• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Doğum Günü Kutlaması

İki tarafa da ayrı ayrı sinir oldum 😂
Konu sahibi her şeyi sorun ede ede evlenmiş
Eşi de her şeye rağmen evlenmiş

Allahım nolur böyle her hareketimize takacak bir gelin getirmesin oğlumuz
Valla tüm huzurumuz kaçar 🙄
Taa konunun en başında yazdım neden evlendiniz diye soracağım ama aşk sevgi vs diyeceksiniz diye sormuyorum dedim. Olmaması gereken bir evlilik oldurmaya çalışılıyor. Bir de bu huzursuzluğun içine bebek gelecek. Şimdi konu sahibi ona da evimiz çok huzurlu diyecek gerçi 🙄

Konu sahibi kiminle evlenirse evlensin sorunlu bir evliliği sorunlu aile ilişkileri olacakmış zaten. Piyango bu adama ve ailesine vurmuş. Yok oraya tablo astılar, yok hediye alırken karşıdakinin zevki düşünülür, yok pastamı götürdü, yok fırınımı sildi. Ben konuyu okurken yoruldum, bu insanlar yaşıyor 😣

Taa konunun en başında yazdım neden evlendiniz diye soracağım ama aşk sevgi vs diyeceksiniz diye sormuyorum dedim. Olmaması gereken bir evlilik oldurmaya çalışılıyor. Bir de bu huzursuzluğun içine bebek gelecek. Şimdi konu sahibi ona da evimiz çok huzurlu diyecek gerçi 🙄

Konu sahibi kiminle evlenirse evlensin sorunlu bir evliliği sorunlu aile ilişkileri olacakmış zaten. Piyango bu adama ve ailesine vurmuş. Yok oraya tablo astılar, yok hediye alırken karşıdakinin zevki düşünülür, yok pastamı götürdü, yok fırınımı sildi. Ben konuyu okurken yoruldum, bu insanlar yaşıyor 😣
Tanışma evresinde bir konuları var
Birine sinirlenmek istediğinde aç oku valla
Ben insanlara üzüldüm gerçekten

bence sızın bır destek almanız gerekıyor
once benı arayıp hatırlatıyor cagırıyor dedınız
sonra benı arıyor mu dedım ortaya soyluyorlar sonrasında da benı arayıp hatırlatıyor dedınız
sımdı de zorla pasta al gel dıyorlar dedınız

benım evıme temızlıge bıle gelmedıler dedınız
sonra evıme temızlıge gelsınler mı dedım bır kafanız basmıyor hıc bırınızın anlamıyorsunuz dedınız
sonra da ben o kadar yorulurken annem o kadar yorulurken bır arayıp sormadılar bıle dedınız
sonra da zaten gelmelerını yardım etmelerını bıle ıstemıyorum kı dedınız
yardıma gelmısler sımdı de ona sıkayet etmıssınız

cagırdıklarında gıtmıyorum esımde saygı duyuyor dedınız
sonra da zorla cagırıyorlar benı zorluyorlar dedınız
hanı gıtmıyordunuz ? zaten gıtmedıgınız yere ne zorlaması hangısı dogru ?

bunların hepsını sız yazdınız ne ıstedıgınızı bılemıyor saglıklı dusunemıyorsunuz muhakeme yetenegınız zayıf gecınmeye de hıc gonlunuz yok babası benı sevmıyor deyıp duruyorsunuz ya soyle bı bakınca adam haksız durmuyor uzgunum

Bir daha yazmayacaktınız diye hatırlıyorum ama madem yazdınız cevap vereyim. Olayları birbirine karıştırmışsınız çünkü. Beni aramadı ortaya söyledi dediğim son konu. Yani kp nin dün olan doğum günü için ortaya söyledi. Genel olarak ise birinin doğum günü olduğunda hem beni hem oğlunu arıyor. Bunu genel söyledim son konu için değildi. Mesela geçen hafta o bahsettiğim ortaya söyleme konusundan sonra dün geldiler bugün babanızın doğum günü diyor yine.

Temizlik falan yok ortada onları annem yaptırdı zaten. Yardımlık bir şey de yok. Şu an bizim maddi yardımdan başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok ki maddi durumu da zaten ailelerle paylaşmayı tercih etmiyoruz. Kendi başımızın çaresine bakıyoruz. Öyle de olmalı zaten. Kimseden bir beklentimiz yok. Anlatmak istediğim şuydu. Benim ailem maddi ya da manevi herhangi bir şeye ihtiyacımız olduğunu düşündüğünde bunu hiç dillendirmeden yardımını yapar kenara çekilir. Ama onlar hem etliye sütlüye karışmaz. Gerçekten ihtiyaç olduğu anda ortada yoklardır. Basit şeyleri de bağıra bağıra yaparlar çok bir şeymiş gibi

Mesela yeni eve eski tüller uymadı. Eşimle hesap yaptık. Şimdilik geçici bir çözüm bulduk. Eski tülleri en önemli yerlere ayarlayalım daha sonra duruma göre bakarız dedik. Dün geldiler ısrarla alakasız şeyleri camlara takmaya çalışıyorlar. Salonda 3 tane cam var. Elimizde de üç Farklı tül var. Normalde hepsi başka odaların. Israrla üçünü de salona takmak istiyorlar. Olmaz diyoruz anlamıyorlar. Biz kendimize göre ayarladık diyoruz yok bunlar buraya olur diyorlar. Aklınız mantığınız alıyor mu üç farlı tül aynı odada. Şurda birkaç hafta sonra doğum yapacağım insanlar ziyarete gelecek hiç uygun olur mu böyle bir şey? İçerisi zaten görünüyor aciliyeti de yok kendimize göre de bir şey planladık ama hafta içi bakacağız ayarlayacağız diyoruz yok.

Neyse sonra biz size tül alalım o zaman dediler. Şimdi diyeceksiniz Ne güzel buldunuz bunuyorsunuz. Şartları şu onlarla hep birlikte gideceğiz. Muhtemelen kendi beğendiklerini seçecekler ve zorla yine kendi beğendikleri şeyleri getirip evime asacaklar. Zaten kimsenin fikrini önemsedikleri yok. Kabul etmedik biz ayarladık dedik yok yine ısrar. Sonra bir koliden başka bir tül çıktı. Normalde mutfakta kullanıyordum bu eve uymadı. Ben olsam bunu çocuk odasına asarım diyor. Oraya da uymuyor dedim. Neden uymasın bence çok güzel olur diyor. Şimdi çocuk odasının aciliyeti yok bu tül de oraya olmaz diyorum. Ama neden olmasın takalım diyor. Biz bunların hepsini düşündük bir sıraya koyduk zamanla halledeceğiz diyorum. Bebek zaten ilk başta odasına bile kalmayacak acelesi yok diyorum. O zaman bu tülü ben alayım diyor. Ya o tülü bana annem almış. Eğer illaki birine vereceksem önce anneme teklif ederim. Neden sana vereyim. Üstelik ihtiyacı da yok. Yerleşik bir düzeni var tülleri yeni daha yazın diktirdi her şeyi tastamam. Sırf bedava diye kendisine lazım olmayan şeyleri bile alıp götürmek istiyor.

Ne annemin ne de onun evlerinde hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Bir şey vereceksem ihtiyacı olan birine veririm niye ona vereyim. Bunların hiçbiri bana normal gelmiyor ve tahammül edemiyorum. Hayatımdaki başka hiç kimseyle de böyle sorunlar yaşamıyorum. Geçinmeye gönlü yok olarak algılanıyorsam da doğrudur geçiremiyorum bu insanlarla.

Bir daha yazmayacaktınız diye hatırlıyorum ama madem yazdınız cevap vereyim. Olayları birbirine karıştırmışsınız çünkü. Beni aramadı ortaya söyledi dediğim son konu. Yani kp nin dün olan doğum günü için ortaya söyledi. Genel olarak ise birinin doğum günü olduğunda hem beni hem oğlunu arıyor. Bunu genel söyledim son konu için değildi. Mesela geçen hafta o bahsettiğim ortaya söyleme konusundan sonra dün geldiler bugün babanızın doğum günü diyor yine.

Temizlik falan yok ortada onları annem yaptırdı zaten. Yardımlık bir şey de yok. Şu an bizim maddi yardımdan başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok ki maddi durumu da zaten ailelerle paylaşmayı tercih etmiyoruz. Kendi başımızın çaresine bakıyoruz. Öyle de olmalı zaten. Kimseden bir beklentimiz yok. Anlatmak istediğim şuydu. Benim ailem maddi ya da manevi herhangi bir şeye ihtiyacımız olduğunu düşündüğünde bunu hiç dillendirmeden yardımını yapar kenara çekilir. Ama onlar hem etliye sütlüye karışmaz. Gerçekten ihtiyaç olduğu anda ortada yoklardır. Basit şeyleri de bağıra bağıra yaparlar çok bir şeymiş gibi

Mesela yeni eve eski tüller uymadı. Eşimle hesap yaptık. Şimdilik geçici bir çözüm bulduk. Eski tülleri en önemli yerlere ayarlayalım daha sonra duruma göre bakarız dedik. Dün geldiler ısrarla alakasız şeyleri camlara takmaya çalışıyorlar. Salonda 3 tane cam var. Elimizde de üç Farklı tül var. Normalde hepsi başka odaların. Israrla üçünü de salona takmak istiyorlar. Olmaz diyoruz anlamıyorlar. Biz kendimize göre ayarladık diyoruz yok bunlar buraya olur diyorlar. Aklınız mantığınız alıyor mu üç farlı tül aynı odada. Şurda birkaç hafta sonra doğum yapacağım insanlar ziyarete gelecek hiç uygun olur mu böyle bir şey? İçerisi zaten görünüyor aciliyeti de yok kendimize göre de bir şey planladık ama hafta içi bakacağız ayarlayacağız diyoruz yok.

Neyse sonra biz size tül alalım o zaman dediler. Şimdi diyeceksiniz Ne güzel buldunuz bunuyorsunuz. Şartları şu onlarla hep birlikte gideceğiz. Muhtemelen kendi beğendiklerini seçecekler ve zorla yine kendi beğendikleri şeyleri getirip evime asacaklar. Zaten kimsenin fikrini önemsedikleri yok. Kabul etmedik biz ayarladık dedik yok yine ısrar. Sonra bir koliden başka bir tül çıktı. Normalde mutfakta kullanıyordum bu eve uymadı. Ben olsam bunu çocuk odasına asarım diyor. Oraya da uymuyor dedim. Neden uymasın bence çok güzel olur diyor. Şimdi çocuk odasının aciliyeti yok bu tül de oraya olmaz diyorum. Ama neden olmasın takalım diyor. Biz bunların hepsini düşündük bir sıraya koyduk zamanla halledeceğiz diyorum. Bebek zaten ilk başta odasına bile kalmayacak acelesi yok diyorum. O zaman bu tülü ben alayım diyor. Ya o tülü bana annem almış. Eğer illaki birine vereceksem önce anneme teklif ederim. Neden sana vereyim. Üstelik ihtiyacı da yok. Yerleşik bir düzeni var tülleri yeni daha yazın diktirdi her şeyi tastamam. Sırf bedava diye kendisine lazım olmayan şeyleri bile alıp götürmek istiyor.

Ne annemin ne de onun evlerinde hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Bir şey vereceksem ihtiyacı olan birine veririm niye ona vereyim. Bunların hiçbiri bana normal gelmiyor ve tahammül edemiyorum. Hayatımdaki başka hiç kimseyle de böyle sorunlar yaşamıyorum. Geçinmeye gönlü yok olarak algılanıyorsam da doğrudur geçiremiyorum bu insanlarla.
Peki çözüm nedir? Burada size gaz versek doğuma 3 gün kala kavga etseniz daha mı iyi? Bu insanlar böyle ve kocanızın ebeveynleri. Allah ömür verdikçe de hayatınızdalar. Bunu bir kabul edin, mücadele etmeyin bununla. 60 yaşındaki insanlar yeniden terbiye edilemeyecek, siz de idare edemeyecekseniz ömrünüzü bu sinirle mi geçireceksiniz?

Biraz görmeseniz, idare etseniz, istediğinizi istemediğinizi net olarak söyleseniz, önemli konularda, ama gerçekten önemli, sizi dinlemiyorlarsa da eşinizi konuştursanız daha iyi değil mi? Horon tepen tablo, yanlış tüller, kemençe hepsi siz ve kayınaile arasında. Eşiniz gitsin konuşsun. Dinlemiyorlar mı assınlar tülleri, kemençeyi onlar gidince eşinize tekrar yaptırırsınız. Ama bu kadar şeyi kafaya takmak insanın sinirlerini bozar, olmayacak şeylere de sinirlenmeye başlarsınız.

Mesela geçen hafta o bahsettiğim ortaya söyleme konusundan sonra dün geldiler bugün babanızın doğum günü diyor yine.
Eşiniz kapıda pastayla karşılamamış mıydı babasını? Mum üfleyip pasta kestikten sonra bugün babanızın doğum günü mü dedi?

Açıkça dile getirseydin pasif agresif davranıyorsun diyenler olmuş. Şu zamana kadar kimseyle iletişim problemim olmadı. Gayet çevresiyle uyumlu bir insanım ve bu insanlar hayatıma girene kadar hiç böyle dertlerim yoktu. Onlar dahil olmadığı sürece eşimle de gayet mutluyuz. Sorunlarını açıkça dile getirip çözebilen bir insanım. Ama bu insanlar sözden anlamıyor. Ne yapabilirim nasıl anlatabilirim ki başka? Biri size hayır diyorsa bu hayırdır yani bunu uzatmanın anlamı yoktur. Kv ye göre ise hayırsa belki, belkiyse evet demek. Hiçbir cevabı kabul etmiyor kendi duymak istediğini duyana kadar. Ben kayınvalideme hayır dediğimde asla bu cevabı kabul etmiyor. Ama neden ama bence böyle de olur ama şöyle ama böyle. İstediği cevabı alana kadar yakamı bırakmıyor.
Kitaplarımı yerleştirmek için ısrar etti. Ben daha karar vermedim yer durumuna göre ayarlayacağım dedim. Ders kitaplarıyla romanları aynı yere koyalım diye ısrarla yerleştirmeye çalışıyor. Belki ders kitaplarını koliler anneme geri götürürüm diyorum. Yok bence alta koyalım diyor. Acelesi yok kolilerde kalsınlar karar verince yerleştiririm diyorum yok asla ikna olmuyor. Ama bence hepsi bir arada olsun ne olcak ki diyor. Ya istemiyorum bu kadar basit. Şimdi ben bunu hangi dilde söyleyeyim. İyilik ya da yardım bu değil ki. Arkadaşlarım da arıyor var mı bir ihtiyaç diye. Gelelim sen söyle istediğin yere biz yerleştirelim diyorlar mesela. Bence yardım bu. Ev sahibi senden rica ediyorsa onun söylediği şekilde yerleştirirsin. Fikrin soruluyorsa bence şöyle de olabilir dersin. Ama ısrarla başkasının oturacağı evi kendi fikrine göre düzenlemek istemezsin. Kp ye hiç girmiyorum zaten. Ortanca oğlu Karadeniz’e gitmişti oradan kemençe şeklinde saat bir de horon ekibi gibi bi tablo getirmiş. Şimdi bunlar benim zevkime uymuyor ve duvara asmak istemiyorum bu çok mu anormal? Birine tablo alırken karşındaki insanın zevkine göre falan alırsın ya da hiç o işlere girmezsin. Hadi almış tamam ama ben o horon ekibini evin girişine asmak zorunda mıyım gerçekten? Çivi çakıp kemençeyi salona asmış. Diğer tabloyu da kapının girişine asmış. Horon ekibi ya bildiğiniz üzerine hoşgeldiniz yazıyor bi de. Ben de tv falan aşıyorlar onun gürültüsü sanıyorum mutfaktayım. Geldim baktım duvarlara kafalarına göre çivi çakıp asmışlar. Bu yardım mı gerçekten? Eğer bu yardımsa ben yardım istemiyorum onlardan. Ki ben istemedim de zaten.
Pasta meselesine gelince bizzat kendisine söyledim. Şimdi midem kötü pasta almayayım sonra yerim dedim. Kaldı ki bu eve alınan pastayı alıp götürmek ne ya gerçekten bir bana mı anormal geliyor. Zaten o pastayı biz almışız. Giderken evdeki oğluna göndermek istersem söylerim bunu da ona götür diye. Göndermek zorunda da değilim ama bunun yolu budur.

Iletisim probleminiz olmadigi kismini bir daha dusunun derim. Burada bile butun konulariniz anlasilmadiginizi dusundugunuz, ofkelendiginiz yorumlarla devam etmis. Surekli ayni tekrarlayan bir senaryo icindeyseniz cevrenizdekilerden once kendinizi degistirmeniz gerekiyordur.

Peki çözüm nedir? Burada size gaz versek doğuma 3 gün kala kavga etseniz daha mı iyi? Bu insanlar böyle ve kocanızın ebeveynleri. Allah ömür verdikçe de hayatınızdalar. Bunu bir kabul edin, mücadele etmeyin bununla. 60 yaşındaki insanlar yeniden terbiye edilemeyecek, siz de idare edemeyecekseniz ömrünüzü bu sinirle mi geçireceksiniz?

Biraz görmeseniz, idare etseniz, istediğinizi istemediğinizi net olarak söyleseniz, önemli konularda, ama gerçekten önemli, sizi dinlemiyorlarsa da eşinizi konuştursanız daha iyi değil mi? Horon tepen tablo, yanlış tüller, kemençe hepsi siz ve kayınaile arasında. Eşiniz gitsin konuşsun. Dinlemiyorlar mı assınlar tülleri, kemençeyi onlar gidince eşinize tekrar yaptırırsınız. Ama bu kadar şeyi kafaya takmak insanın sinirlerini bozar, olmayacak şeylere de sinirlenmeye başlarsınız.
Ay valla bana prenses diyorlar ama bence çok minnoşmuşum ben. Görsem alay edeceğim şeyleri kayınvalidem evime hediye olarak aldı. Sürpriz olarak getirdi. O an kullandım göz önünde, gittiklerinde kaldırdım. Geldiklerinde tekrar koyuyorum:) eşimle görüntülü konuşunca görmüyor mu sanki kullanmadığımı? Görüyor. Ee gelince hoşuna gitsin sevinsin ne olacak ki. Kendi annem zevkimi bildiği için hediyeleri hep sevdiğim şeylerdi. Hoşuma gitmeseydiler kaldırır annem gelince tekrar kullanırdım. Sanki 1.dünya savaşı meselesi 🤣 kemençe dile gelse ağlardı heralde.

Ay valla bana prenses diyorlar ama bence çok minnoşmuşum ben. Görsem alay edeceğim şeyleri kayınvalidem evime hediye olarak aldı. Sürpriz olarak getirdi. O an kullandım göz önünde, gittiklerinde kaldırdım. Geldiklerinde tekrar koyuyorum:) eşimle görüntülü konuşunca görmüyor mu sanki kullanmadığımı? Görüyor. Ee gelince hoşuna gitsin sevinsin ne olacak ki. Kendi annem zevkimi bildiği için hediyeleri hep sevdiğim şeylerdi. Hoşuma gitmeseydiler kaldırır annem gelince tekrar kullanırdım. Sanki 1.dünya savaşı meselesi 🤣 kemençe dile gelse ağlardı heralde.
Allah aşkına hepimize beğenmediğimiz hediyeler gelmiyor mu? Teşekkür edip koyuyoruz kenara, göstermelik kullanıyoruz oluyor bitiyor.

Benim görümcelerim bana sürekli asla giyinmeyeceğim şeyler alıyorlar mesela. Yazın uzun elbise istiyorum dedim diye gitmiş almış gelmiş, evet uzun ama çingene eteği modeli kat kat. Mümkün değil giyinmem ben onu. Direkt bağış kutusuna gitti. En son bir kazak almış kolları tüllü, kendisi simli dolapta duruyor öyle. Kadın beni kokoş yapmaya çalışıyor. Teşekkür ettim koydum kenara. Denk gelirse göreceği bir zaman giyerim denk gelmezse kış sonu o da bağışlanır. Yıllarca simli çiçek tuttum evde istemeye gelirken almışlar diye. Hatta söyledim de sakın yapma çiçek almayın diye ama illa hatıra olsun deyip dünyanın en çirkin çiçeğini alıp gelmişler. Birkaç sene durdu sonra çiçeği attım, kırıldı tozlandı falan dedim, vazosu duruyor hala.

Eş ailesi diye her yaptıkları batarsa yarın öbür gün evliliğimizin içine edilir. Benim bu yaptıklarımı, ses çıkarmadıklarımı, idare ettiklerimi eşim görüyor. Aileyiz ara sıra anlaşmazlıklarımız oluyor. O zaman ablalarına durun bakalım orda, benim karım öyle bir insan değil ya da kudra öyle yaptıysa bir bildiği vardır diyebiliyor. Konu sahibinin eşi bunu yapamaz ki. Ailesine karşı karısını nasıl korusun bu adam?

Allah aşkına hepimize beğenmediğimiz hediyeler gelmiyor mu? Teşekkür edip koyuyoruz kenara, göstermelik kullanıyoruz oluyor bitiyor.

Benim görümcelerim bana sürekli asla giyinmeyeceğim şeyler alıyorlar mesela. Yazın uzun elbise istiyorum dedim diye gitmiş almış gelmiş, evet uzun ama çingene eteği modeli kat kat. Mümkün değil giyinmem ben onu. Direkt bağış kutusuna gitti. En son bir kazak almış kolları tüllü, kendisi simli dolapta duruyor öyle. Kadın beni kokoş yapmaya çalışıyor. Teşekkür ettim koydum kenara. Denk gelirse göreceği bir zaman giyerim denk gelmezse kış sonu o da bağışlanır. Yıllarca simli çiçek tuttum evde istemeye gelirken almışlar diye. Hatta söyledim de sakın yapma çiçek almayın diye ama illa hatıra olsun deyip dünyanın en çirkin çiçeğini alıp gelmişler. Birkaç sene durdu sonra çiçeği attım, kırıldı tozlandı falan dedim, vazosu duruyor hala.

Eş ailesi diye her yaptıkları batarsa yarın öbür gün evliliğimizin içine edilir. Benim bu yaptıklarımı, ses çıkarmadıklarımı, idare ettiklerimi eşim görüyor. Aileyiz ara sıra anlaşmazlıklarımız oluyor. O zaman ablalarına durun bakalım orda, benim karım öyle bir insan değil ya da kudra öyle yaptıysa bir bildiği vardır diyebiliyor. Konu sahibinin eşi bunu yapamaz ki. Ailesine karşı karısını nasıl korusun bu adam?
Aynen, birine hediye alınca ıyyy denmesindense yalandan da olsa güzel denmesi minnoş kalbimi yaralamaz mesela. Sonrasında isterse toz bezi yapsın. Evlilik dengedir, kendi aileme karşı art niyet nasıl aramıyorsam eşimin ailesine karşı da aramam. Eşim de bunu bilir.

konu sahibesi hamilesiniz bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun. sağlıkla kucağınıza alın. uzun uzun kendinizi anlatmışsınız insanlara da anlamıyorsunuz demişsiniz ama yapılan yorumlara hiç öyle olabilir mi acaba diye bakmamışsınız. ısrarla eş ailesi sorunlu.. burada kayınvalideye, görümceye haklı dediğimiz çok az konu var. kimse de sizi tanımıyor ki gıcık olsun da ısrarla abartma desin. bunları bir düşünün derim.

kusura bakmayın ama şımarık, kibirli biri gibi geldiniz. tamam kayınvalide kayın peder mükemmel insanlar değil ama siz takmaya bahane arıyorsunuz.

Aynen, birine hediye alınca ıyyy denmesindense yalandan da olsa güzel denmesi minnoş kalbimi yaralamaz mesela. Sonrasında isterse toz bezi yapsın. Evlilik dengedir, kendi aileme karşı art niyet nasıl aramıyorsam eşimin ailesine karşı da aramam. Eşim de bunu bilir.
Zaten ailesini sevmeyeceğin insanla evlenmemen lazım bence. Ben yapamam mesela öyle gergin bir ortamda. Buradaki eş ailesi konuları o yüzden çok saçma geliyor bana. Sevdiğin adamı yetiştirmiş, büyütmüş kocaman insan yapmış ya da onunla birlikte büyümüş insanları sevmiyorsan kocanı nasıl seviyorsun? Ya da oğlunun seçtiği, sevdiği kadını nasıl sevip bağrına basmazsın? Ben anlamıyor hiç bunları, fransız kalıyor 😂

Hlly: maddi beklentim yok.
Yine hllly:
Benim ailem maddi ya da manevi herhangi bir şeye ihtiyacımız olduğunu düşündüğünde bunu hiç dillendirmeden yardımını yapar kenara çekilir. Ama onlar hem etliye sütlüye karışmaz. Gerçekten ihtiyaç olduğu anda ortada yoklardır.

Zaten ailesini sevmeyeceğin insanla evlenmemen lazım bence. Ben yapamam mesela öyle gergin bir ortamda. Buradaki eş ailesi konuları o yüzden çok saçma geliyor bana. Sevdiğin adamı yetiştirmiş, büyütmüş kocaman insan yapmış ya da onunla birlikte büyümüş insanları sevmiyorsan kocanı nasıl seviyorsun? Ya da oğlunun seçtiği, sevdiği kadını nasıl sevip bağrına basmazsın? Ben anlamıyor hiç bunları, fransız kalıyor 😂
Bunu defalarca anlattım arkadaşım
Erkek çocukları hep kendi emekleriyle doğup büyüyor, kendi okuyor, kendi düğününü yapıyor
Ailesiyle de çok muhabbeti olmuyor
Ailenin kültürünü hiç alamıyor o yüzden
Taaa ki evlenene kadar
Evlenince bi anda canım anam oluyorlar(mış)

Bu konudaki adam gerçi en baştan görmüş başına gelecekleri
Konu sahibine ailemle sorun yaşayacak biri gibi duruyorsun ve ben aranızda kalmak istemiyorum demiş
Ama yine de basmış nikahı
Üstelik nişanlıyken konu sahibi ben hiç kirada oturmadım, bizim hrp arabamız oldu bunlar olmazsa evlenmeyelim gibi bi şey de demiş
Buna rağmen evlenmişler
Bu adama da pek acımıyorum o yüzden
Ailesine üzülüyorum ben

Bunu defalarca anlattım arkadaşım
Erkek çocukları hep kendi emekleriyle doğup büyüyor, kendi okuyor, kendi düğününü yapıyor
Ailesiyle de çok muhabbeti olmuyor
Ailenin kültürünü hiç alamıyor o yüzden
Taaa ki evlenene kadar
Evlenince bi anda canım anam oluyorlar(mış)

Bu konudaki adam gerçi en baştan görmüş başına gelecekleri
Konu sahibine ailemle sorun yaşayacak biri gibi duruyorsun ve ben aranızda kalmak istemiyorum demiş
Ama yine de basmış nikahı
Üstelik nişanlıyken konu sahibi ben hiç kirada oturmadım, bizim hrp arabamız oldu bunlar olmazsa evlenmeyelim gibi bi şey de demiş
Buna rağmen evlenmişler
Bu adama da pek acımıyorum o yüzden
Ailesine üzülüyorum ben
Bi türlü öğrenemedim şunu hep unutuyorum 😂

Adama müstahak tabi ki. Ben en çok kayınvalideye üzüldüm valla.

Beni huzursuz ve mutsuz ediyorlarsa uzak durmayı seçerim. Belki siz daha büyük şeyler yapıldığında mutsuz olursunuz da ben daha küçük şeylere takılırım bunun bir ölçüsü yok sonuçta. İyi geçinmek, hoş görü saygı sevgi hep karşı taraftan beklenmez. Ben bir kere bile onlara saygısızlık edip yüzümü asmadım ama onlar bana hiç saygı göstermedi. Bugün bile evimde olanları görseydiniz o kadar üzüldüm ki. Ağlamamak için zor sabrettim ama yine de hiçbir şey belli etmedim surat asmadım.

Doğumuma 3 hafta kaldı ve dün taşındık. Gece yarısına kadar eşya yerleştirdik. Hiç sorun etmedim. Çünkü benim evim tabi ki ben yerleştireceğim. Bir hafta sürse de kendi keyfime göre yapmayı tercih eder kimseden yardım beklemem. Israrla gelip bir şeyleri yerleştirmeye çalışıyorlar ama asla benim fikrimi almadan. Üstelik kp mutfağıma girip kv ye diyor ki bu fırında korkunç bir leke var onu sil. Bide ocağın üzerini de sil. Ben de oradayım ayıp bir kere. Sanki ben hiçbir yeri silmiyorum temizlemiyorum gibi. Kaldı ki temizlememiş de olabilirim. Bu yardım etmek değil yardım böyle olmaz çünkü.

Sonra bütün kolileri boşaltmak istiyorlar ama hızlı hızlı. Sürekli onu ordan alıp başka yere koyuyor kv. Diyorum ki acelesi yok ben bile daha neyi nereye koyacağıma karar vermedim. Kolilere tek tek bakarım ve nereye istiyorsam koyarım eşim de yardım ediyor sonuçta. Koskoca mutfağı bir gecede yerleştirmişim diğerleri de bi şekilde olur. Ama yok illaki onların dediği şekilde olacak. Hadi tamam diyorum yerleştirelim de daha fazla konuşmasınlar. Bu sefer de benim söylediğimi kabul etmiyor ama şöyle yapalım diyor. Ya bu evde ben yaşıyorum tabi ki benim istediğim gibi olmalı. Sen gidince ben onu alıp yine değiştireceksem şimdi yapmanın ne anlamı var. Bu kadar saygısız anlayışsız insanlarla gerçekten yapamıyorum ben.

Size belki çok basit geliyor evet olabilir herkesin takıldığı alındığı şeyler farklıdır. Ben böyle bir ailede yetişmemişim bana çok anormal geliyor ve katlanamıyorum. Çocuğum olunca da hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum. Torun sevmek isteyen biraz çenesine hakim olmalı bence.
Bu anlattıklarınız da zerre bir şey yok
Eş ailesinden nefret etmek için başka bahane bulmalısınız.

Kaldı ki bu eve alınan pastayı alıp götürmek ne ya gerçekten bir bana mı anormal geliyor. Zaten o pastayı biz almışız. Giderken evdeki oğluna göndermek istersem söylerim bunu da ona götür diye. Göndermek zorunda da değilim ama bunun yolu budur.
Evet bir size anormal geliyor. Bunun yolu bu değildir. Bu insanlar sokaktan geçen biri değil. Tabi ki pasta götürecek. Biz de pasta kesince kardeşim gelmemişse annem paketler götürür. Bunun nesi batsın bana? A doğru, onlar benim ailem, eşimin ailesi yapsa çıldırmam gerekirdi

Açıkça dile getirseydin pasif agresif davranıyorsun diyenler olmuş. Şu zamana kadar kimseyle iletişim problemim olmadı. Gayet çevresiyle uyumlu bir insanım ve bu insanlar hayatıma girene kadar hiç böyle dertlerim yoktu. Onlar dahil olmadığı sürece eşimle de gayet mutluyuz. Sorunlarını açıkça dile getirip çözebilen bir insanım. Ama bu insanlar sözden anlamıyor. Ne yapabilirim nasıl anlatabilirim ki başka? Biri size hayır diyorsa bu hayırdır yani bunu uzatmanın anlamı yoktur. Kv ye göre ise hayırsa belki, belkiyse evet demek. Hiçbir cevabı kabul etmiyor kendi duymak istediğini duyana kadar. Ben kayınvalideme hayır dediğimde asla bu cevabı kabul etmiyor. Ama neden ama bence böyle de olur ama şöyle ama böyle. İstediği cevabı alana kadar yakamı bırakmıyor.
Kitaplarımı yerleştirmek için ısrar etti. Ben daha karar vermedim yer durumuna göre ayarlayacağım dedim. Ders kitaplarıyla romanları aynı yere koyalım diye ısrarla yerleştirmeye çalışıyor. Belki ders kitaplarını koliler anneme geri götürürüm diyorum. Yok bence alta koyalım diyor. Acelesi yok kolilerde kalsınlar karar verince yerleştiririm diyorum yok asla ikna olmuyor. Ama bence hepsi bir arada olsun ne olcak ki diyor. Ya istemiyorum bu kadar basit. Şimdi ben bunu hangi dilde söyleyeyim. İyilik ya da yardım bu değil ki. Arkadaşlarım da arıyor var mı bir ihtiyaç diye. Gelelim sen söyle istediğin yere biz yerleştirelim diyorlar mesela. Bence yardım bu. Ev sahibi senden rica ediyorsa onun söylediği şekilde yerleştirirsin. Fikrin soruluyorsa bence şöyle de olabilir dersin. Ama ısrarla başkasının oturacağı evi kendi fikrine göre düzenlemek istemezsin. Kp ye hiç girmiyorum zaten. Ortanca oğlu Karadeniz’e gitmişti oradan kemençe şeklinde saat bir de horon ekibi gibi bi tablo getirmiş. Şimdi bunlar benim zevkime uymuyor ve duvara asmak istemiyorum bu çok mu anormal? Birine tablo alırken karşındaki insanın zevkine göre falan alırsın ya da hiç o işlere girmezsin. Hadi almış tamam ama ben o horon ekibini evin girişine asmak zorunda mıyım gerçekten? Çivi çakıp kemençeyi salona asmış. Diğer tabloyu da kapının girişine asmış. Horon ekibi ya bildiğiniz üzerine hoşgeldiniz yazıyor bi de. Ben de tv falan aşıyorlar onun gürültüsü sanıyorum mutfaktayım. Geldim baktım duvarlara kafalarına göre çivi çakıp asmışlar. Bu yardım mı gerçekten? Eğer bu yardımsa ben yardım istemiyorum onlardan. Ki ben istemedim de zaten.
Pasta meselesine gelince bizzat kendisine söyledim. Şimdi midem kötü pasta almayayım sonra yerim dedim. Kaldı ki bu eve alınan pastayı alıp götürmek ne ya gerçekten bir bana mı anormal geliyor. Zaten o pastayı biz almışız. Giderken evdeki oğluna göndermek istersem söylerim bunu da ona götür diye. Göndermek zorunda da değilim ama bunun yolu budur.
Bunlar hep kimin sozu gececek cabalari. Evin ortasina memleketin sembolunu cakmislar ahahahahbs Ben sizi Cok acemi buldum boyle huysuzluk yaparak onlari hakli cikarirsiniz. politik olmalisiniz. Cozulmeyecek konular degil. Ama
siz de karar verin. Hem aileniz gibi olsunlar istiyorsunuz hem iclerine girmek istemiyorsunuz. bu aileyle kiz evlat gibi olamazsiniz ubutun onu. Ama yerine gore davranıp hem onları susturup hem de sınırlarınızı koruyabilirsiniz.

Güncelleme: arkadaşlar burda gerek yediğim linç gerekse annelerin hassasiyeti üzerine vicdan yaprak bugün kp için pasta aldık. Bizim evde taşınma sonrası ufak tefek işleri yapmaya geldi kp. Kv de onunla birlikte geldi. Eşim de pasta aldı geldi. Kapıda mumları yaktık eşim babasına sürpriz yaptı falan. Ben de aman ölümlü dünya en azından adam gülümsedi bu da bir şey diye havalara girdim. Neyse beş dk sonra mutfağa geldi kv ye şu fırında korkunç bir leke var onu sil dedi. Sonra ocağın üzerini de bi sil dedi. Oysaki sabah temiz olmasına rağmen tekrar üzerinden silmiştim yeni kuruldu diye. Yani bana olan nefreti asla geçmiyor. Pasta alsam bile geçmiyor😂 yine beni rencide etmek için maşallah tam performans çalıştı. Giderken de kv kalan pastayı küçük oğluna götürmek üzere tekrar paketledi ve gittiler. Midem kötüydü sonra yerim demiştim ama bir dilim bile bırakmadan götürdü. Üstelik hamileyim ama olsun zaten pasta zararlı😂 evet sinirden gülüyorum.

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.

Geçen sene yeni evlendiğimiz zamanlar kayınvalidemle otururken ailede herkesin doğum gününü saymaya başladı. Kayınpederimin doğum günü yaklaşmıştı çünkü. Pasta alıp gelirsiniz dedi. Kayınpederimle de hiçbir diyaloğum yok. En başından beri beni hiç istemedi, bunu hep belli etti ve karşılıklı olarak iletişim kurmamayı seçtik galiba. Selamlaşmak dışında bir iletişimimiz yok.

Bu arada böyle liste verir gibi tek tek doğum günlerinin sayılması da beni çok rahatsız etti. Ben kutlayacak olduktan sonra eşime herkesin doğum gününü sorar küçük bir şeyler yapardım zaten. Böyle dayatılınca hiçbir şey yapmak istemedim haliyle. Zaten birbirimizi de sevmiyoruz kayınpederimin doğum gününde ben gitmedim. Eşim işe giderken pasta alıp uğramış ordan da işe gitti. Sonra eşimin kardeşinin doğum günü yaklaştı yine kayınvalidem yayın yapıyor işte doğum günü geldi pasta alıp gelirsiniz diye. Bana acayip itici geliyor bu durum ama eşim de kardeşine düşkün elimde büyüdü der hep. Neyse dedim kardeşine bir şey yapayım bari. Daha sonra yine diğer kardeşinin doğum günü geldi. Kayınvalidem yine haftalar öncesinden başladı ay ne yapsak sende mi kutlasak sürpriz mi yapsak nasıl olsa falan filan. Yine neyse dedim hadi onu da kutlarız. Hediyesini aldık ama o gün rahatsızlandım eşim uğradı sadece. Ben de aradım rahatsız olduğum için gidemediğimi tekrar söyleyip kutladım. Kayınvalidemin doğum gününü de hiç sormadım eşim de unutmuş öyle araya kaynayıp gitti.

Tabi tüm bunlar olurken bana kimse senin doğum günün ne zaman diye sormadı. Ki normalde hiçbir önemi yok. Benim ailem de eşimin doğum gününü bilmez mesela ama kimseye de kendi doğum günü listelerini vermezler en azından. Çok öyle kutlama yapan insanlar da değiller. Ben herkesin doğum gününü hatırlarım ve mutlaka bir şeyler yapmaya çalışırım. Karşılık da beklemem. Bunu kendim istediğim için yaparım. Kayınvalidem de bana bu şekilde dayatmasa onlara da yapardım. Hem liste verir gibi söyleyip hem de hiç beni hatırlaması biraz tuhaftı.

Bu sene eşimin doğum günü geldi. Pasta alıp geldiler eşime sürpriz yaptılar. Ondan 2 gün sonra da benim doğum günümdü ama kimsenin haberi olmadı tabi ki. Bu hafta sonu da kayınpederimin doğum günü. Cumartesi taşınacağız pazar doğum günü. Kayınvalidem yine günler öncesinden hatırlattı tabi ki. Cumartesi taşınırsınız eşyanızı yerleştiririz pazar günü de babanızın doğum günü pasta yeriz dedi. Ben zaten artık hoşuma gitmeyen şeylere hiç yorum yapmamayı öğrendim. Muhabbete dahil olmuyorum. Kimse de bir şey demedi sessizlik oldu konu kapandı.

Şimdi taşınacağımız evde bazı eksikler var ve babası eşime ben hallederim demiş. Açıkçası ben gelip hiçbir şey yapmasını da istemiyorum ama eşimin babası sonuçta ve o da diyor ki neden yapmasın yani başkasıyla mı uğraşalım şimdi. Ve cumartesi çalıştığı için pazar günü gelip yapacak eksikleri. Yani kendi doğum gününde. Kayınvalideme de gün doğdu. Muhtemelen diyecek ki pasta da alın sizde kutlayalım. Ya da pasta alıp gelecekler ki bu düşük ihtimal çünkü hep bize aldırmak ister. Ama ben hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum. Ve gerçekten de benimkini kutlayıp kutlamamaları umrumda değil. İstemiyorum kutlamasınlar ama benden de beklemesinler. Zaten ruh sağlığım açısından minimum düzeyde iletişim kurmaya çalışıyorum. Sırf sosyal hesaplarımdan görüp de kutlamasınlar diye başkalarının yaptıkları sürprizleri bile paylaşmadım. Çok uzun oldu ama umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Ne onlar beni hatırlasın ne ben onları. Ama böyle emri vakiyle bana doğum günü kutlattırmasın kimse.

Bu defa kayınvalideme söylemek istiyorum eğer zorla kutlama yapmaya çalışırsa. Benim doğum günüm ne zaman peki diye bi giriş yapayım mı? Yani böyle söyleyince bundan sonra kutlayacak muhtemelen ama onu da istemiyorum. Yaptığı ayıbı da yüzüne vurmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Çok da takmamak lazım gerçekten canınızı sıkmaya değmez ne kaynanalar var bırak kutlasın istesin pasta ne olcak ki çok rahatsız olursan gitme 1 2 gitmeyince anlarlar heralde aayyy keşke benimki hatırlatsa da eğlence çıksa bana

Back