Zorla lohusa depresyonuna sokacaklar, ama zor biraz..!

Desteğin için teşekkür ederim canım, dikişler artık pek hissettirmiyor kendini. Oğlan gün içinde uykuda genelde, ablası ile zaman geçiriyoruz. Dışarı çıkamıyor "hapis kaldım, ne suç işledim ben" diye komik komik dolanıyor ortalıkta..:KK1:

Babası işten geldiği gibi yemek falan da yemeden parka gidiyorlar hemen, en az 2 saat.
Kurtlarını döküp geliyor, banyo yaptırıyorum. Yemek vs derken sızıp kalıyor.
Hazır yemeğe bile gerek kalmadı. Üvey annem birkaç çeşit yemek yapıp bıraktıi, birkaç çeşit de pişmeye hazır halde dondurucuya attı. Sanırım 1 hafat daha dondurucudakiler bana yetecek. Sonrasında yemek yapmak sıkıntı olmaz zaten.

Ben insanlara çok kolay bağlanıyorum, güveniyorum. Üvey annem giderken ağladım arkasından mesela:-) O görmedi.
2 çocuk çok yorucu, ama çok da meşgul ettiği için psikolojime iyi geliyor. Bu gereksiz insanları düşünmeyeceğim inşallah bu sayede. Sadece aileme konsantre olacağım ve öyle yapıyorum.

Zeynep hn ararsa dediğiniz gibi "annemdeyim, eve geçince ararım" diyeceğim. Nasıl olsa ararım deyip aramamak çok şaşırtıcı değildir onun için, hep yaptığı şey.
Eskiden yatıya gelmek isteyenlere (genelde şimin kuzenleri) ses çıkaramazdım, mecburen kabul ederdim. Ama şimdi milleti ağırlayacak gücüm yok, isteğim de.. Onlara ayıramam olan enerjimi. Daha toparlanamadım, toparlanınca ararım dedim, oldu bitti.

Ne rahatmış böylesi.. Özel alanıma sokmayacağım bu insanları artık..
K.validemin bayram için planladığı turistik gezi hevesi kursağında kaldı, ona da üzüldüm..:KK53:

Sözünü de dinledim, emzirme çayı içiyorum cnm şu an:-)

Ha şöyle ipek:nazar:

Senden ümitliyim, sen bu ilişkilerini düzene sokacaksın inşallahhhhhh:nazar::nazar:

Allah analı babalı büyütsün ipekçiğim, nazarlardan korusun inş. :nazar:
Ben de doğum yapalı 2 hafta oldu canım, aynen senin gibi depresyona girmeyeceğim diye çabalıyorum.
İnsan etrafındakilerden destek bekliyor bu zamanlarda ama ben de anladım ki yanında olmamaları daha iyi bazen heralde.
Kendi annem ve kayınvalidem yanımdaydı benimde, ama ne kadar yardımları da olsa psikolojik olarak yoruyorlar insanı.
Ben normal doğum yaptım, normal doğum yaptım diye beni robot sandılar heralde.
Doğuma gece gittim sabaha kadar sancı çektim, hastane de 1 gr uyku uyumadım, eve geldim herkes başımda
çocuk emmiyor, çocuk emmiyor diye söylenmeler, ben perişan, bütün gece çocukla ben ilgileniyorum.
Varlıkları stresten başka birşey değilmiş, sevgili kayınvalidem daha 2. günü kalkmış sabah bana diyor ki,
''Bu gece anneliğinden çok memnun kaldım''. Sanki benim 10. çocuğum, daha dikişlerim acıyor, kimsenin beni düşündüğü yok.
Bir de çocuk emmiyor diye, kayınvalidem açmış kendi göğsünü veriyor çocuğa, ölür müsün öldürür müsün, sanki süt gelecek kadından.
Şükür gitti.
Umarım tez zamanda toparlanır, kendi kendinizi idare edebilirsiniz, milletle uğraşmakta zor gerçekten.
Allah yardımcın olsun canım.

Ben de doğum yapalı 2 hafta oldu canım, aynen senin gibi depresyona girmeyeceğim diye çabalıyorum.
İnsan etrafındakilerden destek bekliyor bu zamanlarda ama ben de anladım ki yanında olmamaları daha iyi bazen heralde.
Kendi annem ve kayınvalidem yanımdaydı benimde, ama ne kadar yardımları da olsa psikolojik olarak yoruyorlar insanı.
Doğuma gece gittim sabaha kadar sancı çektim, hastane de 1 gr uyku uyumadım, eve geldim herkes başımda
çocuk emmiyor, çocuk emmiyor diye söylenmeler, ben perişan, bütün gece çocukla ben ilgileniyorum.
Varlıkları stresten başka birşey değilmiş, sevgili kayınvalidem daha 2. günü kalkmış sabah bana diyor ki,
''Bu gece anneliğinden çok memnun kaldım''. Sanki benim 10. çocuğum, daha dikişlerim acıyor, kimsenin beni düşündüğü yok.
Bir de çocuk emmiyor diye, kayınvalidem açmış kendi göğsünü veriyor çocuğa, ölür müsün öldürür müsün, sanki süt gelecek kadından.
Şükür gitti.
Umarım tez zamanda toparlanır, kendi kendinizi idare edebilirsiniz, milletle uğraşmakta zor gerçekten.

Hey Allahım yarabbim!
Kendi göğsünü niye veriyor deli mi bu kadın
Canım sen neden engel olmadın minicik bebek mikrop falan kapar ya
İnsanlar maalesef ne kadar düşüncesiz lohusasın hiç düşünce yok
Bi de anneliğinden memnun kalmışmış ...
Ben hala depresyondan çıkamadım lütfen siz girmeyin dikkat et kendinize
Yanından gittikleri de iyi olmuş canım

Hey Allahım yarabbim!
Kendi göğsünü niye veriyor deli mi bu kadın
Canım sen neden engel olmadın minicik bebek mikrop falan kapar ya
İnsanlar maalesef ne kadar düşüncesiz lohusasın hiç düşünce yok
Bi de anneliğinden memnun kalmışmış ...
Ben hala depresyondan çıkamadım lütfen siz girmeyin dikkat et kendinize
Yanından gittikleri de iyi olmuş canım

3 aydır konuşmuyorduk zaten, geldiklerinde başıma gelecekleri de bildiğim için
bol bol sabır doldurdum kendimi.
Sırf eşim üzülmesin , bugünleri de birbirimize zehir etmeyelim diye sesimi çıkarmadım.
Eşim çok iyi biri sağolsun, annesinin yaptıklarını da görüyor artık, ben onun ailesiyle görüşmediğim
halde o benim ailemi el üstünde tutar hep, eşimin hatrına es geçiyorum bazı şeyleri.
Neyse atlattık bakalım.

Şükür gitti.

Allah sağlıcakla büyütmek nasip etsin tatlım, öpüyorum bebişini minik ayaklarından.
K.validene bravo, kendi memesini emzirmeye çalışmak nasıl bir mantık?? Neyseki anneliğindne memnun kalmış, kalmasa ne yapardın, dert olurdu sana..
Bana hiç misafir gelmedi bebek görmeye, biraz uzak oturuyorum merkezden. ama öyle çok uzak da değil, arabayla 40 dk.. Ama ablam, üvey annem ve amcamdan başkası gelmedi. hem iyi hem kötü.
Neyseki gitmiş k.validen canım, çok sevindim.
Öpüyorum seni.

İpekcim bugünlerde nasılsın canım
Umarım hayat biraz daha kolaylaşmıştır

Canım, ilk doğumumdaki gibi naz yapamadım, kolay ayaklandım, daha iyi oldu.
Şu an sezaryeni unuttum desem yeridir. Bazı hareketlerde sızı oluyor, o zaman aklıma geliyor ameliyatlı oluşum.
MEcburiyet olunca çabuk toparlanıyor insan.
Demiz komşu teyze uğradı, komposto getirmiş. ben tam o sırada büyük kızıma duş aldırıyordum ve bebiş de emmek için huysuzluk yapıyordu. kadın çok şaşırdı, daha 1 haftalık lohusa 2 çocukla yalnız mı kalır diye. bayağı da kaldı evde, yemek yaptı falan, hayır demedim, canıma minnet. kızımı giydirdim rahatça, o bebeği tuttu falan.

öyle böyle döndürmeye çalışıyorum işte. gece çok uykusuz kaldım, gaz sıkıntısı vardı bebişin. gündüz o çok uyudu, ama kızım ayaktaydı, ben gene yatamadım. onun dışında binlerce şükür iyiyiz canım.

senin fıstık nasıl?

Canım, ilk doğumumdaki gibi naz yapamadım, kolay ayaklandım, daha iyi oldu.
Şu an sezaryeni unuttum desem yeridir. Bazı hareketlerde sızı oluyor, o zaman aklıma geliyor ameliyatlı oluşum.
MEcburiyet olunca çabuk toparlanıyor insan.
Demiz komşu teyze uğradı, komposto getirmiş. ben tam o sırada büyük kızıma duş aldırıyordum ve bebiş de emmek için huysuzluk yapıyordu. kadın çok şaşırdı, daha 1 haftalık lohusa 2 çocukla yalnız mı kalır diye. bayağı da kaldı evde, yemek yaptı falan, hayır demedim, canıma minnet. kızımı giydirdim rahatça, o bebeği tuttu falan.

öyle böyle döndürmeye çalışıyorum işte. gece çok uykusuz kaldım, gaz sıkıntısı vardı bebişin. gündüz o çok uyudu, ama kızım ayaktaydı, ben gene yatamadım. onun dışında binlerce şükür iyiyiz canım.

senin fıstık nasıl?

Canım benim Allah razı olsun o komşu teyzeden
En azından yardımcı olmaya çalışmış
Her ne kadar ameliyatı unutmuş gibi olsan da sonuçta iki çocuğun sorumluluğu yanında canım
Kolaylıklar diliyorum canım keşke bi yardımım dokunabilse
Ben şuan bile zorluğunu yaşarken sen iki çocukla başediyorsun
Gaz sıkıntısından bizde çok çektik kızım maşallah çok gazlıydı
Şimdi şimdi biraz düzeldi canım
Büyüyor teyzesi her geçen gün
Hayırlısıyla evlatlarımızı büyütelim inşallah

Canım benim Allah razı olsun o komşu teyzeden
En azından yardımcı olmaya çalışmış
Her ne kadar ameliyatı unutmuş gibi olsan da sonuçta iki çocuğun sorumluluğu yanında canım
Kolaylıklar diliyorum canım keşke bi yardımım dokunabilse
Ben şuan bile zorluğunu yaşarken sen iki çocukla başediyorsun
Gaz sıkıntısından bizde çok çektik kızım maşallah çok gazlıydı
Şimdi şimdi biraz düzeldi canım
Büyüyor teyzesi her geçen gün
Hayırlısıyla evlatlarımızı büyütelim inşallah

Gaz sorununuzun düzelmesine çok sevindim canım, inşallah herşey yoluna girecek yavaş yavaş.
Benimki 2 gündür gazdan mı bilemiyorum ama keyifsiz. O öyle olunca kızım da daha çok ilgi istiyor, ben tabi nereye yetişeceğimi şaşırdım. Gergin anne olmamaya çalışıyorum bir yandan.
Öpüyorum cnm seni.

Geçmiş olsun canım, nasıl oldu bebeğin şimdi, inşallah sıkıntıları atlatmışsınızdır.
Benim dikişlerimden sıkıntım yok ama, sağ tarafta dikişlerin 3 parmak kadar üstünde basınç gibi bişey var. doktora uğrasammı diyorum. bir hafta oldu benim bugün.

Sağolasın canım,sarılığı yüzünde ve gözlerinde kaldı sadece sık sık emzirmeye çalışıyorum..
benim ameliyat yerimin sol başında acı olurdu duş aldığımda filan yanma olurdu o da geçti şimdi seninde zamanla acın azalır merak etme ben çok şükür gayet iyiyim 20. günümde.bugün evi bile süpürdüm ilk kez elektrikliyle yani..

Sağolasın canım,sarılığı yüzünde ve gözlerinde kaldı sadece sık sık emzirmeye çalışıyorum..
benim ameliyat yerimin sol başında acı olurdu duş aldığımda filan yanma olurdu o da geçti şimdi seninde zamanla acın azalır merak etme ben çok şükür gayet iyiyim 20. günümde.bugün evi bile süpürdüm ilk kez elektrikliyle yani..

Ben de daha iyiyim canım, zaten öyle bir koşturmacada oluyorum ki, dikişleri unuttum.
inşallah kendisini hatırlatmaz dikişler bana bu zorlamalardan sonra..
Bebeğine acil şifalar diliyorum cnm, sık emzir ve karanlıkta uyutma, oda aydınlık olmalı sarılık geçene dek.

İpek Allah analı babalı büyütsün,
Sizin aile durumları da pek bir karışık, öz babana mı kızayım, üvey ve öz k.validene mi kızayım bilemedim, neyseki biraz toparlanmışsın buna sevindim.
Gerçekten az çok böyle şeyler yaşıyor herkes. Ben son ayımda annemle kavga etmiştim, ağlamıştım, doğum yapınca 1 hafta yanımda ol dedim babanı kardeşini bırakamam üst katında k.validen var dedi, sen bana gel kal dedi. K.valideye zerre güvenemedim, çünkü ben daha doğuma gidicem o gezme planları yapıyordu zor zaptettim milletin k.validesi gelininin 40 ını çıkmasını bekliyor dedim ne diller döktüm neyse gitmedi ama hiç hayrı dokunmadı diyebilirim. Böyle şeyler yaşanacağını bildiğimden eşim senelik iznini ona göre ayarladı benim doğumuma denk geldi. Annemi 10 gün her gün getirdi götürdü o şekilde idare ettik. K.valide aşağı bile inmiyordu sadece yemek gönderirdi o kadar. Benim oğlum ağır kolikliydi aylarca çektim çok uykusuz geceler geçirdik, çok dr gezdik, malesef lohusalık depresyonuna da girdim. Hastaneden geldiğimiz günün gecesi annemle eşim bebeği acile götürdüler gazdan, ağlamakdan göbek bağı kanıyordu bu yüzden düşmesi 10 günü buldu. K.valide den zerre anlayış görmedim abuk subuk nedenlerden laf yiyordum. Şimdi diyorum keşke hiç takmasaymışım sağ dan girip sol dan çıksaymış. Diyordum ki nolursunuz şu çocuğun kolik zamanları geçene kadar benden bir şey beklemeyin ama nafile yok çocuğu şuraya götürmedin, yok niye annene gidip kalıyorsun, biz varız ama banyo zamanı ben tutamam bakmayı unutmuşum türü laflar, yok falancaya bayram ziyaretine gitmedin hep böyle abuk şeyler yüzünden. Beni eleştirenlerin anlamayanların Allahım sen bilirsin ileride sizinde olsun anlarsınız dedim. Ama aksine hiç ağlamayan gaz sıkıntısı nedir bilmeyen, hep uslu duran torunları, evlatları oldu...

Bence de evlatlarından başka hiç bir şeyi düşünme kim ne dedi diye takılma, sallama kimseyi. Tek olmanın, yardım almamanın avantajı da ileride başına kakan olmayacak.

Son düzenleme:
ipekcim bebişler ne alemde sen nasılsın artık toparlanmışsındır biraz

ipek hanım bebeişinizi ALLAH bağışlasın..bilirim çok zor bu dönem benimde 4 yaşında bir oğlum ve 6 aylık bir kızım var...her ikisine birden yetebilmek çok zor oluyor..biri ağlarken öbürüde abşlıyor..benim kızım da çok gazli bir bebiş hiç kucağımdan indiremezdim..oğlumun öğleden akşama kadar annecim acıktım diye ağladığını biliyorum ama kızım bi beş dakika bile uyumazdı eşim gelir oğlumu doyuruurdu..ki kaynanam karşımda oturuyor..iki bbek büyüttüm çok ağladığı hastalandığı zamanlar oldu..bir kere bile ne oluyor bu çocuk niye ağlıyor diye gelmedi..iki sezaryen oldum birgün yatmadım..hatta kızımda gece geçmiş olsun diye arayanlara kalkıp cevap verdim..annem kızımla uyuyordu ben sabaha kadar tek başıma yürümeye çalıştım..çünkü biliyordum eve gidince yatmak yoktu..açılmam lazımdı..ikisinde de kaynanam ve annem geçmiş olsuna gelenlerle oturdular ben çay servisi tabak servisi yaptım.. sabahtan akşama kadar temizlik yemek bebek didindim durdum..ki annem yanımdaydı ama onunla temizlik anlayışlarımız uymadığı için hep ben yaptım.bunları dikişlerimin acısından ağlaya ağlaya yaptım...ilk doğumumda 10 günlük ameliyatlı idim..kaynanamın iftarı vardı 25 kişi ağırladım..senin gibi iyiniyetli sessiz bir kadındım ama şimdi panter gibiyim..dediğin gibi şu an tek değer vermen gereken kişi o cennet kokulu bebeğin..unutma bebeğinle bir daha bu anları yaşayamayacaksın..içine sine sine doya doya yaşa bu anları..o yumuk yumuk elleri dünyadan bi haber mırıldanışları bakamaya doyamayacağın uyurkenki halleri koklamaya doyamayacağın o mis kokuus geri gelmeyecek...sağlıkla büyütün bebişlerinizi..çok geçmiş olsun ayrıca...

Öncelikle tebrik ederim, Allah analı-babalı sağlıklı bir şekilde büyütsün bebeğinizi. Yazılarınızı takip ediyorum, ne kadar dik ve güçlü bir duruşunuz olduğu yazdıklarınızdan belli oluyor. Ne kadar zorlu olursa olsun, bu dönemi de eskisinden daha güçlü olarak atlatacağınıza adım gibi eminim. Elbette lohusalığınız süresince yardım eden birileri olsaydı sizin açınızdan çok daha iyi olurdu, ama olmasa bile kendinizi lütfen üzmeyin. Oğlunuz, kızınız ve eşinizle beraber kenetlendikçe sıkıntılı günleriniz hemencecik geçecek, buna eminim. Sizin de dediğiniz gibi, çekirdek aileniz ve sizin dışınızda hiçbir şey önemli değil, ama biliyorum ki sizi bu durumda üzenler, ağlamanıza sebep olanlar, yakın ya da uzun vadede bunun hesabını mutlaka verecekler. Sağlıkla ve sevgiyle kalın...

Bebeğinizi sağlıklı sıhhatli büyütün inşallah...yazdıklarınızı okudum okudukça çok yoruldum kendimi sizin yerinize koydum ama sizin kadar dik duramadım ne bileyim bir yerlerde pes ettim depresyon gel bana diye...sağlam kişiliğiniz daima yıkılmasın Allah yardımcınız olsun...

Allah senin yardımcı olsun canım... kurtulamadın hep çevrendeki manasız insanlardan.. ama herşeye rağmen güçlüsün seni çok tebrik ediyorum :) umarım ileride anne olduğumda, eş olduğumda böyle herşeye karşı güçlü durabilirim bende... analı babalı büyüsün inşallah bebişin, annesi gibi güçlü sağlam dimdik olsun :)

ipek hanım bebeişinizi ALLAH bağışlasın..bilirim çok zor bu dönem benimde 4 yaşında bir oğlum ve 6 aylık bir kızım var...her ikisine birden yetebilmek çok zor oluyor..biri ağlarken öbürüde abşlıyor..benim kızım da çok gazli bir bebiş hiç kucağımdan indiremezdim..oğlumun öğleden akşama kadar annecim acıktım diye ağladığını biliyorum ama kızım bi beş dakika bile uyumazdı eşim gelir oğlumu doyuruurdu..ki kaynanam karşımda oturuyor..iki bbek büyüttüm çok ağladığı hastalandığı zamanlar oldu..bir kere bile ne oluyor bu çocuk niye ağlıyor diye gelmedi..iki sezaryen oldum birgün yatmadım..hatta kızımda gece geçmiş olsun diye arayanlara kalkıp cevap verdim..annem kızımla uyuyordu ben sabaha kadar tek başıma yürümeye çalıştım..çünkü biliyordum eve gidince yatmak yoktu..açılmam lazımdı..ikisinde de kaynanam ve annem geçmiş olsuna gelenlerle oturdular ben çay servisi tabak servisi yaptım.. sabahtan akşama kadar temizlik yemek bebek didindim durdum..ki annem yanımdaydı ama onunla temizlik anlayışlarımız uymadığı için hep ben yaptım.bunları dikişlerimin acısından ağlaya ağlaya yaptım...ilk doğumumda 10 günlük ameliyatlı idim..kaynanamın iftarı vardı 25 kişi ağırladım..senin gibi iyiniyetli sessiz bir kadındım ama şimdi panter gibiyim..dediğin gibi şu an tek değer vermen gereken kişi o cennet kokulu bebeğin..unutma bebeğinle bir daha bu anları yaşayamayacaksın..içine sine sine doya doya yaşa bu anları..o yumuk yumuk elleri dünyadan bi haber mırıldanışları bakamaya doyamayacağın uyurkenki halleri koklamaya doyamayacağın o mis kokuus geri gelmeyecek...sağlıkla büyütün bebişlerinizi..çok geçmiş olsun ayrıca...

O mis koku geri gelmeyecek demişsin ya ...
Bana çok faydası oldu inan bu sözün..
O kadar konsantre oldum ki çocuklarıma.. Geçirdiğim her birgün geri gelmeyecek, hiç telafisi yok..
Mesela dün 13 günlüktü, bugün 14 günlük. O yeni doğmuş hali yok şimdi, biraz olsun büyüdü. Zaman bir sihir gibi hızlıca akıyor..
Gerçekten sadece ve yüzde 100 çocuklarıma odaklanmış durumdayım, umrumda bile değiller o malum faydasızlar..
Ama gün gelip girmeye yeltenecekler hayatıma.
En basitinden ben bayramda tatildeyken (değilsem bile tatildeyim diyeceğim) "bayramda büyükler ziyaret edilir" diye bana çemkirecek üvey k.valideme söyleyecek çok güzel laflar hazırladım..Sıkıntımı nasıl ailemle atlattıysam, bayramımı da ailemle yapacağım..!
Ve bundan böyle o ne dedi bu ne dedilerle meşgul etmeyeceğim kendimi.
O anda varsa verilecek bir cevap hemen yapıştıracağım. Ama sonrasında bir saniye bile düşünüp enerji harcamayacağım.

ipekcim bebişler ne alemde sen nasılsın artık toparlanmışsındır biraz

Toparlandım canım, hatta bugün ilk defa 2 minik ördek yavrumu peşime takıp dışarı çıktım..:-)
Kızım çok memnun oldu, bunalıyordu akşama kadar evde.
Oğluşumun geceleri huzursuzluğu oluyor biraz, fazla yoruldum belki, sütüm azaldı. Daha bir rölantiye alacağım kendimi.
Öptüm cnm.

X