- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 158
- 39
maddi güçle alakası yok gelip kendi temziliğe yardım edebilirdi...Kayınvalidenin yardım edebilecek maddi gücü olduğuna nasıl bu kadar emin oluyorsunuz peki? Sağlık durumu zaten elvermez kanser tedavisi görmüş kadın.
Nişanlarını bile kayınpederin kredi kartına yüklenerek yapmışlar. Nişan, hani kız tarafının yaptığı...
Okumuyorsunuz sanırım. Kanser tedavisi görmüş kadın. Kendi evinin işini yapıp yapamadığı bile belli değil.maddi güçle alakası yok gelip kendi temziliğe yardım edebilirdi...
Kayınvalidenin yardım edebilecek maddi gücü olduğuna nasıl bu kadar emin oluyorsunuz peki? Sağlık durumu zaten elvermez kanser tedavisi görmüş kadın.
Nişanlarını bile kayınpederin kredi kartına yüklenerek yapmışlar. Nişan, hani kız tarafının yaptığı...
ben sıze neden mesafelı durmak ıstıyorsunuz demıyorum kı ?Karşı taraf elini verip kolunu alamadığın bir zihniyete sahipse mecbur uzaklaşıyorsun. Dünya kira ödüyoruz mesela. Geçim derdi şu bu. Ama kendimize yetiyoruz çok şükür kimseden beklentimiz yok. Ama kv nin bizden beklentisi çok. Diyorum ya sürekli internetten beğendiği şeyleri gösteriyor kendisine alayım diye. İlk başlarda o hiç söylemeden gördüğüm bir eksiği alıp mutlu etmeye çalışıyordum. Sonra baktım sürekli bir şeyler istiyor. Hiç ardı arkası kesilmiyor. Üstelik başkalarının yaptığıyla da kıyaslıyor. Son zamanlarda ben hamilelik nedeniyle işten ayrıldım tek maaşa düştük ve biraz maddi sıkıntıya girdik. Asla iki aileye de belli etmedik bu durumu. Ama iki taraf da biliyor tek maaşa düştüğümüzü. Buna rağmen sürekli bir şeyler isteme derdinde. Komşusunun oğlu annesine telefon almış onu söylüyor eşimin yanında. Bana söylese es geçeceğim ama eşim kendini kötü hissediyor mesela. Bunun gibi bir sürü şey var. İnsan bunları yaşaya yaşaya uzaklaşıyor. Çünkü her defasında duymak istemeyeceğiniz şeyler duyuyorsunuz. En çok da siz bu durumdayken ve bunu biliyorken sizden bir şey beklemesi can sıkıyor.
Kanser tedavisi kısmını kaçırmışım...o zaman iyi niyetine bir laf etmeyeyim bari kadıncağızın...Okumuyorsunuz sanırım. Kanser tedavisi görmüş kadın. Kendi evinin işini yapıp yapamadığı bile belli değil.
İki tane ergen annesiyim, akşam yemeğimizi yiyip iki kelam ettikten sonra odalarına çekilirler.Ben kimsenin düzenini yıkmıyorum çünkü bir aile düzenleri yok zaten. Mesela eşimin bir küçüğü aileyle yemek bile yemez. Kimseyle bağlantısı yok. Biz oradayken gelir selam bile vermeden odasına çıkar. Ama kv ye sorsan kardeşleri birbirine çok düşkün der. Aile bağları son derece zayıf ama bana sanki çok düşkünlerimi gibi ispatlamaya çalışıyor. Eşim öyle demiyor ama. Bazen diyorum ki neden kardeşinle birbirinizi aramıyorsunuz. O beni ne kadar arıyor ki bize önem mi veriyor diyor. Yani öyle bir düzen yok aslında. Sadece kv nin ısrarları var. Ki bahsettiğim kardeşin doğum gününü günler öncesinden bana yine söyledi durdu ama çocuk o gün eve bile gelmemiş. Pasta alıp beklemişler saatlerce. Sonra da kendileri yemişler. Kardeşi yatmaya yakın gelmiş. Olay böyle ama kv ısrarından vazgeçmiyor.
ya kımse emrıvakıyı tabıkı sevmek zorunda degıl gelınde almak zorunda degıl zaten gelın gıtmıyor kutlamıyorda kımsenın bununla ılgılı sorunu yok ...kayınvalıde de hala arayıp cagırıyor cunku gelının net bır durusu yok konu sahıbının sıkayet ettıgı konunun sorumlusu kendı durusu benı cagırmayın derse kımse cagırmazBi samimiyet yoksa tesis etmek gelin olarak bana düşmez diye düşünüp emrivakiden ben de irrite olurdum valla. Bu pasta ile kurulabilecek bir samimiyet değil. Adam kendi doğum gününe katılmamış küçük kardeş
son söylediğinizde haklısınız da gelin hanım tüm aileninin doğum günlerinde pasta falan almak istemeyebilir torunu için parmağıı kıpırdatma ev için bütçe yok iki gram yardım edeyim deme ama sen pasta al ama seni yanımızda istiyoruz niye tek taraf verici olsun ki mesele pasta da değil bir toka olsada niye ben beni sormayan bana hiç toka almak istemeyen birine düzenli her yıl toka almalıyım?ıyıde gelının zaten toplaması gereken bırsey yok ortada kayınvalıde sadece dogum gunlerını bırlıkte gecırmek ıstıyor gelırken pasta alın dıyor
bunun ıcınde gelını arıyor
gelın hıc gıtmemıs nıye gelmıyorsun dıye kendısıne küsen yok kocası ılla gıdeceksın demıyor saygı duyuyorlar yanı
konu sahıbı ısrarla benı arıyor benı darlıyor dıye kızıyor
oglunu arasaydı bu kez de benı hıc umursamadı tenezzul edıp benı aramadı hep oglusunu arıyor derdı
ne yapsın bu kadın yanı
konu sahıbı acıkca ben dogum gunu sevmıyorum sagolasın her seferınde arıyor cagırıyorsun yogunum yorgunum ısım var benı hıc dahıl etmeyın sıze ıyı eglenceler dese kayınvalıdesı zaten bırdaha cagırmaz bu kadar basıt yanı
Zaten kk de gördüğümüz en büyük problem insanlar net duruşunu belli etmeyip burada dert yanması. Madem hoşlanmıyorsun niye kutladın ki yani eskiden millet senin hoşlanmadıgını nerden bilsin. Şöyle yani ifade et kendini dimi biraz öz cesaret olsun yaniya kımse emrıvakıyı tabıkı sevmek zorunda degıl gelınde almak zorunda degıl zaten gelın gıtmıyor kutlamıyorda kımsenın bununla ılgılı sorunu yok ...kayınvalıde de hala arayıp cagırıyor cunku gelının net bır durusu yok konu sahıbının sıkayet ettıgı konunun sorumlusu kendı durusu benı cagırmayın derse kımse cagırmaz
net gorusunu bıldırse kendısını kımse arayıp bırdaha cagırmayacak yanı
konu sahıbının esıde yanı cocukda bır zahmet anasının babasının dogum gununu kutlasın yanı anne ıstedı dıye bır pasta almak da cok zor olmamalı kadının canı pasta cekmıstır pasta ya pasta
suracıkdan kucuk bır dılım arsa rıca edeyım demıyor
tamam da gelın hanım pasta falan almıyor zaten gıtmıyor da kutlamıyor dason söylediğinizde haklısınız da gelin hanım tüm aileninin doğum günlerinde pasta falan almak istemeyebilir torunu için parmağıı kıpırdatma ev için bütçe yok iki gram yardım edeyim deme ama sen pasta al ama seni yanımızda istiyoruz niye tek taraf verici olsun ki mesele pasta da değil bir toka olsada niye ben beni sormayan bana hiç toka almak istemeyen birine düzenli her yıl toka almalıyım?
Bakın benim de aynı durumum oldu eşimimn yeğenine hediye almasını söylemişler mezun oluyormuş hiç karışmadım alabilirsin ama eşimin kardeşleri düğünde nişanda hhiç birşey yapmadılar. en son ev görmesine bir pasta takımı aldığım için eve altı tabak almış gelmiş bunda bile bir şeyler verilince yapıyor bazı insanlar şimdi ben bu aileye her yıl neden hediye alayım ki
hah ıste benım manas destanı gıbı yazarak anlattıgım seyı sız kısacık cumleyle ozetledınız tam olarak demek ıstedıgım sey bu benımZaten kk de gördüğümüz en büyük problem insanlar net duruşunu belli etmeyip burada dert yanması. Madem hoşlanmıyorsun niye kutladın ki yani eskiden millet senin hoşlanmadıgını nerden bilsin. Şöyle yani ifade et kendini dimi biraz öz cesaret olsun yani
Bence bu seferlik pastayı alsın kırmaya gerek yok yaşlı insanları ama genel olarak para konusunda parasının olmadığını belli etsinn. Sürekli bir şeyler istiyorlarmış çok saçma bence yatamam da gelın hanım pasta falan almıyor zaten gıtmıyor da kutlamıyor da
esı alıp gıdıp kutluyor aılesının dogum gununu kımse de ılla geleceksın demıyor ona zaten zorlayan yok
kayınvalıde cagırıyor dıye rahatsız kendısını arıyor hatırlatıyor kendısını beklıyor dıye rahatsız konu sahıbı
bunun ıcınde sıze ıyı eglenceler ben katılamayacagım sagolun her seferınde arıyorsunuz ama ben dogum gunu kutlamalarını sevmıyorum dıyecek
o zaman sorun ortadan kalkacak
ya tabı canım dıyebılır pasta konusunu esımle konusayım deyıp esıne paslasın bız alamayız demeye cekınıyorsaBence bu seferlik pastayı alsın kırmaya gerek yok yaşlı insanları ama genel olarak para konusunda parasının olmadığını belli etsinn. Sürekli bir şeyler istiyorlarmış çok saçma bence ya
kayınvalıde temızlıge yardıma gelmıyor ama kayınpeder tasınmada yardıma gelıyormaddi güçle alakası yok gelip kendi temziliğe yardım edebilirdi...
Evet ediyormuş adam bu yüzden ben olsam alırdım yani biraz konu sahibini şu konuda anlıyorum ben takıldığı nokta pasta değil sakızda olabilirdi. Anne babalar bazen evlatlarına destek olmuyor sonra o çocuklardan destek bekliyor. bazen çocuğa yatırım yapılmalı bence illaha maddi değil destek olamıyorsan bile illaha yok şu annesine telefon almış bu bunu yapmış gibi köstek olmamalı aile. Yeni doğum yapacak gelin zaten taşınma dünya masraf birde üstüne yük binince iyice gıcık olmuş konu sahibi amann aslında bi taraftan düny çok kısa bir pasta ne olacak diyorsun bazen de işte sinir oluyorsun ben sanırım kon sahibinin yerine kendimi çok koydumya tabı canım dıyebılır pasta konusunu esımle konusayım deyıp esıne paslasın bız alamayız demeye cekınıyorsa
hep bız alıyoruz bırazda senın sevdıgın begendıgının tadına bakalım dıyebılır ınsanlar konusa konusa anlasır boyle konusunca felaket cıkmıyor kıyamet kopmuyor dünya hala donuyor valla ben denedım cok kez hala yasıyoruz :) ınsanlar konusmaya korkuyor resmen
kursun bakalım once ıletısım hala daha da arayıp pasta al pasta al derse yuzsuz kayınvalıden hıc acma uzak dur derız o zaman ama once bı konussun anlassınlar
bırde kayınpeder yardıma gelecekmıs hanı daha once hamıle halıyle kayınvalıde yardım etmemıs ya konu sahıbıne
kayınvalıde etmıyor ama kayınpeder tasınırken yardım edıyorbunu da atlamayalım
ben kendımı hep ıkı tarafın yerıne koyuyorum acıkcasıEvet ediyormuş adam bu yüzden ben olsam alırdım yani biraz konu sahibini şu konuda anlıyorum ben takıldığı nokta pasta değil sakızda olabilirdi. Anne babalar bazen evlatlarına destek olmuyor sonra o çocuklardan destek bekliyor. bazen çocuğa yatırım yapılmalı bence illaha maddi değil destek olamıyorsan bile illaha yok şu annesine telefon almış bu bunu yapmış gibi köstek olmamalı aile. Yeni doğum yapacak gelin zaten taşınma dünya masraf birde üstüne yük binince iyice gıcık olmuş konu sahibi amann aslında bi taraftan düny çok kısa bir pasta ne olacak diyorsun bazen de işte sinir oluyorsun ben sanırım kon sahibinin yerine kendimi çok koydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?