Zorla Doğum Günü Kutlaması

Çocukları elimiz erdiğince hakkıyla okutalım, giyimi kuşamı, kursları, dil okulları vs. diye kırk takla atıyoruz.
Kızım bu sene dil için Amerika'ya gidecek, arabayı mı satsak kredi mi çeksek diye düşünüp duruyoruz eşimle.
Eşimle ben daha yurt dışı görmemiş insanlarız üstelik.
İki senedir istediğim bir kişisel gelişim kursunu rafa kaldırdım bu sebepten.
Benim verdiğim bu imkanlar sayesinde çocuklarım daha iyi kazanacak belki, ona göre yaşam kaliteleri olacak.
Bindikleri arabadan, oturdukları eve, gittikleri tatillere kadar.
Ama ben çocuğuma gelirken pasta al dersem ayıp etmiş, emrivaki yapmış olacağım.
Ne olmuş elbise istediyse eşine kim almış bunca sene? tane alır ediverirsin gönlünü.
Şu an oturduğunuz evde, eşyanız da bile hakları vardır eminim.
Gerçekten kötü bakan kötüyü görürmüş ama şükür ki karma diye bir şey var.

Çok haklısınız bencede

İnsan ana babasına senede bir kez yüz liralık pasta alamıyor ya da bunun hesabını yapıyorsa ben evladım diye gezmesin ortalıkta. Ağaç kovuğundan çıktım desin.
Allah aşkına konu nasıl pasta masrafına kadar geldi. Hiç böyle bir şey söyledim mi ben? Sorun sürekli bize bir şeylerin dayatılması. Diğer çocuklar kutlamalarda ortada bile yok. Kimsenin kimseyi taktığı yok. Ama bize sürekli bir liste verilip özellikle de pasta alıp gelin diye belirtiliyor. Gerçekten bu kadar iyi niyetli misiniz yoksa muhalefet olmak için mi olayı buralara getirtirdiniz? Kardeşlerden biri odasından çıkmıyor diğeri kendi doğum gününde bile eve gelmiyor. Aldıkları pastayı kendi kendilerine kesip yiyorlar. Kimsenin kimseye sözü geçmiyor. Çok da detaylı yazdım oysaki. Neresi anlaşılmadı hayret.

Pardon ama ben kv aradı diye bir şey yazmış mıyım konuda? Ortamda konuşuldu ve kimse bir şey söylemedi sessizlik oldu demişim değil mi? Şimdi bu cümleyi incelersek ne anlıyoruz? Demek ki beni aramamış ortaya söylemiş ikimize. Ama gün yaklaşınca da beni arayacak. Geçen sene öyle yaptı. Karantinadaydım mesela. Yine de aman son gün ne olacak pasta alıp gelin dedi. Şimdi isterseniz konuyu baştan tekrar okuyun ya da anlamadığınız şeyler ilgili böyle üstten üstten yorum yapmayın lütfen.

ya cok ıcten yazmıssınız
6 yasına gırmek uzere olan kızım oyuncak bebegıne yemek yedırırken bana ''anne olmak ne zormus ben buyuyunce sana hedıyeler alıcam senı ıstedıgın yerlere goturucem bana hep yardım edıyorsun'' dıyor sırf sevıyorum dıye en cok sevdıgı yıyecegını bana pay edıyor kendısıde cok sevmesıne ragmen
bu cocuklar buyuyor bu hallerını unutuyor anne pasta ısteyınce hep bızden ıstenıyor dıyor sankı hergun pasta al dedı evde mesela 5 kısıyse her bırını bırer kere dogurdu bu kadın senede 5 kere pasta ıstemıs 365 gunden payına dusen 5 kere pasta yemek şifa olsun afıyet olsun valla

O cevabı size değil bir pasta 100 lira diyen kişiye yazmıştım. Ama illa üstüme alınacam diyorsanız siz bilirsiniz.

Kendinizi ve eşinizi biri ergen, biri bekar genç adam olan iki kişiyle kıyaslıyorsunuz. Evli insanlardan beklenti daha yüksektir. Koca adam olmuş, evlenecek olgunluğa gelmiş insanların böyle ufak tefek şeyleri düşünmesi beklenir. Düşünmeyene bazı anneler hatırlatma gereği duyar.

Kardeş ilişkisini düzenleyecek olan, kardeşlerine ilgi gösterip kardeşliği öğretecek olan, ailenin önemini anlatacak olan eşiniz. Kordoşom bono oromoyor diye ergen tavırlarıyla olmaz o işler. Evin büyüğü ilişkileri düzenler. Sizin işinize geliyor anlıyorum bu durum ama normal olan bu değil üzgünüm.

Belki size ayıp olmasın diye söylüyorlardır. Dahil olmuş oluyorsunuz böylelikle. Belki onlarda istemiyorlardır katılmanızı yani çok da fark etmiyordur belki katılıp katılmamanız. Ben kendimi iyi hissetmediğim ortamda bulunmam. Neresi olursa olsun. Bunun için çabalarım kendim için.

gunu geldıgınde benı arıyor cagırıyor gelırken pasta al dıyor dedınız ya benden ıstıyor dedınız ya sımdı de dedıgınız gıbı

bence kendı yazdıgınızı sız bır tekrar okuyun ıstersenız kv benı arıyor gelırken pasta alın dogum gunu dıyor dedınız her seferınde

hayır madem ortaya soylenıyor kımseden ses cıkmıyor sız nıye o zaman umursuyorsunuz hem ortaya soyluyor dıyorsunuz hemde benı arayıp ıstıyor dıyorsunuz saka gıbı

Ay ben gidip cips, pasta filan yiyeceğim
Daha da kendimden kısamam
Oğlan doğuracağım üstelik
İlerde tüm fedakarlıklarım karşısında pastayı bana iteledi diyecekler gelinle bir olup ne de olsa
Bir pastayı, bir elbiseyi çok görecekler bana
Boşuna kendimi kasmayayım da keyfime bakayım bari

aynen sımdıden depoları full yapmanız lazım ılerıde neme lazım oglunuza annen altı ustu senı dogurdu sankı matah bırsey yapmıs habıre bızden pasta ıstıyor her dogum gununde dıyen falan cıkar

Ovvv oğlansa senin şimdiden ev ve araba alacak parayı kenara atman lazım. Ama evi alma sakın, beğenmez gelin hanım falan. Sen parayı vereceksin o istediği gibi seçecek. Ona göre hazırlığını yap. O cipsi de sakince yerine bırak

Ay soylerseniz bu defa da esinize pasta al da sizde kesip kutlayalim der bence kendi dogumgununuzu sir gibi saklamaya devam edin derim. Illa bir sey soyleyecekseniz ben olsam “anne, her sene bu sekilde duyuru yapmana gerek yok. Biri birini kutlamak isterse o gunu bilir zaten. Icinden geliyorsa da kutlar merak etme. Bak ben hic bekledim mi, ya da kendiminkini soyledim mi? Cunku gerek yok, icinden gelen kutluyor zaten.” derim. Hem beni kutlamadiklarini bi ittiririm laf arasina hem de bu konuya biraz es vermesink soylerim.

aynen sımdıden depoları full yapmanız lazım ılerıde neme lazım oglunuza annen altı ustu senı dogurdu sankı matah bırsey yapmıs habıre bızden pasta ıstıyor her dogum gununde dıyen falan cıkar
Bu devirde kızı olanlar yaşamış
Ben bunu anladım
Oğlu olanlar evlenince yok sayacak

Neyse şimdiden işleyeceğim oğlanı
En çok beni sev, karın mı ben mi filan diye küçükten alıştırayım

Oğlum olacak diye mi bu kadar üzüldüm bilmiyorum da
Ben bu kayınvalideye çok üzüldüm ya
Doğum gününü kutlayan yok, pasta alıyor oğlu eve uğramıyor, bi şey istese bana kalmasın diye herkes birbirine bakıyor filan

Maalesef şimdiye kadar bir aile bağı kuramamış çocuklarına bunu aşılayamamış. Herkes 30 yaşına gelmiş. Ben bu saatten sonra buna alet olmak zorunda değilim. Nereye çekiyorlarsa oraya gitmek zorunda değilim. Ortanca oğluna günler öncesinden doğum günü planlarken dedim ki o gün arkadaşlarıyla geçirir eve gelmez muhtemelen. İstersen öncesinde ya da sonrasında bir şey yapalım dedim. Yok yok ben o günü bize ayırmasını söyleyeceğim dedi. Adım gibi emindim gelmeyecekti oğlu. Neyse dedim hadi tamam dedik bir kere. Ama çalışıyorum bir gün boşum var haber bekliyorum hangi gün ne yapacaksak kendimi ayarlayacağım ben de. Elli defa karar değiştirdi. Şu gün olsun bugün geç gelecekmiş. Sonra tekrar arıyor yok o gün gelmeyecekmiş bugün yapalım. Yahu oyuncak mı bu kadar darlamaya gerek var mı? Belli ki istemiyor ailecek kutlama. Geçiştirip duruyor beni ne diye zorluyorsun. Ki bir günüm var o gün de kendime göre işim gücüm oluyor zaten çalışma saatlerim yoğun. En sonunda yeter artık dedim ve gitmedim. İyi ki gitmemişim zaten doğum günü çocuğu da gelmemiş. Pastalarını kesip yemişler. Çocuk eve yatmaya gelmiş. Yani daha en başından bir aile bağı yok bunda benim suçum ne? Ben neden düzeltmeye çalışayım? Kendi çocuğumu elimden geldiğince en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır ailenin önemini küçükken aşılamaya çalışırım ama çocuğun karakteri de önemli. Olmuyorsa da olmuyor işte. Eşim de diyor bizim aile hep böyleydi kimse kimseyle iletişim kurmazdı diyor. Ama ben eşime sürekli anneni babanı ara diyorum. İletişim kur diyorum. Babası yurt dışında çalışıyordu hep hatırlatıyordum hiç aradın mı diye. Anneni ara eksiği var mı sor diyordum. Daha ne yapabilirim? Zoraki şeylere de gelemiyorum beni rahat bıraksınlar sadece isteğim bu.

Kadın kötü bir şey yazmamış ki ama gereksiz celallendiniz bence...
bundan sonra ay anne ben uğraşamıyorum böyle etkinliklerle inan bana yorgun oluyorum zaten vs deyip, madem katılmak istemiyorsanız açıkça nazikçe söyleyin demiş.

bir de daha buna bu kadar takılıyorsanız asıl şenliği onlar evlendikten sonra yaşayacaksınız benden demesi.
Herkes oğlu/çocuğu olduğu, anne olduğu için kayınvalideyle empati yapmış ama ben size olacakları söyledim zaten önceki mesajda.

O uzakta bağımsız olan çocukları eve bağlamak için o gelinlere ne şirinlikler yapılacak, nasıl kıymetli olacak görünce şok olacaksınız. Hatta gelin ne kadar kötüyse ilgi ve alakanın nasıl katlanarak büyüdüğünü görünce hayatı sorgulayacak, felsefeye adım atıp nihilizmin derinliklerinde kaybolacaksınız... Bu kadar da yapmazlar canım dediğiniz her şey yapılacak.

Daha ilk adımda adımlarınızı doğru atın yoksa daha çok konu açarsınız.

Ilk once nisanliyken falan bu kutlamalari es ailesine hediye almayi siz baslatmissinz kimse size durup dururken herhangi bir sey dayatmamis ne o o zmanlar nisnaliyken tatli cici gelin mi olayim dediniz. Kusura bakmayin ama cok anlasilmazsiniz ne yaptiginiz tavir belli ne de bur sey

Ne evi ne arabası ya
Kendime ev almışım
Şükretsin gençliğinin baharında ana babasının ev kredi borcuyla sürünmeyecek
Büyüyene kadar bitmiş olacak evin kredisi

Kızım olursa sonra ne kadwr takım varsa ona bırakacağım
Çok pis kuruldum gelinime şu an
İki gelinim olursa da mecbur konu sahibi gibi piyasayı kızıştırırım
Annem aldı kayınvalide almadı muhabbeti yapmış ya
Ben de büyük gelin bunu yaptı küçük gelin yapmadı yaparım

Yaaa siz anne olarak böyle yazınca o kadar haklısınız ki birşey denmiyor
Ama çocuklar evlenince de anne babalarının bazen terazisi şaşıyor beklentiler evli olan çocuklar arasında farklılık gösterirken umursamaz olan çocuğun eşi çok rahat oluyor diğer gelin yapıyor yapıyor bi süre sonra ya bu aileye gelen enayi ben miyim bi diyor. Şimdi anneler de evlatlarını seviyorsa onun eşlerine doğum gününü sormali çünkü nişanlıyken konu sahibi almış hep e torunu için belki bi çift küçük ayakkabı alsa bi yelek örse konu sahibi de zaten vicdanlı bir insansa yumuşar.

Bence ama ben anneyim onu büyüttüm ona bunları yaptım bi yerde yanlış çünkü her anne baba zaten o çocuğun sorumluluğunu almak zorunda. Sen evlendin ben birşey yapmıyacağım olmuyor işte birşey yapmak da aslında maddi değil insan bazen insanı ağzıyla ağırlar ya en azından onu kastediyorum. Yoksa anelere verieln bir pasta iki kıyafet onların emeklerinin karşısında bir toz zerreciği bile olamaz iyi ki sizler varsınız

Muhteşem bir kaynana olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…