• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla lohusa depresyonuna sokacaklar, ama zor biraz..!

Bebeğin hayrlı olsun canım. Konunu ben de taakip ediyordum. gerçekten böyle bi zamanda insan ailesini kendisine destek olarak bekliyor. ama hem babnın hem kayınvalidelerinin yardım etmiyecekleri açtığın diğer konulardan belliydi. İnsanların karakterlerinde yoksa ne kadar zorlasanda boş. umarım bebeğin bu zor günlerde seni üzmez akıllı bir bebk olur. allah kolaylık versin canım.

Gözün Aydın,Allah uzun ömürler versin,analı babalı büyüsün.
Büyüklerden yana fazla beklentiye girip kendini boşuna üzme,maalesef değişmiyorlar.
Senin yüzün,bundan böyle evlatlarından gülecek inşallah.

yazdiklarini , yasadiklarini aglayarak okudum..bende tek basima (ambulans cagirip eve) doguma gitmistim..esim baska sehirde calistigi icin ve dogumum hesaplanan tarihten evvel gerceklestiginden esim evde degildi..yalniz burada hastanede en az bes gun kaliyorsun ve kismen iyilesiyorsun bu zaman zarfinda..hastaneden cikarken de bir arkadasim gelip beni hastaneden cikartmisti..eve giderken hazir yemek almistik..evde hazirlayip bizi bekleyen kimse olmadigindan..is guc falan bir sekilde hallediliyorda..insan boyle ozel gunlerde, yaninda candan cigerden seven yakinlarinin olmasini istiyor..ilk defa yurt disinda yasamanin ne kadar zor oldugunu, yapayalniz oldugumu o gun anlamistim..ipekcim moralini hep yuksek tut canim..ne mutlu sana bak iki guzel yavrun ve seni seven esin var..cocuklarinin o melek gozlerine bak.. sana gerekli olan gucu oradan alacaksin..opuyorum seni canim..:54::54:

İpek ablacım, bebiş geldi demek, çok sevindim, hoş geldi, sefalar getirdi dünyaya. annesi bu kdar güzel yüreklyken, dünyadaki şanslı çocuklardan biri artık o da...
sen zaten kendi ayaklarının üzerinde o kadar iyi duran bir kadınsın ki, gücün eşine de, çocuklarına da, kendi hayatına da fazlasıyla yeter ve artar ablacım. yolun açık olsjun hep, her şey gönlünce olsun bundan sonrasında da.

Bebişi Allah bağışlasın size.O kadar üzülmenize rağmen şu yazdıklarınız sizi bir daha üzemeyeceklerini göstermiş.''''Artık ben de uyum sağlayacağım bu düzene..
Herkes hakkı kadar değer vereceğim. Bu insanları arayıp hatır sormayacağım. Ben de kibir göstereceğim. Karakterimi değiştirmeyeceğim, ama onları yok sayacağım.
Doğrusu onların yaptığı değil, ben farklıyım, doğru olan benim..! En azından bunu bilmek, içimi rahatlatıyor.
Aynen dediğiniz gibi kimse sizden daha değerli değil.Çocuklarınız için boşvermelisiniz.Doğumdan sonra insan çok hassas oluyor gerçekten.ve yaşadıklarını,kinini kolay kolay unutmuyor.HERKES KENDİ DEĞERİ KADAR SEVİLİR...Onlar sevilmeye layık değiller.İnşallah çabuk toparlanır,kimseye ihtiyacınız olmadığını çabucak gösterirsiniz...

açtığın konuları okumuştum daha evvel 2. ye hamile olduğunu biliyordum ama şimdi okuyunca öğrendim geldiğini bebişin.Allah analı babalı büyütsün ..Tebrik ederim....
Sen çok güçlü bir insansın bence hayata karşı duruşun çok sağlam....Seni hiç tanımadığım halde zaman zaman seni düşünüyorum gündelik yaşamda.
Ve bu yaşananlarında daha önce yaşadıklarının da bir amacı var belki ilahi planda.Yetiştireceğin evlatlar için kişiliğine eklenecek acı tecrübelerlede olsa bir birikim gerekiyor ve bu bence hayatın yada senin için bir şeye hizmet ediyor.
Çok mistik bir anlatım oldu kafam biraz dumanlı bu gece..Yani kısaca bu yaşadıkların seni üzsede değerli kılıyor peşin ödenen bir bedel gibi...Salla gitsin her şeyin üstesinden gelirsin sen...

allahım uzun ömurlu saglıklı mutlu huzurlu gunlere kavustursun ınsallh
bebgın analı babalı buyusun
içinizi karartmak ıstemem ama bana artık ıllallah geldı aılelerden yasananlardan..
Yoruldum düşüncesız ınsanlardan..
Sızde yeterı kadar yorgunsunuz konularınızdan bılıyorm..
Ve sunu da Gayet ıyı bılıyorm kı bende ılerde boyle seyler yasayabılırım..
şimdiden gardımı alsam ıyı olur..
:4:

Son düzenleme:
öncelikle Allah yavrularına hayırlı ömürler versin. diğer konularını takip ediyordum, seni onlardan tanıyorum. bir de yaşadıklarımızın bir kısmı ortak(ben de anne mi kaybettim ve hemen babam birini buldu) ondan dolayı kendime çok yakın hissediyorum kendimi. ben senden biraz daha şanslıyım eşimin ailesi -aslında annesi- konusunda. kayınvalidem beni sahiplenmeye çalışıyor. bu arada hep aklımdaydın acaba doğum yaptın mı diye?
şimdi ne güzel bir aile olmuşsunuzdur. ah o dış kapıdakiler de olup sinirlerini bozmasa. ama takmayacaksın güzelim, biliyorum söylemesi kolay. ama biz onları ve onların densizliklerini düşünüp üzülürken onlar bizi hiç umursamıyorlar. hayat onlar için üzülmeyecek kadar kısa malesef. çoğu zaman annem geliyor aklıma, çok verici bir insandı. ama keşke bu kadar insanları umursamasaydı da kısacık hayatında kendi için daha çok şey yapsaydı. neyse sana zarar verenleri-lafla da olsa- kesip at hayatından. bir bağınız var selamı kesemezsiniz farkındayım ancak daha az vakit geçirin onlarla ve onlardan hiçbir şey beklemeyin. onlar yok gibi yaşayın hayatınızı. şimdilik bu kadar yazabileceğim, daha fazla yazamıyorum yazmak istiyorum ama toparlayamıyorum kendimi, çok üzülüyorum böyle ailenin ne olduğunu bilemeyenlere (malesef sözüm senin baban eşinin annesi olacak insanlara)....

canım geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün oğlunu bugünlerde geçicek kendini üzme dediğin gibi oğluna süt lazım strese dayanmaz süt herkes yaptığının layığını görür...

İlk önce Allah oğlunu ve kızını sana bağışlasın gözün aydın...Haklısın oğlu süt kızınada ilgi lazım sen artık iki çoçuklu bir annesin ikisini birden düşünmen lazım.Sakın ama sakın üzme kendini takma kafana ne halleri varsa görsün terbiyesizler en nefret ettiğim şeydir söz veripte tutmamak.Eşin yanında olsun sana yeter sen zaten güçlü bir bayansın öyle olmaya devam et.Allah yardımcın olsun...

ipekciğim, bebeğini Allah bağışlasın, hayırlı bi evlat olsun inşallah. hep merak edip duruyodum ne yaptın, doğurdun mu diye. bu akşam tesadüfen konunu gördüm. benim oğlum da doğdu. ben çok rahat toparladım, aslında bakıma ihtiyacım falan yok bebeğimle de kendim ilgilenebiliyorum ama insan yine de yanında birilerini istiyo minik bebek olunca. biz de daha rahat olduğu için kayınvalidem de kalıyoruz. hr şey yolunda çok şükür ama bu lohusalık da öyle bişey ki gerçekten hamilelikten beter. ben bu şartlar altında bile zırıl zırıl ağlıyorum durmadan. seni düşünemiyorum bile. acaba eşin en azından sen toparlayana kadar izne ayrılamaz mıydı? hiç bişey yapamasa kızınızı oyalardı belki. Allahım sana kolaylık versin arkadaşım. çok zor çok..

Allah analı babalı büyütsün çocuklarınızı,çocuklarımızı...Aklımdaydınız merak ediyordum yeni gördüm doğum yaptığınızı.Geçmiş olsun.Rabbim öyle bir güç versin ki kimseye ihtiyacınız kalmasın şu dönemde.Bende sezeryan olmuştum ve ne hastanede nede evde değil bir gece birkaç saat bile kimse kalmamıştı yanımızda herşeyi kendim yapmıştım.İyiki de öyle olmuş diyorum şimdi zırt pırt söyleyip duramıyorlar hiç değilse.Bazı insanlar kendi göbeklerini kendileri keserlermiş bizler bu gruptanız galiba...Oğlunuzun o mısır patlağı gibi bembeyaz ayak parmaklarını öpün yerime.

ipekciğim, bebeğini Allah bağışlasın, hayırlı bi evlat olsun inşallah. hep merak edip duruyodum ne yaptın, doğurdun mu diye. bu akşam tesadüfen konunu gördüm. benim oğlum da doğdu. ben çok rahat toparladım, aslında bakıma ihtiyacım falan yok bebeğimle de kendim ilgilenebiliyorum ama insan yine de yanında birilerini istiyo minik bebek olunca. biz de daha rahat olduğu için kayınvalidem de kalıyoruz. hr şey yolunda çok şükür ama bu lohusalık da öyle bişey ki gerçekten hamilelikten beter. ben bu şartlar altında bile zırıl zırıl ağlıyorum durmadan. seni düşünemiyorum bile. acaba eşin en azından sen toparlayana kadar izne ayrılamaz mıydı? hiç bişey yapamasa kızınızı oyalardı belki. Allahım sana kolaylık versin arkadaşım. çok zor çok..

Teşekkür ederim canım, ben de aynı dilekleri senin bebeğin için paylaşıyorum.
Allah analı babalı büyütsün güzel bebeğini inşallah.
Eşim bugün patronuyla yeniden görüştü, haftaya cumaya kadar uzattı iznini. Bu durumda 12 günlük olacağım, o da bana yeter.
Dikişlerim toparlanmadı henüz, bilmiyorum sezaryen mi seninki de?

ben de diyordum ki bu kadın nerelerde?? sesi soluğu çıkmıyor diye.. meğer ipekçiğim doğum yapmış... Öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün... canım seni çoook iyi anlıyorum ben herkesin peşine koştum ama gel gör ki benim başım sıkıştığı zaman etrafımda kimseyi göremedim :( ne yalan söyleyeyim eskiden bu durumlar çok canımı sıkıyordu kafamda hep "neden" ler dolaşıyordu ...zamanla artık bu durumu takmamayı başardığımı ve eskisi kadar insanların peşinde koşmadığımı farkettim.. anlayacağın kendi göbeğimi kendim kesmesini de öğrendim sevgili dostlarım sayesinde...
sıkma canını arkadaşım kuzularının keyfini çıkar canım...

oooyyy o bebiş kim bilir ne kadar tatlıdır şimdi,
Allah iki evladını da gelmiş geçmiş en hayırlı insanlardan kılsın
seni de bir an önce şifaya kavuştursun, yükünü hafifletip kolaylık versin

Arkadaşım sağlıkla geldi bebeğin çok şükür.
Bunlar en zor zamanlarındı. Artık iyi günler başlayacak hiç merak etme.
Sen bugüne kadar kimseye muhtaç olmadan yaşadın.
Bundan sonra da öyle olacak.
Varsın yapmasın kimse bişey.
Senin hiçkimseye ihtiyacın yok.
Allah yardımcın olmuş bugüne kadar.
Kaybolup gitmemişsin.
Bundan sonra da öyle olacak.
Hep söylediğim... senin çocukların öyle şanslı ki. Senin gibi çok özel ve güçlü anneleri olduğu için.
Senin etrafındakiler senin ne kadar güçlü oluduğunu biliyorlar.
Aciz olmadığını
İçinde kopan fırtınaları göstermedin ki sen kimseye
Nasıl olsa İpek başarır diyorlar. Buna biraz da sen sebep olmadın mı.
Hiç almadan hep vermedin mi yıllarca.
Olsun.
Kaybeden sen olmadın.
Çok mutlu ol evlatlarınla İpek. Allah seni evlatlarına, evlatlarını da sana bağışlasın

oncelıkle gozun aydın, ınsallah analı babalı buyur cumlemızın cocukları amin. ben de aynı durumdaydım senınle, sezeryanlıydım 4. gun yalnızdım. ılk bebegım we tecrubesızdım dogal olarak.bebgım uyumazdı 3 4 gunlukken bıle uyumazdı dusun.. ama yaptım basardım. dıkıs yerlerım agrıya agrıya yaptım yemegımı bıle kendım yaptım. kı ben kıloluyum doktorlar dıkıslerın acılabılecegını tutmayabılecegını soylemıslerdı, yanı kendımı zorlamamalıydım. ama bıttı gıttı. we ne oldu bu olay ne kadar guclu oldugumun farkına warmamı sagladı. kendıme olan guwenım daha da arttı, benımn artık ustesınden gelemeyecegım bısey yok dıyoum sımdı. bence nasıl olur dıye endıselenme bak kızın da yardımcı olacaktır sana zaten, sen guclu bı kadınsın kımseye ıhtıyacın yok..

Ay ay ay bebiş dünyaya gelmişşş Rabbim analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallah ipek hanım. Size de acil şifalar dilerim inşallah en kısa zamanda kendinizi toparlarsınız.

Sizi diğer konularınızdan da biliyorum ve size yorum yapmaktansa bir atasözü gibi bir deyim yazacağım umarım sizde bu sözü dinler ona göre davranırsınız.

"değer verdim yeteri kadar, artık herkes ederi kadar"

Back