere konu açıp "senin cebin neden hep kapalı" diye trip atmaları falan.

cnm-yalnızlık-nasıldır-bilirim-çok-yalnız-kaldım-zor-zamanlarımda-2bebeğimi-yanlız-büyüttüm-evet-zor-ama-insan-öle-güçleniyorki-o-günlerdn-snra,-geçtikten-snra,-sana-kattıkları-için-o-günlere-seviniyorsn
ben-çk-uzağım-senden-elimden-gelen-sadece-dua-ve-iyi-dileklr-korma-bende-dua-ederim-deyip-etmemezlik-yapmıycam
yazdıklarını-okuyunca-çok-güçlü-biportre-oluştu-kafamda-SÜPER-ANNE-gibi-yani-
zorda-olsa-zamn-geçiyo-RABBİM-YAR-VE-YARDIMCIN-OLSUN

Yeni bebeğiniz hayırlı olsun.

Eşinizin de, sizin de aileden yana pek şansınız olmamış, ama görebildiğim kadarıyla birbirinizi çok mesut ediyorsunuz. Allah bu ağız tadınızı hiç bozmasın. Geri kalanları da fazla kafanıza takmayın demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Yapacak bir şey yok maalesef, kendinizi sıkmamaya çalışın.

Maddi olarak biraz yük getirecek olsa da belki bu dönemde yardımcı sağlayan şirketlere başvurup birini bulmayı düşünebilirsiniz. Binadaki hizmetlinin eşi de devamlı yanınızda olamayacağına göre, biraz toparlanana kadar devamlı biri olursa, eşiniz işten geldiğinde birbirinize ayıracak daha fazla zamanınız olup, yeni bebeğinizin tadını daha iyi çıkartabilirsiniz.

canım öncelikle geçmiş olsun, konularını takip ediyordum. Seni ve karakterini gerçekten takdir ediyorum ancak hep şöyle düşündüm. Şu kadıncağız üvey anneye babaya Zeynep ablasına yedirdiği paraları yedi kat yabancı bir bakıcıya verseydi, o bakıcı şimdi aileden biri olur her istediğinde yanında olurdu.. Bence sen tanıdıkları akrabaları bırak, en çok kazığı onlardan yemişsin. Hazır izindeyken referanslı bir bakıcı bul ve alışmaya çalış. Emin ol hem kafan rahat olur, hem de o kadın senin çevrendeki insanlardan büyük ihtimal daha iyi ve merhametli olur. Örneklerini gördüğüm için bu kadar rahat konuşuyorum. Allaha emanet ol canım.

Canım bak herşey yoluna giriyor işte yavaş yavaş yardımcı da buldun zaten psikolojin de ço kötü görünmüyor sen çok isteyerek herşeyi planlayarak yapmıştın bu bebeği herşeye hazırsın zaten insanların yaptıklarına da ki bugüne kadarkinden farklı birşey yok artık sağlıkla çocuklarını büyütmeye bak bizi de ihmal etme

küçük bey nasıl sessiz sakin mi dırdır vırvırcı mı neler yapıyor ablası nasıl davranıyor kardeşine benimki boğazına sarılırdı emimin

X